Γιατί παραμένω αισιόδοξος για το ΧΑ

Γιατί παραμένω αισιόδοξος για το ΧΑ

Αλέξανδρος Υφαντής  | 26.09.2014 14:42

Σύμφωνα με την στρατηγική μας και σύμφωνα με την κυματική και τεχνική μας ανάλυση ο Γενικός Δείκτης έφτασε στα επίπεδα των 1100 μονάδων που περιμέναμε ώστε να ξεκινήσουμε αγορές στο συντηρητικό μας χαρτοφυλάκιο της τάξης του 15% έχοντας μείνει εκτός αγοράς από το 1320.

Τεχνικά η αγορά βρίσκεται σε ένα μεσοπρόθεσμο πλαγιοπτωτικό κανάλι που μας ταλαιπωρεί εδώ και 7 μήνες. Θεωρώ πως σύντομα η ταλαιπωρία αυτή θα τελειώσει και θα έχουμε εκτόνωση. Παραμένω αισιόδοξος και θεωρώ πως η εκτόνωση θα είναι ανοδική. Σε περίπτωση που η εκτόνωση είναι πτωτική έχουμε τα στοπ να μας προστατεύσουν και λαμβάνοντας υπόψη ότι μπορεί να κάνουμε λάθος στις εκτιμήσεις μας, έχουμε μπει στην αγορά μόνο με 15% του χαρτοφυλακίου ώστε οι απώλειες να μην είναι καταστροφικές για το σύνολο του χαρτοφυλακίου. Στην περίπτωση που επαληθευτούμε, θα ενισχύσουμε στα σημεία ανοδικής διάσπασης και επιβεβαίωσης του θετικού σεναρίου.

Κυματικά η πτώση από το 1379 ξεκίνησε με κινητήρια δομή 5 κυμάτων. Αρκετά ξεκάθαρη θα έλεγα ακόμη και για τους αρχάριους στην θεωρία αυτή. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ίδια. Η έντονη άνοδος από το 1062 στο 1329 μπέρδεψε πολύ κόσμο και την θεώρησαν κινητήρια. Μετά από 5 πτωτικά κύματα η άνοδος να είναι κινητήρια ήταν πολύ δύσκολο. Και γι αυτό άλλωστε επιμέναμε από το 1320 ότι η αγορά θα δει νέο χαμηλότερο χαμηλό από το 1060 με πιθανότερο το 1014 που είναι το 61.8% Fibonacci retracement της ανόδου από το 788. Τελικά η αγορά έφτασε μέχρι το 1044. Η συνέχεια ήταν πάλι αρκετά πολύπλοκη κυματικά. Η άνοδος από το 1044 στο 1203 μπορεί να είναι προωθητική αλλά η δομή της δεν είναι πολύ ξεκάθαρη. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η άνοδος είναι προωθητική περίμενα το 1100 για αγορές. Αν ο ΓΔ διασπάσει πτωτικά το 1044 θα έχω κάνει λάθος στην εκτίμησή μου ότι η κίνηση ήταν προωθητική. Και έτσι θα ξαναέρθει στο προσκήνιο το σημείο 1010-1020 που είναι το 61.8%. Μπορεί η αγορά βεβαίως να κάνει χαμηλότερα υψηλά (1379-1329-1203) και χαμηλότερα χαμηλά (1062-1044-??) αλλά δεν παύει η κίνηση αυτή να είναι επικαλυπτόμενη και μόνο με 1 προωθητικό κύμα (1379-1062). Εδώ έρχομαι σε σύγκρουση με όσους κυματικά θεωρούν ότι στο 1379 τελείωσε το 4 κύμα και έχουμε ξεκινήσει το 5ο προωθητικό προς νέα χαμηλά ή έστω διπλό πάτο.

1

Επειδή πάντα μελετάω τις αντίθετες απόψεις, κοίταξα και κάποια σενάρια που θεωρούν ότι το 5ο πτωτικό κύμα έχει ξεκινήσει και έτσι είπα να ελέγξω μήπως έχουν σκεφτεί αυτοί κάτι που δεν ξέρω εγώ. Πολλοί θεωρούν ότι η πτώση από το 1329 είναι κινητήρια. Στο παραπάνω διάγραμμα έχω δύο μετρήσεις. Μπλε και κόκκινη είναι και οι δύο λάθος. Η κόκκινη μέτρηση είναι λάθος γιατί καταργεί έναν από τους τρεις βασικούς κανόνες της κυματικής θεωρίας. Η μπλε μέτρηση καταργεί και αυτή τον κανόνα ότι το 5 κύμα κινείται πέρα από το όριο του 3ου. Υπάρχουν αρκετές εξαιρέσεις όπου τα 5α κύματα είναι ‘κουτσά’. Βέβαια αυτό είναι πιο πιθανό να συμβεί σε καταληκτικό 5ο κύμα παρά σε αρχή κίνησης (γιατί ακόμα είμαστε στην αρχή της πτώσης από το 1379 αν είμαστε σε 5ο προωθητικό), πόσο μάλλον να θεωρούμε ότι το 3ο κύμα το θεωρητικά πιο δυνατό ότι εμφάνισε αδυναμία και για αυτό το 5ο του 3ου δεν έκανε χαμηλότερο χαμηλό. Τέλος επειδή η δομή παίζει σημαντικό ρόλο στην απόφαση που θα πάρουμε αν ένα κύμα είναι προωθητικό ή διορθωτικό, κοιτάμε την άνοδο από το 1044 στο 1203 σε σχέση με την διόρθωση προς το 1080 χθες. Δεν είναι πιο ξεκάθαρη η κινητήρια δομή της ανόδου ως 5 κύματα. Λες και το πήραν το διάγραμμα από βιβλίο κυματικής θεωρίας. Γι’ αυτό το λόγο δίνω πολλές πιθανότητες να μην δούμε κάτω από το 1044 και να αντιστραφεί η τάση. Άρα θεωρώ την πτώση ως κύμα 2. Αυτό ακυρώνεται αν σπάσουμε το 1044.

2

Στο παραπάνω διάγραμμα παρουσιάζω την κυματική μέτρηση από το 1203 την οποία κίνηση θεωρώ διορθωτική. Προς το παρόν. Υπάρχουν πολλές επικαλύψεις, πολλά κύματα τα οποία είναι τριάρια και επειδή είναι αρκετά πολύπλοκη η δομή χρησιμοποιώ μία απλή μέθοδο για το πόσα κύματα είναι σε μία κίνηση. Κοιτάω να δω πόσες φορές αλλάζει βραχυπρόθεσμα η τάση. Αν η αλλαγή, δηλαδή τα κύματα είναι 5 ή 9 τότε η κίνηση είναι προωθητική. Αν είναι 7 τα κύματα τότε η κίνηση είναι διορθωτική. Στο παρακάτω διάγραμμα ξεχωρίζω τα κύματα τα οποία είναι 7.

3

Προσπαθώντας να δω και να αναλύσω την αντίθετη άποψη συνέχεια βλέπω στοιχεία που υποστηρίζουν την αισιόδοξη δική μου. Η συμπεριφορά του επενδυτικού κοινού στις 1100-1080 μονάδες με την αντίστοιχη στις 1300 έχει τεράστια διαφορά. Η απαισιοδοξία έχει κυριεύσει τους περισσότερους και τα σενάρια για νέα χαμηλά έχουν αρχίσει σιγά σιγά να ξεπροβάλουν και πάλι όπως στο 1044. Αυτά είναι σημάδια ότι το τέλος της πτώσης είναι κοντά. Επειδή όμως μπορεί στην τελική εμείς να είμαστε λάθος, ξεκινάμε συντηρητικά και με ένα μικρό ποσοστό του χαρτοφυλακίου μας με στόχο να ενισχύσουμε αν διασπαστούν κάποια σημεία κλειδιά. Από τεχνικής πλευράς ο ΓΔ μπορεί να δώσει το 1010-1020 αλλά και πάλι να έχει πιθανότητες αντιστροφής. Αλλά αυτό θα το μελετήσουμε και θα το εξετάσουμε αν διασπαστούν οι 1044 μονάδες.

Ευχαριστώ για το χρόνο που διαθέσατε να διαβάσετε την ανάλυσή μου.

Αλέξανδρος Υφαντής

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Nikos Korexenidis
Nikos Korexenidis

Για τις προβλέψεις έπρεπε να λάβει υπόψιν και τα ζώδια....  ... (Διαβάστε Περισσότερα)

17.05.2018 11:15 GMT· Απάντηση
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 中文 香港 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+