Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR εμφανίζεται αμετάβλητο - 19.02.13

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR εμφανίζεται αμετάβλητο - 19.02.13

Saxo Bank  | 19.02.2013 11:09

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR εμφανίζεται αμετάβλητο
Το EUR διαπραγματεύεται αμετάβλητο έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων σήμερα το πρωί, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στην ανακοίνωση των δεικτών οικονομικού κλίματος της Ευρωζώνης, οι οποίοι αναμένονται οριακά βελτιωμένοι για τον Φεβρουάριο. Στις 06:00 GMT, το EUR εμφάνιζε οριακές απώλειες έναντι των USD και GBP σε επίπεδα USD 1.3351 και GBP 0.8628, αντίστοιχα. Το JPY ενισχύθηκε κατά 0.4% και 0.3% έναντι των EUR και USD, αντίστοιχα, μετά από την δήλωση του υπουργού οικονομικών της Ιαπωνίας, Taro Aso, ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να προχωρήσει στην αγορά ομολόγων σε συνάλλαγμα για να τονώσει την οικονομία. Το AUDεπίσης ενισχύθηκε κατά 0.2% έναντι του USD, καθώς σύμφωνα με τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας της Αυστραλίας, οι βελτιωμένες οικονομικές συνθήκες οδήγησαν σε αύξηση των τιμών των εμπορευμάτων.

Μετοχές στην Αγγλία: Αναμένονται οριακά ανοδικές στο άνοιγμα
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται από 2 έως 4 μονάδες πτωτικός στο άνοιγμα, με τις InterContinental Hotels Group (IHG), Drax Group (DRX), AZ Electronic Materials SA(AZEM), Bank of Georgia Holdings (BGEO), Brammer (BRAM), Pendragon (PDG) και Morgan Sindall Group (MGNS) να έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων μέσα στην ημέρα. Σύμφωνα με τους Financial Times, η BP (BP/) αποφάσισε να κινηθεί δικαστικά εναντίον της κυβέρνησης των ΗΠΑ, καθώς το πρόστιμο που καλείται να πληρώσει για την πετρελαιοκηλίδα του 2010 θα πρέπει να είναι πολύ χαμηλότερο από τα εικαζόμενα USD 20.0 δις. Ο πρωθυπουργός, David Cameron, ζήτησε από την RoyalBank of Scotland (RBS) να επισπεύσει τις διαδικασίες αναδιάρθρωσης και επισήμανε ότι μπορεί να διαθέσει το μερίδιο που η κυβέρνηση κατέχει στην εταιρία, προς τους ιδιώτες επενδυτές. Τέλος, σύμφωνα με την Business Standard, ο Anil Agarwal, πρόεδρος της Vedanta Resources (VED), αναμένει τα έσοδα της εταιρίας να διπλασιαστούν τα επόμενα δύο με τρία χρόνια.

Ασία: Πτωτικές τάσεις
Οι Ασιατικές αγορές κατέγραψαν απώλειες σήμερα το πρωί, και πιο συγκεκριμένα, στην Ιαπωνία, οι Key Coffee (2594) και Fanuc Corporation (6954) κινήθηκαν πτωτικά, ενώ στον αντίποδα, οι Bridgestone Corporation (5108), Gree (3632) και Renesas Electronics (6723) ενισχύθηκαν, με την τελευταία να επηρεάζεται από την φημολογία ανάθεσης καθηκόντων σε νέο πρόεδρο μέχρι τέλος του μήνα. Στις 06:00 GMT, ο δείκτης Nikkei 225 κατέγραφε απώλειες κατά 0.4% στις 11,365.6 μονάδες. Στην Κίνα, οι China Vanke(000002), Poly Real Estate (600048), Anhui Conch Cement (600585), Huaxin Cement (900933), όπως και στο Χόνγκ Κόνγκ η SCMP Group (583), έκλεισαν με απώλειες, ενώ αντίθετα, στην Νότια Κορέα οι Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (042660) και Hyundai Heavy Industries (009540) ενισχύθηκαν.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ ενισχύονται
Στις 6 am GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 ήταν ενισχυμένα κατά 0.7 μονάδες. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει σήμερα η ανακοίνωση του δείκτη τιμών ακινήτων NAHB, ενώ οι Medtronic (MDT), Dell (DELL), Analog Devices (ADI), CF Industries Holdings (CF), Marriott International (MAR), Northeast Utilities (NU), Genuine Parts (GPC), Actavis(ACT), Yandex NV (YNDX) και NiSource (NI) έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων μέσα στην ημέρα. Οι αγορές στις ΗΠΑ παρέμειναν κλειστές την χτεσινή ημέρα λόγω αργίας.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Αναμένονται οριακά ανοδικές στο άνοιγμα
Οι δείκτες DAX και CAC αναμένονται ανοδικοί από 4 έως 5 μονάδες και από 2 έως 3 μονάδες αντίστοιχα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν σήμερα οι ανακοινώσεις των δεικτών οικονομικού κλίματος ZEW Ευρωζώνης και Γερμανίας, της κατασκευαστικής παράγωγης και των καταχωρήσεων νέων οχημάτων Ευρωζώνης, καθώς και του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της Ελλάδας, ενώ οι Danone SA (BN), Gas Natural SDG SA (GAS), Schindler Holding AG (SCHN), Abertis Infraestructuras SA (ABE), DeutscheBoerse AG (DB1), Ferrovial SA (FER), MTU Aero Engines Holding AG (MTX), Duerr AG (DUE) και Nobel Biocare Holding AG (NOBN) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Σύμφωνα με τους Financial Times, η Nestle SA (NESN) απέσυρε από τις αγορές Ισπανίας και Ιταλίας, γεύματα ζυμαρικών βοδινού κρέατος, μετά από τον εντοπισμό σε αυτά DNA αλόγου. Η MAN SE (MAN) ανακοίνωσε ότι ο διευθύνων σύμβουλος, Frank Lutz, θα αποχωρήσει άμεσα από την εταιρία. Σύμφωνα με το πρακτορείοBloomberg, η Kabel Deutschland Holding AG (KD8), πιθανός στόχος εξαγοράς της Vodafone Group, προσέλαβε τις Morgan Stanley και Perella Weinberg Partners LP ως συμβούλους. Τέλος, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Susanne Klatten, μπορεί να είναι ο νέος επικεφαλής του εποπτικού συμβουλίου της SGL Carbon SE (SGL).

Μακρο-οικονομική ενημέρωση
Σύμφωνα με τα πρακτικά της
BoJ, κάποια στελέχη διαφώνησαν για την μεγαλύτερη διάρκεια των υπό αγορά κρατικών ομολόγων: Όπως καταδεικνύουν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας (BoJ), κάποια από τα στελέχη πρότειναν την αλλαγή της διάρκειας των υπό αγορά κρατικών ομολόγων σε 5 χρόνια. Επιπλέον, τα πρακτικά δείχνουν την άποψη πολλών στελεχών ότι η πρόσφατη υποτίμηση του Γιέν μπορεί να οδηγήσει σε τόνωση της οικονομίας, αλλά και σε αύξηση των πληθωριστικών πιέσεων.

Ύπαρξη παραθύρου για περεταίρω νομισματική χαλάρωση, σύμφωνα με τα πρακτικά της
RBA: Τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας της Αυστραλίας (RBA), δείχνουν ότι οι κεντρικοί τραπεζίτες θεωρούν ότι τα χαμηλά επιτόκια έδωσαν ώθηση σε ορισμένους τομείς της οικονομίας, και με δεδομένο το γεγονός ότι ο πληθωρισμός είναι υπό έλεγχο, μπορεί να υπάρξει περεταίρω νομισματική χαλάρωση.

Ο
Aso της Ιαπωνίας, ακυρώνει την συζήτηση για αγορά ομολόγων σε συνάλλαγμα: Ο Taro Aso, υπουργός οικονομικών της Ιαπωνίας, τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να συμπεριλάβει κρατικά ομόλογα σε συνάλλαγμα, στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της εφαρμοζόμενης νομισματικής πολιτικής.

Ο προπορευόμενος δείκτης της Ιαπωνίας παραμένει αμετάβλητος: Ο προπορευόμενος δείκτης της Ιαπωνίας παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος στο 93.4 για τον Δεκέμβριο, συγκρινόμενος με το επίπεδο 92.0 που καταγράφηκε τον Νοέμβριο.

Saxo Bank

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Polski Português (Portugal) Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.

';