Αγορά συναλλάγματος: Το USD διαπραγματεύεται υψηλότερα - 13 Μαΐου 2013‏

Αγορά συναλλάγματος: Το USD διαπραγματεύεται υψηλότερα - 13 Μαΐου 2013‏

Saxo Bank  | 13.05.2013 11:15

Αγορά συναλλάγματος: Το USD διαπραγματεύεται υψηλότερα
Το USD διαπραγματεύεται υψηλότερα έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων σήμερα το πρωί ενόψει της ανακοίνωσης των Λιανικών Πωλήσεων στις Η.Π.Α. που θα ανακοινωθούν σήμερα και πρόκειται να δώσουν μια καλύτερη εικόνα για την προοπτική ανάπτυξης του έθνους. Επίσης, οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών αναμένεται να συζητήσουν στη συνάντησή τους σήμερα στις Βρυξέλλες, θέματα σχετικά με τον τραπεζικό κλάδο και για την οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα. Επιπλέον, το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν για τις Ευρωπαϊκές χώρες αναμένεται να ανακοινωθεί αργότερα μέσα στην εβδομάδα και είναι πιθανόν να επηρεάσει βραχυπρόθεσμα την κίνηση των νομισμάτων. Στις 5 π.μ. GMT, το EUR και η GBPαποδυναμώθηκαν 0.2% έναντι του USD διαπραγματευόμενο στα USD1.2972 και USD 1.5346, αντίστοιχα.

Το JPY αποδυναμώθηκε 0.2% και 0.1% έναντι του USD και του EUR, αντίστοιχα, μετά από τη διαφυγή της Ιαπωνίας από την κριτική που δέχτηκε στη συνάντηση των Υπουργών Οικονομικών των G7 χωρών, σχετικά με την επιθετική πολιτική νομισματικής χαλάρωσης. Το AUD αποδυναμώθηκε 0.3% έναντι του USD. Στοιχεία που ανακοινώθηκαν νωρίτερα σήμερα αποκάλυψαν ότι στεγαστικά δάνεια στην Αυστραλία ανέβηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο κατά το μήνα Μάρτιο.

Μετοχές στην Αγγλία: Αναμένονται καθοδικές στο άνοιγμα
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται να ανοίξει 5 μονάδες χαμηλότερα. Ο δείκτης RICS Ισορροπίας Τιμών Κατοικιών είναι ο βασικός Οικονομικός δείκτης που αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα. Οι εταιρίες Lonmin(LMI), Diploma (DPLM), Bank of Georgia Holdings (BGEO), Blinkx (BLNX), Tissue Regenix Group (TRX), Treatt (TET) και Northern Investors (NRI) αναμένεται να ανακοινώσουν τα αποτελέσματά τους σήμερα. Σύμφωνα με την εφημερίδα ”Independent on Sunday”, ο Stuart Gulliver, ο CEO της HSBC Holdings (HSBA), ανέφερε ότι υπάρχει πιθανότητα να ανακοινώσει περισσότερες απολύσεις την Τετάρτη. Η εφημερίδα ‘Financial Times’ ανέφερε ότι ο Win Bischoff, ο επικεφαλής της Lloyds Banking Group (LLOY), είναι πιθανόν να αποχωρήσει από τη θέση του ενόψει της επικείμενης ετήσιας συνάντησης των μετόχων αυτή την Πέμπτη. Η εφημερίδα ‘The Telegraph’ ανέφερε ότι ο Ian Livingston, CEO της BT Group (BT/A), δήλωσε ότι η εταιρία είναι πιθανόν να προσφέρει στους καταναλωτές πρόσβαση σε δίκτυο κινητής τηλεφωνίας 4G με την επωνυμία της εταιρίας στο τέλος του επόμενου έτους. Η εφημερίδα ‘Financial Times’ ανέφερε ότι η Aviva (AV/) είναι σε προχωρημένες συζητήσεις με την εταιρία εκμετάλλευσης κατοικιών, A2Dominion, που θα μπορούσε να καταλήξει στην είσοδο της εταιρίας στη Βρετανική αγορά ενοικίασης κατοικιών, εάν αγοράσουν χιλιάδες σπίτια στο Λονδίνο και στην νοτιοανατολική Αγγλία.

Ασία: Απώλειες για τις Ασιατικές αγορές
Στην Ιαπωνία, η μετοχή της Panasonic (6752) αυξήθηκε εφόσον ανακοίνωσε καλύτερα από τα αναμενόμενα λειτουργικά κέρδη και μια πρόβλεψη για αυξημένα λειτουργικά κέρδη μέσα σε αυτό το χρόνο. Η εταιρίαSharp (6753) ανέβηκε λόγω εκθέσεων που αναφέρουν ότι η εταιρία σκοπεύει να μειώσει τις δραστηριότητές της στην Ευρώπη. Η εταιρία Nissan Motor (7201) σημείωσε κέρδη μετά από την ανακοίνωση ότι αναμένει αύξηση στο καθαρό εισόδημα όλου του έτους. Η εταιρία Nippon Steel & Sumitomo Metal (5401) σημείωσε κέρδη ακολουθώντας την αύξηση που παρουσίασε κατά το τέταρτο τρίμηνο σε έσοδα και καθαρά κέρδη. Στις 5 π.μ. GMT, ο δείκτης Nikkei 225 ενισχύθηκε 1.1% διαπραγματευόμενο στα 14,767.7. Στην Κίνα, η Ping An Insurance (601318) είχε απώλειες μετά από την απαγόρευση οποιασδήποτε αναδοχής που της επέβαλε η Κινέζικη Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για τους επόμενους τρεις μήνες. Στο Hong Kong, η εταιρία Galaxy Entertainment Group (27) ενισχύθηκε ενόψει εκθέσεων ότι η εταιρία θα αντικαταστήσει την Esprit Holdings (330) ως μέρος του δείκτη Hang Seng, από τις 17 Ιουνίου 2013. Στη Νότια Κορέα, η εταιρία Hyundai Merchant Marine (011200) είχε απώλειες μετά από τη μείωση κερδών που είχε κατά το πρώτο τρίμηνο.

Μετοχές ΗΠΑ: Πτωτική διαπραγμάτευση των ΣΜΕ
Στις 5 πμ GMT, τα ΣΜΕ του S&P 500 διαπραγματεύονταν 4.3 μονάδες πτωτικά. Ο δείκτης λιανικών πωλήσεων (εξαιρουμένων των πωλήσεων των αυτοκινήτων) και τα αποθέματα των επιχειρήσεων είναι οι κύριοι οικονομικοί δείκτες που αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα. Η Stratasys (SSYS), η Northern Tier Energy LP (NTI), η Post Holdings (POST), η Take-Two Interactive Software (TTWO) και η SummitMidstream Partners LP (SMLP) αναμένεται να ανακοινώσου τα εταιρικά τους αποτελέσματα σήμερα. Η Endo Health Solutions (ENDP) σημείωσε πτώση 0.5% στην after hours συνεδρίαση τη Παρασκευή καθώς η αμαρικάνικη υπηρεσία τροφίμων και φαρμάκων αρνήθηκε την έκκληση να μπλοκάρει γενικές μορφές του παυσίπονου, Opana ER. Η Actavis (ACT) και η Yingli Green Energy Holding ADS (YGE)αντέστρεψαν τα κέρδη τους από τη κανονική συνεδρίαση και υποχώρησαν κατά 4% και 3.8%, αντίστοιχα. Από την άλλη πλευρά, η Warner Chilcott (WCRX) συνέχισε την ανοδική πορεία της κανονικής συνεδρίασης και σημείωσε κέρδη 2.1%, αφού δήλωσε ότι η εταιρία βρίσκεται σε αρχικές συζητήσεις με τη Actavis (ACT) για πιθανή συγχώνευση.

Η Rare Element Resources (REE), η Hilltop Holdings (HTH) και η Novavax (NVAX) σημείωσαν άνοδο 4.3%, 2.9%και 2.8%, αντίστοιχα. Την Παρασκευή, στην κανονική συνεδρίαση, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0.4%. Η τιμή της Gap (GPS) αυξήθηκε κατά 5.6% μετά την πρόβλεψη για καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη του πρώτου τριμήνου. Η Dell (DELL) έκλεισε 1% ανοδικά, λόγω των δημοσιευμάτων ότι ο ακτιβιστής επενδυτής, Carl Icahn και η Southeastern Asset Management, συνεργάστηκαν για να υποβάλουν μια εναλλακτική προσφορά για να αγοράσουν την εταιρία. Η NVIDIA (NVDA) και η priceline.com(PCLN) σημείωσαν κέρδη 4.5% και 3.8%, αντίστοιχα, λόγω των αισιόδοξων αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου. Η QEP Resources (QEP) σημείωσε άνοδο 5.4%, μετά από μία κατάθεση που ανέφερε ότι ηQEP Midstream Partners LP, θυγατρική της, σχεδιάζει τη προσφορά κοινών σε δημόσια προσφορά. Σε αντίθεση, η CareFusion (CFN) υποχώρησε κατά 3.1%, καθώς ανακοίνωσε μειωμένα έσοδα για το τρίτο τρίμηνο και μείωσε τη καθοδήγηση των πωλήσεων για ολόκληρο το έτος. Η Hess (HES) σημείωσε πτώση 2.3%, αφού ανέφερε ότι η εταιρία σχεδιάζει να μοιράσει τους ρόλους του προέδρου της και του γενικού διευθυντή της μετά την ετήσια συνεδρίαση την επόμενη εβδομάδα.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Αναμένεται να ανοίξουν ανοδικά
Ο DAX αναμένεται να ανοίξει από αμετάβλητος έως 1 μονάδα ανοδικά, ενώ ο CAC αναμένεται να ανοίξει 6 με 7 μονάδες ανοδικά. Οι πραγματικές λιανικές πωλήσεις στην Ελβετία και ο δείκτης τιμών καταναλωτή στην Πορτογαλία είναι οι κύριοι οικονομικοί δείκτες που αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα. Η Hexagon AB (HEXAB), η Acciona SA (ANA), η BayWa AG (BYW6), η Sacyr Vallehermoso SA (SYV) και η QSCAG (QSC) θα ανακοινώσουν τα εταιρικά τους αποτελέσματα σήμερα. Η Frankfurter Allgemeine Zeitung, η γερμανική εφημερίδα, δημοσίευσε ότι η Volkswagen AG (VOW3) μαζί με τη κινεζικής έδρας, SAICMotor Corporation, θα χτίσουν ένα νέο εργοστάσιο στη Κίνα με ετήσια δυνατότητα παραγωγής 300,000 αυτοκινήτων και αναμένεται να είναι λειτουργική από το 2016. Η Daily Al-Watan, μία κουβετιανή εφημερίδα, δημοσίευσε ότι η Kuwait Airways σχεδιάζει να αγοράσει 10 A350-900 jets και 15 A320neo από την Airbus, θυγατρική κατασκευαστική της European Aeronautic Defence and Space Company NV (EAD).

Μακροοικονομική ενημέρωση
Το πλεόνασμα των ΗΠΑ διευρύνεται
Το πλεόνασμα των ΗΠΑ έχει διευρυνθεί στα USD 112.9 δις τον Απρίλιο, το μεγαλύτερο μηνιαίο πλεόνασμα από τον Απρίλιο του 2008 ενώ τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι είχε πλεόνασμα USD 59.1 δις.

Τα στεγαστικά δάνεια στην Αυστραλία έχουν αυξηθεί περισσότερο από το αναμενόμενο

Σε εποχική βάση, τα στεγαστικά δάνεια στην Αυστραλία έχουν σημειώσει αύξηση 5.2% το Μάρτιο, ενώ τον προηγούμενο μήνα είχαν καταγράψει αύξηση 2.1%.

Το επιχειρηματικό συναίσθημα στην Αυστραλία επιδεινώνεται

Η Εθνική Τράπεζα της Αυστραλία (NAB) ανακοίνωσε ότι ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στην Αυστραλία σημείωσε πτώση στο -2.0 τον Απρίλιο ενώ τον Μάρτιο κατέγραψε άνοδο +2.0.

Η ανάπτυξη της προσφοράς χρήματος M2+CD στην Ιαπωνία επιταχύνει
Η ετήσια ανάπτυξη της προσφοράς χρήματος M2+CD στην Ιαπωνία, έχει αυξηθεί κατά 3.3% τον Απρίλιο, ενώ τον προηγούμενο μήνα κατέγραψε αύξηση 3.1%.

Αυξάνονται οι πωλήσεις κατοικιών στη Νέα Ζηλανδία
Το ινστιτούτο Real Estate ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις κατοικιών στη Νέα Ζηλανδία, σημείωσαν αύξηση 25.2% σε ετήσια βάση τον Απρίλιο, ενώ τον προηγούμενο μήνα είχαν καταγράψει άνοδο 10.9%.

Saxo Bank

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.

';