Αγορά συναλλάγματος: Το EUR καταγράφει κέρδη - 22 Απριλίου 2013‏

Αγορά συναλλάγματος: Το EUR καταγράφει κέρδη - 22 Απριλίου 2013‏

Saxo Bank  | 22.04.2013 10:59

Αγορά συναλλάγματος: Το EUR καταγράφει κέρδη
Το EUR ενισχύεται σήμερα το πρωί έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στον δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης της Ευρωζώνης, ο οποίος αναμένεται πτωτικός για τον Απρίλιο, καταδεικνύοντας το ισχνό οικονομικό περιβάλλον. Επιπλέον ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ και ο δείκτης κατασκευαστικής δραστηριότητας της Chicago Fed. Στις 05:00 GMT, το EUR ήταν ενισχυμένο κατά 0.2% έναντι των USD και GBP σε επίπεδα USD 1.3073 και GBP 0.8586, αντίστοιχα. Το JPY τέλος, υποχώρησε κατά 0.6% και 0.3% έναντι των EUR και USD, καθώς η συνοδός των G20 απέφυγε να ασκήσει κριτική στην επιθετική νομισματική πολιτική της Ιαπωνίας.

Μετοχές στην Αγγλία: Πιθανόν ανοδικές στο άνοιγμα
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται κατά 50 μονάδες ανοδικός στο άνοιγμα. Δεν υπάρχουν σημαντικές οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα, ενώ οι PetrocelticInternational (PCI), TLA Worldwide (TLA), Dillistone Group (DSG), NetDimensions Holding (NETD) και SimiGon (SIM) έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων. Σύμφωνα με τους Sunday Times, η GlaxoSmithKline (GSK) εξετάζει το ενδεχόμενο να πουλήσει τις θυγατρικές της Lucozade και Ribena, μέσα στις επόμενες εβδομάδες, έναντι GBP 1 εκατ. Σύμφωνα με την Telegraph, η Lloyds Banking Group (LLOY) πούλησε το 25.3% που κατείχε στην Marussia, ομάδας τηςFormula 1, μετά από τις απογοητευτικές επιδόσεις της ομάδας στην πίστα. Επίσης, σύμφωνα με τους Sunday Times, η ίδια εταιρία εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο πώλησης των ξενοδοχείων Menzies, τα οποία απέκτησε όταν εξαγόρασε την HBOS. Τέλος, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Ameriprise Financial, εξετάζει το ενδεχόμενο να υποβάλλει προσφορά ύψους GBP 800 εκατ. για την εξαγορά του τμήματος διαχείρισης κεφαλαίων της Lloyds Banking Group (LLOY).

Ασία: Ανοδικές τάσεις
Οι Ασιατικές αγορές σημείωσαν κέρδη σήμερα το πρωί και πιο συγκεκριμένα στην Ιαπωνία η αγορά αποτίμησε θετικά την έλλειψη κριτικής των G20 προς την νομισματική πολιτική της χώρας. Μεταξύ άλλων, οι Mitsui Engineering & Shipbuilding (7003), Kawasaki Heavy Industries (7012), Mitsubishi UFJ Financial (8306), ShinseiBank (8303), GS Yuasa (6674), ANA Holdings (9202) και Japan Airlines (9201, έκλεισαν την συνεδρίαση με κέρδη. Στις 05:00 GMT, ο δείκτης Nikkei 225 ήταν ενισχυμένος κατά 2%, στις 13,582.4 μονάδες.

Στο Χόνγκ Κόνγκ, οι Anhui Conch Cement (914) και Chongqing Rural Commercial Bank (3618) ενισχύθηκαν, πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τους, ενώ η Zhaojin Mining Industry (1818) υποχώρησε, παρά την βελτιωμένη κερδοφορία για το τρέχον οικονομικό έτος. Στην Κίνα, οι ασφαλιστικές εταιρίες China LifeInsurance (2628) και Ping An Insurance (601318), υποχώρησαν λόγω του σεισμού που σημειώθηκε στην επαρχία Sichuan μέσα στο Σαββατοκύριακο. Στην Νότια Κορέα τέλος, η Korea Aerospace Industries (047810) ενισχύθηκε, έχοντας συνάψει συμφωνία για περεταίρω συνεργασία με την Boeing.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Κέρδη για τα Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης
Στις 05:00 GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 ενισχύονταν κατά 9.0 μονάδες. Οι σημαντικότερες οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα περιλαμβάνουν τις πωλήσεις κατοικιών, καθώς και τον κατασκευαστικό δείκτη της Chicago Fed, ενώ οι Caterpillar (CAT), Texas Instruments (TXN), Halliburton (HAL), ACE Limited (ACE),Ameriprise Financial (AMP), Netflix (NFLX), Illumina (ILMN) and NXP Semiconductor (NXPI) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Μετά από την κανονική συνεδρίαση της Παρασκευής, οι Maxwell Technologies (MXWL), Park City Group (PCYG), Fortress Investment Group (FIG), Rackspace Hosting(RAX) και Celldex Therapeutics (CLDX), ενισχύθηκαν κατά 5.9%, 3.4%, 3.7%, 1.3% και 1.2% αντίστοιχα. Στον αντίποδα, οι Lannett (LCI) και First NiagaraFinancial Group (FNFG) υποχώρησαν κατά 6.1% και 3.3%, αντίστοιχα.

Στην κανονική συνεδρίαση της Παρασκευής, ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0.9%. Τα πολύ καλά αποτελέσματα οδήγησαν τις Google (GOOG), Microsoft (MSFT),Chipotle Mexican Grill (CMG), Capital One Financial (COF), Honeywell International (HON) και Kimberly-Clark (KMB) σε άνοδο κατά 4.4%, 3.4%, 11.5%, 6.4%, 3.8% και 4.9%, αντίστοιχα. Αντίθετα, οι International Business Machines (IBM), General Electric (GE), McDonald’s (MCD), Schlumberger (SLB) και Dell(DELL) υποχώρησαν κατά 8.3%, 4.1%, 2%, 1.5% και 3.9%, με την τελευταία να επηρεάζεται αρνητικά από την απόσυρση της πρότασης εξαγοράς από την BlackstoneGroup (BX).

Ευρωπαϊκές μετοχές: Αναμένονται με θετικό πρόσημο στο άνοιγμα
Οι δείκτες DAX και CAC αναμένονται κατά 34 και 13 μονάδες ανοδικοί στο άνοιγμα, αντίστοιχα. Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης και της σχέσης χρέους προς ΑΕΠ για την Ευρωζώνη, της προσφορά χρήματος Μ3 της Ελβετίας, καθώς και των τρεχουσών συναλλαγών της Ελλάδας. Κατά την διάρκεια της ημέρας, οι Koninklijke Philips Electronics (PHIA), Yara International ASA (YAR), STMicroelectronics NV (STM), Suez Environnement(SEV), ALSO Holding AG (ALSN) και zooplus AG (ZO1) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα. Το υπουργείο δικαιοσύνης των ΗΠΑ και η Anheuser-Busch InBev NV(ABI) κατέληξαν σε συμφωνία για τους όρους εξαγοράς της Grupo Modelo SAB, από την δεύτερη. Η Daimler AG (DAI) επισήμανε ότι η κυβέρνηση της Κίνας ενέκρινε την κυκλοφορία της ηλεκτροκίνητης έκδοσης του αυτοκινήτου της smart, για την αγορά της Κίνας. Σε μια συνέντευξή του στη καθημερινή Γερμανική εφημερίδα,Boersen-Zeitung, ο Harald Wilhelm, οικονομικός διευθυντής της European Aeronautic Defence and Space Company NV (EAD), επισήμανε ότι η εταιρία ίσως προχωρήσει σε διανομή υψηλότερων μερισμάτων μέσα στα επόμενα χρόνια. Συμφώνα με το πρακτορείο Reuters, η Βραζιλιάνικη Cia Siderúrgica Nacional SA, υπέβαλλε ξανά την προσφορά της για την εξαγορά κάποιων παγίων της ThyssenKrupp AG (TKA). Τέλος, η Deutsche Lufthansa AG (LHA) ανακοινώσε την ακύρωση 1,700 πτήσεων για σήμερα, λόγω απεργίας του προσωπικού της εταιρίας, το οποίο διεκδικεί αυξήσεις στις αποδοχές του.

Μακρο-οικονομική ενημέρωση
Ο οίκος Fitch υποβαθμίζει το αξιόχρεο της Αγγλίας: Ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings (Fitch) υποβάθμισε την μακροχρόνια πιστοληπτική διαβάθμιση της Αγγλίας σε ''AA+'' από ''AAA'', επικαλούμενη τις ισχνές επιδόσεις της οικονομίας. Παρόλα αυτά, διατήρησε τον χαρακτηρισμό “stable” για την μελλοντική πορεία της οικονομίας.

Οι G20 επιζητούν την τόνωση της παγκόσμιας ανάπτυξης: Οι υπουργοί οικονομικών των 20 ισχυρότερων κρατών (G20) επισήμαναν ότι οι ηγέτες ανά τον κόσμο θα πρέπει να λάβουν μέτρα ώστε να τονώσουν τη ζήτηση και να δώσουν ώθηση στην παγκόσμια οικονομία.

Η οικονομική ανάκαμψη της Ιαπωνίας απέχει μόνο λίγα χρόνια, σύμφωνα με τον Taro Aso: Ο Taro Aso, υπουργός οικονομικών της Ιαπωνίας, τόνισε ότι θα χρειαστεί μόνο μερικά χρόνια ώστε να ανακάμψει πλήρως η οικονομία της Ιαπωνίας και σε περισσότερο από δύο χρόνια η Κεντρική Τράπεζα (BoJ) θα επιτύχει τον στόχο 2% για τον πληθωρισμό.

Το ισχυρό AUD επιδεινώνει το έλλειμμα σύμφωνα με τον Swan: Ο Wayne Swan, υπουργός οικονομικών της Αυστραλίας, επισήμανε ότι το ανατιμημένο AUD έχει μειώσει τις εξαγωγές, οδηγώντας σε απώλειες εσόδων ύψους AUD 7,5 δις από τον Οκτώβριο του 2012 και επιβαρύνοντας περεταίρω το κρατικό έλλειμμα.

Η κατανάλωση μέσω πιστωτικών καρτών στη Νέα Ζηλανδία μειώνεται: Σε μηνιαία βάση, η κατανάλωση μέσω πιστωτικών καρτών στη Νέα Ζηλανδία μειώθηκε κατά 0.3% μέσα στον Μάρτιο, συγκρινόμενη με μια αύξηση κατά 3.3% που καταγράφηκε κατά το Φεβρουάριο.

Saxo Bank

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Polski Português (Portugal) Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.