Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR εμφάνισε απώλειες - 23.01.13

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR εμφάνισε απώλειες - 23.01.13

Saxo Bank  | 23.01.2013 12:37

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR εμφάνισε απώλειες
Το EUR κινήθηκε πτωτικά σήμερα το πρωί έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων, παρά τα θετικά σχόλια του Mario Draghi, προέδρου της ΕΚΤ, για ανάκαμψη στην ζώνη του Ευρώ. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν σήμερα, η δημοσίευση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας της Αγγλίας, καθώς και η ανακοίνωση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης της Ευρωζώνης. Στις 06:00 GMT, το EUR είχε απώλειες κατά 0.1% έναντι του USD σε 1.3316, ενώ εξασθένησε οριακά έναντι τουGBP σε 0.8409. Το AUD επίσης εξασθένισε κατά 0.3% έναντι του USD, καθώς παρατηρήθηκε μια αύξηση του πληθωρισμού στην Αυστραλία για το τέταρτο τρίμηνο του 2012. Το JPY τέλος, ενισχύθηκε κατά 0.6% και 0.4% έναντι των EUR και USD, αντίστοιχα.

Μετοχές στην Αγγλία: Αναμένονται ανοδικές στο άνοιγμα
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται 31 μονάδες ανοδικός στο άνοιγμα. Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις των μεταβολών στα επιδόματα ανεργίας, του δείκτη απασχόλησης και του επιπέδου μέσων αποδοχών, καθώς και των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας της Αγγλίας, ενώ η Unilever (ULVR) έχει προγραμματίσει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων μέσα στην ημέρα. Η BHP Billiton (BLT) επισήμανε μια αύξηση στην παράγωγη σιδηρομεταλλεύματος κατά 3% για το τελευταίο τρίμηνο του 2012 και αναμένει μια αύξηση κατά 5% για το οικονομικό έτος 2013. Ο Giovanni Serio, επικεφαλής του τμήματος ανάλυσης της BP (BP/) για την Ασία αναμένεται να παραιτηθεί και να συνεργαστεί με την Noble Group. Η Rolls-Royce (RR/) επισήμανε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με τα εργατικά σωματεία για μείωση των αποδοχών των εργαζομένων, στην μονάδα της στο Midlands. Τέλος, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η Ryanair Holdings (RYA) είναι διατεθειμένη να πουλήσει περί το 50% της Aer Lingus Group (AERL) καθώς αποσκοπεί στην έγκριση της ΕΕ για την εξαγορά του άμεσου ανταγωνιστή της στην Ιρλανδία.

Ασία: Κυρίως πτωτικές τάσεις
Οι Ασιατικές αγορές παρουσίασαν απώλειες σήμερα το πρωί, καθώς η απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας να περιμένει μέχρι το 2014 για να ξεκινήσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, επιδείνωσε το επενδυτικό κλίμα. Πιο συγκεκριμένα, στην Ιαπωνία, οι TDK Corporation (6762), Nikon Corporation (7731), Nissan Motor(7201), Toyota Motor (7203), Mazda Motor (7261), Nippon Paper Group (3893) και Oji Holdings Corporation (3861) ήταν μεταξύ άλλων οι μετοχές που κινήθηκαν πτωτικά. Στις 06:00 GMT, ο δείκτης Nikkei 225 είχε απώλειες κατά 1.5% στις 10,550.4 μονάδες.

Στο Χονγκ Κόνγκ, οι Bossini International Holdings (592) και Jilin Qifeng Chemical Fiber (549) είχαν απώλειες λόγω δυσμενών αποτελεσμάτων. Στην Κίνα επίσης, οιChina Vanke (000002) και Poly Real Estate Group (600048) έκλεισαν πτωτικά, όπως και στην Νότια Κορέα, η LG Household & Health Care (051900) κατέγραψε απώλειες. Στον αντίποδα, οι Kia Motors (000270) και Hyundai Motor (005380) ενισχύθηκαν, καθώς το Won εξασθένισε έναντι των κυριοτέρων νοτισμάτων.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ κινούνται πτωτικά
Στις 6 am GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 είχαν απώλειες κατά 2.2 μονάδες. Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις του δείκτη αιτήσεων στεγαστικών δανείων MBA και του δείκτη τιμών ακινήτων Redbook, ενώ οι
Apple (AAPL), McDonald's Corporation (MCD), United Technologies (UTX), Amgen (AMGN), Abbott Laboratories (ABT), Praxair (PX), General Dynamics(GD), Stryker (SYK), Baker Hughes (BHI), WellPoint (WLP), Air Products & Chemicals (APD) και Coach (COH) αναμένεται να ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Μετά από την κανονική συνεδρίαση της Τρίτης, οι Google (GOOG), International Business Machines (IBM), Cree (CREE) και Intuitive Surgical (ISRG)κατέγραψαν κέρδη κατά 5.0%, 4.1%, 14.9% και 8.7% αντίστοιχα, λόγω πολύ καλών αποτελεσμάτων. Αντίθετα, οι Texas Instruments (TXN), STR Holdings (STRI) καιAnnie's Inc. (BNNY) κατέγραψαν απώλειες κατά 0.2%, 12.6% και 10.6% αντίστοιχα, με την δεύτερη να σταματάει την συνεργασία με την First Solar (FSLR) που αποτελεί τον μεγαλύτερο πελάτης της.

Στην κανονική συνεδρίαση της Τρίτης, ο δείκτης S&P 500 ανέκαμψε από τις αρχικές απώλειες και έκλεισε ανοδικός κατά 0.4% οδηγούμενος από τα πολύ καλά αποτελέσματα μεγάλων εταιριών. Πιο συγκεκριμένα οι E.I. du Pont de Nemours and Company (DD), Freeport-McMoRan Copper & Gold (FCX), ravelers Companies (TRV),Seagate Technology (STX), Western Digital (WDC), Dell (DELL) και Regions Financial Corporation (RF) ενισχύθηκαν κατά 1.8%, 4.6%, 2.2%, 7.1%, 5.7%, 2.2% και 4.4% αντίστοιχα. Στο αντίποδα, οι Johnson & Johnson (JNJ) και Boeing Company (BA) είχαν απώλειες κατά 0.7% και 1.2% αντίστοιχα, με την δεύτερη να ανακοινώνει την αναβολή της παράδοσης των αεροσκαφών 787 Dreamliner.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Πιθανόν ανοδικές στο άνοιγμα
Οι δείκτες DAX και CAC αναμένονται ανοδικοί στο άνοιγμα κατά 30 και 21 μονάδες αντίστοιχα. Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις του δημόσιου χρέους, και του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης της Ευρωζώνης, του δείκτη προσδοκιών ΖΕW της Ελβετίας, του δείκτη επιχειρηματικού κλίματος της Γαλλίας και του εμπορικού ισοζυγίου της Ιταλίας, ενώ οι Novartis AG (NOVN), Siemens AG (SIE) και SAP AG (SAP) έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων μέσα στην ημέρα. Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η Deutsche Bank AG (DBK) προχώρησε σε διακανονισμό ύψους USD 1.6 δις με την ρυθμιστική αρχή ενέργειας των ΗΠΑ, για τις κατηγορίες χειραγώγησης της ενεργειακής αγοράς στην Καλιφόρνια. Τέλος, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η European Aeronautic Defence and Space Company NV (EAD)είναι πλέον ελεύθερη να διορίζει αυτόνομα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, καθώς οι κύριοι μέτοχοι, Γαλλία και Γερμανία, δεν θα παρεμβαίνουν στην απόφαση αυτή.

Μακρο-οικονομική ενημέρωση
Ουσιώδες στοιχειό της νομισματικής πολιτικής η διατήρηση του στόχου για τον πληθωρισμό, σύμφωνα με τον Mervyn King της BoE: Ο Mervyn King, πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Αγγλίας (BoA), υπεραμύνθηκε της πολιτικής της κεντρικής τράπεζας σχετικά με τον πληθωρισμό και τόνισε ότι οποιαδήποτε άλλη πολιτική θα είχε δυσμενείς επιπτώσεις στην οικονομία των ΗΠΑ. Επίσης επισήμανε, ότι η κεντρική τράπεζα είναι έτοιμη να πάρει μέτρα τόνωσης της οικονομίας εάν αυτό χρειαστεί, όμως είναι πιο σημαντικό να ενισχυθεί η κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών.

Ο πρωθυπουργός της Αγγλίας David Cameron σκοπεύει να προχωρήσει σε δημοψήφισμα, εάν επανεκλεγεί: Σύμφωνα με αναφορές των μέσων μαζικής ενημέρωσης, ο πρωθυπουργός της Αγγλίας David Cameron, αναμένεται να ανακοινώσει στην ομιλία του σήμερα, ότι η Αγγλία θα προχωρήσει σε δημοψήφισμα μέσα στο 2017 ή 2018, σχετικά με το εάν επιθυμεί να παραμείνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εάν επανεκλεγεί φυσικά στις επερχόμενες εκλογές του 2015.

Η Ευρωζώνη ξεπέρασε τα “μαύρα σύννεφα”, επισημαίνει ο Draghi: Ο Mario Draghi, πρόεδρος της ΕΚΤ, τόνισε ότι πήρε όλα τα μέτρα που χρειάστηκαν για να οδηγήσει σε ανάκαμψη την ζώνη του Ευρώ. Τώρα η ευθύνη εναποτίθεται στις εθνικές κυβερνήσεις για να προχωρήσουν στις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές.

Ο προπορευόμενος δείκτης της Κίνας βελτιώνεται: Ο κυριότερος προπορευόμενος δείκτης της Κίνας ανήλθε σε επίπεδο 251,1 για τον Δεκέμβριο, συγκρινόμενος με την ένδειξη 250.0 που καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα.

Ο πληθωρισμός στην Αυστραλία αυξάνεται, λιγότερο από ότι αναμένονταν:
Για το τέταρτο τρίμηνο του 2012, ο πληθωρισμός στην Αυστραλία αυξήθηκε κατά 2.2%, λιγότερο από ότι ανέμενε η αγορά, και συγκρινόμενος με μια αύξηση κατά 2.0% που καταγράφηκε το προηγούμενο τρίμηνο.

Ο προπορευόμενος δείκτης της Αυστραλίας βελτιώνεται: Ο προπορευόμενος δείκτης του ινστιτούτου Westpac Bank/Melbourne για την Αυστραλία, βελτιώθηκε κατά 0.6% για τον Νοέμβριο, συγκρινόμενος με μια αύξηση κατά 0.1% που καταγράφηκε τον Οκτώβριο.

Saxo Bank

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.