Αγορά συναλλάγματος: Το EUR δέχεται πιέσεις - 24 Ιουλίου 2013

Αγορά συναλλάγματος: Το EUR δέχεται πιέσεις - 24 Ιουλίου 2013

Saxo Bank  | 24.07.2013 11:06

Αγορά συναλλάγματος: Το EUR δέχεται πιέσεις
Το EUR υποχωρεί σήμερα έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων, με το επενδυτικό κλίμα να είναι υποτονικό, λόγω των ισχνών επιδόσεων του μεταποιητικού κλάδου της Κίνας για τον Ιούλιο. Στη σημερινή συνεδρίαση, το ενδιαφέρον των επενδυτών αναμένεται να μονοπωλήσουν οι δείκτες PMI υπηρεσιών και μεταποίησης για Ευρώπη και ΗΠΑ, καθώς και οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών στις ΗΠΑ. Στις 05:00 GMT, το EURυποχωρούσε κατά 0.1% σε σχέση με το USD, στο 1.3212 ενώ κατέγραφε οριακή υποχώρηση σε σχέση με το GBP, στο 0.8599. Το AUDτέλος, υποχώρησε κατά 0.3% σε σχέση με το USD, επηρεαζόμενο από τον μειωμένο πληθωρισμό της Αυστραλίας που σημειώθηκε στο δεύτερο τρίμηνο.

Μετοχές στην Αγγλία: Πιθανόν ανοδικές κατά την έναρξη της συνεδρίασης
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται κατά 13 μονάδες ανοδικός κατά το άνοιγμα. Οι σημαντικότεροι οικονομικοί δείκτες για σήμερα περιλαμβάνουν τη βιομηχανική έρευνα CBI καθώς και το δείκτη επιχειρηματικού κλίματος, ενώ οι GlaxoSmithKline (GSK), ARM Holdings (ARM), NationalExpress Group (NEX), Renishaw (RSW), Morgan Advanced Materials (MGAM), Archipelago Resources (AR/), Synectics (SNX), Ebiquity(EBQ) και Imaginatik (IMTK) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Σύμφωνα με τους Financial Times, η GlaxoSmithKline(GSK) εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο μείωσης της τιμολόγησης των παρεχόμενων φαρμάκων στην Κίνα. Το υπουργείο οικονομικών σε ανακοίνωσή του, ενημέρωσε για την πρόθεση των 7 μεγαλύτερων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, μεταξύ των οποίωνοι Royal Bank ofScotland Group (RBS), Lloyds Banking Group (LLOY), HSBC Holdings (HSBA) και Barclays (BARC), να δημοσιοποιήσουν στοιχεία για τα χορηγούμενα δάνειά τους. Τέλος, η BlackRock Inc. επισήμανε ότι το ανώτατο στέλεχός της, Mark McCombe, απέρριψε την πρόταση να αναλάβει τα ηνία της Royal Bank of Scotland Group (RBS) ως νέος διευθύνων σύμβουλος.

Ασία: Απώλειες για τα Ασιατικά χρηματιστήρια
Οι Ασιατικές αγορές υποχωρούν σήμερα το πρωί. Πιο συγκεκριμένα, στην Ιαπωνία οι Advantest Corporation (6857) και Toyota Motor(7203) ήταν από τις μετοχές που υποχώρησαν, ενώ αντίθετα η βελτιωμένη κερδοφορία οδήγησε την Nidec Corporation (6594) σε άνοδο. Στις 05:00 GMT, ο δείκτης Nikkei 225 υποχωρούσε κατά 0.5%, στις 14,701.2. Στην Κίνα, οι αγορές υποχωρούν μετά από από απογοητευτική εικόνα του μεταποιητικού κλάδου για τον Ιούλιο. Μεταξύ άλλων η China Merchants Bank (600036) όπως και στο Χόνγκ Κόνγκ οι ChinaConstruction Bank (939) και CNOOC (883), υποχώρησαν. Στον αντίποδα η Great Wall Motor (2333), όπως και στη Νότια Κορέα η LG Display(034220), ενισχύθηκαν, με την δεύτερη να επηρεάζεται από τα βελτιωμένα αποτελέσματα της Apple, της οποίας είναι η προμηθευτής.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Οριακά κέρδη για τα ΣΜΕ
Στις 05:00 GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 ήταν ενισχυμένα κατά 0.4 μονάδες. Οι σημαντικότερες οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα περιλαμβάνουν το μεταποιητικό δείκτη PMI της Markit, τις πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών, καθώς και το δείκτη αιτήσεων στεγαστικών δανείων. Μέσα στην ημέρα οι PepsiCo (PEP), Visa (V), Boeing (BA), Ford Motor (F), Facebook (FB),Caterpillar (CAT), EMC Corporation (EMC), LasVegas Sands (LVS),Praxair (PX) και Thermo Fisher Scientific (TMO) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα. Μετά από την κανονική χτεσινή συνεδρίαση, τα βελτιωμένα αποτελέσματα οδήγησαν τις Apple (AAPL), VMware (VMW), Electronic Arts (EA), και Illumina (ILMN) σε άνοδο κατά 3.9%, 12.0%, 6.4% και 5.7%. Αντίθετα οι και AT&T (T), Panera Bread (PNRA) και Broadcom Corporation (BRCM), υποχώρησαν κατά 0.5%, 6.9% και 5.4%, αντίστοιχα. Στη κανονική χτεσινή συνεδρίαση, ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε κατά 0.2%, με τις Netflix (NFLX), Travelers Companies (TRV), Broadcom Corporation (BRCM), Yahoo! (YHOO) και Waters Corporation (WAT) να υποχωρούν κατά 4.5%, 3.8%, 4.3%, 1.8% και 5.9%, ενώ στον αντίποδα οι Peabody Energy (BTU), Texas Instruments (TXN), United Technologies Corporation(UTX) και Lockheed Martin (LMT) ενισχύθηκαν κατά 5.0%, 4.0%, 3.0% και 2.0%, αντίστοιχα.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Πιθανά κέρδη κατά το άνοιγμα
Οι δείκτες DAX και CAC αναμένονται κατά 13 μονάδες και από 8 έως 9 μονάδες ανοδικοί στο άνοιγμα, αντίστοιχα. Οι σημαντικότερες οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα περιλαμβάνουν τους μεταποιητικούς δείκτες της Markit για Ευρωζώνη, Γερμανία και Γαλλία, το δείκτη τιμών παραγωγού της Ισπανίας καθώς και το εμπορικό ισοζύγιο της Ιταλίας, ενώ οι Daimler AG (DAI), Volvo AB (VOLVB), Compagnie de SaintGobain SA (SGO), Unibail-Rodamco SE (UL), Thales SA (HO), Edenred SA (EDEN) and Areva SA (AREVA) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Οι Danone SA (BN) και Starbucks Corporation θα προχωρήσουν σε συνεργασία, η οποία προβλέπει την πώληση γαλακτοκομικών προϊόντων στην αλυσίδα καταστημάτων της δεύτερης. Τέλος, η Deutsche Bank AG (DBK) θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του τμήματος διαχείρισης χρεογράφων, σε μια προσπάθεια εξορθολογισμού του κόστους.

Μακροοικονομική ενημέρωση
Το εμπορικό έλλειμμα της Ιαπωνίας περιορίζεται: Το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο της Ιαπωνίας περιορίστηκε στα JPY 180.8 δις. για τον Ιούνιο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών και συγκρινόμενο με το έλλειμμα ύψους JPY 996.4 του Μαΐου.

Η μεταποιητική δραστηριότητα της Κίνας συρρικνώνεται απρόσμενα:
Ο μεταποιητικός δείκτης PMI της HSBC για την Κίνα, υποχώρησε στο 47,7 για τον Ιούλιο, συγκρινόμενος με το επίπεδο 48.2 του προηγούμενου μήνα.

Ο πληθωρισμός της Αυστραλίας μειώνεται:
Ο ετησιοποιημένος πληθωρισμός της Αυστραλίας μειώθηκε στο 2.4% για το δεύτερο τρίμηνο του 2013, συγκρινόμενος με το επίπεδο 2.5% του προηγούμενου τριμήνου.

Το εμπορικό πλεόνασμα της Νέας Ζηλανδίας αυξάνεται:
Για τον Ιούνιο, το εμπορικό πλεόνασμα της Νέας Ζηλανδίας ανήλθε στα NZD414 εκατ, συγκρινόμενο με το πλεόνασμα ύψους NZD 39 εκατ. του προηγούμενου μήνα.

Saxo Bank

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.

';