Αγορά συναλλάγματος: Το EUR διαπραγματεύεται σχεδόν αμετάβλητο

Αγορά συναλλάγματος: Το EUR διαπραγματεύεται σχεδόν αμετάβλητο

Saxo Bank  | 05.06.2013 11:46

Αγορά συναλλάγματος: Το EUR διαπραγματεύεται σχεδόν αμετάβλητο
Το EUR δεν παρουσιάζει σημαντικές μεταβολές έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων σήμερα το πρωί, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους στο αναθεωρημένο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν πρώτου τριμήνου αλλά και στους δείκτες PMI για τον τριτογενή τομέα της Ευρωζώνης. Επιπλέον, στις ΗΠΑ ο μη-μεταποιητικός δείκτης ISM αλλά και η μεταβολή της απασχόλησης θα δώσουν περισσότερα στοιχεία για την πορεία της οικονομίας αλλά και τις μελλοντικές κινήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed). Στις 05:00 GMT, το EUR ήταν ενισχυμένο κατά 0.1% σε σχέση με το USD, στο 1.3087, ενώ παρέμενε αμετάβλητο έναντι του GBP, στο 0.8541. Το AUDτέλος, επίσης παρέμεινε αμετάβλητο σε σχέση με το USD, λόγω του χειρότερου από ότι αναμένονταν ρυθμού ανάπτυξης για την οικονομία της Αυστραλίας κατά το πρώτο τρίμηνο.

Μετοχές στην Αγγλία: Πιθανόν με αρνητικό πρόσημο στο άνοιγμα
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται από 30 έως 42 μονάδες πτωτικός κατά το άνοιγμα. Οι σημαντικότεροι οικονομικοί δείκτες περιλαμβάνουν το δείκτη PMI υπηρεσιών τηςMarkit, το δείκτη τιμών ακινήτων Halifax, καθώς και τις μεταβολές των επίσημων αποθεματικών, ενώ οι Tesco (TSCO), RPC Group (RPC), Synergy Health (SYR),Alternative Networks (AN/), Findel (FDL), API Group (API), Silverdell (SID), Terrace Hill Group (THG), First Property Group (FSTP) και Sanderson Group(SND) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Οι Endesa Chile και BG Group (BG/) κατέληξαν εν τέλει σε συμφωνία, σχετικά με τις ποσότητες και την τιμολόγηση του μεταξύ τους συμβολαίου για προμήθεια υγροποιημένου φυσικού αέριου. Τέλος, η BAE Systems (BA/) παρέδωσε το πρώτο άρμα μάχης στο στρατό της Αγγλίας, στα πλαίσια της συμφωνίας εξοπλισμού του στρατού, αξίας GBP 360 εκατ.

Ασία: Απώλειες για τις Ασιατικές αγορές
Τα Ασιατικά χρηματιστήρια κινήθηκαν πτωτικά σήμερα το πρωί, ακολουθώντας τις χτεσινές απώλειες της Wall Street. Πιο συγκεκριμένα στην Ιαπωνία, μεταξύ άλλων οιFast Retailing (9983), Sony (6758), Mitsubishi UFJ Financial Group (8306) και Mizuho Financial Group (8411) έκλεισαν τη συνεδρίαση με απώλειες. Στις 05:00GMT, ο δείκτης Nikkei 225 υποχωρούσε κατά 1.1%, στις 13,383.0 μονάδες. Στην Κίνα, οι Haitong Securities (600837) και CITIC Securities (600030) ενισχύθηκαν, καθώς υπάρχει έντονη φημολογία για ευνοϊκή μεταχείριση του χρηματοπιστωτικού κλάδου από την κυβέρνηση. Στο Χόνγκ Κόνγκ αντίθετα, ο αντίστοιχος κλάδος κινήθηκε πτωτικά με τις HSBC Holdings (5), China Construction Bank (939) και Ping An Insurance Group (2318) να καταγράφουν απώλειες. Στη Νότια Κορέα τέλος, ηKorea Electric Power Corporation (015760) υποχώρησε, μετά από την εύρεση πλαστών πιστοποιητικών για τη λειτουργία των πυρηνικών μονάδων της, ενώ αντίθετα η Samsung Electronics (005930) ενισχύθηκε, μετά από αθωωτική απόφαση του παγκόσμιου οργανισμού εμπορίου στην διαμάχη της εταιρίας με την Apple.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ υποχωρούν
Στις 05:00 GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 υποχωρούσαν κατά 1.7 μονάδες. Οι σημαντικότερες οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα περιλαμβάνουν τις βιομηχανικές παραγγελίες, το μη-μεταποιητικό δείκτη ISM, το δείκτη μεταβολής της απασχόλησης ADP, το δείκτη ΜΒΑ για τις αιτήσεις στεγαστικών δανείων, καθώς και την έρευνα BeigeBook από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα. Εταιρικά αποτελέσματα θα ανακοινώσουν μέσα στην ημέρα οι Brown-Forman (BF/B), Amerco (UHAL), Ascena Retail Group(ASNA), VeriFone Systems (PAY) και Greif Inc. (GEF). Μετά από την κανονική χτεσινή συνεδρίαση, οι Apple (AAPL) και Mitcham Industries (MIND)υποχώρησαν κατά 0.7% και 6.2%, ενώ στον αντίποδα τα πολύ καλά αποτελέσματα οδήγησαν τις Ambarella (AMBA), SHFL Entertainment (SHFL), Bob Evans Farms(BOBE), Mattress Firm Holding (MFRM) και Bazaarvoice (BV) σε άνοδο κατά 10.9%, 5.1%, 3.9%, 3.8% και 4.7%, αντίστοιχα. Στην κανονική χτεσινή συνεδρίαση, ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε κατά 0.5%, λόγω των επαναλαμβανόμενων ανησυχιών για πρόωρη λήξη του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης στο άμεσο μέλλον. Μεταξύ άλλων, οι International Business Machines (IBM), Salesforce.com (CRM), Dollar General (DG) και SAIC Inc. (SAI) υποχώρησαν κατά 1.3%, 7.9%, 9.2% και 0.5%, αντίστοιχα, ενώ η Monster Beverage (MNST) έκλεισε τη συνεδρίαση ενισχυμένη κατά 10.5%.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Αναμένονται πτωτικές στο άνοιγμα
Οι δείκτες DAX και CAC αναμένονται από 30 έως 36 μονάδες και από 13 έως 16 μονάδες πτωτικοί κατά το άνοιγμα, αντίστοιχα. Οι σημαντικότεροι οικονομικοί δείκτες για σήμερα περιλαμβάνουν το ΑΕΠ Ευρωζώνης και Πορτογαλίας, τους δείκτες PMI υπηρεσιών της Markit για Ευρωζώνη, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία, καθώς και τις λιανικές πωλήσεις της Ευρωζώνης, ενώ οι Elekta AB (EKTAB), Voestalpine AG (VOE) και Faiveley Transport SA (LEY) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Η Fiat Industrial SpA (FI) συγκάλεσε έκτακτη συνέλευση των μετόχων στις 9 Ιουλίου με θέμα την συγχώνευση της εταιρίας με την Αμερικάνικη CNH Global NV. Τέλος, η Γερμανική κυβέρνηση κάλεσε την ThyssenKrupp AG (TKA) να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς και να πληρώσει τα πρόστιμα που της έχουν επιβληθεί για συμμετοχή της στο καρτέλ των βιομηχανικών μετάλλων.

Μακρο-οικονομική ενημέρωση
Οι τιμές στα καταστήματα της Αγγλίας μειώνονται: Σύμφωνα με το εμπορικό επιμελητήριο της Αγγλίας (BRC), ο δείκτης τιμών που αφορά τα καταστήματα λιανικής, μειώθηκε κατά 0.1% μέσα στον Μάιο, καταγράφοντας την πρώτη μείωση από το Σεπτέμβριο του 2009 και συγκρινόμενος με μια αύξηση κατά 0.4% που σημειώθηκε τον Απρίλιο.

Ο ρυθμός ανάπτυξης της Αυστραλιανής οικονομίας υπολείπεται των προσδοκιών: Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της Αυστραλίας αυξήθηκε κατά 0.6% στο πρώτο τρίμηνο του 2013, λιγότερο από ότι εκτιμούσαν οι αναλυτές και συγκρινόμενο με μια παρόμοια αύξηση που συντελέστηκε το τελευταίο τρίμηνο του 2012.

Ο Abe αποκαλύπτει νέες πολιτικές για την τόνωση της οικονομίας: Ο Shinzo Abe, πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, δεσμεύτηκε για την αύξηση του εθνικού εισοδήματος κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια και την δημιουργία ειδικών οικονομικών ζωνών για την προσέλκυση ξένων επενδυτών.

Ο τριτογενής τομέας της Κίνας καταγράφει οριακή βελτίωση: Ο δείκτης PMI υπηρεσιών της HSBC για την Κίνα ανήλθε στο 51.2 το Μάιο, συγκρινόμενος με το επίπεδο 51.1 του Απριλίου.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα πρέπει να περιορίσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, σύμφωνα με τον George της Fed: Ο Esther George, πρόεδρος τηςKansas City Fed, επισήμανε ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα πρέπει να περιορίσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, καθώς αρκετοί τομείς της οικονομίας εξαρτώνται άμεσα πλέον από το παρατεταμένο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Τράπεζας.

Ο τριτογενής τομέας της Αυστραλίας συρρικνώνεται: Ο δείκτης υπηρεσιών της Αυστραλίας μειώθηκε στο 40.6 για τον Μάιο, το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 13 μηνών και συγκρινόμενος με το επίπεδο 44.1 που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα.

Saxo Bank

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.

';