Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR διαπραγματεύεται με απώλειες

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR διαπραγματεύεται με απώλειες

Saxo Bank  | 16.01.2013 13:55

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR διαπραγματεύεται με απώλειες
Το EUR συνέχισε την πτωτική του πορεία έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων σήμερα το πρωί, μετά από την δήλωση του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου, Jean-ClaudeJuncker, ότι η ισοτιμία EUR/USD βρίσκεται σε «επικίνδυνα υψηλά επίπεδα». Επιπλέον, η Παγκόσμια Τράπεζα αναθεώρησε σε πιο δυσμενή επίπεδα την ανάπτυξη για την παγκόσμια οικονομία, ενώ οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή τους στα δεδομένα σχετικά με τον πληθωρισμό ΗΠΑ και Ευρωζώνης. Στις 06:00 GMT, το EUR είχε εξασθενίσει κατά 0.2% και 0.1% έναντι των USD και GBP σε επίπεδα USD 1.3288 και GBP 0.8277, αντίστοιχα. Το JPY, αντίθετα, ενισχύθηκε κατά 1.1% και 0.7% έναντι τωνEUR και USD καθώς τα δεδομένα καταδεικνύουν ότι οι βιομηχανικές παραγγελίες στην Ιαπωνία για τον Νοέμβριο, αυξήθηκαν περισσότερο από ότι αναμένονταν. Το AUD, τέλος, είχε απώλειες κατά 0.1% έναντι του USD, καθώς τα δεδομένα καταδεικνύουν ότι το καταναλωτικό κλίμα βελτιώθηκε οριακά μέσα στον Ιανουάριο.

Μετοχές στην Αγγλία: Πιθανόν πτωτικές στο άνοιγμα
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται πτωτικός κατά 5 μονάδες στο άνοιγμα, ενώ η Ebiquity (EBQ) έχει προγραμματίσει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων μέσα στην ημέρα. Ανώτατα στελέχη της κεντρικής τράπεζας της Αγγλίας, επισήμαναν ότι οι Royal Bank of Scotland (RBS) και Lloyds Banking Group (LLOY) χρειάζονται περισσότερα δις Στερλίνες στον ισολογισμό τους, ώστε να μπορέσουν να δώσουν ώθηση στην οικονομία. Η Tesco (TSCO) ανακοίνωσε ότι απέσυρε από τα καταστήματά της, συσκευασίες βοδινού κρέατος καθώς μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο βρέθηκε να περιέχουν κρέας αλόγου.

Ασία: Κυρίως πτωτική διαπραγμάτευση
Οι Ασιατικές αγορές εμφάνισαν απώλειες σήμερα το πρωί, και πιο συγκεκριμένα, στην Ιαπωνία, οι Fujimori Kogyo (7917), Fuji Heavy Industries (7270), GS Yuasa(6674), Mitsubishi Heavy Industries (7011), Toyota Motor (7203), Canon (7751) και Fanuc Corporation (6954) κινήθηκαν πτωτικά, με τις τελευταίες να επηρεάζονται από το ισχυρότερο JPY. Στις 06:00 am GMT, ο δείκτης Nikkei 225 είχε απώλειες κατά 2.1% στις 10,654.0 μονάδες.

Στο Χόνγκ Κόνγκ, οι Industrial & Commercial Bank (1398), Agricultural Bank of China (1288), China Overseas Land & Investment (688) και KweichowMoutai (600519) κινήθηκαν πτωτικά, ενώ αντίθετα στην Νότια Κορέα, η Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (042660) ενισχύθηκε οριακά, μετά από την επιβεβαίωση ότι υπέβαλε προσφορά για να αναλάβει έργο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ εμφανίζουν απώλειες
Στις 6 am GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 είχαν απώλειες κατά 1.8 μονάδες. Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις του δείκτη τιμών καταναλωτή, της βιομηχανικής και κατασκευαστικής παραγωγής, του δείκτη τιμών ακινήτων και των αιτήσεων στεγαστικών δανείων MBA, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η ανακοίνωση της έρευναςBeige από την κεντρική τράπεζα μέσα στην ημέρα. Οι JPMorgan Chase (JPM), eBay Inc. (EBAY), Goldman Sachs Group (GS), US Bancorp (USB), Kinder Morgan(KMI) και Bank of New York Mellon (BK) έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων σήμερα. Μετά από την κανονική χτεσινή συνεδρίαση, οι Vera Bradley(VRA), Christopher & Banks (CBK) και TTM Technologies (TTMI) ενισχύθηκαν κατά 9.8%, 8.5% και 5.1% αντίστοιχα, λόγω πολύ καλών αποτελεσμάτων, ενώ στον αντίποδα, οι Dell Inc. (DELL), Pacira Pharmaceuticals (PCRX) και Cobalt International Energy (CIE) είχαν απώλειες κατά 1.4%, 7.7.% και 5.6% αντίστοιχα, με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τελευταίας κατά 40 εκατ. νέες μετοχές να ξεχωρίζει.

Στην χτεσινή κανονική συνεδρίαση,, ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0.1%, με τις Denbury Resources (DNR), Symantec Corporation (SYMC), FMCTechnologies (FTI), J.C. Penney (JCP), Gap Inc. (GPS), Ross Stores (ROST) και Abercrombie & Fitch (ANF) να κινούνται ανοδικά κατά 5.2%, 4.7%, 4.3%, 3.4%, 3.1% και 2.8%, αντίστοιχα, ενώ αντίθετα η Apple (APPL) συνέχισε την πτωτική της πορεία, μετά από την μειωμένη παραγγελία για κατασκευή οθονών της συσκευήςiPhone.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Αναμένεται να κινηθούν ανοδικά
Οι δείκτες DAX και CAC είναι πιθανόν να ενισχυθούν κατά 14 μονάδες στο άνοιγμα. Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις του δείκτη τιμών καταναλωτή και των νέων καταχωρήσεων οχημάτων Ευρωζώνης, των λιανικών πωλήσεων της Ελβετίας και του εμπορικού ισοζυγίου της Γαλλίας, ενώ δεν έχουν προγραμματιστεί εταιρικές ανακοινώσεις για σήμερα. Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, ο Ray Key, επικεφαλής του τμήματος διαπραγμάτευσης μετάλλων στην Deutsche Bank AG (DBK), σκοπεύει να παραιτηθεί από την θέση του. Τέλος, σύμφωνα με το Reuters, η Advent International, σκοπεύει να πουλήσει όλο το μερίδιο που κατέχει στην Dufry AG (DUFN).


Μακρο-οικονομική ενημέρωση

Η ισοτιμία
EURUSD σε «επικίνδυνα υψηλά επίπεδα», σύμφωνα με τον Juncker: Ο Jean-Claude Juncker, επικεφαλής του Eurogroup, επισήμανε ότι η ισοτιμίαEUR/USD βρίσκεται σε «επικίνδυνα υψηλά επίπεδα» και μπορεί να αποτελέσει δυνητικό κίνδυνο για την οικονομία της Ευρώπης.

Η Παγκόσμια Τράπεζα μειώνει την πρόβλεψη για την παγκόσμια ανάπτυξη μέσα στο 2013:
Η Παγκόσμια Τράπεζα επισήμανε ότι η παγκόσμια οικονομία θα κινηθεί με ρυθμό ανάπτυξης 2.4%, έναντι των προηγούμενων προβλέψεων που έκαναν λόγο για ανάπτυξη 3.0%.

Το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων πρέπει να συνεχιστεί μέχρι η ανεργία να μειωθεί κάτω από 7.25%, σύμφωνα με τον
Rosengren: Ο Eric Rosengren, πρόεδρος του παραρτήματος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ στην Βοστόνη, επισήμανε ότι η κεντρική τράπεζα δεν θα πρέπει να σταματήσει το υφιστάμενο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, έως ότου η ανεργία μειωθεί κάτω από 7.25% από το τρέχον 7.8%.

Οι άμεσες ξένες επενδύσεις στην Κίνα μειώνονται: Σε μηνιαία βάση, οι άμεσες ξένες επενδύσεις (FDI) στην Κίνα, μειώθηκαν κατά 4.5% για τον Δεκέμβριο, και συγκρινόμενες με μια πτώση κατά 5.4% που καταγράφηκε τον Νοέμβριο.

Η βιομηχανικές παραγγελίες της Ιαπωνίας αυξάνονται: Σε μηνιαία βάση, οι βιομηχανικές παραγγελίες στην Ιαπωνία αυξήθηκαν κατά 3.9% για τον Νοέμβριο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες της αγοράς, και συγκρινόμενες με μια αύξηση κατά 2.8% που καταγράφηκε τον Οκτώβριο.

Ο δείκτης τιμών εταιρικών προϊόντων της Ιαπωνίας βελτιώνεται: Σε μηνιαία βάση, ο εγχώριος δείκτης τιμών εταιρικών προϊόντων (CGPI) της Ιαπωνίας για τον Δεκέμβριο, βελτιώθηκε κατά 0.3%.

Η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Αυστραλία βελτιώνεται: Σύμφωνα με το ινστιτούτο Westpac-Melbourne ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης της Αυστραλίας για τον Ιανουάριο, ανήλθε σε επίπεδο 100.6, συγκρινόμενος με την ένδειξη 100.0, που καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα.

Οι πωλήσεις δικύκλων στην Αυστραλία αυξάνονται: Σε μηνιαία βάση, οι πωλήσεις νέων δικύκλων στην Αυστραλία αυξήθηκαν κατά 2.2% για τον Δεκέμβριο, συγκρινόμενες με μια αύξηση κατά 0.2% που καταγράφηκε τον Νοέμβριο.

Saxo Bank

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Polski Português (Portugal) Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.