Βραχυπρόθεσμη ανάλυση του FTAS25

Βραχυπρόθεσμη ανάλυση του FTAS25

Αλέξανδρος Υφαντής  | 30.06.2014 16:17

Με την τάση να παραμένει πτωτική και τον 25άρη να διασπά πτωτικά τις 403 μονάδες, είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη ανάλυσή μας ότι οι πιέσεις θα μας έστελναν προς το 50% με 61.8% Fibonacci retracement της ανόδου από το 341. Η αγορά έπιασε το 50% Fibonacci retracement και δείχνει σημάδια σταθεροποίησης. Αυτό δεν σημαίνει ότι είδαμε τα χαμηλά. Πιθανότερο σενάριο θεωρούμε την συνέχιση της πτωτικής κίνησης προς τις 375 μονάδες όπου βρίσκεται σημαντική στήριξη της αγοράς. Αντίθετα, αντίσταση βρίσκουμε στις 393 με 398 μονάδες. Ανοδική διάσπαση αυτής της ζώνης θα επιβεβαιώσει την σημαντικότητα του χαμηλού στις 387 μονάδες και θα μας δώσει στόχο τις 410 με 414 μονάδες.

1

Αν αντιδράσουμε ανοδικά από τα τωρινά επίπεδα θα περιμένω την αγορά να βρει σημαντική αντίσταση την ζώνη 410-414 όπου και η ομάδα διαχείρισης αυξημένου επενδυτικού κινδύνου θα μπορούσε να ανοίξει σορτ θέσεις με στοπ το υψηλό στις 423 μονάδες. Η ομάδα διαχείρισης συντηρητικού χαρτοφυλακίου παραμένει εκτός από την αγορά από τις 415-420 μονάδες του 25αρη.

Σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα το απαισιόδοξο σενάριο που μας θέλει χαμηλότερα από τις 341 μονάδες παραμένει το πιο πιθανό δεδομένης της μορφής κ δομής της πτώσης από το 445 στο 341 (5 κύματα) και της ανόδου προς το 431(διορθωτική δομή). Ανοδική διάσπαση του 423 θα αλλάξει σε μεγάλο βαθμό τις ισορροπίες και θα δώσει ένα πολύ δυνατό αγοραστικό σήμα με στόχο νέα υψηλά. Μέχρι τότε όμως πρέπει να διασπαστούν σημαντικές αντιστάσεις. Η τάση παραμένει πτωτική, σημειώνοντας χαμηλότερα υψηλά και χαμηλότερα χαμηλά. Έχοντας πλέον ξεπεράσει το σημείο ισότητας του δεύτερου πτωτικού κύματος από το 423 στο 387 σε σχέση με την πτώση από το 431 στο 404, θεωρώ πως επόμενος και πιο πιθανός στόχος είναι η αναλογία 161.8% στις 379 μονάδες, 4 παραπάνω από το 61.8% Fibonacci retracement.

2

Ολοκληρώνοντας αναφέρω πως το πλάνο μας είτε αφορά το συντηρητικό χαρτοφυλάκιο είτε το επιθετικό παραμένει απαισιόδοξο και θεωρούμε πως θα έχουμε ένα δύσκολο καλοκαίρι για τις μετοχές φέτος. Παραμένουμε εκτός αγοράς από το 1320 του Γενικού Δείκτη.

Αλέξανδρος Υφαντής

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Polski Português (Portugal) Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 中文 香港 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+