Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Ανάμικτες τάσεις στο USD - 15 Μαρτίου 2013

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Ανάμικτες τάσεις στο USD - 15 Μαρτίου 2013

Saxo Bank  | 15.03.2013 11:57

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Ανάμικτες τάσεις στο USD
Το USD κατέγραψε ανάμικτες τάσεις σήμερα το πρωί έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους σε ένα πλήθος οικονομικών ανακοινώσεων από τις ΗΠΑ, αλλά και την επικείμενη συνάντηση των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης για να συζητήσουν σχετικά με το πακέτο διάσωσης της Κύπρου. Στις 06:00 GMT, το EUR ήταν ενισχυμένο κατά 0.1% έναντι του USD, στο 1.3017, ενώ το GBP κατέγραφε οριακές απώλειες έναντι του USD στο 1.5078. Τέλος, το JPY υποχώρησε κατά 0.2% έναντι του EUR, με την Ιαπωνική βουλή να εγκρίνει τον διορισμό του Haruhiko Kuroda, υπέρμαχο της ισχυρής ποσοτικής χαλάρωσης, ως νέο πρόεδρο της κεντρικής τους τράπεζας.

Μετοχές στην Αγγλία: Αναμένονται ανοδικές στο άνοιγμα
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται από 10 έως 13 μονάδες ανοδικός στο άνοιγμα. Οι κυριότερες οικονομικές ανακοινώσεις περιλαμβάνουν τον προπορευόμενο οικονομικό δείκτηCB, ενώ οι Carnival (CCL), Rentokil Initial (RTO), Bwin.Party Digital Entertainment (BPTY), Synthomer (SYNT), JD Wetherspoon (JDW), Hellenic Carriers(HCL) και Holders Technology (HDT) έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων μέσα στην ημέρα. Η μονάδα εξόρυξης Cerrejon της BHP Billiton (BLT) στην Κολομβία, επισήμανε ότι μετά από την 32-ήμερη απεργία θα εντείνει την παραγωγή για να ικανοποιήσει την ζήτηση. Η Linda Hudson, διευθύνον σύμβουλος της BAESystems (BA/) στις ΗΠΑ, επισήμανε ότι η πτώση στις τιμές των οπλικών συστημάτων έχει οδηγήσει τους προμηθευτές σε έντονο ανταγωνισμό τιμών. Τέλος, η ίδια εταιρία, αναζητά νέο πρόεδρο για το διοικητικό συμβούλιο, καθώς στο τρέχοντα πρόσεδρο καταλογίζεται η αποτυχία της συνεργασίας με την EADS.

Ασία: Ανοδικές τάσεις
Οι Ασιατικές αγορές ενισχύθηκαν σήμερα το πρωί, ακολουθώντας τα κέρδη στην Wall Street. Πιο συγκεκριμένα, στην Ιαπωνία, το επενδυτικό κλίμα βελτιώθηκε, μετά από τον διορισμό στην διοίκηση της κεντρικής τράπεζας των υποψηφίων που είχε θέσει η κυβέρνηση και οι Sony (6758), Toyota Motor (7203), Honda Motor (7267),Mitsubishi Electric (6503), Nikon (7731) και Canon (7751), μεταξύ άλλων, έκλεισαν την συνεδρίαση με κέρδη. Στις 06:00 GMT, ο δείκτης Nikkei 225 ήταν ενισχυμένος κατά 1.1% στις 12,518.0 μονάδες.

Στην Κίνα, οι Hainan Airlines (600221), Daqin Railway (601006) και Guangshen Railway (601333), όπως και στο Χόνγκ Κόνγκ οι Ping An Insurance Group(2318), HSBC Holdings (5) και Standard Chartered (2888), ενισχύθηκαν, ενώ αντίθετα στη Νότια Κορέα η Samsung Electronics (005930) υποχώρησε, με την νέα συσκευή της εταιρίας Galaxy S4 να μην ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των επενδυτών.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ ενισχύονται
Στις 06:00 GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 ήταν ενισχυμένα κατά 1.7 μονάδες. Οι σημαντικότερες οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα περιλαμβάνουν τον δείκτη τιμών καταναλωτή, την βιομηχανική και μεταποιητική παραγωγή, τον δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης Reuters/Michigan, καθώς και τον μεταποιητικό δείκτη NY Empire State, ενώ οι Hibbett Sports (HIBB), Brown Shoe (BWS), Stonemor Partners LP (STON) και Federal Signal (FSS) έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων μέσα στην ημέρα. Μετά από την κανονική χτεσινή συνεδρίαση, οι Bank of America (BAC), Discover Financial Services (DFS) και CenterPoint Energy (CNP)ενισχύθηκαν κατά 3.1%, 3.2% και 4.1% αντίστοιχα, με την πρώτη να προχωράει στο πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών ύψους USD 5 δις. Στον αντίποδα, οι JP MorganChase (JPM), Goldman Sachs Group (GS), Great Lakes Dredge & Dock (GLDD) και Ulta Salon Cosmetics & Fragrance (ULTA) υποχώρησαν κατά 1.9%, 1.7%, 30.9% και 10.9% αντίστοιχα.

Στην χτεσινή κανονική συνεδρίαση, ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0.6%, αντιδρώντας στην βελτιωμένη εικόνα της αγοράς εργασίας, με τις eBay (EBAY), Apple(APPL), CBS Corporation (CBS), Chesapeake Energy (CHK), Noble Corporation (NE) και Chevron Corporation (CVX) να ενισχύονται κατά 1.6%, 1.0%, 2.2%, 5.2%, 4.6% και 1.4% αντίστοιχα. Αντίθετα οι Amazon.com (AMZN) και E*TRADE Financial (ETFC) υποχώρησαν κατά 3.4% και 8.2%, με την πρώτη να επηρεάζεται αρνητικά από την αλλαγή σύστασης από έναν broker για την μετοχή της εταιρίας, σε “Neutral” από “Over-weight”.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Αναμένονται ενισχυμένες στο άνοιγμα
Ο δείκτης DAX αναμένεται από 5 έως 25 μονάδες ανοδικός, ενώ ο δείκτης CAC αναμένεται από 10 μονάδες πτωτικός έως 2 μονάδες ανοδικός στο άνοιγμα. Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις του δείκτη τιμών καταναλωτή και του κόστους εργασίας για την Ευρωζώνη καθώς και του δείκτη τιμών παραγωγού της Ελβετίας, ενώ οιUniCredit SpA (UCG), Dufry AG (DUFN) και Banco Popolare SC (BP) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Η Vivendi SA (VIV) ακύρωσε το σχέδιό της να πουλήσει την θυγατρική της GVT SA, μετά από την απόσυρση της προσφοράς της DirecTV. Τέλος, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η UniCredit SpA (UCG) μπορεί να ανακοινώσει σήμερα την πώληση της θυγατρικής της, ATF Bank, για περίπου USD 520.0 εκατ.

Μακρο-οικονομική ενημέρωση
Ο King της BoE είναι θετικός για τις εξελίξεις στην οικονομία: Ο Mervyn King, ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας, τόνισε ότι η τράπεζα δεν επιζητά την πτώση της Στερλίνας για να βοηθήσει τους εξαγωγείς. Επίσης επισήμανε ότι η οικονομία βελτιώνεται και θα ανακάμψει μέσα στο 2013.

Στέλεχος του υπουργείου οικονομικών των ΗΠΑ αισιόδοξο για την επικείμενη συμφωνία του προϋπολογισμού: Ο γενικός γραμματέας του υπουργείο οικονομικών των ΗΠΑ, Jacob Lew, δήλωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος και οι Ρεπουμπλικάνοι θα καταλήξουν σε συμφωνία για τον προϋπολογισμό. Τόνισε όμως, ότι μια αποτυχία να συμφωνήσουν μπορεί να οδηγήσει σε αντιστροφή του πρόσφατου θετικού οικονομικού κλίματος.

Η Ιαπωνία βελτιώνει τις προβλέψεις της για την εγχώρια οικονομία: Για τρίτο συνεχόμενο μήνα, η κυβέρνηση της Ιαπωνίας στην μηνιαία της έκθεση προβλέπει βελτίωση στην εγχώρια οικονομία και πιο συγκεκριμένα στη βιομηχανική παραγωγή, στα εταιρικά κέρδη, στις κεφαλαιακές επενδύσεις και στην απασχόληση.

Η μεταποιητική δραστηριότητα στη Νέα Ζηλανδία βελτιώνεται: Ο μεταποιητικός δείκτης της Νέας Ζηλανδίας για τον Φεβρουάριο ανήλθε σε επίπεδο 56.3, συγκρινόμενος με το επίπεδο 55.2 του προηγούμενου μήνα.

Το καταναλωτικό κλίμα στη Νέα Ζηλανδία επιδεινώνεται: Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης ANZ για τη Νέα Ζηλανδία μειώθηκε σε επίπεδο 114.8 στον Μάρτιο, συγκρινόμενος με το επίπεδο 121.0 του Φεβρουαρίου.

Saxo Bank

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 中文 香港 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή

Μόνο η εφαρμογή προφέρει μεγαλύτερη διορατικότητα στις αγορές, περισσότερες ειδοποιήσεις, περισσότερους τρόπους προσαρμογής της λίστας παρακολούθησης του ενεργητικού

Κατεβάστε την εφαρμογή

Μόνο η εφαρμογή προφέρει μεγαλύτερη διορατικότητα στις αγορές, περισσότερες ειδοποιήσεις, περισσότερους τρόπους προσαρμογής της λίστας παρακολούθησης του ενεργητικού