Αγορά συναλλάγματος: Το USD παραμένει σχεδόν αμετάβλητο-10 Ιουλίου 2013

Αγορά συναλλάγματος: Το USD παραμένει σχεδόν αμετάβλητο-10 Ιουλίου 2013

Saxo Bank  | 10.07.2013 11:05

Αγορά συναλλάγματος: Το USD παραμένει σχεδόν αμετάβλητο
Το USD δεν παρουσιάζει σημαντικές μεταβολές έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων σήμερα το πρωί, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed), αλλά και την ομιλία του προέδρου της, Ben Bernanke. Εν τω μεταξύ, ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s (S&P) υποβάθμισε το αξιόχρεο της Ιταλίας κατά 1 βαθμίδα. Στις 05:00 GMT, το EUR κατέγραφε οριακή πτώση σε σχέση με το USD, στο 1.2779, ενώ το GBP ενισχύονταν κατά 0.1% σε σχέση με το USD, στο 1.4871. Τέλος, το AUD σημείωσε οριακή άνοδο έναντι του USD, επηρεαζόμενο από το αυξημένο εμπορικό πλεόνασμα που εμφάνισε η Κίνα για τον Ιούνιο.

Μετοχές στην Αγγλία: Πιθανές απώλειες κατά την έναρξη της συνεδρίασης
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται από 7 έως 18 μονάδες πτωτικός, κατά το άνοιγμα. Δεν έχουν προγραμματιστεί σημαντικές οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα, ενώ ηIGas Energy (IGAS) θα κοινοποιήσει αποτελέσματα τριμήνου μέσα στην ημέρα. Τέλος, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Glencore Xstrata (GLEN) εργάζεται από κοινού με την Barclays (BARC) για την πώληση της Dakota Growers Pasta, στα πλαίσια άντλησης κεφαλαίων για την πρώτη.

Ασία: Κέρδη για τις Ασιατικές αγορές
Τα Ασιατικά χρηματιστήρια ενισχύθηκαν σήμερα το πρωί, ακολουθώντας την χτεσινή τάση στην Wall Street. Πιο συγκεκριμένα στην Ιαπωνία, τα βελτιωμένα αποτελέσματα οδήγησαν τις Aeon Company (8267), Toray Industries (3402) και Itochu Corporation (8001) σε άνοδο. Ενώ αντίθετα οι Trend Micro (4704), ToshibaCorporation (6502) και Toto Limited (5332) ήταν από τις μετοχές που έκλεισαν τη συνεδρίαση με απώλειες. Στις 05:00 GMT, ο δείκτης Nikkei 225 υποχωρούσε κατά 0.8%, στις 14,472.1 μονάδες.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες Ασιατικές αγορές, μεταξύ άλλων, στην Κίνα η China Merchants Property (000024) και στο Χόνγκ Κόνγκ η Chow Tai Fook JewelleryGroup (1929) κινήθηκαν ανοδικά, ενώ αντίθετα η Citic Resources Holdings (1205) και στη Νότια Κορέα οι Korean Reinsurance Company (003690) και SamsungFire & Marine Insurance (000810), έκλεισαν την πρωινή συνεδρίαση με απώλειες.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ υποχωρούν
Στις 05:00 GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 υποχωρούσαν κατά 1.4 μονάδες. Οι σημαντικότερες οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα περιλαμβάνουν τα αποθέματα χονδρικής, το δείκτη αιτήσεων στεγαστικών δανείων MBA, καθώς και τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed). Μέσα στην ημέρα έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων οι Yum! Brands (YUM), Fastenal Company (FAST), Family Dollar Stores (FDO), MSC Industrial Direct (MSM), Cleco Corporation (CNL), PriceSmart (PSMT) και Texas Industries (TXI). Μετά από την κανονική χτεσινή συνεδρίαση, οι Nu Skin Enterprises (NUS), eBay (EBAY), Amazon.com (AMZN), Google (GOOG), Yahoo! (YHOO) και AOL (AOL) ενισχύθηκαν κατά 13.9%, 0.4%, 0.2%, 0.1%, 0.3% και 0.3%, ενώ αντίθετα οιNabors Industries (NBR) και FLY Leasing (FLY) υποχώρησαν κατά 3.8% και 6.6%, αντίστοιχα.

Στην κανονική χτεσινή συνεδρίαση, ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0.7%, λόγω των αυξημένων προσδοκιών για βελτιωμένα εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου. Μεταξύ άλλων, οι FedEx (FDX), D.R. Horton (DHI),Lennar Corporation (LEN), PulteGroup (PHM), Netflix (NFLX) και Cisco Systems (CSCO) ενισχύθηκαν κατά 4.4%, 7.6%, 5.9%, 5.5%, 6.1% και 2.2%, ενώ στον αντίποδα οι Alcoa (AA), International Business Machines (IBM) και Intuitive Surgical (ISRG) υποχώρησαν κατά 0.1%, 1.9% και 16.1%, αντίστοιχα.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Αναμένονται ανάμικτες τάσεις κατά το άνοιγμα
Ο δείκτης DAX αναμένεται κατά 20 μονάδες ανοδικός, ενώ ο δείκτης CAC αναμένεται από 2 μονάδες πτωτικός έως 3 μονάδες ανοδικός κατά την έναρξη της συνεδρίασης. Οι σημαντικότερες οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα περιλαμβάνουν το δείκτη τιμών καταναλωτή Γερμανίας και Πορτογαλίας, τη βιομηχανική παραγωγή Γαλλίας, Ιταλίας και Ελλάδας, καθώς και το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Γαλλίας, ενώ οι Gerresheimer AG (GXI), Hafslund ASA (HNA) και BasWare Oyj (BAS1V) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Assicurazioni Generali SpA (G) συμφώνησε στην εξαγορά του εναπομείναντος 7% της θυγατρικής της στη Γερμανία, Generali Deutschland Holding AG, ώστε να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της δεύτερης. Οι μέτοχοι της Fiat Industrial SpA(FI) ενέκριναν την συγχώνευση των δραστηριοτήτων της εταιρείας με αυτές της Αμερικάνικης CNH Global NV, στα πλαίσια περεταίρω ανάπτυξης της πρώτης. Επίσης, οSergio Marchionne, διευθύνων σύμβουλος της Fiat SpA (F), επισήμανε ότι ίσως μεταφέρει την παραγωγή των νέων μοντέλων της Alfa Romeo σε μονάδες εκτός Ιταλίας, λόγω αδιαφάνειας στην εργατική νομοθεσία της χώρας. Τέλος, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Gagfah SA (GFJ) θα προχωρήσει στην άντληση κεφαλαίων μέσω της έκδοσης νέων μετοχών, για την αποπληρωμή υποχρεώσεών της.

Μακροοικονομική ενημέρωση
Η S&P υποβαθμίζει το αξιόχρεο της Ιταλίας: Ο οίκος αξιολόγησης S&P υποβάθμισε την πιστοληπτική διαβάθμιση της Ιταλίας σε “BBB” από “BBB+” διατηρώντας την αρνητική προοπτική, επικαλούμενη τις αυξημένες ανησυχίες για την πορεία της οικονομίας.

Το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας αυξάνεται: Για τον Ιούνιο, το πλεόνασμα στο εμπορικό ισοζύγιο της Κίνας ανήλθε στα USD 27.1 δις, συγκρινόμενο με το πλεόνασμα ύψους USD 20.4 δις. που σημειώθηκε για τον Μάιο. Παράλληλα, για την ίδια περίοδο οι εισαγωγές και οι εξαγωγές υποχώρησαν απρόσμενα κατά 3.1% και 0.7%, αντίστοιχα.

Ο τριτογενής τομέας στην Ιαπωνία αναπτύσσεται περεταίρω: Ο δείκτης υπηρεσιών της Ιαπωνίας για τον Μάιο βελτιώθηκε κατά 1.2%, συγκρινόμενος με μια πτώση κατά 0.5% που σημειώθηκε τον Απρίλιο.

Το καταναλωτικό κλίμα στην Αυστραλία επιδεινώνεται: Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του ινστιτούτου Westpac-Melbourne για την Αυστραλία, μειώθηκε στο επίπεδο 102.1 για τον Ιούλιο, συγκρινόμενος με το επίπεδο 102.1 του Ιουνίου.

Η απασχόληση στη Νότια Κορέα παραμένει αμετάβλητη: Για τον Ιούνιο, η ανεργία στην Νότια Κορέα ανήλθε στο 3.2%, όπως εκτιμούσαν οι αναλυτές, αμετάβλητη από το επίπεδο του προηγούμενου μήνα.

Saxo Bank

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.

';