Αγορά συναλλάγματος: Το USD υποχωρεί - 7 Ιουνίου 2013‏

Αγορά συναλλάγματος: Το USD υποχωρεί - 7 Ιουνίου 2013‏

Saxo Bank  | 07.06.2013 11:24

Αγορά συναλλάγματος: Το USD υποχωρεί
Το USD σημειώνει απώλειες σήμερα το πρωί έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων, λόγω της αβεβαιότητας για τις μελλοντικές κινήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed). Οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή τους στις μισθοδοσίες των ΗΠΑ, οι οποίες αναμένεται να ξεκαθαρίσουν την ανάμικτη εικόνα της αγοράς εργασίας που κατέδειξαν τις προηγούμενες ημέρες ο δείκτης απασχόλησης ADP και οι μεταβολές των επιδομάτων ανεργίας. Επιπλέον, ιδιαίτερο ενδιαφέρον για σήμερα παρουσιάζουν το εμπορικό ισοζύγιο, αλλά και η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας. Στις 05:00 GMT, το EUR και το GBP ήταν ενισχυμένα κατά 0.2% και 0.1% σε σχέση με τα USD, στο 1.3263 και 1.5614, αντίστοιχα. Το JPY ενισχύθηκε κατά 0.9% σε σχέση με το EUR και το USD, με τον υπουργό οικονομικών της Ιαπωνίας, Taro Aso, να αποκλείει προς το παρόν οπουδήποτε παρέμβαση της κεντρικής τράπεζας. Το AUD τέλος, υποχώρησε κατά 0.9% σε σχέση με το USD, επηρεαζόμενο από την οριακή βελτίωση της κατασκευαστικής δραστηριότητας στην Αυστραλία για τον Μάιο.

Μετοχές στην Αγγλία: Αναμένονται ανοδικές κατά την έναρξη της συνεδρίασης
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται μέχρι 7 μονάδες θετικός στο άνοιγμα. Οι σημαντικότερες οικονομικές ανακοινώσεις περιλαμβάνουν το εμπορικό ισοζύγιο, και τις προσδοκίες των καταναλωτών για των πληθωρισμό, ενώ οι Fuller Smith & Turner (FSTA), Kcom Group (KCOM), Hornby (HRN) και Real Estate Credit Investments PCC(RECI) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Ο Andrew MacKenzie, διευθύνων σύμβουλος της BHP Billiton (BLT), επισήμανε ότι η εταιρία σκοπεύει να μειώσει τις ετήσιες δαπάνες της σε USD 15 δις. από τα τρέχοντα USD 22 δις. μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Σύμφωνα με τους Financial Times, η Centrica (CNA)βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την Cuadrilla Resources, για εξαγορά των αδειών της δεύτερης για εκμετάλλευση του φυσικού αερίου στην περιοχή τουLancashire. Τέλος, σύμφωνα με την Telegraph, η Sports Direct (SPD) θα αναγκαστεί λόγω κόστους να κλείσει γύρω στα 20 καταστήματα λιανικής, εκτός εάν οι ιδιοκτήτριες εταιρίες των ακινήτων Intu Properties (INTU) και Land Securities Group (LAND), μειώσουν την απαιτούμενη μίσθωση.

Ασία: Απώλειες για τις Ασιατικές αγορές
Τα χρηματιστήρια στην Ασία κινήθηκαν πτωτικά σήμερα το πρωί. Πιο συγκεκριμένα στην Ιαπωνία μεταξύ άλλων, οι Toyota Motor (7203), Mazda Motor (7261),Toshiba Corporation (6502) και Suzuki Motor (7269) υποχώρησαν , με τις τρεις πρώτες να επηρεάζονται από το ανατιμημένο JPY. Αντίθετα η Tokyo ElectricPower Company (9501) ανάκαμψε από τις αρχικές απώλειες της συνεδρίασης και έκλεισε με κέρδη. Στις 05:00 GMT, ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε απώλειες κατά 1.8%, στις 12,670.8 μονάδες.

Στην Κίνα οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής πριν από ένα πλήθος οικονομικών δεικτών που αναμένονται στο Σαββατοκύριακο. Οι China Petroleum & ChemicalCorporation (600028) και PetroChina Company (601857) έκλεισαν με απώλειες τη σημερινή συνεδρίαση, καθώς η κυβέρνηση εξήγγειλε μείωση στις τιμές των καυσίμων. Στο Χόνγκ Κόνγκ οι μετοχές του χρηματοπιστωτικού κλάδου HSBC Holdings (5) και AIA Group (1299) επίσης υποχώρησαν και στη Νότια Κορέα τέλος, η υποβάθμιση της τιμής στόχου για την μετοχή της από κάποιον broker οδήγησε την Samsung Electronics (005930) σε νέα πτώση.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Πτωτική τάση για τα ΣΜΕ
Στις 05:00 GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 υποχωρούσαν κατά 2.3 μονάδες. Οι σημαντικότεροι οικονομικοί δείκτες για σήμερα περιλαμβάνουν τις μεταβολές στις μισθοδοσίες καθώς και την καταναλωτική πίστη, ενώ οι Sears Hometown and Outlet Stores (SHOS), Quanex Building Products Corporation (NX) καιChristopher & Banks Corporation (CBK) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Μετά από την κανονική χτεσινή συνεδρίαση, μεταξύ άλλων οι Gap (GPS),Cooper Companies (COO), Monsanto (MON), RealD (RLD) και Aircastle Limited (AYR) ενισχύθηκαν κατά 3.1%, 2.5%, 0.2%, 5.9%, και 7.6%, ενώ αντίθετα οιQuiksilver (ZQK) και Vail Resorts (MTN) υποχώρησαν κατά 10% και 4.3%, αντίστοιχα.

Στην κανονική χτεσινή συνεδρίαση ο δείκτης S&P 500 ανέκαμψε από τις αρχικές απώλειες και έκλεισε ενισχυμένος κατά 0.8%. Μεταξύ άλλων οι Yum! Brands (YUM),Costco Wholesale (COST) και Regeneron Pharmaceuticals (REGN) ενισχύθηκαν κατά 4.5%, 1.8% και 9.8%, ενώ στον αντίποδα οι Oracle (ORCL), M. Smucker(SJM) και L Brands (LTD) υποχώρησαν κατά 2.3%, 3.9% και 1.9%, αντίστοιχα.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Πιθανόν με θετικό πρόσημο στο άνοιγμα
Οι δείκτες DAX και CAC αναμένονται από 45 έως 52 μονάδες και από 13 έως 16 μονάδες ανοδικοί στο άνοιγμα, αντίστοιχα. Οι σημαντικότερες οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα περιλαμβάνουν τη βιομηχανική παραγωγή, το εμπορικό ισοζύγιο και τις τρέχουσες συναλλαγές της Γερμανίας, το εμπορικό ισοζύγιο της Γαλλίας, καθώς και το ΑΕΠ της Ελλάδας, ενώ δεν έχουν προγραμματιστεί εταιρικές ανακοινώσεις για σήμερα. Στη γενική τους συνέλευση, οι μέτοχοι της MAN SE (MAN) ενέκριναν την συνεργασία της εταιρίας με την Truck & Bus GmbH, θυγατρική της Volkswagen AG (VOW3). Τέλος, ο Jefferson de Paula, επικεφαλής της ArcelorMittal (MT) στις ΗΠΑ, επισήμανε ότι η εταιρία θα ξεκινήσει εκ νέου τις μεταλλευτικές της δραστηριότητες στη Βραζιλία, σε μια επένδυση ύψους USD 165 εκατ.

Μακρο-οικονομική ενημέρωση
Καμία παρέμβαση στην αγορά συναλλάγματος προς το παρόν, επισημαίνει ο Aso: Ο Taro Aso, υπουργός οικονομικών της Ιαπωνίας, τόνισε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις κινήσεις του JPY, όμως προς το παρόν δεν προτίθεται να παρέμβει.

Τα επίσημα αποθεματικά της Ιαπωνίας μειώνονται: Για το τέλος Μαΐου, τα επίσημα αποθεματικά της Ιαπωνίας ανήλθαν σε USD 1,250.2 δις, συγκρινόμενα με USD1,258 δις. που καταγράφηκαν τέλη Απριλίου.

Η κατασκευαστική δραστηριότητα της Αυστραλίας εμφανίζει οριακή βελτίωση: Ο κατασκευαστικός δείκτης της Αυστραλίας ανήλθε στο 35.3 για τον Μάιο, συγκρινόμενος με το επίπεδο 35.2 που παρατηρήθηκε τον προηγούμενο μήνα.

Η ανάπτυξη στη Νότια Κορέα υπολείπεται των προβλέψεων: Σε τριμηνιαία βάση, η οικονομία της Νότια Κορέας εμφάνισε ρυθμό ανάπτυξης 0.8%, υπολειπόμενος των εκτιμήσεων που έκαναν λόγο για 0.9% και συγκρινόμενος με το ρυθμό ανάπτυξης 0.3% που σημειώθηκε το προηγούμενο τρίμηνο.

Saxo Bank

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.

';