Αγορά συναλλάγματος: Το EUR διαπραγματεύεται χωρίς πολλές διακυμάνσεις

Αγορά συναλλάγματος: Το EUR διαπραγματεύεται χωρίς πολλές διακυμάνσεις

Saxo Bank  | 29.11.2012 11:02

Αγορά συναλλάγματος: Το EUR διαπραγματεύεται χωρίς πολλές διακυμάνσεις
Το EUR διαπραγματεύεται αμετάβλητο έναντι των σημαντικότερων νομισμάτων σήμερα το πρωί. Οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα στα δεδομένα για την ανεργία στη Γερμανία που αναμένεται ανακοινωθούν σήμερα και προβλέπεται να δείξουν ότι το ποσοστό της ανεργίας έχει παραμείνει αμετάβλητο στο 6.9% το Νοέμβριο. Παράλληλα, ενδιαφέρον υπάρχει για την ανακοίνωση του ΑΕΠ των ΗΠΑ, που αναμένεται να δείξει ότι η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύσσεται με ταχύτερο ρυθμό από το αναμενόμενο. Στις 6 το πρωί, το EUR διαπραγματεύεται αμετάβλητο σε σχέση με το USD και τη GBP, στα USD1.2954 και στα GBP 0.8087, αντίστοιχα. Το JPY έχει αποδυναμωθεί κατά 0.1%, έναντι του USD και του EUR. Τα δεδομένα για τις λιανικές πωλήσεις στην Ιαπωνία σημείωσαν μεγαλύτερη πτώση από το αναμενόμενο.

Μετοχές Η.Β.: Αναμένεται να ανοίξουν με κέρδη
Ο FTSE 100 αναμένεται να ανοίξει 30 με 33 μονάδες ανοδικά. Οι εγκρίσεις στεγαστικών δανείων, η καταναλωτική πίστη, η προσφορά χρήματος M4, οι τιμές των κατοικιών σε εθνικό επίπεδο, ο δείκτης καθαρού ενυπόθηκου δανεισμού και ο δείκτης CBI διανεμητικών συναλλαγών είναι οι κύριοι οικονομικοί δείκτες που αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα. Οι αγορές έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους στην Έκθεση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα. Η Pennon Group, η Shaftesbury, η Dixons Retail, η Marston's, η RPC Group, η PayPoint, η Hogg RobinsonGroup, η Phoenix IT Group και η API Group θα ανακοινώσουν τα εταιρικά τους αποτελέσματα σήμερα. Η εφημερίδα Dong-A Iibo, δημοσίευσε ότι η HSBC Holdings είναι σε συζητήσεις με τις οικονομικές αρχές της Νότιας Κορέας για να κλείσουν τον τομέα λιανικής τραπεζικής στη χώρα.

Ασία: Ανοδικές τάσεις
Στην Ασία οι αγορές διαπραγματεύονταν ανοδικά σήμερα το πρωί αντικατοπτρίζοντας τα κέρδη της Wall Street.

Μετοχές ΗΠΑ: Ανοδικές τάσεις στα Futures
Στις 6 το πρωί GMT, τα futures του S&P 500 διαπραγματεύονταν 5.1 μονάδες ανοδικά. Το ΑΕΠ, ο δείκτης προσωπικής καταναλώσης, οι αρχικές και συνεχιζόμενες αιτήσεις ανεργίας, οι εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών και ο δείκτης βιομηχανικής δραστηριότητας της Kansas City Federal Reserve είναι οι κύριοι οικονομικοί δείκτες που αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα. Η Kroger, η Tiffany & Company, ηUlta Salon Cosmetics & Fragrance, η Splunk, η New Jersey Resources και η Five Below θα ανακοινώσουν τα εταιρικά τους αποτελέσματα σήμερα. Η Guess ενισχύθηκε κατά 4.6% στη «afterhours» συνεδρίαση την Τετάρτη, αφού ανακοίνωσε ένα ειδικό μέρισμα USD 1.2 ανά μετοχή. Η Walt Disney ενισχύθηκε κατά 0.9%, αφού αύξησε το ετήσιο επίδομα της κατά 25%. Η Infoblox σημείωσε άνοδο 17.9%, καθώς ανακοίνωσε καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο και εξέδωσε αισιόδοξες προοπτικές πωλήσεων για το δεύτερο τρίμηνο και ολόκληρο το έτος. Τα καλά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου της και η στιβαρή καθοδήγηση του τέταρτου τριμήνου οδήγησαν τη Semtech σε άνοδο 8.1%. Από την άλλη πλευρά, η Idenix Pharmaceuticals ανέτρεψε τα κέρδη που αποκόμισε στη κανονική συνεδρίαση και σημείωσε πτώση 14.7% στη «after hours» συνεδρίαση. Η La-Z-Boy σημείωσε πτώση 13.4, λόγω των απογοητευτικών κερδών του δεύτερου τριμήνου. Επίσης οι απογοητευτικές προβλέψεις για τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου οδήγησαν τη Aeropostale σε πτώση 7.6%.

Χθες, ο δείκτης S&P 500 έκλεισε με κέρδη 0.8%, κατά τη διάρκεια της κανονικής συνεδρίας, υποστηριζόμενος από αισιοδοξία σχετικά με την πρόοδο των συνομιλιών για τον προϋπολογισμό των Η.Π.Α., έπειτα από ενθαρρυντικά σχόλια του Προέδρου των Η.Π.Α., Barack Obama και του Εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, John Boehner. Η Costco Wholesale ενισχύθηκε 6,3%, καθώς υπέδειξε ότι σχεδιάζει την απονομή ειδικού μερίσματος ύψους USD 3.0 δις. Η Advanced Micro Devices σημείωσε άνοδο 4,3%, εν μέσω αναφορών ότι αποφάσισε να πωλήσει τις εγκαταστάσεις της στο Austin, του Texas, για να εξασφαλίσει ρευστότητα. Οι μετοχές των εταιρειών του κλάδου λιανικής, J. C. Penney, Coach και Wal-Mart Stores ενισχύθηκαν 4,6%, 4.4% και 1.5%, αντιστοίχως. Στον αντίποδα, η PrincipalFinancial Group υποχώρησε 1,9% λόγω της ανακοίνωσης απαισιόδοξης προοπτικής για το 2013. Η ONEOK κατέγραψε απώλειες 1,5%, καθώς η θυγατρική της ONEOK Partners LP, ακύρωσε τα σχέδια για την κατασκευή του αγωγού Bakken Crude Express, αξίας USD 1.8 δις.

Ευρωπαϊκές Μετοχές: Αναμένεται να ανοίξουν ανοδικά
Οι δείκτες DAX και CAC αναμένεται να ανοίξουν με κέρδη 61 έως 67 και 24 έως 28 μονάδων, αντιστοίχως. Το Γερμανικό Ποσοστό Ανεργίας, οι Δείκτες Επιχειρηματικής Εμπιστοσύνης της Ευρωζώνης, της Πορτογαλίας και της Ιταλίας, οι Δείκτες Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης της Ευρωζώνης και της Πορτογαλίας, οι Δείκτες Οικονομικής και Βιομηχανικής Εμπιστοσύνης και ο Δείκτης Εμπιστοσύνης Κλάδου Λιανικής της Ευρωζώνης, το ΑΕΠ της Ελβετίας, Οι Συνολικές Άδειες Δόμησης της Ισπανίας και ο Δείκτης Τιμών Παραγωγού της Ελλάδας, είναι οι κύριοι οικονομικοί δείκτες που αναμένεται να δημοσιευθούν σήμερα. Οι KWS Saat AG, Indus Holding AG, Laurent-Perrier και Envitec Biogas AG έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τους σήμερα. Η Standard & Poor’s RatingsServices υποβάθμισε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση της Iberdrola SA σε “BBB” από “BBB+”. Παρόλα αυτά, επιβεβαίωσε τη βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση, “A-2”, με σταθερή προοπτική. Το πρακτορείο Reuters ανακοίνωσε ότι η Vivendi SA αξιολογεί τέσσερεις μη δεσμευτικές προσφορές, άνω των EUR 6.0 δις, για την GVT SA, τη βραζιλιάνικη θυγατρική της, παροχής υπηρεσιών ευρυζωνικής πρόσβασης.

Μακροοικονομική Ανασκόπηση
Η μεταποιητική δραστηριότητα επιβραδύνεται, υποδεικνύει η έρευνα Beige Book
Στην έρευνά τοπικών οικονομιών, Beige Book, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα Αποθεματικών υπέδειξε ότι η οικονομία των Η.Π.Α. επεκτάθηκε με «μετριοπαθή ρυθμό» τις τελευταίες εβδομάδες. Υπέδειξε, επίσης, ότι η μεταποιητική δραστηριότητα στα περισσότερα τμήματα των Η.Π.Α. επιβραδύνθηκε ή συρρικνώθηκε. Παρόλα αυτά, η έρευνα απεκάλυψε ότι η καταναλωτική δαπάνη και οι πωλήσεις κατοικιών βελτιώθηκαν, με ήπιο ρυθμό στα περισσότερα τμήματα.

Οι πωλήσεις λιανικής στην Ιαπωνία υποχώρησαν περισσότερο του προβλεπομένου
Σε ετήσια βάση, οι πωλήσεις λιανικής στην Ιαπωνία μειώθηκαν 1,2% τον Οκτώβριο, περισσότερο από τις εκτιμήσεις της αγοράς και συγκριτικά με αύξηση 0,4% το Σεπτέμβριο.

Η ιδιωτική κεφαλαιακή δαπάνη στην Αυστραλία αυξάνεται
Σε εποχιακά προσαρμοσμένη συνεχή βάση, η ιδιωτική κεφαλαιακή δαπάνη στην Αυστραλία αυξήθηκε περισσότερο του αναμενομένου, κατά 2,8%, κατά το τρίτο τρίμηνο του 2012, συγκριτικά με αύξηση 3,4% κατά το δεύτερο τρίμηνο του ιδίου έτους.

Οι πωλήσεις νέων κατοικιών στην Αυστραλία ανακάμπτουν
Οι πωλήσεις νέων κατοικιών HIA στην Αυστραλία, αυξήθηκαν 3.4% μήνα προς μήνα τον Οκτώβριο, συγκριτικά με πτώση 3,7% που είχε καταγραφεί τον προηγούμενο μήνα.

Η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Νέα Ζηλανδία βελτιώνεται
Ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης της ANZ Bank, για τη Νέα Ζηλανδία, αυξήθηκε σε 26.4 μονάδες το Νοέμβριο από 17.2 τον προηγούμενο μήνα.

Saxo Bank

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Polski Português (Portugal) Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.