Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR δέχεται πιέσεις - 26 Φεβρουαρίου 13

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR δέχεται πιέσεις - 26 Φεβρουαρίου 13

Saxo Bank  | 26.02.2013 11:12

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR δέχεται πιέσεις
Το EUR συνέχισε να υποχωρεί έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων σήμερα το πρωί, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για την βιωσιμότητα της Ιταλικής κυβέρνησης μετά από τις εκλογές. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν σήμερα ένα πλήθος οικονομικών ανακοινώσεων από τις ΗΠΑ, αλλά και η ομιλία του Ben Bernanke στην γερουσία. Στις 06:00GMT, το EUR είχε απώλειες κατά 0.3% και 0.1% έναντι των GBP και USD σε επίπεδα GBP 0.8587 και USD 1.3057, αντίστοιχα. Το JPY επίσης υποχώρησε κατά 0.3% και 0.2% έναντι των EUR και USD.

Μετοχές στην Αγγλία: Αναμένονται πτωτικές στο άνοιγμα
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται από 96 έως 101 μονάδες πτωτικός στο άνοιγμα. Οι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση της έρευνας Hometrack για τις τιμές των ακινήτων, ενώ οι CRH (CRH), GKN (GKN), Croda International (CRDA), Provident Financial (PFG), Elementis (ELM), Redrow (RDW), Dechra Pharmaceuticals (DPH), Devro (DVO),Robert Walters (RWA) και Craneware (CRW) έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων μέσα στην ημέρα. Σύμφωνα με αναφορές στον τύπο, οι Barclays(BARC) και Royal Bank of Scotland (RBS) σχεδιάζουν να αυξήσουν τους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας, μέσω εκδόσεων μετατρέψιμων αξιόγραφων. Τέλος, η Tesco (TSCO)επισήμανε ότι θα προχωρήσει στο κλείσιμο των κέντρων διανομής στις περιοχές Harlow, Barlborough και Weybridge. Οι 2,000 εργαζόμενοι σε αυτές τις μονάδες, θα μπορέσουν να εργαστούν σε άλλες μονάδες της εταιρίας, ή στα νέα κέντρα διανομής στο Berkshire και στο Essex.

Ασία: Καταγραφή πτωτικών τάσεων
Οι Ασιατικές αγορές κατέγραψαν απώλειες σήμερα το πρωί, λόγω του αβέβαιου αποτελέσματος των Ιταλικών εκλογών, το οποίο φέρνει στο προσκήνιο για άλλη μια φορά την κρίση χρέους στον Ευρωπαϊκό Νότο. Πιο συγκεκριμένα, στην Ιαπωνία, οι Japan Tobacco (2914), Nikon (7731), Honda Motor (7267), Nissan Motor (7201), TakashimayaCompany (8233) και J Front Retailing (3086) κατέγραψαν απώλειες, ενώ η Kawasaki Kisen Kaisha (9107) ενισχύθηκε, ακολουθώντας τα κέρδη του δείκτη Baltic Dry. Στις 06:00 GMT, ο δείκτης Nikkei 225 είχε απώλειες κατά 2.2% στις 11,407.7 μονάδες. Στην Κίνα, η China Petroleum & Chemical (600028), όπως και στο Χόνγκ Κόνγκ η SanyHeavy Equipment International (631), ενισχύθηκαν, ενώ αντίθετα η Glorious Property Holdings (845) έκλεισε με απώλειες, μετά από την ανακοίνωση έκδοσης χρεογράφων ύψους USD 250.0 εκατ. Στην Νότια Κορέα τέλος, η Hanwha Life Insurance (088350) υποχώρησε, καθώς η θυγατρική της Hanwha Chemincal (009830) θα πουλήσει μέρος του μεριδίου που κατέχει στην πρώτη έναντι USD 107.0 εκατ.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ καταγράφουν απώλειες
Στις 6 am GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 είχαν απώλειες κατά 0.4 μονάδες. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για σήμερα παρουσιάζουν οι ανακοινώσεις του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης, του δείκτη τιμών ακινήτων S&P/Case-Shiller, του μεταποιητικού δείκτη της Richmond Fed, του δείκτη Redbook καθώς και η ομιλία του προέδρου της κεντρικής τράπεζας Ben Bernanke προς την γερουσία. Οι Home Depot (HD), priceline.com (PCLN), American Tower (AMT), Ecolab (ECL), Sempra Energy (SRE), VornadoRealty Trust (VNO), Macy's (M), Edison International (EIX), AutoZone (AZO) και Range Resources (RRC) έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων μέσα στην ημέρα. Μετά από την κανονική χτεσινή συνεδρίαση, οι Autodesk (ADSK), Apollo Group (APOL) και Titan International (TWI) υποχώρησαν κατά 2.2%, 3.2% και 13.1% αντίστοιχα, ενώ τα καλύτερα από ότι αναμένονταν αποτελέσματα οδήγησαν τις AXT Inc. (AXTI), MercadoLibre (MELI) και ONEOK (OKE) σε άνοδο κατά 11.1%, 1.7% και 1.7% αντίστοιχα. Στην χτεσινή κανονική συνεδρίαση, ο δείκτης S&P 500 κατέγραψε απώλειες κατά 1.8%, λόγω της αβεβαιότητας των Ιταλικών εκλογών. Οι Lowe’s Company(LOW), Chesapeake Energy (CHK), Morgan Stanley (MS) και FirstEnergy (FE) έκλεισαν με απώλειες κατά 4.8%, 6.8%, 6.1% και 2.4% αντίστοιχα, ενώ οι Amgen (AMGN) καιHertz Global Holdings (HTZ) ενισχύθηκαν κατά 3.1% και 1.7% αντίστοιχα, με την δεύτερη να ανακοινώνει εξαιρετικά αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Πιθανόν πτωτικές στο άνοιγμα
Οι δείκτες DAX και CAC αναμένονται από 122 έως 125 μονάδες και από 94 έως 100 μονάδες πτωτικοί στο άνοιγμα, αντίστοιχα. Οι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση του δείκτη απασχόλησης της Ελβετίας, ενώ οι BASF SE (BAS), Vivendi SA (VIV), Fresenius SE & Company KGaA (FRE), William Demant Holding A/S (WDH), EDP Renovaveis SA(EDPR), SEB SA (SK), Pandora A/S (PNDORA), Teleperformance SA (RCF), Temenos Group AG (TEMN) και Wienerberger AG (WIE) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι συζητήσεις ανάμεσα στην Anheuser-Busch InBev NV (ABI) και το υπουργείο δικαιοσύνης των ΗΠΑ, οδεύουν προς την τελική έγκριση εξαγοράς της Grupo Modelo SAB από την πρώτη. Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ενέκρινε την χρήση του φαρμάκου Stivarga της Bayer AG (BAYN) για αγωγή των ασθενών με καρκίνο. Τέλος, σύμφωνα με το Reuters, η UBS AG (UBSN) επεκτείνετε στην Λατινική Αμερική με την ολοκλήρωση της εξαγοράς της ΒραζιλιάνικηςLink Investimentos.

Μακρο-οικονομική ενημέρωση
Ο
Lockhart στηρίζει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της Fed: Ο Dennis Lockhart, πρόεδρος της Atlanta Fed, τόνισε ότι η κεντρική τράπεζα θα πρέπει να συνεχίσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους, λόγω της αδύναμης αγοράς εργασίας. Επισήμανε επίσης, ότι δεν έχουμε φτάσει στο σημείο όπου το κόστος από την εφαρμοζόμενη πολιτική να ξεπερνάει το όφελος.

Οι Ρεπουμπλικάνοι ζητούν από τον πρόεδρο να προχωρήσει σε μειώσεις δαπανών:
Οι ηγέτες των Ρεπουμπλικάνων ζήτησαν από τον πρόεδρο, Barack Obama, να ξεκινήσει τις συζητήσεις για τις μειώσεις δαπανών που αναμένονται από 1 Μαρτίου.

Η Γερμανία θα ανακάμψει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013, σύμφωνα με τον
Asmussen της ΕΚΤ: Ο Joerg Asmussen, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), τόνισε ότι οι οικονομικοί δείκτες της Γερμανίας βελτιώνονται και είναι πολύ πιθανόν η οικονομία να ανακάμψει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013.

Η κεντρική τράπεζα θα πρέπει αν μειώσει το επιτόκιο για να αντισταθμίσει το ανατιμημένο
AUD, σύμφωνα με τον Debelle: Ο Guy Debelle, δεύτερος στην ιεραρχία της κεντρικής τράπεζας της Αυστραλίας (RBA), επισήμανε ότι η τράπεζα θα πρέπει να μειώσει το επιτόκιο αναφοράς, για να αντιμετωπίσει το ανατιμημένο AUD και τον αντίκτυπο που αυτό έχει στην οικονομία.

Η προσδοκίες για τον πληθωρισμό της Νέας Ζηλανδίας μειώνονται: Ο διετής δείκτης που αφορά τις προσδοκίες για τον πληθωρισμό στην Νέα Ζηλανδία, μειώθηκε σε 2.2% για το πρώτο τρίμηνο του 2013, σε σχέση με το επίπεδο 2.2% του προηγούμενου τριμήνου.

Saxo Bank

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.

';