Διανυκτέρευση Συναλλάγματος: Το USD διαπραγματεύεται χωρίς σημαντικές με

Διανυκτέρευση Συναλλάγματος: Το USD διαπραγματεύεται χωρίς σημαντικές με

Saxo Bank  | 24.12.2012 10:26

Διαπραγμάτευση συναλλάγματος: Το USD δεν παρουσιάζει μεταβολές
Το USD διαπραγματεύεται κυρίως αμετάβλητο έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων σήμερα το πρωί. Οι επενδυτές αναμένουν τις εξελίξεις στο δημοσιονομικό πρόβλημα των ΗΠΑ, μετά και την απόρριψη του εναλλακτικού σχεδίου από την ηγεσία των ρεπουμπλικάνων. Με ένα μάλλον αδιάφορο οικονομικό ημερολόγιο σήμερα, οι αγορές έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους στην έκβαση του εν λόγω θέματος. Στις 6 am GMT, το EUR κινούνταν κατά 0.1% χαμηλότερα έναντι του USD στο 1.3181 ενώ το GBP δεν παρουσίαζε μεταβολές έναντι του USD, στο 1.6172. Το JPY επίσης εξασθένισε κατά 0.1% έναντι των USD και EUR μετά την επισήμανση του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας, Shinzo Abe, ότι θα αλλάξει το καταστατικό της κεντρικής τράπεζας εάν αυτή δεν καταφέρει να θέσει στόχο πληθωρισμού 2% στην επόμενη συνεδρίασή της τον ερχόμενο μήνα.

Μετοχές στο Η.Β: Αναμένονται οριακά ανοδικά
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται ανοδικός κατά 2 μονάδες στο άνοιγμα. Δεν αναμένονται σημαντικές οικονομικές και εταιρικές ανακοινώσεις σήμερα. Η BP Shipping Limited, θυγατρική της BP (BP/), σύναψε συμφωνία ύψους USD 695.0 εκατ. με την STX Offshore & Shipbuilding για την κατασκευή 13 πετρελαιοφόρων. Σύμφωνα με την Sunday Telegraph, ο επερχόμενος διευθυντής κανονιστικής συμμόρφωσης της Barclays (BARC), Hector Sants, θα συνεργαστεί με τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο, Antony Jenkins, για την χάραξη νέας πολιτικής μισθοδοσιών, σε μια προσπάθεια να μειωθεί το κόστος αλλά και να ανταμείβεται η προσπάθεια των εργαζομένων. Η Xstrata (XTA) αύξησε το κόστος κεφαλαίου από την αρχική εκτίμηση USD 300.0 εκατ. σε USD 5.6 δις για το ορυχείο χαλκού Frieda στην Papua New Guinea. Η ITV (ITV) συμφώνησε στην εξαγορά του 60.5% της Gurney Productions έναντι USD40.0 εκατ.

Ασία: Διαπραγμάτευση σε θετικό έδαφος
Οι Ασιατικές αγορές κινούνται κυρίως ανοδικά σήμερα το πρωί. Στην Κίνα, οι μετοχές του κλάδου αυτοκινητοβιομηχανίας SAIC Motor Corporation (600104), Jiangsu YuedaInvestment (600805) και FAW Car Company (000800) εμφάνισαν κέρδη, μετά από τα θετικά σχόλια για τον κλάδο από έναν broker σχετικά με τις αυξημένες πωλήσεις για τις δυο πρώτες εβδομάδες του Δεκεμβρίου. Η BOE Technology Group (000725) επίσης κινήθηκε ανοδικά, μετά την επισήμανση ότι θα προχωρήσει σε συνεργασία με την τοπική αρχή της πόληςChongqing. Αντίθετα, οι Kweichow Moutai Company (600519), Wuliangye Yibin Company (000858) και Jiangsu Yanghe Brewery Joint-Stock Company (002304) είχαν απώλειες, μετά την απαγόρευση διάθεσης ποτών σε στρατιωτικές εκδηλώσεις από την κυβέρνηση της Κίνας. Στο Χόνγκ Κόνγκ, οι μετοχές των εταιριών του χρηματοπιστωτικού τομέα,HSBC Holdings (5), Agricultural Bank of China (1288), Industrial & Commercial Bank of China (1398) και China Merchants Bank (3968) εμφάνισαν κέρδη. Στην Νότια Κορέα, ηSamsung Electronics (005930) κινήθηκε ανοδικά, μετά από την θετική αναθεώρηση της τιμής στόχου από έναν broker, λόγω της εκτιμώμενης αύξησης των πωλήσεων των κινητών τηλεφώνων μέσα στον επόμενο χρόνο. Οι αγορές στην Ιαπωνία είναι κλειστές λόγω αργίας.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ έχουν απώλειες
Στις 6 am GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 είχαν απώλειες κατά 6.7 μονάδες. Δεν αναμένονται σημαντικές οικονομικές ή εταιρικές ανακοινώσεις σήμερα. Μετά από την κανονική συνεδρίαση της Παρασκευής, οι Pharmaceutical (RPTP), Alexza Pharmaceuticals (ALXA), Celldex Therapeutics (CLDX), Supervalu (SVU) και RPM International (RPM) είχαν απώλειες κατά 12.4%, 10.2%, 5.0%, 4.6% και 4.0% αντίστοιχα. Αντίθετα, οι Pactera Technology International (PACT), TFS Financial (TFSL), Brightcove (BCOV) και UnitedBankshares (UBSI) είχαν κέρδη κατά 3.3%, 5.6%, 3.7% και 3.1% αντίστοιχα, με το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών ύψους USD 30 εκατ. της πρώτης να ξεχωρίζει.
Στην κανονική συνεδρίαση της Παρασκευής, ο δείκτης S&P 500 είχε απώλειες κατά 0.9% μετά την αποτυχία των ρεπουμπλικάνων να στηρίξουν το εναλλακτικό σχέδιοαντιμετώπισης του δημοσιονομικού προβλήματος. Οι Micron Technology (MU), Bank of America (BAC), Citigroup (C) και JPMorgan Chase (JPM) είχαν απώλειες κατά 6.9%, 2.0%, 1.7%, και 1.2% αντίστοιχα. Αντίθετα, οι NIKE (NKE), Red Hat (RHT), Advanced Micro Devices (AMD), Fastenal (FAST) και Big Lots (BIG) είχαν μεταξύ άλλων ταμεγαλύτερα κέρδη, με άνοδο 6.2%, 4.5%, 8.4%, 2.4% και 2.2%, αντίστοιχα, λόγω πολύ καλών αποτελεσμάτων.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Αναμένονται οριακά ανοδικές στο άνοιγμα
Ο δείκτης CAC αναμένεται 5 μονάδες υψηλότερος στο άνοιγμα. Η Γερμανική αγορά είναι κλειστή σήμερα λόγω αργίας. Δεν αναμένονται σημαντικές οικονομικές ή εταιρικές ανακοινώσεις σήμερα. Ο Axel Weber, πρόεδρος της UBS AG (UBS), δήλωσε ότι η εταιρία βρίσκεται στην διαδικασία επιβολής πιο αυστηρών μηχανισμών ελέγχου, με αφορμή το πρόστιμο που επιβλήθηκε για την χειραγώγηση του διατραπεζικού επιτοκίου Libor. Σύμφωνα με το Bloomberg, η Vivendi SA (VIV) συμφώνησε στην πώληση της δισκογραφικής Mute label, με την όποια συνεργάζονται και οι Depeche Mode, στην BMG Rights Management έναντι USD 10.0 εκατ.

Μακρο-οικονομική ενημέρωση
Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας ασκεί πιέσεις στην κεντρική τράπεζα για υιοθέτηση στόχου πληθωρισμού: Σε μια συνέντευξη στο δίκτυο Fuji, ο νέος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας,Shinzo Abe, προειδοποίησε ότι θα αλλάξει το καταστατικό της κεντρικής τράπεζας, σε περίπτωση που αυτή δεν υιοθετήσει τον στόχο 2% για τον πληθωρισμό στην συνεδρίασή της τον Ιανουάριο του 2013.

Οι τιμές ακινήτων στην Αγγλία συνεχίζουν την πτωτική πορεία: Σύμφωνα με το Hometrack, οι τιμές ακινήτων στην Αγγλία μειώθηκαν περεταίρω κατά 0.1% σε μηνιαία βάση τον Δεκέμβριο, έκτο συνεχόμενο μήνα που καταγράφεται μείωση, και συγκρινόμενες με παρόμοια πτώση που καταγράφηκε τον Νοέμβριο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ασκεί πιέσεις για αποδοχή μέτρων δημοσιονομικού πακέτου: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama, ζήτησε από την γερουσία να δεχτεί ένα μικρότερο πακέτο μέτρων το οποίο θα περιλαμβάνει εκπτώσεις φόρου στα νοικοκυριά με εισοδήματα κάτω των USD 250,000, για αποφυγή του δημοσιονομικού προβλήματος έγκαιρα.

Το πλεόνασμα είναι εφικτό, εάν αποδώσει η οικονομία, σύμφωνα με τον υπουργό εμπορίου της Αυστραλίας: Ο υπουργός εμπορίου της Αυστραλίας, Craig Emerson, επισήμανε ότι μπορεί να επιτευχτεί ο στόχος του εμπορικού πλεονάσματος για το δημοσιονομικό έτος που λήγει τον Ιούνιο του 2013, εάν οι θετικές εξελίξεις για την κατανάλωση των νοικοκυριών συνεχιστούν και τους υπόλοιπους μήνες.

Saxo Bank

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.