Αδυναμίες του κράτους

Αδυναμίες του κράτους

ΠΑΥΛΟΣ ΑΣΠΙΩΤΗΣ  | 10.05.2017 02:17

Αποτυχίες του κράτους

Διαχρονικά έχουν αναπτυχθεί μία σειρά επιχειρήματα για την αδυναμία του κράτους να πετύχει τους οικονομικούς του στόχους τα οποία ομαδοποιούνται:

α) στην περιορισμένη πληροφόρηση που αυτό έχει σχετικά με τις συνέπειες πολλών από τις πρακτικές που εφαρμόζει προκειμένου να πετύχει τους στόχους του, έτσι όπως αυτοί υπαγορεύονται από τις αδυναμίες και τις ατέλειες του συστήματος της ελεύθερης αγοράς

β) στον περιορισμένο έλεγχο των αντιδράσεων των ιδιωτικών αγορών. Το κράτος έχει μόνο περιορισμένο έλεγχο για τις συνέπειες της δραστηριότητάς του. Οι ιδιωτικοί φορείς αντιδρούν πολλές φορές απρόβλεπτα σε μέτρα που παίρνει το κράτος

γ) στον περιορισμένο έλεγχο της γραφειοκρατίας. Μετά την ψήφισή τους από την Βουλή, οι νόμοι προωθούνται στα αρμόδια όργανα για την εφαρμογή των επιμέρους διατάξεων τους. Η εφαρμογή όμως των νόμων σε πολλές περιπτώσεις ακολουθεί χρονοβόρες διοικητικές διαδικασίες με αποτέλεσμα την επιβράδυνση ή την αναβολή υλοποίησης των αποφάσεων της νομοθετικής εξουσίας, όπως και σε ορισμένες περιπτώσεις γίνεται στρεβλή εφαρμογή τους.

δ) στους περιορισμούς που επιβάλλονται από τις πολιτικές διαδικασίες. Ακόμη και στην περίπτωση που δεν υπήρχε περιορισμένη πληροφόρηση της κυβέρνησης για τις συνέπειες των πιθανών ενεργειών της, η επιλογή μεταξύ των εναλλακτικών ενεργειών μέσω της πολιτικής διαδικασίας προκαλεί πρόσθετα προβλήματα.

ΠΑΥΛΟΣ ΑΣΠΙΩΤΗΣ

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 中文 香港 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+