Αγορά συναλλάγματος: Το EUR δεν εμφανίζει σαφή τάση - 17 Ιουνίου 2013‏

Αγορά συναλλάγματος: Το EUR δεν εμφανίζει σαφή τάση - 17 Ιουνίου 2013‏

Saxo Bank  | 17.06.2013 11:16

Αγορά συναλλάγματος: Το EUR δεν εμφανίζει σαφή τάση
Το EUR εμφανίζει ανάμικτες σήμερα το πρωί έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων. Σε μια μάλλον άτονη ημερήσια συνεδρίαση, το εμπορικό ισοζύγιο της Ευρωζώνης καθώς και ο δείκτης τιμών ακινήτων NAHB για τις ΗΠΑ, αναμένεται να συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον των επενδυτών. Επιπλέον ιδιαίτερης σημασίας είναι η συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ μέσα στην εβδομάδα, για την απόφαση των μελλοντικών κινήσεων σχετικά με τη νομισματική πολιτική. Στις 05:00 GMT, το EURσημείωνε απώλειες κατά 0.2% και 0.1% σε σχέση με το USD και το GBP, στο 1.3323 και 0.8488, αντίστοιχα. Το JPY επίσης υποχώρησε κατά 0.6% σε σχέση με το USDκαι το EUR, με τη βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας να παραμένει αμετάβλητη κατά τον Απρίλιο. Το AUD τέλος, ενισχύθηκε κατά 0.4% σε σχέση με το USD, πάρα το γεγονός ότι οι συνολικές πωλήσεις οχημάτων στην Αυστραλία παρέμειναν αμετάβλητες κατά το Μάιο.

Μετοχές στην Αγγλία: Αναμένονται με κέρδη κατά την έναρξη της συνεδρίασης
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται κατά 11 μονάδες ανοδικός στο άνοιγμα. Δεν έχουν προγραμματιστεί οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα, ενώ οι Majestic Wine(MJW), Immunodiagnostic Systems Holdings (IDH) και Sorbic International (SORB) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Σύμφωνα με τους SundayTimes, η Vodafone Group (VOD) θα πρέπει να καταβάλλει περισσότερα από EUR 8 δις. και να αναλάβει περί τα EUR 3 δις. χρέος για να αποκτήσει τον έλεγχο του διαχειριστή της Γερμανικής καλωδιακής τηλεόρασης, Kabel Deutschland. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος της Diageo (DGE), Paul Walsh, είναι ο πιο πιθανός υποψήφιος για να αναλάβει την προεδρία της Compass Group (CPG). Τέλος, η Tesco (TSCO) σταμάτησε την παραγωγή ρούχων στο Μπαγκλαντές, μετά από καταγγελίες για μη τήρηση των κανόνων ασφάλειας στο συγκεκριμένο εργοστάσιο.

Ασία: Κέρδη για τις Ασιατικές αγορές
Τα Ασιατικά χρηματιστήρια ενισχύθηκαν σήμερα το πρωί. Πιο συγκεκριμένα, στην Ιαπωνία ξεχώρισαν οι Japan Tobacco (2914), Fast Retailing (9983), MitsubishiMotors (7211) και Chiyoda Corporation (6366), οι οποίες έκλεισαν τη συνεδρίαση με κέρδη. Στις 05:00 GMT, ο δείκτης Nikkei 225 ήταν ενισχυμένος κατά 2.3%, στις 12,985.2 μονάδες.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες Ασιατικές αγορές, στην Κίνα οι China Everbright Bank Company (601818) και New China Life Insurance Company(601336) ενισχύθηκαν μετά από την είδηση ότι η Central Huijin Investment Company αύξησε το μερίδιό της στις δύο πρώτες. Στο Χόνγκ Κόνγκ η πιθανή εξαγορά της Ολλανδικής RAV Water Treatment I B.V, οδήγησε την Cheung Kong Holdings (1) σε άνοδο. Αντίθετα στη Νότια Κορέα, μεταξύ άλλων οι LG Display Company(034220) και SK Hynix (000660) υποχώρησαν.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ ενισχύονται
Στις 05:00 GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 ήταν ενισχυμένα κατά 6.9 μονάδες. Οι σημαντικότερες οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα περιλαμβάνουν το μεταποιητικό δείκτη NY Empire State, καθώς και το δείκτη τιμών ακινήτων NAHB, ενώ η Korn/Ferry International (KFY) θα ανακοινώσει αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Μετά από την κανονική συνεδρίαση της Παρασκευής, οι PVR Partners LP (PVR), LightInTheBox Holding ADS (LITB) και Puma Biotechnology (PBYI) υποχώρησαν κατά 1.7%, 3.3% και 2.6%, ενώ αντίθετα οι Morgans Hotel Group (MHGC), Lexicon Pharmaceuticals (LXRX) και Palo Alto Networks (PANW) ενισχύθηκαν κατά 7.1%, 4.4% και 4%, αντίστοιχα.

Στην κανονική συνεδρίαση της Παρασκευής, ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε κατά 0.6%, επηρεαζόμενος από τη δυσμενή αναθεώρηση του ρυθμού ανάπτυξης των ΗΠΑ, από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). Μεταξύ άλλων, οι American Express (AXP), E. I. du Pont de Nemours and Company (DD), Edwards LifesciencesCorporation (EW), JPMorgan Chase (JPM) και Cliffs Natural Resources (CLF) υποχώρησαν κατά 3%, 2.2%, 2.7%, 1.9% και 5.1%, ενώ στον αντίποδα οι TimeWarner Cable (TWC) και GameStop Corporation (GME) ενισχύθηκαν κατά 8.1% και 3.9%, αντίστοιχα.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Πιθανόν με αρνητικό πρόσημο στο άνοιγμα
Οι δείκτες DAX και CAC αναμένονται κατά 3 και 6 μονάδες πτωτικοί κατά την έναρξη της συνεδρίασης. Οι σημαντικότεροι οικονομικοί δείκτες για σήμερα περιλαμβάνουν το εμπορικό ισοζύγιο της Ευρωζώνης και της Ιταλίας, καθώς και το μέσο μισθολογικό κόστος, ενώ δεν έχουν προγραμματιστεί σημαντικές εταιρικές ανακοινώσεις. Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η BNP Paribas (BNP) εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στις ΗΠΑ, προσλαμβάνοντας επιπλέον 100-200 εργαζομένους. Σε μια συνέντευξή του στους Sunday Times, ο Tom Enders, διευθύνων σύμβουλος της European Aeronautic Defence and Space Company NV(EAD), επισήμανε ότι η εταιρία δεν θα υποβάλει εκ νέου πρόταση για εξαγορά της Βρετανικής BAE Systems. Τέλος, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, ηMediobanca SpA (MB) σκοπεύει να μειώσει το μερίδιο που κατέχει στις Telecom Italia SpA (TIT) και Assicurazioni Generali SpA (G) ώστε να χρηματοδοτήσει τις δραστηριότητές της στις υπεράκτιες χώρες.

Μακρο-οικονομική ενημέρωση
Οι τιμές των κατοικιών στην Αγγλία αυξάνονται με φθίνοντα ρυθμό: Σύμφωνα με την Rightmove, η μέση τιμή κατοικιών στην Αγγλία αυξήθηκε κατά 1.2% μέσα στον Ιούνιο, συγκρινόμενη με μια αύξηση κατά 2.1% που καταγράφηκε το προηγούμενο μήνα.

Η βιομηχανική δραστηριότητα της Ιαπωνίας παραμένει αμετάβλητη: Ο βιομηχανικός δείκτης της Ιαπωνίας παρέμεινε αμετάβλητος κατά τον Απρίλιο, συγκρινόμενος με μια αύξηση κατά 0.2% που καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα.

Οι πωλήσεις οχημάτων στην Αυστραλία δεν παρουσιάζουν μεταβολές: Οι συνολικές πωλήσεις οχημάτων στην Αυστραλία παρέμειναν αμετάβλητες κατά το Μάιο, συγκρινόμενες με μια πτώση κατά 1.7% που σημειώθηκε τον Απρίλιο.

Ο τριτογενής τομέας της Νέας Ζηλανδίας παραμένει σχεδόν αμετάβλητος: Ο δείκτης του τομέα υπηρεσιών της Νέας Ζηλανδίας για τον Μάιο, ανήλθε στο επίπεδο 56.2, σχεδόν αμετάβλητος από τον προηγούμενο μήνα.

Το καταναλωτικό κλίμα στη Νέα Ζηλανδία βελτιώνεται: Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του ινστιτούτου Westpac για τη Νέα Ζηλανδία ανήλθε στο επίπεδο 116.6 για το δεύτερο τρίμηνο του 2013, σημειώνοντας την υψηλότερη ένδειξη των τριών τελευταίων ετών και συγκρινόμενος με το επίπεδο 110.8 που καταγράφηκε για το πρώτο τρίμηνο του 2013.

Saxo Bank

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Polski Português (Portugal) Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.

';