Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR ενισχύεται - 14 Ιανουαρίου 2013‏

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR ενισχύεται - 14 Ιανουαρίου 2013‏

Saxo Bank  | 14.01.2013 13:29

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR ενισχύεται
Το EUR ενισχύθηκε έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων σήμερα το πρωί, καθώς η διάθεση ανάληψης κίνδυνου ήταν αυξημένη, μετά από τις δηλώσεις του προέδρου του παραρτήματος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ στο Σικάγο, Charles Evans, ότι εάν δεν υπάρξει πρόβλημα με τον πληθωρισμό, η κεντρική τράπεζα, θα συνεχίσει να ακολουθεί την πολιτική νομισματικής χαλάρωσης. Οι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση της βιομηχανικής παράγωγης της Ευρωζώνης, η οποία αναμένεται ελαφρώς βελτιωμένη σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Στις 6 am GMT, το EUR είχε κέρδη κατά 0.5% και 0.2% έναντι των USD και GBP σε USD 1.3390 και GBP 0.8295 αντίστοιχα. Αντίθετα, το JPY εξασθένισε κατά 0.9% και 0.4% έναντι των EUR και USD, αντίστοιχα, λόγω της έντονης φημολογίας ότι ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Shinzo Abe, θα θέσει επικεφαλή της κεντρικής τράπεζας κάποιον ο οποίος θα προχωρήσει σε πιο σκληρή ποσοτική χαλάρωση.

Μετοχές στην Αγγλία: Πιθανόν ανοδικές στο άνοιγμα
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται ανοδικός κατά 15 με 16 μονάδες στο άνοιγμα, ενώ δεν έχουν προγραμματιστεί για σήμερα οικονομικές ή εταιρικές ανακοινώσεις. Η BP (BP/)ζήτησε μια μείωση κατά 17.0% στον αρχικό υπολογισμό του προστίμου που επιβλήθηκε για την διαρροή πετρελαίου στον κόλπο του Μέξικο το 2010. Σύμφωνα με τοReuters, οι Royal Bank of Scotland (RBS) και CVC Capital Partners πούλησαν από κοινού μερίδιο αξίας USD 290.0 εκατ. που κατείχαν στην Samsonite International. Επίσης, σύμφωνα με την Sunday Telegraph, η Cuadrilla Resources εξετάζει το ενδεχόμενο να πουλήσει το μερίδιο που κατέχει στην Centrica (CNA). Τέλος, η CiticTelecom συμφώνησε στην εξαγορά του 79.0% της Companhia de Telecomunicacoes de Macau από τις Cable & Wireless Communications (CWC) και Portugal Telecomέναντι USD 1.2 δις.

Ασία: Ανοδικές τάσεις
Οι Ασιατικές αγορές ενισχύονται σήμερα το πρωί, και πιο συγκεκριμένα, στον Χόνγκ Κόνγκ, οι Citic Telecom International Holdings (1883) και Belle International(1880) κινήθηκαν ανοδικά, ενώ στον αντίποδα η Li & Fung (494) είχε απώλειες, μετά από την ανακοίνωση δυσμενών αποτελεσμάτων. Στην Κίνα, οι China Railway Group (601390), Citic Securities (600030), Bank of China (601988), China Construction Bank (601939) και China Merchants Bank (600036) έκλεισαν με κέρδη.Στην Νότια Κορέα, τέλος, οι Woongjin Holdings (016880) και Woongjin Chemical (008000) κινήθηκαν ανοδικά, ενώ η LG Display (034220) είχε απώλειες καθώς ηApple ζήτησε από την εταιρία να μειώσει την παραγωγή, προεξοφλώντας μειωμένη ζήτηση για την συσκευή iPhone 5. Οι αγορές στη Ιαπωνία είναι κλειστές λόγω αργίας.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ ενισχύονται
Στις 6 am GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 ήταν ενισχυμένα κατά 2.6 μονάδες. Δεν αναμένονται σημαντικές οικονομικές ανακοινώσεις, ενώ οι PPG Industries (PPG),Material Sciences (MASC), Majesco Entertainment (COOL), Limoneira (LMNR) και Rocky Mountain Chocolate Factory (RMCF) έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων μέσα στην ημέρα. Μετά από την κανονική συνεδρίαση της Παρασκευής, οι Landec (LNDC), Amicus Therapeutics (FOLD), Immunomedics(IMMU), MetroPCS Communications (PCS), Virginia Commerce Bancorp (VCBI), Westport Innovations (WPRT) και AbbVie (ABBV) ενισχύθηκαν κατά 3.2%, 3.1%, 2.3%, 1.5%, 2.8%, 2.4% και 1.9 αντίστοιχα, ενώ στον αντίποδα, οι Youku Tudou (YOKU), Talisman Energy (TLM), Navistar International (NAV), OcwenFinancial (OCN), James River Coal (JRCC) και Cray (CRAY) είχαν απώλειες κατά 2.2%, 1.9%, 1.8%, 1.6% και 1.6%, αντίστοιχα.

Στην κανονική συνεδρίαση της Παρασκευής, ο δείκτης S&P 500 παρέμεινε αμετάβλητος, ενώ οι Wells Fargo & Company (WFC), Perrigo Company (PRGO), WatsonPharmaceuticals (WPI) και J. C. Penney (JCP) είχαν απώλειες κατά 0.9%, 5.8%, 4.9% και 4.7% αντίστοιχα, λόγω δυσμενών αποτελεσμάτων αλλά και υποβαθμίσεων από Brokers, ενώ ανοδικά κινήθηκαν οι Best Buy (BBY), Tenet Healthcare (THC), Philip Morris International (PM), Forest Laboratories (FRX) και ChevronCorporation (CVX) κατά 16.4%, 3.4%, 2.2% και 1.1% αντίστοιχα, λόγω καλών αποτελεσμάτων.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Αναμένονται ανοδικές στο άνοιγμα
Οι δείκτες DAX και CAC αναμένονται ανοδικοί στο άνοιγμα από 19 έως 30 μονάδες και από 10 έως 14 μονάδες, αντίστοιχα. Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις των βιομηχανικών παραγωγών Ευρωζώνης και Ιταλίας καθώς και του δείκτη τιμών χονδρικής της Γερμανίας, ενώ δεν έχουν προγραμματιστεί εταιρικές ανακοινώσεις για σήμερα. ΗBanco Santander SA (SAN) ανακοινώσε ότι έλαβε σχετική έγκριση από τις αρχές της Κίνας για να δραστηριοποιηθεί στην περιοχή, σε συνεργασία με την Anhui JianghuaiAutomobile Company. Σύμφωνα με την Ελβετική εφημερίδα Der Sonntag, η Credit Suisse Group AG (CSGN) σκοπεύει να μειώσει το bonus των στελεχών της για το 2012, κατά 20%. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Electricite de France SA (EDF) βρίσκεται σε αναζήτηση στρατηγικού εταίρου για την κατασκευή 4 πυρηνικών μονάδων στην Αγγλία, μετά από τις άκαρπες συζητήσεις που είχε με την Guangdong Nuclear Power Corporation Holding. Ο Elie Girard, επικεφαλής του στρατηγικού σχεδιασμού τηςFrance Telecom SA (FTE), επισήμανε ότι η εταιρία σκοπεύει να επεκταθεί στις αγορές Αφρικής και Μέσης Ανατολής. Τέλος, σύμφωνα με την Ιταλική εφημερίδα, Il Corrieredella Sera, η Fiat SpA (F) μαζί με την Chrysler θα προχωρήσουν σε συνεργασία με την Guangzhou Automobile Group για την κατασκευή φτηνών οχημάτων για την αγορά της Κίνας.

Μακρο-οικονομική ενημέρωση
Θα δοθεί επαρκής νομισματική στήριξη για την ώθηση της ανάπτυξης, σύμφωνα με τον Evans: Ο Charles Evans, πρόεδρος του παραρτήματος της κεντρικής τράπεζας στο Σικάγο, υπεραμύνθηκε της εφαρμοζόμενης νομισματικής πολίτικης, και τόνισε ότι δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει, εάν δεν αυξηθεί ο πληθωρισμός.

Το έλλειμμα στις ΗΠΑ μειώνεται:
Το έλλειμμα στον προϋπολογισμό των ΗΠΑ για τον Δεκέμβριο ανήλθε σε USD 260.0 εκατ. συγκρινόμενο με USD 86.0 εκατ. που καταγράφηκε για την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Ο πληθωρισμός στην Αυστραλία μειώνεται:
Σύμφωνα με την TD Securities, ο πληθωρισμός στην Αυστραλία μειώθηκε σε 2.4% για τον Δεκέμβριο, συγκρινόμενος με το επίπεδο 2.5% που καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα.

Οι εγκρίσεις στεγαστικών δάνειων στην Αυστραλία περιορίζονται: Σε μηνιαία βάση, οι εγκρίσεις στεγαστικών δανείων στην Αυστραλία για τον Νοέμβριο, παρουσίασαν απρόσμενη πτώση κατά 0.5% και συγκρινόμενες με μια αύξηση κατά 0.1% που σημειώθηκε τον Οκτώβριο.

Saxo Bank

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.

';