Αγορά συναλλάγματος: Το USD διαπραγματεύεται υψηλότερα – 7 Ιουνίου 2012

Αγορά συναλλάγματος: Το USD διαπραγματεύεται υψηλότερα – 7 Ιουνίου 2012

Saxo Bank  | 07.06.2012 11:27

Το USD ενισχύθηκε έναντι των σημαντικότερων νομισμάτων σήμερα το πρωί εν αναμονή της μαρτυρίας του Ben S. Bernanke, διευθύνοντα της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, στις νομοθετικές αρχές των ΗΠΑ, όπου οι αγορές αναμένουν υποδείξεις για περαιτέρω μέτρα ενίσχυσης της οικονομικής ανάπτυξης. Οι επενδυτές ακόμα αναμένουν τις αρχικές αιτήσεις ανεργίας και τα πιστωτικά στοιχεία των καταναλωτών. Στις 5 το πρωί το EUR και η GBP διαπραγματεύονταν πτωτικά κατά 0.1% το καθένα έναντι του USDστις $1.2565 και $1.5476, το καθένα αντίστοιχα. Το JPY σημείωσε πτώση 0.3% και 0.2% έναντι του USD και του EUR, αντίστοιχα. Το AUD ενισχύθηκε κατά 0.2% έναντι τουUSD, μετά την ανακοίνωση στοιχείων που κατέδειξαν ότι οι μισθοδοσίες στην Αυστραλία ενισχύθηκαν απροσδόκητα το Μάιο.


Μετοχές Ηνωμένου Βασιλείου: Αναμένεται να ανοίξουν ενισχυμένες
Ο FTSE 100 αναμένεται να ανοίξει 42 με 45 μονάδες ανοδικά.
 
Ασία: Ανοδικές τάσεις
Στις ασιατικές αγορές επικρατούν ασιατικές τάσεις, λόγω της αισιοδοξίας ότι η χάραξη της παγκόσμιας πολιτικής θα καταφύγει σε πρόσθετα μέτρα τόνωσης για την καταπολέμηση των οικονομικών δεινών.

Μετοχές Η.Π.Α.: Τα συμβόλαια καταγράφουν κέρδη
Στις 5 πμ GMT, τα συμβόλαια του δείκτη S&P 500 κατέγραφαν κέρδη 1,9 μονάδων. Οι Νέες και Υφιστάμενες Αιτήσεις για Επίδομα Ανεργίας και η Καταναλωτική Πίστη είναι οι κύριοι οικονομικοί δείκτες που αναμένεται να δημοσιευθούν σήμερα. Οι Altera Corporation, JM Smucker, Cooper Companies, Navistar International, UTiWorldwide και Titan Machinery έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τους σήμερα. Η Pall Corporation υποχώρησε 4.8% κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης εκτός της κανονικής συνεδρίας την Τετάρτη, καθώς ανακοίνωσε υποδεέστερα του αναμενομένου αποτελέσματα τρίτου τριμήνου. Η Men’s Wearhouseκατρακύλησε 18,4% καθώς τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου ήταν υποδεέστερα της εκτίμησης της αγοράς και καθώς ανακοίνωσε χαμηλότερα του αναμενομένου προσδοκώμενα  αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου. Η Molina Healthcare είχε σημαντικές απώλειες 14,6% καθώς η εταιρεία απέσυρε την πρόβλεψη κερδών για το χρηματοοικονομικό έτος 2012. Η Achillion Pharmaceuticals υποχώρησε 7,3% έπειτα από την ανακοίνωση ότι η Elizabeth A. Olek, η Chief Medical Officer της εταιρείας, θα παραιτηθεί στις 18 June 2012. Η Arbor Realty Trust κατέγραψε απώλειες 7.0% έπειτα από τη δημόσια προσφορά 3,5 εκατ. κοινών ονομαστικών μετοχών. Στον αντίποδα, καλύτερη του αναμενομένου ετήσια πρόβλεψη κερδών, οδήγησε την CACI International σε κέρδη 4.4%. Μεταξύ άλλων κερδισμένων, οι Mattress Firm Holding, DigitalGeneration και Annie’s κέρδισαν 4.3%, 3.9% και 3.8%, αντιστοίχως. Ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε κατά 2.3% κατά τη διάρκεια της χθεσινής, κανονικής συνεδρίας, καθώς οι συνομιλίες για τη διάσωση των προβληματικών ισπανικών τραπεζών και οι προσδοκίες για περεταίρω νομισματική χαλάρωση ενίσχυσαν το συναίσθημα των επενδυτών. Η Iron Mountain είχε σημαντικά κέρδη 13.8%, καθώς το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ενέκρινε σχέδιο μετατροπής σε επενδυτικό κεφάλαιο στην αγορά ακινήτων και αύξησε το μέρισμα τριμήνου κατά 8%. Οι Morgan Stanley, Bank of America, Citigroup και Regions Financial σημείωσαν σημαντική άνοδο 8.4%, 7.6%, 5.4% και 5.3%, αντιστοίχως, λόγω βελτίωσης της πρόθεσης ανάληψης κινδύνου. Η Chesapeake Energy Corporation κέρδισε 7.1% εν μέσω αναφορών ότι η εταιρεία βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες, για την πώληση αγωγών αξίας άνω των $4.0 δις, με την Global Infrastructure Partners. Η Home Depot ενισχύθηκε 3.4%, καθώς η εταιρεία αύξησε το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών κατά $500.0 εκατ. για το χρηματοοικονομικό έτος 2012. Η Monsanto Company ενισχύθηκε 3.0%, καθώς η επιχείρηση δήλωσε ότι θα επαναγοράσει ίδιες μετοχές αξίας έως $1.0 δις. 

Ευρωπαϊκές Μετοχές: Αναμένεται να ανοίξουν ανοδικά
Οι δείκτες DAX και CAC πιθανότατα θα ανοίξουν 51 με 53 και 28 με 30 μονάδες υψηλότερα, αντίστοιχα. Το ποσοστό ανεργίας στην Γάλλια όπως καταγράφεται από τον ILO, ο δείκτης τιμών καταναλωτή και τα συναλλαγματικά αποθέματα της Ελβετίας και το Ελληνικό και Ελβετικό ποσοστό ανεργίας είναι οι κύριοι οικονομικοί δείκτες που έχουν προγραμματιστεί να ανακοινωθούν σήμερα. Οι Faiveley Transport SA, Club Mediterranee SA και Prada SpA έχουν προγραμματίσει να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα τους σήμερα. Η Sandoz, μονάδα της Novartis AG, ανακάλεσε οικιοθελώς 10 παρτίδες γενόσημων χαπιών ελέγχου γεννήσεων Introvale, μετά από αναφορά καταναλωτή για ελαττωματική συσκευασία. Σύμφωνα με αποτελέσματα που δημοσιεύτηκαν στο New England Journal of Medicine, το φάρμακο κατά του καρκίνου του δέρματος, Erivedge, της Roche Holding AG, έχει μειώσει τον αριθμό και το μέγεθος των όγκων που εμφανίζονται σε άτομα με γενετική προδιάθεση της νόσου. Η Standard & Poor’s RatingsServices υποβάθμισε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της ThyssenKrupp AG σε “BB” από “BB+” και επιβεβαίωσε την κατάταξη της βραχυπρόθεσμης πιστοληπτικέ της ικανότητας στο “B”.  

Μακροοικονομική Ενημέρωση
Οι λιανικές πωλήσεις στο Η.Β. αυξάνονται
Το British Retail Consortium ανέφερε ότι σε ετήσια βάση, οι λιανικές πωλήσεις στο Η.Β. αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο κατά 1.3% τον Μάιο, σε σύγκριση με την συρρίκνωση 3.3% που σημειώθηκε τον Απρίλιο.

Η οικονομική δραστηριότητα αυξάνεται με μέτριους ρυθμούς, σύμφωνα με το Beige Book της Fed
Σύμφωνα με την έρευνα Beige Book της Fed, η οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ αυξάνεται τους δυο τελευταίους μήνες και η απασχόληση δείχνει σημάδια  “συγκρατημένης αύξησης”.

Η Yellen κάνει έκκληση για περισσότερα μέτρα χαλάρωσης 
Η Janet Yellen, αντιπρόεδρος της Fed, προειδοποιεί ότι η επιβράδυνση της απασχόλησης, τα συνεχιζόμενα προβλήματα στέγασης και η επιδείνωση των χρηματοοικονομικών συνθηκών υποδηλώνουν ότι η οικονομία των ΗΠΑ “παραμένει ευάλωτη σε οπισθοδρομήσεις” και πιθανόν να χρειαστούν επιπρόσθετα μέτρα χαλάρωσης.

Ο δείκτης ανεργίας στην Αυστραλία αυξάνεται
Σε εποχιακά προσαρμοσμένη βάση, ο δείκτης ανεργίας στην Αυστραλία αυξήθηκε στο 5.1% τον Μάιο, σε σύγκριση με το αναθεωρημένο προς τα επάνω ποσοστό 5.0% που καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα.

Η Κινέζικη οικονομία παραμένει δυνατή, λέει ο Gillard
Η Πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Julia Gillard, δήλωσε ότι η Κινεζική οικονομία θα συνεχίσει να αυξάνεται με γρήγορο ρυθμό και η Αυστραλία θα συνεχίσει να επωφελείται από αυτή την ανάπτυξη.

Saxo Bank

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.