Αγορά συναλλάγματος: Το EUR σημειώνει απώλειες - 23 Απριλίου 2013

Αγορά συναλλάγματος: Το EUR σημειώνει απώλειες - 23 Απριλίου 2013

Saxo Bank  | 23.04.2013 11:10

Αγορά συναλλάγματος: Το EUR σημειώνει απώλειες
Το EUR δέχεται πιέσεις σήμερα το πρωί έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων, με τους επενδυτές να προτιμούν πιο ασφαλή νομίσματα μετά από την απογοητευτική εικόνα των μεταποιητικών δεικτών PMI της Κίνας, που εγείρει εκ νέου ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη. Παράλληλα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ανακοίνωση των δεικτών PMI για Ευρωζώνη, Γερμανία και Γαλλία, δίνοντας στοιχεία για την μέχρι τώρα πορεία αυτών των οικονομιών. Στις 05:00 GMT, το EURυποχωρούσε κατά 0.2% έναντι του USD στο 1.3041, ενώ εμφάνιζε οριακές απώλειες έναντι του GBP στο 0.8544. Το AUD τέλος, υποχώρησε κατά 0.4% επηρεαζόμενο από την αρνητική εικόνα του μεταποιητικού κλάδου στην Κίνα.

Μετοχές στην Αγγλία: Αναμένονται αμετάβλητες στο άνοιγμα
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται να κινηθεί από 2 μονάδες αρνητικός, έως 4 μονάδες θετικός στο άνοιγμα. Οι κυριότερες οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα περιλαμβάνουν τον καθαρό δημόσιο δανεισμό, τις καθαρές ανάγκες του δημοσίου τομέα, καθώς και την έρευνα επιχειρηματικού κλίματος CBI, ενώ οι Associated BritishFoods (ABF), ARM Holdings (ARM), Aseana Properties (ASPL), Next Fifteen Communications (NFC), Sprue Aegis (SPRP) και Lidco Group (LID) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Η GlaxoSmithKline (GSK) τόνισε ότι θα συνεργαστεί με την Avalon Ventures, σε μια συμφωνία ύψους USD 495 εκατ. για την χρηματοδότηση 10 νέων εταιριών στον χώρο της έρευνας και ανάπτυξης φαρμάκων μέσα στα επόμενα 3 χρόνια. Σύμφωνα με τους Financial Times, οι αποθήκες τηςWm Morrison (MRW) έχουν καταληφτεί από κτηνοτρόφους, οι οποίοι ζητούν την διατήρηση της τιμής που πληρώνονται για το γάλα. Τέλος, η InternationalConsolidated Airlines Group SA (IAG) προχώρησε σε παραγγελία 18 αεροσκαφών τύπου Airbus A350 και ύψους USD 6 δις, για την θυγατρική της British Airways, και βρίσκεται σε συζητήσεις με τις Airbus και Boeing για ανανέωση του στόλου της Ισπανικής Iberia.

Ασία: Πτωτικές τάσεις
Οι αγορές στην Ασία σημείωσαν απώλειες, επηρεαζόμενες από τα ασθενή οικονομικά δεδομένα της Κίνας. Πιο συγκεκριμένα, στην Ιαπωνία οι Panasonic (6752),Mitsubishi Motors (7211) και Mitsubishi UFJ Financial Group (8306), μεταξύ άλλων κινήθηκαν πτωτικά, ενώ η Oki Electric Industry (6703) ενισχύθηκε, λόγω της έντονης φημολογίας για διπλασιασμό των κερδών για το τρέχον οικονομικό έτος. Στις 05:00 GMT, ο δείκτης Nikkei 225 υποχωρούσε κατά 0.2%, στις 13,539.9 μονάδες.

Μεταξύ άλλων μετοχών που κατέγραψαν απώλειες, ξεχώρισαν οι Anhui Conch Cement (600585), Sany Heavy Industry (600031) και China Vanke (200002)στην Κίνα, οι Aluminum Corporation of China (2600), PetroChina (857), Cosco Pacific (1199) και China Mobile (941) στο Χόνγκ Κόνγκ και η LG Display(034220) στη Νότια Κορέα.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Απώλειες για τα Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης
Στις 05:00 GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 κινούνταν πτωτικά κατά 4.2 μονάδες. Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις του κατασκευαστικού δείκτη Markit PMI, τις νέες πωλήσεις κατοικιών, τον δείκτη τιμών ακινήτων καθώς και τον δείκτη Redbook, ενώ οι Apple (AAPL), AT&T (T), United Technologies (UTX), Amgen (AMGN),E.I. du Pont de Nemours (DD), Travelers Companies (TRV), VMware (VMW) και Yum! Brands (YUM) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Μετά από την κανονική χτεσινή συνεδρίαση, οι Netflix (NFLX), Texas Instruments (TXN) και Illumina (ILMN), ενισχύθηκαν κατά 24.7%, 0.5% και 7.3%, αντίστοιχα, Στον αντίποδα, οι Rent-A-Center (RCII) και Volterra Semiconductor (VLTR) υποχώρησαν κατά 6.6% και 1.9%, λόγω των απογοητευτικών αποτελεσμάτων τους.

Στη χτεσινή κανονική συνεδρίαση, ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0.5%, με τις Apple (AAPL), Caterpillar (CAT), Microsoft (MSFT), Biogen Idec (BIIB),Halliburton (HAL) και International Paper (IP) να ενισχύονται κατά 2.1%, 2.8%, 3.6%, 5.9%, 5.6% και 3.2%, αντίστοιχα. Αντίθετα, οι General Electric (GE) καιRalph Lauren (RL) υποχώρησαν κατά 1.8% και 1.9%, με την δεύτερη να επηρεάζεται αρνητικά από τις κατηγορείς που αντιμετωπίζει για χρηματισμό στην Αργεντινή.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Πιθανόν οριακά ανοδικές στο άνοιγμα
Ο δείκτης DAX αναμένεται από 1 έως 6 μονάδες θετικός, ενώ ο δείκτης CAC αναμένεται από 9 έως 10 μονάδες ενισχυμένος στο άνοιγμα. Οι κυριότερες οικονομικές ανακοινώσεις περιλαμβάνουν τους μεταποιητικούς δείκτες PMI για Ευρωζώνη, Γαλλία και Γερμανία, τον δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης της Ιταλίας, το εμπορικό ισοζύγιο Ελβετίας και Ιταλίας, καθώς καθώς και τον δείκτη τιμών ακινήτων της Ισπανίας, ενώ οι GDF Suez (GSZ), Swedbank AB (SWEDA), Sandvik AB (SAND),Enagas SA (ENG), Orion Oyj (ORNBV), Finmeccanica SpA (FNC), Acerinox SA (ACX), ASM International NV (ASM) και Societe Immobiliere de Locationpour l’Industrie et le Commerce (SIL) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Η Blackstone Group θα προχωρήσει στην εξαγορά της μονάδας διαχείρισης κεφαλαίων της Credit Suisse Group AG (CSGN), η όποια διαχειρίζεται αυτή την στιγμή περί τα USD 9 δις. Η STMicroelectronics NV (STM) εμφάνισε το έκτο συνεχόμενο τρίμηνο ζημιών, το οποίο αποδίδει στα αυξημένα κόστη λήξης της συνεργασίας της με την ST-Ericsson αλλά και στη μειωμένη ζήτηση για ημιαγωγούς στην Ευρώπη. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το διοικητικό συμβούλιο του φορέα ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα (ΤΑΙΠΕΔ), ζήτησε από την Emma Delta, να υποβάλλει αναθεωρημένη πρόταση εξαγοράς του ΟΠΑΠ ΑΕ (OPAP) μέχρι την Πέμπτη. Τέλος, ο Filippo Annunziata, πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της Banca Popolare diMilano Scarl (PMI), παραιτήθηκε από την θέση του.


Μακρο-οικονομική ενημέρωση
Η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα συρρικνώνεται περισσότερο από ότι αναμένονταν: Ο μεταποιητικός δείκτης HSBC flash για την Κίνα μειώθηκε στο 50.5 για τον Απρίλιο, συγκρινόμενος με το επίπεδο 51.6 του Μαρτίου.

Η διάσωση της Κύπρου δεν αποτελεί πρότυπο για μελλοντική αντιμετώπιση της κρίσης, σύμφωνα με τον
Noyer της ΕΚΤ: Ο Christian Noyer, μέλος τους διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ECB), τόνισε ότι η περίπτωση της Κύπρου είναι μοναδική και ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί ως πρότυπο για αντιμετώπιση της κρίσης σε άλλες χώρες.

Η S&P θεωρεί ότι οι πιθανότητες υποβάθμισης της Ιαπωνίας έχουν αυξηθεί: Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's (S&P) θεωρεί ότι έχουν αυξηθεί οι πιθανότητες υποβάθμισης του αξιόχρεου της Ιαπωνίας σε περισσότερο από 33%, λόγω αμφιβολιών για την αποτελεσματικότητα της εφαρμοζόμενης πολιτικής.

Ο προπορευόμενος οικονομικός δείκτης της Αυστραλίας βελτιώνεται: Σε μηνιαία βάση, ο προπορευόμενος οικονομικός δείκτης της Αυστραλίας ανήλθε στο 122.2 για τον Φεβρουάριο, συγκρινόμενος με το επίπεδο 119.8 του Ιανουαρίου.

Saxo Bank

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Polski Português (Portugal) Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.