Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR δέχεται πιέσεις - 11 Απριλίου 2013‏

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR δέχεται πιέσεις - 11 Απριλίου 2013‏

Saxo Bank  | 11.04.2013 11:16

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το EUR δέχεται πιέσεις
Το EUR υποχωρεί έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων σήμερα το πρωί, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στη μηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την πορεία της οικονομίας, αλλά και στη σημερινή δημοπρασία Ιταλικών ομολόγων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζουν οι μεταβολές των επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ, καθώς αυτά έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα στις αποφάσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας. Στις 5 am GMT, το EUR υποχωρούσε κατά 0.1% έναντι των USD και GBP σε επίπεδα 1.3062 και GBP 0.8520, αντίστοιχα. Το AUD επίσης εξασθένισε κατά 0.2% έναντι του USD, με την ανεργία στην Αυστραλία να καταγράφει άνοδο μέσα στον Μάρτιο. Το JPY τέλος, ενισχύθηκε κατά 0.4% και 0.3% έναντι των EUR και USD, αντίστοιχα.

Μετοχές στην Αγγλία: Αναμένονται οριακά πτωτικές στο άνοιγμα
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται κατά 5 μονάδες πτωτικός στο άνοιγμα. Δεν έχουν προγραμματιστεί σημαντικές οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα, ενώ οι Evraz (EVR),WH Smith (SMWH), Burford Capital (BUR), Matchtech Group (MTEC), Northbridge Industrial Services (NBI), Summit (SUMM), Elektron Technology (EKT)και Reach4entertainment Enterprises (R4E) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Η GlaxoSmithKline (GSK) επισήμανε ότι θα διαθέσει περί τα USD1.0 εκατ. ως βραβείο, για να δώσει ώθηση στην έρευνα στον τομέα της θεραπείας ασθενειών, μέσω των ηλεκτρικών σημάτων που το ανθρώπινο σώμα παράγει. Ο υπουργός μεταφορών της Μοζαμβίκης τόνισε ότι η Rio Tinto (RIO) είναι ένας από τους 6 επικρατέστερους πλειοδότες για την κατασκευή λιμανιού και σιδηροδρόμου, έργο το οποίο ανέρχεται σε USD 3.0 δις. Τέλος, η Maria Ramos, διευθύνουσα σύμβουλος της ABSA Group, επισήμανε ότι αναμένει να ολοκληρωθεί η εξαγορά των δραστηριοτήτων της Barclays (BARC) στην Αφρική, μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Ασία: Ανοδικές τάσεις
Οι Ασιατικές αγορές ενισχυθήκαν σήμερα το πρωί, ακολουθώντας τα χτεσινά κέρδη στην Wall Street. Πιο συγκεκριμένα, στην Ιαπωνία μεταξύ άλλων μετοχών που έκλεισαν τη συνεδρίαση με κέρδη, βρίσκουμε τις Sharp (6753), Panasonic Corporation (6752), Toyota Motor (7203), Nissan Motor (7201) και Mazda Motor (7261). Στις 5 am GMT, ο δείκτης Nikkei 225 ήταν ενισχυμένος κατά 1.2% στις 13,440.6 μονάδες.

Στο Χόνγκ Κόνγκ επίσης, οι China Overseas Land & Investment (688) και Hengdeli Holdings (3389), όπως και στην Κίνα η FAW Car (000800), ενισχύθηκαν λόγω καλών αποτελεσμάτων, ενώ η GS Engineering & Construction (006360) υποχώρησε, καταγράφοντας ζημιές κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος οικονομικού έτους.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ υποχωρούν
Στις 5 am GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 υποχωρούσαν κατά 1.3 μονάδες. Οι σημαντικότερες οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα περιλαμβάνουν τις μεταβολές των επιδομάτων ανεργίας, καθώς και τους δείκτες τιμών εισαγώγιμων και εξαγώγιμων προϊόντων, ενώ οι Commerce Bancshares (CBSH), Pier 1 Imports (PIR), Rite Aid(RAD), Bank of Ozarks (OZRK), iGATE (IGTE), Ceres (CERE) και Northern Technologies International (NTIC) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Μετά από την κανονική χτεσινή συνεδρίαση, οι Bed Bath & Beyond (BBBY), AEterna Zentaris (AEZS) και Zumiez (ZUMZ), ενισχύθηκαν κατά 1.8%, 25.3% και 9.6% αντίστοιχα, ενώ αντίθετα οι Yum! Brands (YUM), Fortinet (FTNT) και Apogee Enterprises (APOG) έκλεισαν τη συνεδρίαση με απώλειες, επηρεαζόμενες κυρίως από τα δυσμενή στοιχεία πωλήσεων.

Στην χτεσινή κανονική συνεδρίαση, ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε κατά 1.2%, επηρεαζόμενος από τη βελτιωμένη εικόνα στις εισαγωγές της Ιαπωνίας. Επίσης τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας κατέδειξαν ότι η πλειονότητα των στελεχών της συμφωνούν στην διατήρηση του υφιστάμενου προγράμματος αγοράς ομολόγων μέχρι τα μέσα του τρέχοντος έτους. Οι Micron Technology (MU), Intel Corporation (INTC), Juniper Networks (JNPR), Thermo FisherScientific (TMO) και Pfizer (PFE) ενισχύθηκαν κατά 5.4%, 2.3%, 4.7%, 3.8% και 2.8%, αντίστοιχα, ενώ στον αντίποδα οι Tenet Healthcare Corporation (THC) καιFastenal (FAST) υποχώρησαν κατά 5.5% και 3.5%.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Αναμένονται αμετάβλητες στο άνοιγμα
Ο δείκτης DAX αναμένεται κατά 3 μονάδες ανοδικός, ενώ ο δείκτης CAC αναμένεται κατά 5 μονάδες πτωτικός στο άνοιγμα, αντίστοιχα. Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις των Δεικτών Τιμών Καταναλωτή Γερμανίας και Γαλλίας, το δείκτη απασχόλησης της Ελλάδας, καθώς και τη μηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Οι Chr Hansen Holding A/S (CHR), Roche Holding AG (RO), WMF AG (WMF), Bauer AG (B5A), Basware Oyj (BAS1V), Orell Fuessli Holding AG(OFN), Groupe Gorge (GOE), Wilex AG (WL6), Premuda SpA (PR) και Mastrad (ALMAS) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Η Bayer AG (BAYN)υπέβαλε μήνυση στον αρμόδιο οργανισμό φαρμάκων, επιδιώκοντας την διακοπή της παραγωγής του Baytril 100, ενός αντιβιοτικού του κύριου ανταγωνιστή της, NorbrookLaboratories Limited. Η Deutsche Telekom (DTE) επισήμανε ότι έχει χαλαρώσει τους όρους της συγχώνευσης μεταξύ των T-Mobile USA και MetroPCS Communications, μειώνοντας τις προβλέψεις για το χρέος της εταιρείας που θα προκύψει κατά USD 3.8 δις. και μειώνοντας παράλληλα το επιτόκιο σε αυτό το χρέος, κατά 50 μονάδες βάσης. Τέλος, η Protective Life Corporation συμφώνησε να εξαγοράσει την MONY Life Insurance Company, από την μητρική της AXA SA (CS), με το συνολικό αντίτιμο να ανέρχεται στα USD 1.1 δις.

Μακρο-οικονομική ενημέρωση
Άγνωστη η εξέλιξη του πληθωρισμού, σύμφωνα με τον Fisher της FED: O Richard Fisher, πρόεδρος της Dallas Fed, επισήμανε ότι αν και ο πληθωρισμός αυτή την στιγμή βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, ο αντίκτυπος της συνεχιζόμενης αγοράς ομολόγων δεν μπορεί να προβλεφτεί.

Το έλλειμμα στον προϋπολογισμό των ΗΠΑ μειώνεται: Σύμφωνα με το υπουργείο οικονομικών των ΗΠΑ, κατά τον Μάρτιο το έλλειμμα στον προϋπολογισμό ανήλθε σε USD 106.5 δις, συγκρινόμενο με USD 198.2 δις, που είχε καταγραφεί ένα χρόνο πριν.

Τα χορηγούμενα δάνεια στην Κίνα αυξάνονται περισσότερο από ότι αναμένονταν: Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στην Κίνα χορήγησαν συνολικά CNY 1,060.0 δις. σε νέα δάνεια μέσα στον Μάρτιο, σε σχέση με τα CNY 620.0 δις του προηγούμενου μήνα.

Η προσφορά χρήματος M2 της Κίνας αυξάνεται: Για το Μάρτιο, η προσφορά χρήματος M2 της Κίνας αυξήθηκε κατά 15.7%, συγκρινόμενη με μια αύξηση κατά 15.2% του προηγούμενου μήνα.

Οι βιομηχανικές παραγγελίες της Ιαπωνίας αυξάνονται περισσότερο από ότι αναμένονταν: Οι βιομηχανικές παραγγελίες στην Ιαπωνία για τον Φεβρουάριο, αυξήθηκαν κατά 7.5%, συγκρινόμενες με μια πτώση κατά 13.1% που σημειώθηκε μέσα στον Ιανουάριο.

Η προσφορά χρήματος M3 της Ιαπωνίας αυξάνεται: Για το Μάρτιο, η προσφορά χρήματος M3 στην Ιαπωνία αυξήθηκε κατά 2.5%, συγκρινόμενη με μια άνοδο κατά 2.4% του προηγούμενου μήνα.

Η ανεργία στην Αυστραλία αυξάνεται: Ο δείκτης ανεργίας της Αυστραλίας ανήλθε σε 5.6% για τον Μάρτιο, ξεπερνώντας τις προβλέψεις της αγοράς, και συγκρινόμενος με το επίπεδο 5% του προηγούμενου μήνα.

Η μεταποιητική δραστηριότητα της Νέας Ζηλανδίας περιορίζεται: Ο μεταποιητικός δείκτης στη Νέα Ζηλανδία υποχώρησε σε επίπεδο 53.4 μέσα στον Μάρτιο, συγκρινόμενος με το επίπεδο 56.3 του Φεβρουαρίου.

Η Κεντρική Τράπεζα της Κορέας διατηρεί αμετάβλητο το επιτόκιο αναφοράς: Στο 2.75% διατήρησε αμετάβλητο το επιτόκιο αναφοράς η Κεντρική Τράπεζα της Κορέας, για έκτο συνεχόμενο μήνα.

Saxo Bank

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.

';