Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR εμφανίζει ανάμικτες τάσεις

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR εμφανίζει ανάμικτες τάσεις

Saxo Bank  | 27.02.2013 11:10

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR εμφανίζει ανάμικτες τάσεις
To EUR καταγράφει ανάμικτες τάσεις σήμερα το πρωί, με τους επενδυτές να κρατούν στάση αναμονής για την σημερινή δημοπρασία Ιταλικών ομολόγων. Εν τω μεταξύ, ο οίκος αξιολόγησης Moody’s επισήμανε ότι το αποτέλεσμα των Ιταλικών εκλογών επηρεάζει αρνητικά την πιστοληπτική διαβάθμιση της χώρας, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι ανακοινώσεις των δεικτών καταναλωτικής εμπιστοσύνης Ευρωζώνης και Γερμανίας, του επίπεδου πωλήσεων ακινήτων και των παραγγελιών διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ, καθώς και η ομιλία του Ben Bernanke προς την Γερουσία. Στις 06:00 GMT, το EUR εμφάνιζε οριακές απώλειες έναντι του USD σε επίπεδο 1.3063, ενώ ήταν ενισχυμένο κατά 0.1% έναντι τουGBP σε επίπεδο 0.8648. Το AUD υποχώρησε κατά 0.1% έναντι του USD, με τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor’s (S&P), να διατηρεί την πιστοληπτική διαβάθμισης “AAA” της Αυστραλίας.

Μετοχές στην Αγγλία: Αναμένονται οριακά ανοδικές στο άνοιγμα
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται κατά 3 μονάδες θετικός στο άνοιγμα. Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις του ΑΕΠ καθώς και του δείκτη υπηρεσιών, ενώ οι Centrica (CNA),Petrofac (PFC), ITV (ITV), Weir Group (WEIR), Intu Properties (INTU), Barratt Developments (BDEV), SEGRO (SGRO), Henderson Group (HGG), Carillion (CLLN), RestaurantGroup (RTN), Interserve (IRV) και Oxford Biomedica (OXB) έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων μέσα στην ημέρα. Σύμφωνα με το υπουργείο υγείας, το φάρμακο της GlaxoSmithKline (GSK) για την γρίπη, Pandemrix, έχει αυξήσει σημαντικά τα περιστατικά με παιδική ναρκοληψία. Η επιτροπή κεφαλαιαγοράς επέβαλλε πρόστιμο ύψουςUSD 168,500 στην Standard Chartered (STAN) για αδυναμία των εσωτερικών μηχανισμών έλεγχου, μετά από το περιστατικό κατάχρησης κεφαλαίων στην μονάδα της εταιρίας στην Ταιβάν. Τέλος, σύμφωνα με τους Financial Times, η έλλειψη ιδίων κεφαλαίων κατά GBP 1.0 δις της Co-operative Bank, θέτει σε κίνδυνο την προτιθέμενη εξαγορά των 600 καταστημάτων από την Lloyds Banking Group (LLOY).

Ασία: Καταγραφή κερδών
Οι Ασιατικές αγορές ενισχύθηκαν σήμερα το πρωί, ακολουθώντας τα κέρδη στην Wall Street. Πιο συγκεκριμένα, στην Ιαπωνία, οι Toyota Motor (7203), Honda Motor (7267),Mitsubishi UFJ Financial (8306) και Sumitomo Mitsui Financial (8316) έκλεισαν με απώλειες, ενώ αντίθετα, οι Hokkaido Electric Power (9509), Shikoku Electric Power (9507),Sumitomo Realty & Development (8830) και Jupiter Telecommunications (4817) ενισχυθήκαν, με την τελευταία να επηρεάζεται από την βελτιωμένη προσφορά εξαγοράς από τιςKDDI (9433) και Sumitomo Corporation (5401). Στις 06:00 GMT, ο δείκτης Nikkei 225 κατέγραφε απώλειες κατά 0.9% στις 11,298.7 μονάδες. Στην Κίνα, οι Citic Securities(600030) και Haitong Securities (600837), στο Χόγκ Κόνγκ η AIA Group (1299), αλλά και στην Νότια Κορέα η Hyundai Motor (005380), μεταξύ άλλων κινήθηκαν ανοδικά.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ υποχωρούν
Στις 06:00 GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 κατέγραφαν απώλειες κατά 1.2 μονάδες. Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις των παραγγελιών διαρκών αγαθών, των πωλήσεων ακινήτων καθώς και του δείκτη αιτήσεων στεγαστικών δανείων MBA, ενώ οι Target Corporation (TGT), TJX Companies (TJX), Newmont Mining (NEM), Continental Resources (CLR),Limited Brands (LTD), Mylan (MYL), Liberty Interactive (LINTA), Dollar Tree (DLTR), CenterPoint Energy (CNP) και Monster Beverage (MNST) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Μετά από την κανονική χτεσινή συνεδρίαση, οι Priceline.com (PCLN), Guidewire Software (GWRE), Edison International (EIX) και Zagg (ZAGG) ενισχύθηκαν κατά 3.8%, 14.3%, 4.1% και 5.6% αντίστοιχα, λόγω πολύ καλών αποτελεσμάτων. Στον αντίποδα, οι First Solar (FSLR), Meru Networks (MERU) και Accretive Health (AH) κατέγραψαν απώλειες κατά 11%, 9.3% και 19.9%, αντίστοιχα, με την τελευταία να έχει καθυστερήσει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων για το τέταρτο τρίμηνο του 2012. Στην χτεσινή κανονική συνεδρίαση, ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0.6% μετά από την πλήρη στήριξη του προέδρου της κεντρικής τράπεζας στην εφαρμοζόμενη νομισματική πολιτική, αλλά και τα πολύ καλά στοιχεία του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης και την βελτιωμένη εικόνα της αγοράς ακινήτων. Οι Apple (APPL), Home Depot (HD), Macy’s (M), PulteGroup (PHM),D.R. Horton (DHI) και SanDisk Corporation (SNDK) ενισχύθηκαν κατά 1.4%, 5.7%, 2.8%, 5.7%, 4.1% και 2.2% αντίστοιχα. Αντίθετα οι Best Buy (BBY) και JPMorgan Chase (JPM)έκλεισαν με απώλειες κατά 3.2% και 0.2%, μετά από τις ανακοινώσεις για απολύσεις εργαζομένων.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Αναμένονται ανοδικές στο άνοιγμα
Οι δείκτες DAX και CAC αναμένονται ανοδικοί στο άνοιγμα κατά 29 και 11 μονάδες αντίστοιχα. Οι σημαντικότερες οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα περιλαμβάνουν τους δείκτες καταναλωτικής εμπιστοσύνης Ευρωζώνης, Γαλλίας και Πορτογαλίας, την προσφορά χρήματος Μ3 της Ευρωζώνης, καθώς και τους δείκτες επιχειρηματικής εμπιστοσύνης Ιταλίας και Πορτογαλίας, ενώ οι Anheuser-Busch Inbev SA (ABI), European Aeronautic Defence and Space Company NV (EAD), Holcim Limited (HOLN), Endesa SA (ELE), Bureau Veritas SA(BVI), Amadeus IT Holding SA (AMS), Bouygues SA (EN), Red Electrica Corporacion SA (REE), Swiss Life Holding AG (SLHN) και Prysmian SpA (PRY) έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων μέσα στην ημέρα. Η Deutsche Bank (DBK) επισήμανε ότι οι μέτοχοι θα συνεδριάσουν εκτάκτως στις 11 Απριλίου του 2013, και για αυτό τον λόγο, η ανακοίνωση αποτελεσμάτων για το οικονομικό έτος 2012 θα καθυστερήσει μέχρι τα μέσα Απριλίου.

Μακρο-οικονομική ενημέρωση
Ο
Fisher της BoE πρότεινε την επιβράδυνση του ρυθμού αγοράς ομολόγων: Ο Paul Fisher, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της κεντρικής τράπεζας της Αγγλίας (BoE), ζήτησε από την κεντρική τράπεζα την συνέχιση του προγράμματος αγοράς ομολόγων για μεγαλύτερο διάστημα, αλλά με μικρότερο ρυθμό, έτσι ώστε να τονωθεί η οικονομία της χώρας.

Το αποτέλεσμα των εκλογών επιβαρύνει το αξιόχρεο της Ιταλίας σύμφωνα με την
Moody's: Ο οίκος αξιολόγησης Moody’s επισήμανε ότι το αποτέλεσμα των Ιταλικών εκλογών είναι δυσμενές για το αξιόχρεο της Ιταλίας, αλλά και τον υπολοίπων χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου. Επίσης τόνισε ότι σε περίπτωση περεταίρω επιδείνωσης της οικονομίας της Ιταλίας, ή αδυναμίας εφαρμογής δημοσιονομικών μέτρων, θα προχωρήσει σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής διαβάθμισης της χώρας.

Η
S&P επιβεβαιώνει την κορυφαία πιστοληπτική διαβάθμιση της Αυστραλίας: Παρά τα υψηλά επίπεδα χρέους των νοικοκυριών, ο οίκος αξιολόγησης S&P διατήρησε την πιστοληπτική διαβάθμιση “AAA” της Αυστραλίας, με σταθερή προοπτική.

Οι λιανικές πωλήσεις στην Ιαπωνία μειώνονται λιγότερο από ότι αναμένονταν:
Σε μηνιαία βάση, οι λιανικές πωλήσεις της Ιαπωνίας μειώθηκαν κατά 1.1% στον Ιανουάριο, λιγότερο από τις εκτιμήσεις των αναλυτών και συγκρινόμενες με μια αύξηση κατά 0.3% που σημειώθηκε στον Δεκέμβριο.

Το πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών της Νότιας Κορέας αυξάνεται:
Για τον Ιανουάριο, το πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών της Νότιας Κορέας αυξήθηκε σε USD 2.3 δις, συγκρινόμενο με το πλεόνασμα USD 2.1 δις. του Δεκεμβρίου.

Η Νέα Ζηλανδία εμφανίζει απρόσμενο έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο: Σε μηνιαία βάση, το εμπορικό ισοζύγιο της Νέας Ζηλανδίας κατέγραψε έλλειμμα ύψους NZD 305.0 εκατ. για τον Ιανουάριο, συγκρινόμενο με το πλεόνασμα ύψους NZD 534.0 εκατ. του Δεκεμβρίου.

Saxo Bank

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.

';