Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR δέχεται πιέσεις - 5 Φεβρουαρίου 13

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR δέχεται πιέσεις - 5 Φεβρουαρίου 13

Saxo Bank  | 05.02.2013 11:07

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR δέχεται πιέσεις
Το EUR συνέχισε να εξασθενεί σήμερα το πρωί έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων, με την τιμή διαπραγμάτευσης έναντι του USD να βρίσκεται κάτω από το 1,35, λόγω ανησυχιών για την πολιτική αστάθεια σε Ισπανία και Ιταλία. Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις των δεικτών PMI για τον τριτογενή τομέα σε Ευρωζώνη και ΗΠΑ, καθώς και τις λιανικές πωλήσεις της Ευρωζώνης. Στις 06:00 GMT, το EUR είχε απώλειες κατά 0.3% και 0.2% έναντι των USD και GBP, σε επίπεδα USD 1.3485 καιGBP 0.8556, αντίστοιχα. Το AUD επίσης είχε απώλειες κατά 0.4% έναντι του USD, με την κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας να δηλώνει ότι θα προχωρήσει σε περισσότερη νομισματική χαλάρωση, επιδιώκοντας σταθεροποίηση του πληθωρισμού. Το JPY τέλος, υποχώρησε οριακά έναντι του USD ενώ ενισχύθηκε κατά 0.3% έναντι του EUR.

Μετοχές στην Αγγλία: Αναμένονται οριακά ανοδικές στο άνοιγμα
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται κατά 3 μονάδες ανοδικός στο άνοιγμα. Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις των δεικτών υπηρεσιών PMI, του δείκτη τιμών ακινήτωνHalifax και των μεταβολών στα επίσημα αποθεματικά, ενώ οι BP (BP/), BG Group (BG/), ARM Holdings (ARM), St. Modwen Properties (SMP) και Low & Bonar(LWB) αναμένεται να ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Η Royal Dutch Shell (RDSA) επισήμανε ότι η παραγωγή πετρελαίου στις μονάδες της στην Βραζιλία μειώθηκε κατά 35% στον Δεκέμβριο του 2012. Ο αρμόδιος υπουργός για τις εξορύξεις στην Γουινέα, Mohamed Lamine Fofana, τόνισε ότι θα επανεξεταστούν όλες οι συμβάσεις εξόρυξης, συμπεριλαμβανομένης της συμφωνίας του 2011 με την Rio Tinto (RIO). Η Ryanair Holdings (RYA) προσέφερε EUR 100 εκατ. στην Flybe Group(FLYB) για εξαγορά του 50% της Aer Lingus Group’s (AERL). Τέλος, σύμφωνα με τους Financial Times, η Liberty Global μπορεί να υποβάλλει πρόταση για εξαγορά τηςVirgin Media (VMED).

Ασία: Πτωτικές τάσεις
Οι ασιατικές αγορές υποχώρησαν σήμερα το πρωί, ακολουθώντας τις απώλειες στην Wall Street. Πιο συγκεκριμένα, στην Ιαπωνία, οι Hitachi (6501), Fast Retailing(9983) και Fujitsu (6702) κινήθηκαν πτωτικά, ενώ η Japan Airlines (9201) ενισχύθηκε, μετά την ανακοίνωση για διανομή αυξημένου μερίσματος. Στις 06:00 GMT, ο δείκτης Nikkei 225 είχε απώλειες κατά 1.4% στις 11,103.7 μονάδες.

Στην Κίνα, οι China Life Insurance (601628) και China Pacific Insurance (601601) κατέγραψαν ζημιές, ενώ η CSR Corporation (601766) έκλεισε ανοδικά, μετά την είδηση για ανανέωση συμβάσεων αξίας CNY 4.63 δις. Στο Χόνγκ Κόνγκ, οι China Petroleum & Chemical (386) κατέγραψε απώλειες, όπως και στην Νότια Κορέα, οι SKHynix (000660), Samsung Heavy Industries (010140) και Kia Motors (000270).

Μετοχές στις ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ ενισχύονται
Στις 06:00 GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 ήταν ενισχυμένα κατά 2.0 μονάδες. Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις του μη-μεταποιητικού δείκτη ISM, του δείκτη προσδοκιών IBD/TIPP, καθώς και του δείκτη Redbook, ενώ οι Walt Disney (DIS), Emerson Electric (EMR), Allergan (AGN), Automatic Data Processing (ADP),Eaton Corporation (ETN), Aflac (AFL), Estee Lauder (EL), Kellogg (K), Sirius XM Radio (SIRI) και CME Group (CME) έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων μέσα στην ημέρα. Μετά από την κανονική χτεσινή συνεδρίαση, οι Yum! Brands (YUM), Hartford Financial Services (HIG), Hologic (HOLX) και IdenixPharmaceuticals (IDIX) είχαν απώλειες κατά 5.4%, 0.7%, 4.1% και 7.0% αντίστοιχα, λόγω δυσμενών αποτελεσμάτων, ενώ αντίθετα, οι Anadarko Petroleum (APC),Gilead Sciences (GILD), Edwards Lifesciences (EW) και Thor Industries (THO) ενισχύθηκαν κατά 1%, 0.8%, 0.5% και 3.7% αντίστοιχα.

Στην χτεσινή κανονική συνεδρίαση, ο δείκτης S&P 500 κατέγραψε απώλειες κατά 1.2%, λόγω ανησυχιών για τις πολιτικές εξελίξεις σε Ιταλία και Ισπανία. Επιπλέον το επενδυτικό κλίμα επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο με την ανακοίνωση των βιομηχανικών παραγγελιών που υπολείπονταν των εκτιμήσεων. Οι McGraw-Hill (MHP), Oracle(ORCL), Tiffany & Company (TIF), Wal-Mart Stores (WMT) και Chevron (CVX) είχαν απώλειες κατά 13.8%, 3.0%, 4.0% 1.2% και 1.1% αντίστοιχα, με την δεύτερη να έχει προχωρήσει στην εξαγορά της Acme Packet (APKT) έναντι USD 1.7 δις. Στον αντίποδα, η Humana (HUM) ενισχύθηκε κατά 4.7% μετά την ανακοίνωση πολύ καλών αποτελεσμάτων τετάρτου τριμήνου.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Αναμένονται ανάμικτες τάσεις στο άνοιγμα
Ο δείκτης DAX αναμένεται κατά 3 μονάδες πτωτικός στο άνοιγμα, ενώ ο δείκτης CAC αναμένεται αμετάβλητος. Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις των δεικτών PMIυπηρεσιών για Ευρωζώνη, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία, τις λιανικές πωλήσεις της Ευρωζώνης, καθώς και του δείκτη τιμών καταναλωτή της Ιταλίας, ενώ οι TelecomItalia Media SpA (TME), UBS AG (UBSN), Enel SpA (ENEL), Muenchener Rueckversicherungs AG (MUV2), Vinci SA (DG), Givaudan SA (GIVN), Alfa Laval AB(ALFA), Tele2 AB (TEL2B), Koninklijke KPN NV (KPN) και TDC A/S (TDC) έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων μέσα στην ημέρα. Σύμφωνα με τουςFinancial Times, η πρόθεση της UBS AG (UBSN) να δώσει bonus σε ανώτερα στελέχη μέσω ομολόγων, μπορεί να ακυρωθεί, εάν η τράπεζα δεν εμφανίσει τους απαιτουμένους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας. Η Colas Rail, θυγατρική της Bouygues SA (EN), σύναψε συμβόλαιο, αξίας EUR 86 εκατ. για την κατασκευή 2 γραμμών σιδηροδρόμου στην Τύνιδα. Τέλος η Gagfah SA (GFJ), επισήμανε ότι δεν θα πουλήσει την μονάδα της στην Δρέσδη, καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στην αναχρηματοδότηση του δανείου της που λήγει τον Μάιο του 2013.

Μακρο-οικονομική ενημέρωση
Η οικονομία των ΗΠΑ θα εμφανίσει μικρότερο ρυθμό ανάπτυξης μέσα στο 2013, σύμφωνα με το NIESR: Το Εθνικό Ινστιτούτο Οικονομικών και Κοινωνικών Ερευνών της Αγγλίας (NIESR) προέβλεψε ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα αναπτυχτεί με ρυθμό 0.7% για το 2013, σε σχέση με τη προηγούμενη πρόβλεψη για ρυθμό 1.1%.

Οι λιανικές πωλήσεις στην Αγγλία αυξάνονται: Σύμφωνα με το Βρετανικό οικονομικό επιμελητήριο, οι λιανικές πωλήσεις στα καταστήματα της Αγγλίας αυξήθηκαν κατά 1.9% για τον Ιανουάριο, συγκρινόμενες με μια αύξηση κατά 0.3% που σημειώθηκε τον Δεκέμβριο.

Η RBA διατήρησε το επιτόκιο χρηματικών διαθεσίμων αμετάβλητο: Η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας (RBA) διατήρησε αμετάβλητο το επιτόκιο χρηματικών διαθεσίμων στο 3%, όπως ανέμεναν οι αναλυτές.

Το υπουργείο οικονομικών των ΗΠΑ μείωσε τις εκτιμήσεις δανειακών απαιτήσεων: Το υπουργείο οικονομικών των ΗΠΑ, μείωσε τις εκτιμήσεις δανειακών απαιτήσεων σε USD 331.0 δις για το πρώτο τρίμηνο του 2013, συγκρινόμενες με την προηγούμενη πρόβλεψη για USD 342.0 δις. Επιπλέον το υπουργείο προέβλεψε ότι οι δανειακές ανάγκες για το δεύτερο τρίμηνο του 2012 θα ανέλθουν σε USD 103.0 δις.

Μείωση του ρυθμού αγοράς ομολόγων, καθώς η οικονομία αναπτύσσεται, προτείνει ο Fisher: Σε μια συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg, ο RichardFisher, πρόεδρος του παραρτήματος της κεντρικής τράπεζας στο Ντάλλας, επισήμανε ότι η κεντρική τράπεζα θα πρέπει να περιορίσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, καθώς η οικονομία των ΗΠΑ αποκτάει δυναμική.

Ο τριτογενής τομέας της Κίνας επεκτείνετε περεταίρω: Ο δείκτης HSBC/Markit PMI υπηρεσιών για την Κίνα ανήλθε σε επίπεδο 54.0 για τον Ιανουάριο, συγκρινόμενος με το επίπεδο 51.7 του προηγούμενου μήνα.

Το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο της Αυστραλίας μειώνεται: Το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο της Αυστραλίας μειώθηκε σε AUD 427 εκατ. για τον Δεκέμβριο, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2012, και συγκρινόμενο με το επίπεδο AUD 2,788 εκατ. που καταγράφηκε τον Νοέμβριο.

Οι τιμές ακινήτων στην Αυστραλία αυξάνονται: Σε τριμηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών ακινήτων στην Αυστραλία ενισχύθηκε κατά 1.6% για το τέταρτο τρίμηνο του 2012, ξεπερνώντας τις προβλέψεις και συγκρινόμενος με μια πτώση κατά 0.1% που σημειώθηκε το προηγούμενο τρίμηνο.

Οι επιδόσεις του τριτογενή τομέα της Αυστραλίας βελτιώνονται: Ο δείκτης επιδόσεων του τριτογενή τομέα της Αυστραλίας, ανήλθε σε επίπεδο 45.3 για τον Ιανουάριο, συγκρινόμενος με το επίπεδο 43.2 του προηγούμενου μήνα.

Οι μέσες ωριαίες αποδοχές στην Νέα Ζηλανδία μειώνονται απρόσμενα: Για το τέταρτο τρίμηνο του 2012, οι μηνιαίες αποδοχές στην Νέα Ζηλανδία μειώθηκαν απρόσμενα κατά 0.4%, συγκρινόμενες με μια άνοδο κατά 1.4% που παρατηρήθηκε το προηγούμενο τρίμηνο.

Saxo Bank

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.