Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR δέχεται πιέσεις - 15 Ιανουαρίου 13

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR δέχεται πιέσεις - 15 Ιανουαρίου 13

Saxo Bank  | 15.01.2013 12:58

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR δέχεται πιέσεις
Το EUR εμφανίζει απώλειες σήμερα το πρωί έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων, καθώς η διάθεση ανάληψης επενδυτικού κινδύνου είναι μειωμένη και οι ανησυχίες για το χρέος των ΗΠΑ αυξάνονται. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ανακοίνωση του ΑΕΠ της Γερμανίας, το όποιο αναμένεται οριακά μειωμένο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ αναμένεται και πλήθος οικονομικών ανακοινώσεων κατά την διάρκεια της ημέρας από ΗΠΑ και Αγγλία. Στις 6 am GMT, τα EUR και GBP είχαν απώλειες κατά 0.3% και 0.1% έναντι του USD, σε επίπεδα USD 1.3352 και USD 1.6069, αντίστοιχα. Αντίθετα, το JPY ενισχύθηκε κατά 1.0% και 0.5% έναντι των EUR και USD, αντίστοιχα, καθώς ο Ιάπωνας υπουργός οικονομικών Akira Amari, επισήμανε τους κινδύνους από μια υπερβολική πτώση του JPY.

Μετοχές στην Αγγλία: Αναμένονται οριακά πτωτικές
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται πτωτικός κατά 1 μονάδα στο άνοιγμα. Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις του δείκτη τιμών καταναλωτή, των δεικτών τιμών παραγωγού, του προπορευόμενου δείκτη CB καθώς και του δείκτη τιμών ακινήτων DCLG, ενώ η IG Group Holdings (IGG) αναμένεται να ανακοινώσει αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Η Royal Bank of Scotland Group (RBS) μπορεί να πληρώσει πρόστιμο ύψους USD 800 εκατ. μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, για την εμπλοκή της στην χειραγώγηση του διατραπεζικού επιτοκίου Libor. Η Capital Shopping Centres (CSCG) αποφάσισε να μετονομάσει και τα 14 εμπορικά της κέντρα σε Intu Properties, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει ισχυρό εμπορικό σήμα για την εταιρία. Η οικογένεια Bakrie από την Ινδονήσια, επισήμανε ότι μπορεί να ακυρώσει την αποχώρησή της από τηνBumi (BUMI), εάν ο Nathaniel Rothschild επιστρέψει στο διοικητικό συμβούλιο. Η HMV (HMV), τέλος, θα θέσει την Deloitte ως νέο ανάδοχο, καθώς η τελευταία προσπάθεια χρηματοδότησής της απέτυχε.

Ασία: Ανάμικτες τάσεις
Οι Ασιατικές αγορές εμφανίζουν ανάμικτες τάσεις σήμερα το πρωί, και πιο συγκεκριμένα, στην Ιαπωνία, οι Sony Corporation (6758), Olympus Corporation (7733),Panasonic Corporation (6752), Mazda Motor (7261) και Nomura Holdings (8604) κινούνται ανοδικά, με τις πρώτες να επωφελούνται από το εξασθενημένο JPY, ενώ απώλειες εμφάνισαν οι Sharp Corporation (6753), Murata Manufacturing (6981) και TDK Corporation (6762). Στις 6 am GMT, ο δείκτης Nikkei 225 ήταν ενισχυμένος κατά 0.7% στις 10,878.7 μονάδες.

Στο Χόνγκ Κόνγκ, η China Taiping Insurance (966) ενισχύθηκε, λόγω φημολογίας ότι θα αποκτήσει επιπλέον 25% της ασφαλιστικής Taiping Life από την μητρική εταιρία. Στην Κίνα, η Shanghai Electric Group (601727) ενισχύθηκε μετά από την πολύ καλή καθοδήγηση για το νέο οικονομικό έτος, ενώ αντίθετα, η Cosco Shipping (600428)είχε απώλειες καθώς αναμένει πτώση στα καθαρά της έσοδα. Στην Νότια Κορέα, τέλος, οι LG Display (034220), E-Litecom (041520) και Silicon Works (180320) ήταν μεταξύ άλλων, οι μετοχές που κατέγραψαν απώλειες.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ κινούνται πτωτικά
Στις 6 am GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 εμφανίζουν απώλειες κατά 2.3 μονάδες. Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις του κατασκευαστικού δείκτη NY Empire State, των λιανικών πωλήσεων, του δείκτη τιμών παραγωγού καθώς και του δείκτη Redbook, ενώ οι Forest Laboratories (FRX), Lennar Corporation (LEN), CommerceBancshares (CBSH) και Fulton Financial (FULT) αναμένεται να ανακοινώσουν αποτελέσματα κατά την διάρκεια της ημέρας. Μετά από την κανονική χτεσινή συνεδρίαση, οιExpress Inc. (EXPR), Globecomm Systems (GCOM) και RadioShack Corporation (RSH) ενισχύθηκαν κατά 13.5%, 7.7% και 5.2%, αντίστοιχα, λόγω καλών αποτελεσμάτων, ενώ στον αντίποδα, οι Multi-Fineline Electronix (MFLX), Gordmans Stores (GMAN), lululemon Athletica (LULU) και Inter Mune (ITMN) είχαν απώλειες κατά 13.1%, 8.8%, 6.9% και 4.9% αντίστοιχα, με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τελευταίας κατά 12.5 εκατ. νέες μετοχές να ξεχωρίζει. Στην χτεσινή κανονική διαπραγμάτευση, ο δείκτης S&P 500 είχε απώλειες κατά 0.1%, με τις Apple (APPL), Sprint Nextel (S), H&R Block (HRB) και Scripps Networks Interactive(SNI) να κινούνται πτωτικά κατά 3.6%, 3.9%, 2.9% και 1.1% αντίστοιχα. Στον αντίποδα, οι Dell Inc. (DELL), Hewlett-Packard (HPQ), Coach Inc. (COH), Cisco Systems (CSCO) και United Parcel Service (UPS) ενισχύθηκαν κατά 13,0%, 4.9%, 3.6%, 2.4% και 1.7%.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Αναμένονται σχεδόν αμετάβλητες στο άνοιγμα
Ο δείκτης DAX αναμένεται κατά 1 μονάδα πτωτικός, ενώ ο δείκτης CAC αναμένεται 4 μονάδες ανοδικός στο άνοιγμα. Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις του εμπορικού ισοζυγίου της Ευρωζώνης, του ΑΕΠ της Γερμανίας, των δεικτών τιμών καταναλωτή Γερμανίας και Ιταλίας καθώς και του προϋπολογισμού της Γαλλίας, ενώ δεν έχουν προγραμματιστεί σημαντικές εταιρικές ανακοινώσεις για σήμερα. Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η Repsol SA (REP) αναμένεται να πουλήσει τα υγροποιημένα αποθέματα φυσικού αερίου που έχει στην κατοχή της, στις αρχές Φεβρουαρίου έναντι EUR 2.0 δις. Σε μια συνέντευξή του στην Wall Street Journal Deutschland, ο MatthiasMueller, διευθύνων σύμβουλος της Porsche Automobil Holding SE (PAH3), τόνισε ότι η εταιρία σκοπεύει να πιάσει τον στόχο των 2 εκατ. πωλήσεων πριν από το 2018. Η Αμερικάνικη Liberty Global αύξησε το ποσοστό της στην Telenet Group Holding NV (TNET) σε 58%, από 50.2%. Τέλος, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, ηAlcatel-Lucent SA (ALU) σκοπεύει να πουλήσει την μονάδα κατασκευής υποβρύχιων καλωδίων μέσα στο επόμενο τρίμηνο, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις ζημιές.

Μακρο-οικονομική ενημέρωση
Ο Bernanke καθησυχάζει τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό, λόγω επιθετικής νομισματικής πολίτικης: Ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, BenBernanke, τόνισε ότι θα συνεχιστεί η τρέχουσα πολιτική νομισματικής χαλάρωσης και δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας για αύξηση του πληθωρισμού.

Ο Barack Obama απορρίπτει την μείωση δαπανών, ως αντάλλαγμα για αύξηση στο όριο του χρέους: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama, απέρριψε τις συζητήσεις με τους ρεπουμπλικάνους για αύξηση του ορίου του χρέους με αντάλλαγμα την μείωση στις κρατικές δαπάνες που ζήτησαν.

Το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων δεν είναι απεριόριστο, τόνισε ο Lockhart: Ο πρόεδρος του παραρτήματος της κεντρικής τράπεζας στην Atlanta, Dennis Lockhart, επισήμανε ότι το υφιστάμενο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων έχει όρια και εάν συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να επιφέρει οικονομική αστάθεια.

Οι ΗΠΑ μπορεί να φτάσουν στο όριο χρέους στα μέσα Φεβρουαρίου, προειδοποιεί ο Geithner: Ο υπουργός οικονομικών των ΗΠΑ, Timothy Geithner, προειδοποίησε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το χρέος να φτάσει στο θεσμοθετημένο όριο από μέσα Φεβρουαρίου μέχρι αρχές Μαρτίου, εάν το κογκρέσο δεν πάρει μέτρα για την αποτροπή αυτού του φαινομένου.

Οι τιμές των ακινήτων στην Αγγλία αυξάνονται: Σύμφωνα με τον δείκτη τιμών ακίνητων για την Αγγλία του ινστιτούτου RICS, σε μηνιαία βάση ο δείκτης ανήλθε σε επίπεδο 0 για τον Δεκέμβριο, συγκρινόμενος με το επίπεδο -9 που καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα.

Η κεντρική τράπεζα θα συνεχίσει την επιθετική ποσοτική χαλάρωση, επισημαίνει ο Shirakawa: Ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας (BoJ), MasaakiShirakawa, επισήμανε ότι η κεντρική τράπεζα θα συνεχίσει την επιθετική νομισματική χαλάρωση, με στόχο να δώσει ώθηση στην οικονομία.

Η προσφορά χρήματος M2+CD στην Ιαπωνία αυξάνεται περισσότερο από ότι αναμένονταν: Σε μηνιαία βάση, η προσφορά χρήματος M2+CD για την Ιαπωνία αυξήθηκε κατά 2.6% για τον Δεκέμβριο, συγκρινόμενη με μια αύξηση κατά 2.1% που καταγράφηκε τον Νοέμβριο.

Οι τιμές ακινήτων στην νέα Ζηλανδία μειώνονται: Ο δείκτης τιμών ακινήτων στην Νέα Ζηλανδία παρουσίασε πτώση κατά 0.6% για τον Δεκέμβριο, συγκρινόμενος με μια άνοδο κατά 1.4% που καταγράφηκε τον Νοέμβριο.

Saxo Bank

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.

';