Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR δέχεται πιέσεις - 12 Φεβρουαρίου 13

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR δέχεται πιέσεις - 12 Φεβρουαρίου 13

Saxo Bank  | 12.02.2013 11:13

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR δέχεται πιέσεις
Το EUR υποχώρησε έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων σήμερα το πρωί, με τους επενδυτές να κρατούν στάση αναμονής πριν την ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ, BarackObama. Επιπλέον ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ανακοίνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή της Αγγλίας, ο οποίος αναμένεται αμετάβλητος στο 2.7% για τον Ιανουάριο. Στις 6am GMT, το EUR είχε απώλειες κατά 0.2% έναντι του USD και κατά 0.1% έναντι του GBP σε USD 1.3384 και GBP 0.8553 αντίστοιχα. Το JPY αντίθετα, ενισχύθηκε κατά 0.6% και 0.3% έναντι των EUR και USD, με την Lael Brainard, ανώτατο στέλεχος του υπουργείο οικονομικών της ΗΠΑ, να στηρίζει την νομισματική πολιτική που εφαρμόζεται στην Ιαπωνία.

Μετοχές στην Αγγλία: Αναμένονται πτωτικές στο άνοιγμα
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται 14 μονάδες πτωτικός στο άνοιγμα. Οι σημαντικότερες οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα περιλαμβάνουν τον δείκτη τιμών καταναλωτή, τον δείκτη τιμών παραγωγού, τον προπορευόμενο δείκτη CB, καθώς και τον δείκτη τιμών ακινήτων ONS, ενώ οι Barclays (BARC), Albemarle & Bond Holdings (ALBH),Dunelm Group (DNLM), Avanti Communications Group (AVN), Sinclair IS Pharma (SPH), Lo-Q (LOQ), Heavitree Brewery (HVT) και Sabien TechnologyGroup (SNT) έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων μέσα στην ημέρα. Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, οι εργαζόμενοι στο Κολομβιανό ορυχείοCerro Matoso της BHP Billiton (BLT) απείλησαν να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, εάν η εταιρία τιμωρήσει έναν συνάδελφό τους για παραβίαση κανόνων ασφαλείας. Η Tesco (TSCO) τέλος, επιβεβαίωσε ότι βρέθηκε πάνω από 60% DNA αλόγου στα κατεψυγμένα γεύματα bolognese που τελικά ανακλήθηκαν.

Ασία: Ανοδικές τάσεις
Οι Ασιατικές αγορές ενισχύθηκαν σήμερα το πρωί και πιο συγκεκριμένα στην Ιαπωνία, οι Softbank Corporation (9984), Sony Corporation (6758), Dentsu (4324),Toyota Motor (7203), Nikon Corporation (7731) και Canon (7751) έκλεισαν την συνεδρίαση με κέρδη, ενώ οι Nissan Motor (7201) και Renesas Electronics(6723) κατέγραψαν απώλειες λόγω δυσμενών αποτελεσμάτων. Στις 6am GMT, ο δείκτης Nikkei 225 ήταν ενισχυμένος κατά 2.2% στις 11,407.2 μονάδες.

Στην Νότια Κορέα, οι Tongyang Networks (030790), Ssangyong Motor (003620), Korea Gas (036460) και Korea Electric Power (015760) κατέγραψαν απώλειες, ενώ οι αγορές στην Κίνα και στον Χόνγκ Κόνγκ παρέμειναν κλειστές για τον εορτασμό του νέου σεληνιακού έτους.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ καταγράφουν απώλειες
Στις 6am GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 είχαν απώλειες κατά 4.3 μονάδες. Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις του δείκτη απασχόλησης JOLT, του δείκτη Redbook, του δείκτη προσδοκιών NFIB, και του δείκτη κατασχέσεων ακινήτων MBA. Επιπλέον ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ανακοίνωση της πορείας του προϋπολογισμού για τον Ιανουάριο, καθώς και η ομιλία του προέδρου Barack Obama, ενώ οι Coca-Cola (KO), Reynolds American (RAI), HCP Inc. (HCP), Marsh & McLennan (MMC),Omnicom Group (OMC), McGraw-Hill (MHP), FMC Technologies (FTI), Fidelity National Information Services (FIS), Rackspace Hosting (RAX) και WesternUnion (WU) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Μετά από την κανονική χτεσινή συνεδρίαση, οι Facebook (FB), TW Telecom (TWTC) και Dun &Bradstreet (DNB) κατέγραψαν απώλειες κατά 2.6%, 2.7% και 5.6% αντίστοιχα, με την πρώτη να επηρεάζεται από την αλλαγή σύστασης για την μετοχή από έναν broker σε “Market-Perform” από “Out-Perform”. Αντίθετα, οι Lions Gate Entertainment (LGF), Rexnord (RXN) και Masco Corporation (MAS) ενισχύθηκαν κατά 1.7%, 13.8% και 8.8%, κυρίως λόγω καλών αποτελεσμάτων.

Στην κανονική χτεσινή συνεδρίαση, ο δείκτη S&P 500 κατέγραψε οριακές απώλειες κατά 0.1%, με τις Google (GOOG), Southwestern Energy (SWN), WPX Energy(WPX) και Noble Energy (NBL) να καταγράφουν απώλειες κατά 0.4%, 2.6%, 2.3% και 2.3% αντίστοιχα. Ενώ οι First Solar (FSLR), Tesoro (TSO), Nike (NKE), WellsFargo (WFC), Apple (APPL) και NASDAQ OMX Group (NDAQ) ενισχύθηκαν κατά 6.5%, 1.3%, 1.2%, 1.1%, 1% και 3.1% αντίστοιχα.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Πιθανόν ανοδικές στο άνοιγμα
Οι δείκτες DAX και CAC αναμένονται ανοδικοί κατά 23 και 7 μονάδες στο άνοιγμα, αντίστοιχα. Οι σημαντικότερες οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα περιλαμβάνουν τους δείκτες τιμών καταναλωτή Ελβετίας και Πορτογαλίας, τον δείκτη λιανικών τιμών Γερμανίας, καθώς και του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της Γαλλίας, ενώ οι CieGenerale des Etablissements Michelin (ML), Yara International ASA (YAR), ThyssenKrupp AG (TKA), Norsk Hydro ASA (NHY), Lottomatica Group SpA(LTO), FL Smidth & Company A/S (FLS) και Faurecia SA (EO) έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων μέσα στην ημέρα. Σύμφωνα με το πρακτορείοBloomberg, η Sechilienne-Sidec (SECH) συμφώνησε στην πώληση του τμήματος αιολικής ενέργειας στην EDF Energies Nouvelles SA, θυγατρική της Electricite deFrance SA (EDF), έναντι EUR 59 εκατ.

Μακρο-οικονομική ενημέρωση
Οι τιμές ακινήτων στην Αγγλία μειώνονται: Σύμφωνα με το ινστιτούτο RICS, ο δείκτης τιμών ακινήτων για την Αγγλία, μειώθηκε σε -4 για τον Ιανουάριο, συγκρινόμενος με το επίπεδο -1 του προηγούμενου μήνα.

Ο Yellen της FED υπεραμύνεται της εφαρμοζόμενης νομισματικής πολιτικής: Ο Janet Yellen, αντιπρόεδρος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, τόνισε ότι όσο ο πληθωρισμός δεν αποτελεί πρόβλημα, η εφαρμοζόμενη πολιτική θα βοηθήσει στην βελτίωση της αγοράς εργασίας.

Αξιωματούχος του υπουργείο οικονομικών των ΗΠΑ στηρίζει την νομισματική πολιτική της Ιαπωνίας: Η Lael Brainard, αξιωματούχος του υπουργείου οικονομικών των ΗΠΑ στήριξε την εφαρμοζόμενη νομισματική πολιτική στην Ιαπωνία, που έχει ως στόχο την καταπολέμηση του αποπληθωρισμού και την τόνωση της οικονομίας, ενώ τόνισε ότι οι πολιτικές θα πρέπει πάντα να αποσκοπούν στην βελτίωση της εγχώριας οικονομίας και όχι στην υποτίμηση του νομίσματος για την αύξηση των εξαγωγών.

Το καταναλωτικό κλίμα στην Ιαπωνία βελτιώνεται: Ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος στην Ιαπωνία βελτιώθηκε σε επίπεδο 43.3 τον Ιανουάριο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες της αγοράς και συγκρινόμενος με το επίπεδο 39.2 του προηγούμενου μήνα.

Η προσφορά χρήματος M3 στην Ιαπωνία αυξάνεται: Σε μηνιαία βάση, η προσφορά χρήματος M3 της Ιαπωνίας αυξήθηκε κατά 2.3% και συγκρινόμενη με μια αύξηση κατά 2.2% του προηγούμενου μήνα.

Το επιχειρηματικό κλίμα στην Αυστραλία βελτιώνεται: Σύμφωνα με την εθνική τράπεζα της Αυστραλίας (NAB), ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος της Αυστραλίας ανήλθε σε επίπεδο 3 για τον Ιανουάριο, συγκρινόμενος με το επίπεδο 2 του προηγούμενου μήνα.

Οι δαπάνες μέσω πιστωτικών καρτών για την Νέα Ζηλανδία αυξάνονται: Σε μηνιαία βάση, οι συνολικές δαπάνες της Νέας Ζηλανδίας μέσω πιστωτικών καρτών για τον Ιανουάριο, αυξήθηκαν κατά 0.4%, συγκρινόμενες με μια αύξηση κατά 0.3% του προηγούμενου μήνα.

Saxo Bank

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.