Αγορά συναλλάγματος: Το EUR σημειώνει κέρδη - 21 Μαΐου 2013‏

Αγορά συναλλάγματος: Το EUR σημειώνει κέρδη - 21 Μαΐου 2013‏

Saxo Bank  | 21.05.2013 13:02

Αγορά συναλλάγματος: Το EUR σημειώνει κέρδη
Το EUR ενισχύεται σήμερα το πρωί έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων. Δεν αναμένονται σημαντικές οικονομικές ανακινήσεις από Ευρώπη και ΗΠΑ και για αυτόν το λόγο οι επενδυτές έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους στον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή της Αγγλίας , που αναμένεται πτωτικός για τον Απρίλιο. Στις 5 am GMT, το EUR ήταν ενισχυμένο κατά 0.1% έναντι των USD και GBP, στο 1.2889 και 0.8451, αντίστοιχα. Το JPY τέλος, υποχώρησε κατά 0.3% και 0.2% σε σχέση με τα EUR και USD, αντίστοιχα, μετά από τις δηλώσεις του υπουργού οικονομικών της Ιαπωνίας, Akira Amari, σύμφωνα με τις οποίες ο ίδιος πιστεύει ότι η συναλλαγματική ισοτιμία του JPY θα πρέπει να αντικατοπτρίζει την δύναμη της εγχώριας οικονομίας.

Μετοχές στην Αγγλία: Αναμένονται πτωτικές στο άνοιγμα
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται κατά 12 μονάδες πτωτικός στο άνοιγμα. Οι σημαντικότερες οικονομικές ανακοινώσεις περιλαμβάνουν το δείκτη τιμών καταναλωτή, το δείκτη τιμών ακινήτων ONS, καθώς και το δείκτη τιμών παραγωγού, ενώ οι Vodafone Group (VOD), Marks and Spencer Group (MKS), Burberry Group (BRBY), Intermediate Capital Group (ICP), Paragon Group of Companies (PAG),Telecom Plus (TEP), Homeserve (HSV), Big Yellow Group (BYG), Greencore Group (GNC) και JZ Capital Partners (JZCP) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Ο πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας του Μεξικό, CFE, ανακοινώσε την αγορά 9 φορτίων υγροποιημένου φυσικού αερίου για παράδοση μέσα στο 2014, από τις BP (BP/) και Trafigura. Η Carnival (CCL) τέλος, αναθεώρησε πτωτικά την κερδοφορία του τρέχοντος έτους, καθώς αναμένει ότι η υφιστάμενη πολιτική χαμηλής τιμολόγησης θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στα έσοδα.

Ασία: Διαπραγμάτευση με απώλειες
Οι Αστικές αγορές υποχώρησαν σήμερα το πρωί. Πιο συγκεκριμένα, στην Ιαπωνία οι Softbank (9984) και Sony Financial Holdings (8729) ήταν από τις μετοχές που έκλεισαν τη συνεδρίαση με απώλειες, ενώ στον αντίποδα οι Kobe Steel (5406), Mitsubishi Motors (7211) και Nissan Motor (7201) ενισχύθηκαν, με τις δυο τελευταίες να συνεργάζονται για την παραγωγή και διάθεση οχημάτων μικρού μεγέθους στην εγχώρια αγορά. Στις 5 am GMT, ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε απώλειες κατά 0.1%, στις 15,341.1 μονάδες.

Στην Κίνα, οι Xi’an LONGi Silicon Materials (601012) και Hareon Solar Technology (600401) ενισχύθηκαν, λόγω έντονης φημολογίας για επίλυση των διαφορών ανάμεσα σε Κίνα και ΗΠΑ για την φορολόγηση του εξοπλισμού ηλιακών πάρκων. Αντίθετα, στο Χονγκ Κόνγκ η Industrial & Commercial Bank of China (1398) όπως και στη Νότια Κορέα η SK Chemicals Company (006120), ήταν από τις μετοχές που κινήθηκαν πτωτικά.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ καταγράφουν απώλειες
Στις 5 am GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 υποχωρούσαν κατά 1.2 μονάδες. Ο σημαντικότερος οικονομικός δείκτης για σήμερα, είναι ο δείκτης λιανικών πωλήσεων Redbook, ενώ οι Home Depot (HD),Medtronic (MDT), TJX Companies (TJX), Intuit Inc. (INTU), AutoZone (AZO), Analog Devices (ADI), NetApp (NTAP) και Best Buy (BBY) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Μετά από την κανονική συνεδρίαση, τα δυσμενή αποτελέσματα οδήγησαν τις Urban Outfitters (URBN), Kosmos Energy (KOS), h. h. gregg (HGG) και Carnival Corporation (CCL) σε απώλειες κατά 4.5%, 11.9%, 10.3% και 4.1%, ενώ αντίθετα οι TiVo Inc. (TIVO) και SoundBite Communications (SDBT) ενισχύθηκαν κατά 1.1% και 52.2%, αντίστοιχα.

Στην κανονική χτεσινή συνεδρίαση ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε κατά 0.1%, με τις Campbell Soup (CPB) και Red Hat (RHT), να σημειώνουν απώλειες κατά 3.9% και 4.3%, ενώ στον αντίποδα οι Apple(AAPL), Yahoo! (YHOO), General Electric (GE), Chesapeake Energy (CHK), WPX Energy (WPX), priceline.com (PCLN) και Abbott Laboratories (ABT) ενισχύθηκαν κατά 2.2%, 0.2%, 0.5%, 2.6%, 7.0%, 3.5% και 3.3%, αντίστοιχα.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Πιθανόν με απώλειες στο άνοιγμα
Οι δείκτες DAX και CAC αναμένονται κατά 15 μονάδες πτωτικοί στο άνοιγμα. Οι σημαντικότεροι οικονομικοί δείκτες για σήμερα είναι ο δείκτης τιμών παραγωγού της Γερμανίας καθώς και η προσφορά χρήματος Μ3 της Ελβετίας, ενώ οι Sonova Holding AG (SOON), United Internet AG (UTDI), Topdanmark A/S (TOP), zooplus AG (ZO1) και Elexis AG (EEX) έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων μέσα στην ημέρα. Η Bayer AG (BAYN) τέλος, επισήμανε ότι οι κλινικές δοκιμές για το πειραματικό φάρμακο riociguat και την αντιμετώπιση της υπέρτασης, είχαν ενθαρρυντικά αποτελέσματα.

Μακρο-οικονομική ενημέρωση
Χρειάζεται περισσότερος χρόνος για την αξιολόγηση των επιπτώσεων στην αγορά εργασίας, σύμφωνα με το Evans της Fed: Ο Charles Evans, πρόεδρος της Chicago Fed, επισήμανε ότι αν και έχουν υπάρξει σημαντικές βελτιώσεις στην οικονομία των ΗΠΑ, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να αξιολογήσει εάν οι επιπτώσεις στην αγορά εργασίας έχουν μόνιμο χαρακτήρα και έπειτα να μεταβάλλει το υφιστάμενο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.

Ο χαμηλός πληθωρισμός και η περιορισμένη μεταλλευτική δραστηριότητα οδήγησαν στη μείωση των επιτοκίων, σύμφωνα με τα πρακτικά της RBA: Τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστραλίας (RBA) κατέδειξαν ότι ο χαμηλός πληθωρισμός, το ανατιμημένο AUD, και οι περιορισμένες μεταλλευτικές δραστηριότητες οδήγησαν στην απόφαση για περεταίρω μείωση των επιτοκίων.

Ο προπορευόμενος οικονομικός δείκτης της Αυστραλίας ενισχύεται: Για το Μάρτιο, ο προπορευόμενος οικονομικός δείκτης της Αυστραλίας ανήλθε στο 122.4, συγκρινόμενος με το επίπεδο 122.3 του Φεβρουαρίου.

Ελπίδες για ισορροπία ανάμεσα στην συναλλαγματική ισοτιμία και την δυναμικότητα της Ιαπωνικής οικονομίας εξέφρασε ο Amari: Ο Akira Amari, υπουργός οικονομικών της Ιαπωνίας, εξέφρασε τις ελπίδες του ότι στο μέλλον η συναλλαγματική ισοτιμία του JPY με τα άλλα νομίσματα, θα αντικατοπτρίζει την πραγματική δυναμική της Ιαπωνικής εγχωρίας οικονομίας.

Οι πληθωριστικές προσδοκίες στη Νέα Ζηλανδία μειώνονται:
Ο δείκτης για τις προσδοκίες σχετικά με τον πληθωρισμό της Νέας Ζηλανδίας μειώθηκε σε 2.1% για το δεύτερο τρίμηνο του 2013, τα χαμηλότερο επίπεδο από το τελευταίο τρίμηνο του 1999 και συγκρινόμενος με το επίπεδο 2.2% του προηγούμενου τριμήνου.

Saxo Bank

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.

';