Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Ανοδικές τάσεις για το EUR - 19.12.12

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Ανοδικές τάσεις για το EUR - 19.12.12

Saxo Bank  | 19.12.2012 13:04

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Ανοδικές τάσεις για το EUR
Το EUR ισχυροποιήθηκε έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων σήμερα το πρωί, καθώς ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor (S&P) αναβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας κατά 6 βαθμίδες σε “B-” και υπάρχει αισιοδοξία για την τελική έκβαση των συζητήσεων σχετικά με το δημοσιονομικό πρόβλημα των ΗΠΑ. Επιπλέον οι Γερμανικοί δείκτες IFO που θα ανακοινωθούν μέσα στην ημέρα, αναμένεται να καταδείξουν βελτιωμένο επιχειρηματικό κλίμα. Οι επενδυτές τέλος, αναμένουν τα πρακτικά της κεντρικής τράπεζας της Αγγλίας (BoE) από την τελευταία συνεδρίαση για την χάραξη νομισματικής πολίτικης. Στις 6 am GMT, το EUR εμφάνιζε άνοδο κατά 0.2% και 0.1% έναντι των USD και GBP, σε επίπεδα USD 1.3248 και GBP 0.8146, αντίστοιχα. Το JPY είχε απώλειες κατά 0.3% και 0.1% έναντι των EUR και USD, αντίστοιχα, λόγω εικασιών ότι η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας μπορεί να λάβει μέτρα επιθετικής οικονομικής χαλάρωσης.

Μετοχές στο Η.Β: Αναμένονται ανοδικές στο άνοιγμα
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται 18 μονάδες ανοδικός στο άνοιγμα. Οι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση του δείκτη CBI για το επίπεδο πωλήσεων καθώς και των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας. Δεν αναμένονται σημαντικές εταιρικές ανακοινώσεις. Η Royal Dutch Shell (RDSA) και η κυβέρνηση της Βρετανικής Κολομβίας δήλωσαν από κοινού ότι η πρώτη εγκατέλειψε το σχέδιο φυσικού αερίου στον Καναδά, λόγω της εναντίωσης των τοπικών αρχών καθώς και των χαμηλών τιμών φυσικού αερίου. Ο υπουργός μεταφορών της Ιρλανδίας, Leo Varadkar, επισήμανε την απόφαση της κυβέρνησης να εναντιωθεί στην πρόταση της Ryanair Holding (RYA) για εξαγορά της Aer Lingus(AERL), καθώς παραβιάζονται κανόνες ανταγωνισμού. Ο David Garofalo, διευθύνων σύμβουλος της HudBay Minerals, επισήμανε ότι η Vedanta Resources (VED) πούλησε σε θεσμικούς επενδυτές, το μερίδιό της στην πρώτη.

Ασία: Θετική διαπραγμάτευση
Οι αγορές στην Ασία κινηθήκαν ανοδικά σήμερα το πρωί, ακολουθώντας τα κέρδη στην Wall Street. Στην Ιαπωνία, οι μετοχές των εταιριών του χρηματοπιστωτικού κλάδου NomuraHoldings (8604), Mitsubishi UFJ Financial Group (8306), Sumitomo Mitsui Financial Group (8316) και Dai-Ichi Life Insurance Company (8750) κινήθηκαν ανοδικά, λόγω των εικασιών για περεταίρω νομισματική χαλάρωση. Η Toyota Motor (7203) επίσης κινήθηκε ανοδικά, μετά από ανακοίνωση ότι σκοπεύει να αυξήσει την παράγωγη οχημάτων μέσα στο 2013. Η Mitachi Company (3321) βελτίωσε την καθοδήγηση για την κερδοφορία δευτέρου εξαμήνου και έκλεισε ανοδικά. Οι μετοχές των εταιριών του εξαγωγικού κλάδου, Canon (7751), Nissan Motor (7201) και Honda Motor (7267) κινήθηκαν ανοδικά. Στις 6 am GMT, ο δείκτης Nikkei 225 είχε κέρδη κατά 1.8% στις 10,128.5 μονάδες.

Στην Κίνα, η China Shenhua Energy (601088) εμφάνισε κέρδη μετά την αλλαγή σύστασης από έναν broker για την μετοχή της εταιρίας σε “Long-term Buy” από “Neutral”. Αντίθετα, οι μετοχές των εταιριών διαχείρισης ακινήτων δεχτήκαν πίεση, με τις China Vanke (000002) και Poly Real Estate (600048) να καταγράφουν απώλειες. Στο Χόνγκ Κόνγκ, η Esprit Holdings (330) κινήθηκε πτωτικά καθώς εικάζεται ότι μπορεί να καταγράψει ζημίες για το πρώτο εξάμηνο. Αντίθετα, οι HSBC Holdings (5) και ChinaConstruction Bank (939) κινήθηκαν οριακά ανοδικά. Οι αγορές στην Νότια Κορέα είναι κλειστές σήμερα λόγω των προεδρικών εκλογών.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ κινούνται ανοδικά
Στις At 6 am GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 κινούνταν ανοδικά κατά 0.5 μονάδες. Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις του δείκτη MBA για στεγαστικά δάνεια και του επιπέδου νέων αδειών ακινήτων. Οι Accenture (ACN), FedEx (FDX), General Mills (GIS), Bed Bath & Beyond (BBBY), Paychex (PAYX), Jabil Circuit (JBL) και Steelcase(SCS) αναμένεται να ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Μετά από την κανονική χθεσινή διαπραγμάτευση, η Oracle (ORCL) κινήθηκε ανοδικά κατά 1.3% λόγω των πολύ καλών αποτελεσμάτων δευτέρου τρίμηνου. Η Knight Capital Group (KCG) επίσης είχε κέρδη κατά 4.8% μετά από την έγκριση του διοικητικού συμβούλιου για πώληση της εταιρίας στην Getco Holding Company LLC. Η Delphi Automotive (DLPH) είχε κέρδη κατά 4.5% μετά την ανακοίνωση της Standard and Poor ότι η εταιρία θα αντικαταστήσει τηνTitanium Metals (TIE) στον δείκτη S&P 500 με ισχύ από το κλείσιμο στις 21 Δεκεμβρίου 2012. Οι Career Education (CECO) και Apogee Enterprises (APOG) κινήθηκανανοδικά κατά 3.7% και 1,2% αντίστοιχα. Αντίθετα, οι Symmetricom (SYMM) και Energen (EGN) είχαν απώλειες κατά 10% και 5.6% μετά από την χειρότερη από ότιαναμένονταν καθοδήγηση κερδοφορίας.

Στην χθεσινή κανονική διαπραγμάτευση, ο δείκτης S&P 500 κινήθηκε ανοδικά κατά 1.2% λόγω αισιοδοξίας για την θετική έκβαση των συζητήσεων για το δημοσιονομικό πρόβλημα των ΗΠΑ. Η Tenet Healthcare (THC) είχε κέρδη κατά 4.1% μετά την αναβάθμιση της σύστασης από έναν broker για την μετοχή της εταιρίας σε “Over-weight”. Η (AAPL) είχε κέρδη κατά 2.9% μετά την δήλωση της Samsung Electronics ότι θα αποσύρει τις μηνύσεις για παραβίαση πατέντας έναντι της πρώτης. Οι PulteGroup (PHM), Lennar (LEN) και D.R.Horton (DHI) είχαν κέρδη κατά 3.2%, 2.4% και 2.0% αντίστοιχα, λόγω των δεδομένων που καταδεικνύουν ισχυρή εμπιστοσύνη στους κατασκευαστές ακινήτων των ΗΠΑ. Οι Bank ofAmerica (BAC) και Morgan Stanley (MS) εμφάνισαν μεταξύ άλλων την μεγαλύτερη άνοδο, με κέρδη κατά 3.3% και 2.2% αντίστοιχα. Αντίθετα, η General Electric (GE) είχε απώλειες κατά 1.1% μετά την είδηση ότι βρίσκεται κοντά σε συμφωνία για απόκτηση της Ιταλικής Avio SpA για περίπου EUR 3.0 δις.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Πιθανόν θετικές στο άνοιγμα
Οι δείκτες DAX και CAC αναμένονται ανοδικοί κατά 20 και 16 μονάδες στο άνοιγμα, αντίστοιχα. Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις των Γερμανικών δεικτών επιχειρηματικού κλίματος IFO , του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών και επιπέδου κατασκευαστικής δραστηριότητας της Ευρωζώνης, καθώς και του επιπέδου βιομηχανικών παραγγελιών Ιταλίας και Ισπανίας. Οι Schuler AG (SCUN), Cie des Alpes (CDA), Manutan International (MAN) και Heiler Software AG (HLR) αναμένεται να ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Η S&P υποβάθμισε την πιστοληπτική διαβάθμιση της AXA SA (CS) σε “A-” από “A”, θεωρώντας ότι ο κλάδος θα έχει ισχνές αποδόσεις. Ο Federico Ghizzoni, διευθύνων σύμβουλος της Unicredit SpA (UCG), δήλωσε ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την πώληση του μεριδίου που κατείχε η Assicurazioni Generali SpA (G) στην FondoStrategico Italiano που αποτελεί αυτή την στιγμή τον κύριο μέτοχο της Mediobanca SpA (MB).

Μακρο-οικονομική ενημέρωση

Η
S&P αναβαθμίζει το αξιόχρεο της Ελλάδας: Ο οίκος αξιολόγησης S&P αναβάθμισε την πιστοληπτική διαβάθμιση της Ελλάδας σε “B-” από “Selective Default” με σταθερή προοπτική, θεωρώντας επιτυχημένο το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων και αναγνωρίζοντας την ισχυρή βούληση της Ευρώπης για στήριξη της χώρας.

Η αγορά ομολόγων δεν αρκεί για την στήριξη της απασχόλησης σύμφωνα με τον
Fisher: Ο πρόεδρος του παραρτήματος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ στο Ντάλλας, Richard Fisher, τόνισε ότι το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων δεν μπορεί μόνο του να στηρίξει την απασχόληση. Θα πρέπει να δώσει εξίσου έμφαση και στην αντιμετώπιση του δημοσιονομικού προβλήματος.

Το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο της Ιαπωνίας αυξάνεται:
Το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο της Ιαπωνίας αυξήθηκε σε JPY 953.4 δις για τον Νοέμβριο, λιγότερο από ότι αναμένονταν και συγκρινόμενο με το επίπεδο JPY 551.1 δις που καταγράφηκε τον Οκτώβριο.

Ο προπορευόμενος δείκτης της Αυστραλίας βελτιώνεται:
Ο προπορευόμενος δείκτης του ινστιτούτου Westpac/Melbourne για την Αυστραλία, βελτιώθηκε κατά 0.1 σε μηνιαία βάση για τον Οκτώβριο, συγκρινόμενος με μια άνοδο κατά 0.6% που καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα.

Το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο της Νέας Ζηλανδίας μειώνεται: Το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο της Νέας Ζηλανδίας μειώθηκε σε NZD 2.5 δις για το τρίτο τρίμηνο του 2012 σε σχέση με το επίπεδο NZD 2.8 δις που καταγράφηκε το δεύτερο τρίμηνο του 2012.

Saxo Bank

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.