Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR εμφάνισε απώλειες - 21.12.12

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR εμφάνισε απώλειες - 21.12.12

Saxo Bank  | 21.12.2012 13:33

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR εμφάνισε απώλειες
Το EUR εμφάνισε απώλειες έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων σήμερα το πρωί λόγω μειωμένης διάθεσης ανάληψης κίνδυνου ανάμεσα στους επενδυτές, μετά την αδυναμία των ρεπουμπλικάνων να στηρίξουν εναλλακτικό σχέδιο για την αντιμετώπιση του δημοσιονομικού προβλήματος. Παράλληλα, οι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση του αναθεωρημένου ΑΕΠ της Αγγλίας για το τρίτο τρίμηνο, που αναμένεται αμετάβλητο. Επιπλέον αρκετές οικονομικές ειδήσεις των ΗΠΑ θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον μέσα στην διάρκεια της ημέρας. Στις 6 am GMT, το EUR παρουσίαζε απώλειες κατά 0.5% και 0.1% έναντι των USD και GBP σε επίπεδαUSD 1.3197 και GBP 0.8123, αντίστοιχα. Το JPY ενισχύθηκε κατά 0.9% και 0.4% έναντι των EUR και USD, αντίστοιχα, καθώς η έντονη αβεβαιότητα οδήγησε τους επενδυτές προς ασφαλέστερα καταφύγια.

Μετοχές στο Η.Β: Αναμένονται πτωτικές στο άνοιγμα
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται πτωτικός 8 μονάδες στο άνοιγμα. Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις του ΑΕΠ, του καθαρού κρατικού δανεισμού καθώς και του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών. Η Jersey Electricity (JEL) αναμένεται να ανακοινώσει αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Η Rio Tinto Alcan, θυγατρική της RioTinto (RIO), και το σωματείο εργαζομένων του Καναδά, συμφώνησαν στην ανανέωση των συμβάσεων για τους απασχολούμενους στην πόλη Saguenay, του Quebecέως το 2018. Η Xstrata (XTA) επισήμανε ότι θα αυξήσει την παράγωγη ψευδαργύρου, μολύβδου και αργύρου στο ορυχείο Lady Loretta της βορειοανατολικής Αυστραλίας κατά 33.0% ή 1.6 εκατ. μετρικούς τόνους ανά έτος.

Ασία: Διαπραγμάτευση με απώλειες
Οι αγορές στην Ασία κινήθηκαν πτωτικά, μετά την αποτυχία του John Boehner, εκπροσώπου των ρεπουμπλικάνων στην γερουσία των ΗΠΑ, να συγκεντρώσει αρκετή υποστήριξη για το εναλλακτικό σχέδιο αντιμετώπισης του δημοσιονομικού προβλήματος. Στην Ιαπωνία, η Olympus Corporation (7733) είχε απώλειες καθώς η αναμενόμενη συγχώνευση ορισμένων τμημάτων με την Sony (6758) μπορεί να καθυστερήσει λόγω κανονιστικών ρυθμίσεων. Αντίθετα, οι Mitsubishi Estate(8802), Mitsui Fudosan Company (8801) και Sumitomo Realty & Development (8830) κινήθηκαν ανοδικά καθώς υπάρχει έντονη η προσδοκία ότι η αλλαγή πολίτικης της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας θα βοηθήσει στην περεταίρω μείωση του κόστους δανεισμού. Στις 6 am GMT, ο δείκτης Nikkei 225 είχε απώλειες κατά 0.9% στις 9,951.5 μονάδες.

Στην Κίνα, οι China Vanke Company (000002), Poly Real Estate Group (600048) και China Merchants Property Development (000024) είχαν απώλειες λόγω εικασιών ότι η Κινεζική κυβέρνηση μπορεί να επιβάλλει νέα φορολογία στην αγορά ακινήτων. Στο Χόνγκ Κόνγκ αντίστοιχα, οι CNOOC (883) καιPetroChina (857) ακολούθησαν με απώλειες την τιμή του αργού πετρελαίου. Οι Industrial & Commercial Bank of China (1398) και Want Want China Holdings (151) επίσης είχαν απώλειες. Στην Νότια Κορέα η διαπραγμάτευση ήταν πτωτική, με τις Samsung Electronics (005930), LG Display (034220) καιSK Hynix (000660) να καταγράφουν ζημίες.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ εμφανίζουν απώλειες
Στις 6 am GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 κινούνται πτωτικά κατά 22.2 μονάδες. Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις του δείκτη ατομικής κατανάλωσης και εισοδήματος, των παραγγελιών διαρκών αγαθών, του δείκτη καταναλωτικού κλίματος του πανεπιστήμιου του Michigan και των κατασκευαστικών δεικτών από τιςChicago Federal Reserve (Fed) και Kansas City Fed. Οι Walgreen (WAG), Quanex Building Products (NX) και Xenonics Holdings (XNNH) αναμένεται να ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Μετά από την κανονική χτεσινή διαπραγμάτευση, οι NIKE (NKE), Red Hat (RHT) και TIBCO Software (TIBX)κινήθηκαν ανοδικά κατά 4.8%, 7.7% και 5.6% λόγω πολύ καλών αποτελεσμάτων. Αντίθετα, η Research in Motion (RIMM) διόρθωσε από τα κέρδη της κανονικής συνεδρίασης με απώλειες κατά 9.5% λόγω μείωσης στο πλήθος των συνδρομητών της. Ανάμεσα στις μετοχές που κινήθηκαν πτωτικά, οι Micron Technology (MU),Datalink (DTLK), Bellatrix Exploration (BXE) και Accuride (ACW) είχαν απώλειες κατά 2.7%, 7.6%, 3.8% και 2.8 αντίστοιχα.

Στην χτεσινή κανονική συνεδρίαση, ο δείκτης S&P 500 κινήθηκε οριακά ανοδικός κατά 0.6% μετά την δήλωση του John Boehner, εκπροσώπου των ρεπουμπλικάνων ότι είναι αισιόδοξος για την πορεία των συζητήσεων για το δημοσιονομικό πρόβλημα. Η NYSE Euronext (NYX) εμφάνισε κέρδη κατά 34.% μετά την συμφωνία με τηνIntercontinentalExchange (ICE) για εξαγορά της πρώτης έναντι USD 8.2 δις. Τα πολύ καλά αποτελέσματα, οδήγησαν τις Carmax (KMX) και Jabil Circuit(JBL) σε άνοδο κατά 9.0% και 7.4% αντίστοιχα. Αντίθετα ανάμεσα στις μετοχές με τις μεγαλύτερες απώλειες ήταν οι Bed Bath & Beyond (BBBY), Carnival (CCL),Merck & Company (MRK) και Accenture (ACN) είχαν πτώση κατά 6.5%, 5.3%, 3.4% και 2.0% αντίστοιχα.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Αναμένονται πτωτικές στο άνοιγμα
Οι δείκτες DAX και CAC αναμένονται πτωτικοί κατά 47 και 16 μονάδες αντίστοιχα. Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης Γερμανίας και Ιταλίας, του δείκτη επιχειρηματικού κλίματος Γαλλίας, του εμπορικού ισοζυγίου και δείκτη τιμών παραγωγού Ισπανίας καθώς και της προσφοράς χρήματος Μ3 της Ελβετίας. Οι Hornbach Holding AG (HBH3), Hornbach Baumarkt AG (HBM), MME Moviement AG (MME) και IBS AG (IBB) αναμένεται να ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Σύμφωνα με το Reuters, η UBS AG (UBS) ανέθεσε στον Greg Kennedy, πρώην ανώτατο στέλεχος της Barclays, καθήκοντα επικεφαλή των επιχειρήσεών της στις ΗΠΑ, με ισχύ από τον Μάρτιο του 2013.

Μακρο-οικονομική ενημέρωση
Οι ρεπουμπλικάνοι καταψηφίζουν το εναλλακτικό σχέδιο: Το κόμμα των ρεπουμπλικάνων στην γερουσία των ΗΠΑ καταψήφισε το εναλλακτικό σχέδιο αντιμετώπισης του δημοσιονομικού προβλήματος, το οποίο προέβλεπε υψηλότερους φόρους για ετήσιο εισόδημα υψηλότερο του USD 1.0 εκατ. αδυνατώντας να συγκεντρώσει επαρκή υποστήριξη.

Η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Αγγλία επιδεινώνεται περισσότερο από ότι αναμένονταν.: Σύμφωνα με το δείκτη GfK, η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Αγγλία επιδεινώθηκε σε επίπεδο -29.0 για τον Δεκέμβριο και συγκρινόμενη με την ένδειξη -22.0 που καταγράφηκε τον περιηγούμενο μήνα.

Το επιχειρηματικό κλίμα στην Κίνα εξασθενεί: Ο δείκτης MNI για το επιχειρηματικό κλίμα την Κίνας, μειώθηκε σε επίπεδο 52.3 για τον Νοέμβριο, συγκρινόμενος με το επίπεδο 53.8 που καταγράφηκε τον Οκτώβριο.

Saxo Bank

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή

Μόνο η εφαρμογή προφέρει μεγαλύτερη διορατικότητα στις αγορές, περισσότερες ειδοποιήσεις, περισσότερους τρόπους προσαρμογής της λίστας παρακολούθησης του ενεργητικού

Το Investing.com είναι καλύτερο στην εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερες τιμές και διαγράμματα και μια ομαλότερη εμπειρία είναι διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή .