Αγορά συναλλάγματος: Το EUR καταγράφει κέρδη - 14 Μαΐου 2013‏

Αγορά συναλλάγματος: Το EUR καταγράφει κέρδη - 14 Μαΐου 2013‏

Saxo Bank  | 14.05.2013 11:31

Αγορά συναλλάγματος: Το EUR καταγράφει κέρδη
Το EUR ενισχύεται σήμερα το πρωί έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων, πριν από την ανακοίνωση του δείκτη οικονομικού κλίματος ZEW για την Γερμανία, ο οποίος αναμένεται βελτιωμένος για τον Μάιο. Επίσης, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ανακοίνωση της βιομηχανικής παραγωγής της Ευρωζώνης που έχει προγραμματιστεί για σήμερα. Παράλληλα, η σύνοδος του Eurogroup αποφάσισε ότι οι δόσεις προς Ελλάδα και Κύπρο θα εκταμιευτούν σύμφωνα με το προκαθορισμένο πρόγραμμα των πακέτων διάσωσης. Στις 5 am GMT, το EUR ήταν ενισχυμένο κατά 0.4% και 0.1% έναντι των USD και GBP, στο 1.3013 και 0.8496, αντίστοιχα. Το JPY τέλος, ενισχύθηκε κατά 0.3% έναντι του USD, ενώ κατέγραψε οριακή άνοδο έναντι του EUR.

Μετοχές στην Αγγλία: Πιθανόν ανοδικές στο άνοιγμα
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται ανοδικός στο άνοιγμα κατά 21 μονάδες. Ο κυριότερος οικονομικός δείκτης για σήμερα είναι ο προπορευόμενος δείκτης CB, ενώ οι British Land (BLND), Babcock InternationalGroup (BAB), DCC (DCC), ICAP (IAP), Enterprise Inns (ETI), Braemar Shipping Services (BMS), e-Therapeutics (ETX), Nature Group (NGR) και Lombard Risk Management (LRM) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Η Verizon Wireless επισήμανε ότι θα προχωρήσει σε πληρωμή μερίσματος προς τους κύριους μετόχους, Verizon Communications και Vodafone Group (VOD), ύψους USD 7.0 δις. Η Barclays (BARC) κέρδισε δικαστική διαμάχη με πελάτες της, σχετικά με τις κατηγορίες απώλειας κεφαλαίων λόγω της χειραγώγησης του διατραπεζικού επιτοκίου Libor. Τέλος, σύμφωνα με την Financial News, η Καναδική Borealis μαζί με κρατικούς παράγοντες από το Κουβέιτ, βρίσκονται σε συζητήσεις για εξαγορά της Severn Trent (SVT) με το συνολικό αντίτιμο να ανέρχεται στα GBP 5.3 δις.

Ασία: Ανάμικτες τάσεις
Οι Ασιατικές αγορές παρουσιάζουν ανάμικτες τάσεις σήμερα το πρωί. Πιο συγκεκριμένα στην Ιαπωνία, μεταξύ άλλων, οι Tokyo Electric Power (9501), Hino Motors (7205), Isuzu Motors (7202), CitizenHoldings (7762) και Astellas Pharma (4503), έκλεισαν τη συνεδρίαση με κέρδη. Στις 5 am GMT, ο δείκτης Nikkei 225 ήταν ενισχυμένος κατά 0.1%, στις 14,800.0 μονάδες. Στην Κίνα, οι China Vanke(000002) και Poly Real Estate Group (600048) υποχώρησαν, καθώς το η κυβέρνηση έκανε πιο αυστηρό το θεσμικό πλαίσιο γύρω από την αγορά ακινήτων. Αντίθετα, στο Χόνγκ Κόνγκ η China YongdaAutomobiles Services Holdings (3669), όπως και στη Νότια Κορέα οι Woongjin Holdings Company (016880) και Woongjin Energy Company (103130), έκλεισαν τη συνεδρίαση με κέρδη.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Κέρδη για τα ΣΜΕ
Στις 5 am GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 ήταν ενισχυμένα κατά 1 μονάδα. Οι σημαντικότεροι οικονομικοί δείκτες που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα περιλαμβάνουν τις τιμές εισαγωγών και εξαγωγών, το δείκτη επιχειρηματικού κλίματος NFIB, καθώς και την τριμηνιαία έκθεση της New York Fed για τα χρέη των νοικοκυριών. Οι Agilent Technologies (A), Valspar Corporation (VAL), Eagle Materials (EXP),Primerica (PRI), Taminco Corporation (TAM) και ExOne Company (XONE) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Μετά από την κανονική χτεσινή συνεδρίαση, τα βελτιωμένα αποτελέσματα οδήγησαν τις PDI Inc. (PDII), Take-Two Interactive Software (TTWO), Nanosphere (NSPH) και Home Inns & Hotels Management ADS (HMIN) σε άνοδο κατά 30.3%, 5.7%, 17.2% και 4.2%, ενώ αντίθετα οι SolarCity (SCTY) και MoSys (MOSY) υποχώρησαν κατά 11.8% και 9.4%, αντίστοιχα. Στην κανονική χτεσινή συνεδρίαση, ο δείκτης S&P 500 παρέμεινε αμετάβλητος, με τις Gilead Sciences (GILD),J.C. Penney (JCP), Nordstrom (JWN) και Corning (GLW), να ενισχύονται κατά 3.0%, 2.9%, 2.2% και 0.9%, ενώ στον αντίποδα οι Yum! Brands (YUM), Mosaic Company (MOS) και AutoZone (AZO),υποχώρησαν κατά 2.1%, 3.1% και 1.2%, αντίστοιχα.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Πιθανόν σε θετικός έδαφος στο άνοιγμα
Οι δείκτες DAX και CAC αναμένονται κατά 15 και 6 μονάδες ανοδικοί στο άνοιγμα, αντίστοιχα. Οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή τους στους δείκτες οικονομικού κλίματος ZEW Ευρωζώνης και Γερμανίας, στους δείκτες τιμών καταναλωτή Γερμανίας, Ιταλίας και Ισπανίας, στη βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης, καθώς και στο εμπορικό ισοζύγιο της Γαλλίας. Οι European Aeronautic Defence and SpaceCompany NV (EAD), Merck KGaA (MRK), Deutsche Post AG (DPW), Intesa Sanpaolo SpA (ISP), Vivendi SA (VIV), Porsche Automobil Holding SE (PAH3), Bouygues SA (EN), K+S AG (SDF),Puma SE (PUM) και Bilfinger SE (GBF) έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων μέσα στην ημέρα. Ο Renaud Meary, ανώτατο στέλεχος της BNP Paribas SA (BNP), επισήμανε ότι η εταιρία σχεδιάζει την επέκταση των δραστηριοτήτων της στη Νότια Κορέα. Τέλος, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η Banca Monte dei Paschi di Siena SpA (BMPS) ίσως ανακοινώσει ζημιές για το πρώτο τρίμηνο, λόγω των αυξημένων επισφαλειών των χορηγηθέντων δανείων.

Μακρο-οικονομική ενημέρωση
Οι τιμές των κατοικιών στην Αγγλία αυξάνονται, σύμφωνα με το RICS: Σύμφωνα με το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων της Αγγλίας (RICS), ο δείκτης τιμών κατοικιών ανήλθε στο επίπεδο +1 για τον Απρίλιο, την πρώτη ένδειξη με θετικό πρόσημο από τον Ιούνιο του 2010 και συγκρινόμενος με το επίπεδο -2.0, που καταγράφηκε τον Μάρτιο.

Ο δείκτης τιμών των εταιρικών προϊόντων στην Ιαπωνία αυξάνεται: Για τον Απρίλιο, ο δείκτης τιμών εταιρικών προϊόντων (CGPI) της Ιαπωνίας αυξήθηκε απρόσμενα κατά 0.3%, συγκρινόμενος με μια αύξηση κατά 0.1% που σημειώθηκε τον Μάρτιο.

Οι λιανικές πωλήσεις της Νέας Ζηλανδίας βελτιώνονται με φθίνοντα ρυθμό: Σε τριμηνιαία βάση, οι λιανικές πωλήσεις στη Νέα Ζηλανδία αυξήθηκαν κατά 0.5% για το πρώτο τρίμηνο του 2013, συγκρινόμενες με μια αύξηση κατά 1.9%, του προηγούμενου τριμήνου.

Saxo Bank

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Polski Português (Portugal) Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.

';