Αγορά συναλλάγματος: Το EUR υποχωρεί - 15 Μαΐου 2013‏

Αγορά συναλλάγματος: Το EUR υποχωρεί - 15 Μαΐου 2013‏

Saxo Bank  | 15.05.2013 11:34

Αγορά συναλλάγματος: Το EUR υποχωρεί
Το EUR σημείωσε απώλειες έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων σήμερα το πρωί, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στην ανακοίνωση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος της Ευρωζώνης για το πρώτο τρίμηνο του 2013, αλλά και σε ένα πλήθος οικονομικών δεικτών από την Αγγλία και τις ΗΠΑ. Παράλληλα, ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings (Fitch), αναβάθμισε το αξιόχρεο της Ελλάδας κατά μια βαθμίδα. Στις 5 am το EUR ήταν ενισχυμένο κατά 0.2% έναντι του USD στο 1.2937, ενώ παρέμενε αμετάβλητο έναντι του GBP στο 0.8495. Το AUD ενισχύθηκε οριακά έναντι του USD, παρά τις μειωμένες πωλήσεις οχημάτων στην Αυστραλία για τον Απρίλιο. Το JPY τέλος, διαπραγματεύονταν ενισχυμένο κατά 0.3% και 0.2% σε σχέση με το USD και το EUR, αντίστοιχα.

Μετοχές στην Αγγλία: Αναμένονται με θετικό πρόσημο στο άνοιγμα
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται κατά 9 με 10 μονάδες ανοδικός στο άνοιγμα. Οι σημαντικότερες οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα περιλαμβάνουν το δείκτη απασχόλησης ILO, το επίπεδο των μέσων ωριαίων αποδοχών, καθώς και την έκθεση της Κεντρικής Τράπεζας (BoE) για τον πληθωρισμό, ενώ οι Compass Group (CPG), Land Securities Group (LAND), easyJet (EZJ), London Stock Exchange Group (LSE),Centamin (CEY), Speedy Hire (SDY), Vertu Motors (VTU) και Beximco Pharmaceuticals (BXP) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Η HSBC Holdings (HSBA) επισήμανε ότι ίσως περιορίσει τις δραστηριότητές της στο Μονακό, στα πλαίσια χάραξης νέας εταιρικής πολιτικής. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Αυστραλιανή κυβέρνηση ενέκρινε το σχέδιο της Rio Tinto (RIO) για κατασκευή ορυχείου βωξίτη και ανάπτυξη του λιμανιού στο Queensland. Τέλος, ο Chuck Magro, εκτελεστικός διευθυντής της Agrium, τόνισε ότι η επιτροπή ανταγωνισμού του Καναδά δεν έθεσε φραγμούς στην αγορά 232 καταστημάτων της Glencore Xstrata (GLEN) από την εταιρία.

Ασία: Ανάμικτες τάσεις
Οι Ασιατικές αγορές καταγράφουν ανάμικτες τάσεις σήμερα το πρωί. Πιο συγκεκριμένα στην Ιαπωνία, μεταξύ άλλων, οι Mitsubishi UFJ Financial Group (8306), Sony (6758) και Mizuho Financial Group(8411), ήταν από τις μετοχές που έκλεισαν τη συνεδρίαση με κέρδη. Στις 5 am GMT, ο δείκτης Nikkei 225 ήταν ενισχυμένος κατά 1.9%, στις 15,041.6 μονάδες. Στο Χόνγκ Κόνγκ, η Li & Fung Limited (494)ενισχύθηκε μετά από την αναβάθμιση της μετοχής από έναν broker σε “Neutral” από “Sell”. Αντίθετα, η Galaxy Entertainment Group (27) υποχώρησε, παρά την βελτιωμένη κερδοφορία για το πρώτο τρίμηνο. Στην Κίνα, οι μετοχές του κτηματομεσιτικού κλάδου Poly Real Estate Group (600048) και Ping An Insurance Group (601318) υποχώρησαν, όπως και η Lotte Confectionery (004990) στη Νότια Κορέα,με την τελευταία να σημειώνει μειωμένη κερδοφορία για το πρώτο τρίμηνο.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ καταγραφούν απώλειες
Στις 5 am GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 κινούνταν πτωτικά κατά 1.3 μονάδες. Οι σημαντικότερες οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα περιλαμβάνουν την μεταποιητική και βιομηχανική δραστηριότητα, το δείκτη τιμών ακινήτων NAHB, το δείκτη χρματοροών TIC καθώς και το δείκτη στεγαστικών δανείων MBA. Οι Cisco Systems (CSCO), Deere & Company (DE), Macy’s (M), Computer Sciences (CSC) καιPinnacle Foods (PF) έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων μέσα στην ημέρα. Μετά από την κανονική χτεσινή συνεδρίαση, οι Agilent Technologies (A), Safeway (SWY) και VOXXInternational (VOXX) ενισχύθηκαν κατά 0.7%, 1.2% και 7.6%, ενώ αντίθετα οι Rogers Corporation (ROG), ExOne Company (XONE) και Photronics (PLAB) υποχώρησαν κατά 4.4%, 8.4% και 5.8%, αντίστοιχα.

Στην κανονική χτεσινή συνεδρίαση, ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε κατά 1%, λόγω έντονης αισιοδοξίας για την ανάκαμψη της οικονομίας των ΗΠΑ. Μεταξύ άλλων, οι Yahoo! (YHOO), Edwards Lifesciences(EW), Best Buy (BBY) και Apollo Group (APOL), έκλεισαν τη συνεδρίαση ενισχυμένες κατά 1,0%, 6.3%, 5.7% και 9.1%, ενώ στον αντίποδα, οι Apple (AAPL) και Dell (DELL) υποχώρησαν κατά 2.4% και 0.4%, αντίστοιχα.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Πιθανόν ανοδικές στο άνοιγμα
Οι δείκτες DAX και CAC αναμένονται από 9 έως 19 μονάδες και από 1 έως 3 μονάδες ανοδικοί στο άνοιγμα, αντίστοιχα. Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις του ΑΕΠ Ευρωζώνης, Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Ελβετίας και Πορτογαλίας, καθώς και το δείκτη οικονομικού κλίματος ZEW της Ελβετίας, ενώ οι Allianz SE (ALV), RWE AG (RWE), ThyssenKrupp AG (TKA), Arkema SA (AKE), TUI AG (TUI1), SalzgitterAG (SZG), Deutsche Euroshop AG (DEQ), GSW Immobilien AG (GIB) και GFK SE (GFK) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Ο αρμόδιος οργανισμός φαρμάκων ενέκρινε την διάθεση και χρήση του φαρμάκου Tarceva της Roche Holding AG (ROG), το οποίο προορίζεται για την αντιμετώπιση του καρκίνου των πνευμόνων σε πρώιμο στάδιο. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η κυβέρνηση της Ουρουγουάης ανέθεσε στην GDF Suez (GSZ) την κατασκευή μονάδας υγροποιημένου φυσικού αερίου στην περιοχή του Μοντεβιδέο. Η Repsol SA (REP) ανακοίνωσε τη σύναψη τετραετούς συνεργασίας με την κυβέρνηση της Γουιάνας για την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων στις ακτές της χώρας. Τέλος, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η InvenSense κατέθεσε αγωγή έναντι της STMicroelectronics NV (STM)για παραβίαση πατέντας.

Η Fitch αναβαθμίζει την Ελλάδα κατά μια βαθμίδα: Ο οίκος αξιολόγησης Fitch αναβάθμισε την πιστοληπτική διαβάθμισης της Ελλάδας κατά μια βαθμίδα σε “B-” από “CCC” , διατηρώντας σταθερή την προοπτική για την οικονομία και αξιολογώντας θετικά την μείωση του δημόσιου χρέους αλλά και το μειωμένο κίνδυνο εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη.

Το CBO μειώνει την εκτίμηση για το δημοσιονομικό έλλειμμα: Το γραφείο προϋπολογισμού του Κογκρέσου (CBO) επισήμανε ότι το έλλειμμα των ΗΠΑ θα μειωθεί κατά USD 200.0 δις, ανερχόμενο στα USD642.0 δις. για το οικονομικό έτος που λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου του 2013, προσδοκώντας περισσότερα φορολογικά έσοδα, αλλά και αυξημένες επιστροφές από τους οργανισμούς Fannie Mae και Freddie Mac.

Η βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας μειώνεται περισσότερο από ότι αναμένονταν: Για το Μάρτιο, η βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνία μειώθηκε κατά 1.3%, συγκρινόμενη με μια αύξηση κατά 1.2% που καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα.

Οι πωλήσεις νέων οχημάτων στην Αυστραλία μειώνονται: Σε μηνιαία βάση, οι πωλήσεις νέων οχημάτων στην Αυστραλία μειώθηκαν κατά 1.6%, συγκρινόμενες με μια πτώση κατά 0.5% που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα.

Τα ημερομίσθια στην Αυστραλία αυξάνονται λιγότερο από το αναμενόμενο: Το κόστος των ημερομισθίων στην Αυστραλία αυξήθηκε κατά 0.7% για το πρώτο τρίμηνο, συγκρινόμενο με μια αύξηση κατά 0.8% που καταγράφηκε το τελευταίο τρίμηνο του 2012.

Saxo Bank

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.

';