Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR διαπραγματεύεται υπό πίεση-15.02.13

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR διαπραγματεύεται υπό πίεση-15.02.13

Saxo Bank  | 15.02.2013 11:09

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR διαπραγματεύεται υπό πίεση
Το ευρώ συνέχισε να αποδυναμώνεται έναντι των περισσότερων κύριων νομισμάτων σήμερα το πρωί μετά από τα απογοητευτικά αποτελέσματα για το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν σε όλη την Ευρώπη. Οι αγορές αναμένουν τις λιανικές πωλήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου, τα στοιχεία του εμπορικού ισοζυγίου της Ευρωζώνης και μια πληθώρα οικονομικών δεικτών από τις ΗΠΑ που αναμένεται να ανακοινωθούν αργότερα σήμερα. Επιπλέον, η σύνοδος κορυφής των G20 στη Μόσχα αρχίζει αργότερα σήμερα και αναμένεται να συγκεντρώσει την προσοχή, με τα μέλη να συζητήσουν πιθανότατα το ενδεχόμενο νομισματικού πολέμου. Στις GMT 6:00, το ευρώ - EUR υποχωρούσε 0,2% έναντι της στερλίνας GBP με τη διαπραγμάτευση στις GBP 0,8609 λίρες, ενώ «βουτιά» 0,1% πραγματοποιούσε έναντι του δολαρίου - USD με τις συναλλαγές στα 1,3356 δολάρια ΗΠΑ. Το γιεν - JPY αυξήθηκε 0,5% και 0,3% έναντι του ευρώ και του δολαρίου ΗΠΑ, αντίστοιχα. Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν νωρίτερα σήμερα έδειξαν ότι η βιομηχανική παραγωγή στην Ιαπωνία αυξήθηκε λιγότερο από ό, τι αναμενόταν το Δεκέμβριο.


Ασία: Διαπραγμάτευση στο κόκκινο
Οι ασιατικές αγορές διαπραγματεύονται χαμηλότερα σήμερα το πρωί. Στην Ιαπωνία, η Sony (6758) έχει υποχωρήσει μετά από στοιχεία που έδειξαν ότι οι λιανικές πωλήσεις σε λογισμικό και βιντεοπαιχνίδια για κονσόλα στις ΗΠΑ μειώθηκαν τον Ιανουάριο. Η Kirin Holdings (2503) υποχώρησε καθώς ανακοίνωσε χαμηλότερες προοπτικές από το αναμενόμενο για τα λειτουργικά κέρδη του 2013. Η Nippon Steel & Sumitomo Metal (5401) υποχώρησε σε αξία, αφού ανακοίνωσε ζοφερές προβλέψεις για τα κέρδη στο σύνολο του έτους. Η Trend Micro (4704) υποχώρησε σημαντικά αφού ανέφερε μια σημαντική πτώση στο σύνολο της χρήσης για τα καθαρά κέρδη της. Ωστόσο, η Tokyo Electric Power (9501) έχει σημειώσει άνοδο εν μέσω αναφορών ότι η Ιαπωνία σχεδιάζει την παροχή εγγυήσεων ύψους 10,7 δις. δολαρίων σε δάνεια για ενεργειακές προμήθειες χαμηλού κόστους. Σε GMT 6:00, ο δείκτης Nikkei 225 μειώθηκε 1,4% με τη διαπραγμάτευση στις 11,144 μονάδες. Στη Νότια Κορέα, η KB Financial Group (105.560) υποχώρησε καθώς η ολλανδική εταιρία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, ING Groep NV, προχώρησε σε πώληση 5% από το μερίδιό της στην εταιρεία. Η Korean Air Lines (003.490) υποχώρησε αφού ανέφερε ότι βρίσκεται στη διεξαγωγή ελέγχου για να αποκτήσει το 44% των μετοχών της Czech Airlines. Από την άλλη πλευρά, η Ssangyong Motor (003620) ανέβηκε καθώς η ινδική εταιρία που κατέχει το πλειοψηφικό της πακέτο, Mahindra & Mahindra, ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει USD 73.7 εκατ. δολάρια σε έκδοση νέων μετοχών της. Στο Χονγκ Κονγκ, η Zhaojin Mining Industry (1818) κατέγραψε ζημίες ακολουθώντας την πορεία των τιμών στα πολύτιμα μέταλλα. Οι αγορές είναι κλειστές στην Κίνα λόγω αργίας.

Μετοχές Η.Π.Α.: Απώλειες για τα Συμβόλαια
Στις GMT 6:00, τα συμβόλαια του δείκτη S&P 500 διαπραγματεύονταν κατά 3,6 μονάδες χαμηλότερα. Οι κύριοι οικονομικοί δείκτες που αναμένεται να δημοσιευθούν σήμερα είναι, μεταξύ άλλων: ο Δείκτης Καταναλωτικού Συναισθήματος Reuters/Michigan, η Βιομηχανική και Μεταποιητική Παραγωγή, ο Δείκτης Μεταποίησης NY Empire State, οι Καθαρές Μακροχρόνιες Ροές TIC Flows και η Αξιοποίηση Δυναμικότητας. Οι Kraft Foods Group (KRFT), American Electric Power (AEP), Ventas (VTR), VF Corporation (VFC),Campbell Soup (CPB), JM Smucker (SJM), Digital Realty Trust (DLR), TRW Automotive (TRW), Burger King Worldwide (BKW) και Lincoln Electric (LECO) έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τους, αργότερα εντός της ημέρας. Χθες, ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε 0.1%, κατά τη διάρκεια της κανονικής συνεδρίας, καθώς τα καλύτερα των αναμενομένων στοιχεία για τα επιδόματα ανεργίας, καθώς επίσης και η πληθώρα συγχωνεύσεων στις Η.Π.Α. αντιστάθμισαν τις ανησυχίες για τις συρρικνούμενες οικονομίες της Ευρώπης και της Ιαπωνίας.

Ευρωπαϊκές Μετοχές: Αναμένεται να ανοίξουν ανοδικά
Οι δείκτες DAX και CAC αναμένεται να ανοίξουν με κέρδη 10 και 8 μονάδων, αντιστοίχως. Το Εμπορικό Ισοζύγιο της Ευρωζώνης και της Ιταλίας και ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή της Ελλάδας και της Ισπανίας είναι οι κύριοι οικονομικοί δείκτες που αναμένεται να δημοσιευθούν σήμερα. Οι Eni SpA (ENI), PPR (PP), Aegon NV (AGN), SulzerAG (SUN), Saab AB (SAABB) και IMW Immobilien AG (GARY) έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τους σήμερα. Η Standard & Poor’s RatingsServices υποβάθμισε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση της Peugeot SA (UG) κατά μία βαθμίδα, σε “BB-” με “Αρνητική” προοπτική, επικαλούμενη τις προβλέψεις για αναιμικές πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη.

Ηνωμένο Βασίλειο Μετοχές: Αναμένεται να ανοίξουν υψηλότερα
Ο FTSE 100 αναμένεται να ανοίξει 8 μονάδες υψηλότερα. Οι λιανικές πωλήσεις είναι ο βασικός οικονομικός δείκτης που αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα.

Μακροοικονομική Ανασκόπηση
Η τρέχουσα νομισματική πολιτική είναι σημαντικά ευκολότερη, δηλώνει ο Bullard της Fed: Ο James Bullard, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας Αποθεματικών του St. Louis, υπέδειξε ότι η τρέχουσα νομισματική χαλάρωση με απευθείας, ανοικτές αγορές ομολόγων και η πρόσφατη αλλαγή σε υπό προϋποθέσεις καθοδήγηση, έχουν κάνει την νομισματική πολιτική περισσότερο αποτελεσματική. Παρόλα αυτά, εξέφρασε τις ανησυχίες του ότι όσο ο πληθωρισμός θα παραμένει χαμηλά, ο διογκούμενος προϋπολογισμός θα κάνει πιο δύσκολο για τη Fed τον περιορισμό της νομισματικής πολιτικής στο μέλλον, όταν η αγορά εργασίας θα παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης.

Οι Δημοκρατικοί της Γερουσίας αποκαλύπτουν σχέδιο για την καθυστέρηση της περικοπής δαπανών:
Οι Δημοκρατικοί Γερουσιαστές πρότειναν μία αύξηση της φορολογίας κατά USD 110 δις και ένα σχέδιο περικοπών που θα απέτρεπε, προσωρινά, τις αυτόματες περικοπές δαπανών ύψους USD 1.2 τρις που έχουν προγραμματιστεί για την 1η Μαρτίου 2013 και θα διαρκέσουν 10 μήνες.

Η βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας αυξήθηκε λιγότερο από ότι προβλεπόταν:
Η βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας αυξήθηκε κατά 2,4% μήνα-προς-μήνα το Δεκέμβριο, χαμηλότερα από τις αρχικές προβλέψεις και συγκριτικά με μείωση 1,4% που ανακοινώθηκε τον προηγούμενο μήνα.

Οι πωλήσεις λιανικής στη Νέα Ζηλανδία αυξήθηκαν περισσότερο του αναμενομένου:
Σε εποχιακά προσαρμοσμένη βάση, οι πωλήσεις λιανικής στη Νέα Ζηλανδία, αυξήθηκαν κατά 2,1% κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2012, περισσότερο από τις προσδοκίες της αγοράς και συγκριτικά με αναθεωρημένη μείωση 0,2% που κατεγράφη το προηγούμενο τρίμηνο.

Saxo Bank

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Polski Português (Portugal) Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.