Αγορά συναλλάγματος: Το EUR υποχωρεί - 17 Μαΐου 2013‏

Αγορά συναλλάγματος: Το EUR υποχωρεί - 17 Μαΐου 2013‏

Saxo Bank  | 17.05.2013 10:42

Αγορά συναλλάγματος: Το EUR υποχωρεί
Το EUR δέχεται πιέσεις σήμερα το πρωί έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων, λόγω της μειωμένης διάθεσης ανάληψης ρίσκου από τους επενδυτές που προκάλεσαν τα σχόλια του John Williams, προέδρου της SanFrancisco Fed, για πρόωρη μείωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα. Το ενδιαφέρον των επενδυτών για σήμερα αναμένεται να συγκεντρώσει η ανακοίνωση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης Reuters/Michigan για τις ΗΠΑ, παρέχοντας περεταίρω πληροφορίες για την ανάκαμψη της οικονομίας. Στις 5 am GMT, το EUR κατέγραφε απώλειες κατά 0.2% έναντι του USD στο 1.2864, ενώ παρέμεινε αμετάβλητο έναντι του GBP στο 0.8437. Το JPY τέλος, ενισχύθηκε κατά 0.2% σε σχέση με το EUR, ενώ παρέμεινε αμετάβλητο έναντι του USD, με τα δεδομένα να καταδεικνύουν αυξημένες βιομηχανικές παραγγελίες στην Ιαπωνία για το Μάρτιο.

Μετοχές στην Αγγλία: Πιθανόν πτωτικές στο άνοιγμα
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται από 2 έως 4 μονάδες πτωτικός στο άνοιγμα. Δεν έχουν προγραμματιστεί σημαντικές οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα, ενώ οι Premier Farnell (PFL), Jersey Electricity (JEL)και Tiger Resource Finance (TIR) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Τέλος, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η επιτροπή ανταγωνισμού των ΗΠΑ αναμένεται να εγκρίνει την πρόταση τηςTesoro για εξαγορά του διυλιστηρίου της BP (BP/) στη Νότια Καλιφόρνια.

Ασία: Κέρδη για τις Ασιατικές αγορές
Οι Ασιατικές αγορές ενισχύθηκαν σήμερα το πρωί και πιο συγκεκριμένα στην Ιαπωνία, οι Hitachi (6501) και Renesas Electronics (6723) ήταν από τις μετοχές που έκλεισαν τη συνεδρίαση με κέρδη, ενώ αντίθετα οι Nippon Sheet Glass (5202), Sony (6758), Pioneer Corporation (6773) και Nintendo (7974) υποχώρησαν, με τις τρείς τελευταίες να επηρεάζονται από τις μειωμένες πωλήσεις βίντεο-παιχνιδιών στις ΗΠΑ για τον Απρίλιο. Στις 5 am GMT, ο δείκτης Nikkei 225 ήταν ενισχυμένος κατά 0.3%, στις 15,075.8 μονάδες. Στην Κίνα, οι China Vanke (000002), Gemdale (600383) και China MerchantsProperty (000024) ενισχύθηκαν, λόγω της έντονης φημολογίας ότι δεν θα επιβληθούν επιπρόσθετοι φόροι στα ακίνητα. Οι αγορές στο Χονγκ Κονγκ και τη Νότια Κορέα θα παραμείνουν κλειστές σήμερα λόγω αργίας.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ ενισχύονται
Στις 5 am GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 ήταν ενισχυμένα κατά 2.4 μονάδες. Ο σημαντικότερος οικονομικός δείκτης για σήμερα είναι ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης Reuters/Michigan, ενώ οι StageStores (SSI) και FNB United Corporation (FNBN) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Μετά από την κανονική χτεσινή συνεδρίαση, οι Nordstrom (JWN), J. C. Penney (JCP), Dell (DELL),Autodesk (ADSK) και Aruba Networks (ARUN), υποχώρησαν κατά 3.3%, 2.3%, 0.2%, 6.2% και 12.6%, ενώ οι ViaSat (VSAT) και Kansas City Southern (KSU) ενισχύθηκαν κατά 3.7% και 2.0%,αντίστοιχα. Στην κανονική χτεσινή συνεδρίαση, ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε κατά 0.5%, επηρεαζόμενος από τις δηλώσεις στελεχών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας σχετικά με την πρόωρη λήξη του προγράμματος αγοράς ομολόγων. Επιπλέον, το επενδυτικό κλίμα επιβάρυναν και τα ασθενή μακροοικονομικά δεδομένα. Μεταξύ άλλων, οι Wal-Mart Stores (WMT), Advanced Micro Devices (AMD),PulteGroup (PHM) και D.R. Horton (DHI) υποχώρησαν κατά 1.7%, 12.6%, 2.6%, 2.3%, ενώ οι Cisco Systems (CSCO), Kohl’s Corporation (KSS) και NetApp (NTAP) ενισχύθηκαν κατά 12.6%, 4.7% και 2.2% αντίστοιχα.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Αναμένονται σε αρνητικό έδαφος στο άνοιγμα
Οι δείκτες DAX και CAC αναμένονται από 9 έως 11 και 12 μονάδες πτωτικοί στο άνοιγμα, αντίστοιχα. Οι σημαντικότερες οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα περιλαμβάνουν τις νέες καταχωρήσεις οχημάτων για το σύνολο των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ οι FLSmidth & Co A/S (FLS), Mainova AG (MNV6) και Fernheizwerk Neukoelln AG (FHW) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Η FitchRatings επιβεβαίωσε την “A+” μακροχρόνια πιστοληπτική διαβάθμιση της Deutsche Bank AG (DBK), με σταθερή προοπτική. Τέλος, ο Sergio Marchionne, διευθύνων σύμβουλος της Fiat SpA (F), διέψευσε τις φήμες, σύμφωνα με τις οποίες η εταιρία θα μεταστεγάσει τα κεντρικά της γραφεία στις ΗΠΑ, μετά από την επικείμενη συγχώνευση με την Chrysler Group.

Μακρο-οικονομική ενημέρωση
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα ίσως μεταβάλλει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων εάν βελτιωθεί η αγορά εργασίας, σύμφωνα με τον
Williams της Fed: Ο John Williams, πρόεδρος της San FranciscoFed, επισήμανε ότι είναι πολύ πιθανό να υπάρξει περιορισμός του προγράμματος αγοράς ομολόγων μέσα στο καλοκαίρι και τερματισμός του προς το τέλος του χρόνου, εάν η αγορά εργασίας συνεχίσει να βελτιώνεται.

Ο προπορευόμενος δείκτης της Κίνας ανακάμπτει:
Για τον Απρίλιο, ο προπορευόμενος δείκτης της Κίνας ανήλθε σε επίπεδο 260.8, συγκρινόμενος με το επίπεδο 256.9 του προηγούμενου μήνα.

Οι βιομηχανικές παραγγελίες στην Ιαπωνία αυξάνονται:
Σε μηναία βάση, οι βιομηχανικές παραγγελίες στην Ιαπωνία αυξήθηκαν κατά 14.2% μέσα στον Μάρτιο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών και συγκρινόμενες με μια αύξηση κατά 4.2% του Φεβρουαρίου.

Ο ΔΤΠ της Νέας Ζηλανδίας ξεπερνάει τις προσδοκίες:
Σε τριμηνιαία βάση, ο Δείκτης Τιμών Παραγωγού (ΔΤΠ) για τη Νέα Ζηλανδία, ενισχύθηκε κατά 0.8% για το πρώτο τρίμηνο του 2013, συγκρινόμενος με μια μείωση κατά 0.3% που καταγράφηκε το προηγούμενο τρίμηνο.

Το καταναλωτικό κλίμα στη Νέα Ζηλανδία βελτιώνεται:
Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης ANZ για τη Νέα Ζηλανδία ανήλθε σε επίπεδο 123.7 τον Μάιο, συγκρινόμενος με το επίπεδο 119.2 του προηγούμενου μήνα.

Saxo Bank

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Polski Português (Portugal) Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.

';