Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR εμφάνισε απώλειες - 7 Ιανουαρίου 13

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR εμφάνισε απώλειες - 7 Ιανουαρίου 13

Saxo Bank  | 07.01.2013 10:43

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR εμφάνισε απώλειες
Το EUR εξασθένισε σήμερα το πρωί έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων, πριν από την ανακοίνωση του δείκτη τιμών παραγωγού που έχει προγραμματιστεί για αργότερα. Επιπλέον, οι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση του δείκτη επενδυτικής εμπιστοσύνης της Ευρωζώνης για τον Ιανουάριο. Στις 6 am GMT, το EUR εμφάνιζε απώλειες κατά 0.3% έναντι του USD στο 1.3037 ενώ παρουσίαζε οριακή άνοδο έναντι του GBP στο 0.8135. Το JPY επίσης είχε απώλειες κατά 0.7% και 0.3% έναντι των EUR και USD, αντίστοιχα, λόγω εικασιών για περεταίρω λήψη μέτρων ποσοτικής χαλάρωσης από τον πρωθυπουργό Shinzo Abe. Το AUD, τέλος, είχε απώλειες κατά 0.1% έναντι του USD.

Μετοχές στο Η.Β: Αναμένονται οριακά πτωτικές στο άνοιγμα
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται πτωτικός κατά μια μονάδα στο άνοιγμα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ανακοίνωση του δείκτη τιμών ακινήτων Halifax, ενώ δεν έχουν προγραμματιστεί σημαντικές εταιρικές ανακοινώσεις για σήμερα. Σύμφωνα με το Sky News, οι Royal Bank of Scotland Group (RBS) και Lloyds Banking Group (LLOY)σκοπεύουν να θέσουν όριο στις αποδοχές των στελεχών τους για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά. Επίσης, σύμφωνα με τους Sunday Times, η Royal Bank of Scotland Group(RBS) ζήτησε περισσότερο χρόνο από τις Βρυξέλες έτσι ώστε να πουλήσει το δίκτυο των 316 καταστημάτων της. Η ίδια πηγή αναφέρει, ότι η Barclays (BARC) θα μπορέσει να μειώσει το κόστος συστημάτων πληροφορικής κατά 90%, αναπτύσσοντας τα δικά της εσωτερικά συστήματα. Τέλος, η Centamin (CEY), μπορεί πλέον να συνεχίσει τις εξαγωγές χρυσού στην Αίγυπτο, μετά από την απαγόρευση αρκετών εβδομάδων.

Ασία: κυρίως πτωτική διαπραγμάτευση
Οι Ασιατικές αγορές κινούνται πτωτικά σήμερα το πρωί, και πιο συγκεκριμένα, στην Ιαπωνία, οι Softbank (9984), Kansai Electric Power (9503), Kyushu ElectricPower (9508), Fanuc Corporation (6954), Fujitsu (6702) και Sharp Corporation (6753) είχαν απώλειες, ενώ στον αντίποδα, η Kawasaki Kisen Kaisha (9107)έκλεισε ανοδικά μετά την ανακοίνωση για μείωση των ζημιών που προέρχονται από επενδύσεις σε κινητές αξίες. Στις 6 am GMT, ο δείκτης Nikkei 225 είχε απώλειες κατά 0.6% και διαπραγματευόταν στις 10,629.6 μονάδες. Στην Νότια Κορέα, οι Samsung Electronics (005930) και LG Electronics (066570) είχαν απώλειες λόγω του προστίμου ύψους USD 56.6 δις που επέβαλε η Κίνα σε 6 κατασκευαστές οθονών μεταξύ των οποίων και οι προαναφερθείσες. Αντίθετα, στο Χόνγκ Κόνγκ, οι μετοχές των τραπεζών HSBC Holdings (5) και Bank of Communications (3328) κινήθηκαν ανοδικά καθώς η υιοθέτηση των αυστηρών απαιτήσεων για κεφαλαιακή επάρκεια αναβλήθηκε για τέσσερα χρόνια. Στην Κίνα, τέλος, οι μετοχές των εταιριών του υγειονομικού κλάδου, Beijing Tiantan Biological Products (600161) και HualanBiological Engineering (002007) επίσης κινήθηκαν ανοδικά, καθώς η κυβέρνηση της Κίνας, αναμένει αύξηση στον όγκο πωλήσεων του συγκεκριμένου κλάδου περισσότερο από 20% για τα έτη 2013-2015.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ εμφανίζουν απώλειες
Στις 6 am GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 κινούνταν πτωτικά κατά 2.6 μονάδες, ενώ για σήμερα δεν αναμένονται οικονομικές ή εταιρικές ανακοινώσεις. Μετά από την κανονική συνεδρίαση της Παρασκευής, οι Pericom Semiconductor (PSEM), Mindspeed Technologies (MSPD), Capitol Federal Financial (CFFN) και Genpact (G)είχαν τις μεγαλύτερες απώλειες με πτώση κατά 6.3%, 8.3%, 4.6% και 4.0% αντίστοιχα. Αντίθετα, οι BioTime (BTX), GenMark Diagnostics (GNMK), OptimerPharmaceuticals (OPTR), Amicus Therapeutics (FOLD), JDS Uniphase (JDSU) και Eagle Bulk Shipping (EGLE) κινήθηκαν ανοδικά κατά 4.7%, 2.1%, 16.2%, 2.5%, 2.0% και 1.8% αντίστοιχα. Στην κανονική συνεδρίαση της Παρασκευής, ο δείκτης S&P 500 είχε κέρδη κατά 0.5% καθώς τα δεδομένα κατέδειξαν βελτιωμένους δείκτες απασχόλησης και μισθοδοσιών για τον Δεκέμβριο. Πιο συγκεκριμένα, η Google (GOOG) κινήθηκε ανοδικά κατά 2.0% μετά από την λήξη των ερευνών για μονοπωλιακές πρακτικές, χωρίς να επιβληθούν κυρώσεις και οι Eli Lilly (LLY), Mosaic (MOS), Avon Products (AVP) και Johnson & Johnson (JNJ) επίσης κινήθηκαν ανοδικά κατά 3.7%, 3.3%, 3.2% και 1.2% αντίστοιχα, λόγω καλών αποτελεσμάτων. Αντίθετα, η Apple (AAPL) είχε απώλειες κατά 2.8% καθώς υπάρχει έντονη φημολογία για υστέρηση των πωλήσεων έναντι της Samsung Electronics όσον αφορά τα κινητά τηλέφωνα μέσα στο 2013.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Πιθανόν πτωτικές στο άνοιγμα
Οι δείκτες DAX και CAC αναμένονται πτωτικοί κατά 14 και 6 μονάδες στο άνοιγμα, αντίστοιχα. Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις του δείκτη τιμών παραγωγού και επενδυτικού κλίματος της Ευρωζώνης, του δείκτη τιμών χονδρικού εμπορίου της Γερμανίας, καθώς και των συναλλαγματικών διαθεσίμων της Ελβετίας, ενώ δεν έχουν προγραμματιστεί εταιρικές ανακοινώσεις για σήμερα. Σε μια συνέντευξη στο SonntagsZeitung, ο Franz Humer, πρόεδρος της Roche Holding AG (RO), επισήμανε ότι η εταιρία σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να υποβάλει πρόταση εξαγοράς στην Αμερικάνικη Illumina. Η εβδομαδιαία Γερμανική εφημερίδα, Frankfurter AllgemeineSonntagszeitung, αναφέρει ότι η SAP AG (SAP) αναμένει από την αγορά της Κίνας 1 εκατ. νέους πελάτες, δηλαδή 5 φορές τους υφιστάμενους πελάτες της εταιρίας έως τώρα. Σε μια συνέντευξη στην WirtschaftsWoche, ο Norbert Reithofer, διευθύνων σύμβουλος της BMW AG (BMW), τόνισε την αλλαγή κατεύθυνσης της εταιρίας στο να εστιάσει στα κέρδη, παρά στο μερίδιο αγοράς. Σύμφωνα με το Der Spiegel, η Deutsche Bank AG (DBK) θα μειώσει σημαντικά τις έκτακτες αποδοχές των στελεχών της κατά 15.0% με 20.0% και τέλος σύμφωνα με την εφημερίδα της Ρώμης, Messaggero, η Air France-KLM (AF) εξετάζει το ενδεχόμενο εξαγοράς της Alitalia, μέσα στο 2013.

Μακρο-οικονομική ενημέρωση
Το κλίμα για την απασχόληση στην Αγγλία παραμένει αμετάβλητο: Ο δείκτης εργασιακού κλίματος Lloyds παρέμεινε αμετάβλητος σε ένδειξη -42.0 για τον Δεκέμβριο, συγκρινόμενος με μια παρόμοια ένδειξη τον προηγούμενο μήνα.

Λήξαν το θέμα των φόρων, τώρα σειρά έχει η μείωση κρατικών δαπανών, συμφώνα με τον
McConnell:
Ο γερουσιαστής των ΗΠΑ Mitch McConnell δήλωσε ότι το θέμα της φορολογίας έχει διευθετηθεί και η μείωση των κρατικών δαπανών θα πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα για τις ΗΠΑ.

Αυξημένο το ενδεχόμενο πληθωρισμού το 2014, σύμφωνα με τον
Lacker: Ο πρόεδρος του παραρτήματος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ στο Richmond, JeffreyLacker, επισήμανε ότι οι κίνδυνοι για πληθωρισμό μέσα στο 2014 έχουν αυξηθεί. Επίσης εξέφρασε την ανησυχία του εάν η κεντρική τράπεζα θα μπορέσει να πάρει κατάλληλα μέτρα ώστε να αποτρέψει αυτή την εξέλιξη.

Το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων στηρίζεται στις επιδόσεις της οικονομίας και όχι σε ημερομηνίες, δήλωσε ο
Bullard: Ο James Bullard, πρόεδρος του παραρτήματος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ στο St. Louis, τόνισε ότι η απόφαση της κεντρικής τράπεζας για μείωση ή παύση του προγράμματος αγοράς ομολόγων στηρίζεται στις πραγματικές επιδόσεις της οικονομίας και όχι σε ημερομηνίες.

Η νομισματική βάση της Ιαπωνίας επεκτείνεται περισσότερο από ότι αναμένονταν: Σε μηνιαία βάση, η νομισματική βάση της Ιαπωνίας αυξήθηκε κατά 11.8% για τον Δεκέμβριο, περισσότερο από ότι αναμένονταν και συγκρινόμενη με μια αύξηση κατά 5.0% που καταγράφηκε τον Νοέμβριο.

Saxo Bank

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Polski Português (Portugal) Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.

';