Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR δέχεται πιέσεις - 27 Μαρτίου 2013‏

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR δέχεται πιέσεις - 27 Μαρτίου 2013‏

Saxo Bank  | 27.03.2013 14:42

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR δέχεται πιέσεις
Το EUR υποχώρησε σήμερα το πρωί έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στη δημοπρασία ομολόγων της Ιταλίας, στους δείκτες καταναλωτικής εμπιστοσύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και στις πωλήσεις ακινήτων των ΗΠΑ. Στις 06:00 GMT, το EUR υποχωρούσε κατά 0.2% και 0.1% έναντι των USD και GBP, σε επίπεδα USD 1.2843 και GBP 0.8476, αντίστοιχα. Το AUD επίσης υποχώρησε κατά 0.2% έναντι του USD, με την Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας, στην τελευταία της έκθεση, να κάνει λόγο για την συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, παρά τα σημάδια ανάκαμψης που γίνονται όλο και πιο εμφανή.

Μετοχές στην Αγγλία: Αναμένονται ανοδικές στο άνοιγμα
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται κατά 12 μονάδες ανοδικός στο άνοιγμα. Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις του ΑΕΠ, του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, καθώς και τις συνολικές επιχειρηματικές επενδύσεις, ενώ οι EnQuest (ENQ), Henry Boot (BHY), Amara Mining (AMA), Instem (INS), Proactis Holdings (PHD) και BiomeTechnologies (BIOM) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Ο Issam Dairanieh, επικεφαλής της θυγατρικής της BP (BP/), BP Ventures, επισήμανε ότι η εταιρία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και σε πιο παραδοσιακές ενεργειακές δραστηριότητες. Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, μια θυγατρική της Assured Guaranty, υπέβαλλε μήνυση έναντι της Royal Bank of Scotland Group (RBS) σχετικά με κάποια τιτλοποίηση στεγαστικών δανείων. Η Costain (COST) επισήμανε ότι θα προχωρήσει στην εξαγορά της May Gurney Integrated Services (MAYG) σε μια συμφωνία που περιλαμβάνει ανταλλαγή μετοχών, ύψους GBP 177 εκατ.

Ασία: Ανοδικές τάσεις
Οι Ασιατικές αγορές ενισχύονται σήμερα το πρωί, ακολουθώντας τα κέρδη στη Wall Street. Πιο συγκεκριμένα, στην Ιαπωνία η Sumitomo Rubber Industries (5110)κινήθηκε ανοδικά, μετά την αλλαγή σύστασης για την μετοχή της εταιρίας από ένα broker σε “Out-Perform”. Αντίθετα, οι Sharp (6753) και Square Enix Holdings (9684)υποχώρησαν. Στις 06:00 GMT, ο δείκτης Nikkei 225 ήταν ενισχυμένος κατά 0.2% στις 12,488.3 μονάδες.

Στην Κίνα, οι China Communications Construction (601800) και China Petroleum & Chemical (386), όπως και στο Χόνγκ Κόνγκ οι Bank of China (3988) καιAgricultural Bank of China (1288), έκλεισαν την συνεδρίαση ενισχυμένες, κυρίως λόγω καλών αποτελεσμάτων. Στον αντίποδα οι Evergrande Real Estate Group(3333) και China Mengniu Dairy (2319), όπως και η Samsung Electronics (005930) στη Νότια Κορέα, σημείωσαν απώλειες.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ ενισχύονται
Στις 06:00 GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 ήταν ενισχυμένα κατά 1.6 μονάδες. Οι σημαντικότερες οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα περιλαμβάνουν τις πωλήσεις ακινήτων, καθώς και τον δείκτη αιτήσεων στεγαστικών δανείων MBA, ενώ οι Paychex (PAYX), Red Hat (RHT), PVH Corporation (PVH), Forest City Enterprises(FCE/A) και Five Below (FIVE) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Μετά από την κανονική χτεσινή συνεδρίαση, οι SAIC (SAI) και Mattress FirmHolding (MFRM) ενισχύθηκαν κατά 4.2% και 0.8% αντίστοιχα, λόγω πολύ καλών αποτελεσμάτων. Αντίθετα, οι Landec (LNDC), Tumi Holdings (TUMI), AccessMidstream Partners (ACMP) και LogMeIn (LOGM) υποχώρησαν κατά 5.9%, 2.2%, 4% και 3%, αντίστοιχα.

Στη χτεσινή κανονική συνεδρίαση, ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0.8% λόγω της βελτιωμένης εικόνας της αγοράς ακινήτων, αλλά και των αυξημένων παραγγελιών διαρκών αγαθών. Οι Netflix (NFLX), Intel (INTC), Monsanto (MON), Boeing (BA) και Electronic Arts (EA) ενισχύθηκαν κατά 5.4%, 2.9%, 4.4%, 2.1% και 1.2% αντίστοιχα, με την τελευταία να ευνοείται από την αλλαγή σύστασης για την μετοχή της από ένα broker σε “Over-weight” από “Neutral”. Αντίθετα, οι εταιρίες λιανικού εμπορίου Gap (GPS) και Abercrombie & Fitch (ANF) υποχώρησαν κατά 2.7% και 1.5% αντίστοιχα.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Αναμένονται ενισχυμένες στο άνοιγμα
Οι δείκτες DAX και CAC αναμένονται κατά 18 και 11 μονάδες ανοδικοί στο άνοιγμα, αντίστοιχα. Οι σημαντικότερες οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα περιλαμβάνουν την καταναλωτική έρευνα Gfk και τις τιμές εισαγωγών της Γερμανίας, τους δείκτες καταναλωτικής και επιχειρηματικής εμπιστοσύνης για την Ευρωζώνη και την Πορτογαλία, την κατανάλωση και τον προπορευόμενο δείκτη KOF της Ελβετίας, το ΑΕΠ της Γαλλίας, τις λιανικές πωλήσεις Ιταλίας και Ισπανίας, καθώς και τον εναρμονισμένο Δείκτη Τιμών Καταναλωτή της Πορτογαλίας, ενώ οι Emmi AG (EMMN), KSB AG (KSB), SMA Solar Technology AG (S92) και Naturex (NRX) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Η T-Mobile USA, θυγατρική πλέον της Deutsche Telekom AG (DTE), επισήμανε την διάθεση του τηλεφώνου iPhone 5 από τις 12 Απριλίου. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Αμερικάνικη Protective Life Insurance,είναι ο επικρατέστερος πλειοδότης για την εξαγορά στοιχείων ενεργητικού της AXA SA (CS), σε μια συμφωνία που αναμένεται να ανέλθει στο USD 1 δις. Η Standard & Poor’s έθεσε την “A+” μακροχρόνια πιστοληπτική διαβάθμιση της Deutsche Bank AG (DBK) υπό εξέταση με αρνητικές προοπτικές, καθώς η δεύτερη εμφάνισε μειωμένα κέρδη κατά το οικονομικό έτος 2012. Τέλος, η Γαλλική κυβέρνηση επισήμανε την πρόθεσή της να πουλήσει 13.0 εκατ. μετοχές της Safran SA (SAF), έναντι EUR 452 εκατ.

Μακρο-οικονομική ενημέρωση
Οι κίνδυνοι της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης παραμένουν, σύμφωνα με την RBA: Στην τελευταία έκθεσή της η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας (RBA), επισήμανε ότι το τραπεζικό σύστημα της χώρας είναι αρκετά ισχυρό, λόγω των χαμηλών επιτοκίων χρηματοδότησης. Τόνισε παράλληλα, ότι η πρόσφατη κρίση στην Κύπρο δείχνει ότι οι κίνδυνοι της παγκόσμιας κρίσης παραμένουν. Τέλος, επισήμανε ότι οι χαμηλές τιμές εμπορευμάτων και το ισχυρό νόμισμα αποτέλεσαν ανασταλτικούς παράγοντες για τις επενδύσεις στη χώρα, κατά το τελευταίο διάστημα.

Το επιχειρηματικό κλίμα στη Νέα Ζηλανδία επιδεινώνεται: Ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης ANZ για τη Νέα Ζηλανδία μειώθηκε σε επίπεδο 34.6 για τον Μάρτιο, συγκρινόμενος με το επίπεδο 39.4 του Φεβρουαρίου.

Η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Νότια Κορέα βελτιώνεται: Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης της Νότιας Κορέας ανήλθε σε επίπεδο 104.0 για τον Μάρτιο, συγκρινόμενος με το επίπεδο 102.0 του προηγούμενου μήνα.

Saxo Bank

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.