Αγορά συναλλάγματος: Το EUR δέχεται πιέσεις - 23 Μαΐου 2013‏

Αγορά συναλλάγματος: Το EUR δέχεται πιέσεις - 23 Μαΐου 2013‏

Saxo Bank  | 23.05.2013 12:19

Αγορά συναλλάγματος: Το EUR δέχεται πιέσεις
Το EUR υποχωρεί σήμερα το πρωί έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων, με τους επενδυτές να θορυβούνται από τις προθέσεις μερικών στελεχών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) για περιορισμό του προγράμματος αγοράς ομολόγων, ακόμα και από τον Ιούνιο. Παράλληλα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν σήμερα οι δείκτες PMI για το δευτερογενή και τριτογενή τομέα παραγωγής της Ευρωζώνης, οι οποίοι αναμένονται βελτιωμένοι για τον Μάιο. Στις 5 am GMT, το EUR υποχωρούσε κατά 0.1% έναντι του USD, στο 1.2848, ενώ κατέγραφε οριακή πτώση έναντι του GBP, στο 0.8541. Το AUD τέλος, υποχώρησε κατά 0.6% σε σχέση με το USD, επηρεαζόμενο από την περιορισμένη μεταποιητική δραστηριότητα της Κίνας για το Μάιο.

Μετοχές στην Αγγλία: Αναμένονται ισχυρές πτωτικές τάσεις στο άνοιγμα
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται κατά 76 μονάδες πτωτικός στο άνοιγμα. Οι σημαντικότερες οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα περιλαμβάνουν το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν, το δείκτη υπηρεσιών, καθώς και τις συνολικές κρατικές δαπάνες, ενώ οι SABMiller (SAB), United Utilities Group (UU), Investec (INVP), Pennon Group (PNN), Booker Group (BOK), Daily Mail &General Trust (DMGO), Mitchells and Butlers (MAB), AVEVA Group (AVV), Qinetiq Group (QQ) και Electrocomponents (ECM) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters και μια έκθεση των Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, οι συναλλαγές της Glencore Xstrata (GLEN) με το Ιράν, ίσως παραβιάζουν τους διεθνείς περιορισμούς όπου έχουν τεθεί για το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας. Τέλος, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η Lloyds Banking Group (LLOY) σκοπεύει να δημοπρατήσει USD 8.7 δις. τιτλοποιημένα στεγαστικά δάνεια, χωρίς τη στήριξη της κυβέρνησης.

Ασία: Απώλειες για τις Ασιατικές αγορές
Οι Ασιατικές αγορές υποχώρησαν σήμερα το πρωί, λόγω της απογοητευτικής εικόνας του μεταποιητικού κλάδου της Κίνας για τον Μάιο, αλλά και των ανησυχιών για πρόωρη λήξη του προγράμματος αγοράς ομολόγων στις ΗΠΑ. Πιο συγκεκριμένα, στην Ιαπωνία οι Mitsubishi Motors (7211) και Sony (6758) υποχώρησαν λόγω αρνητικής αναθεώρησης των πωλήσεών τους, ενώ αντίθετα η Toyota Motor (7203) ήταν από τις μετοχές που έκλεισαν τη συνεδρίαση ανοδικά. Στις 5 am GMT, ο δείκτης Nikkei 225 υποχωρούσε κατά 2.3%, στις 15,274.8 μονάδες. Όσον αφορά τις υπόλοιπες Ασιατικές αγορές, στην Κίνα οι Sinolink Securities (600109) και New China Life Insurance (601336), στο Χόνγκ Κόνγκ οι HSBC Holdings (5), China ConstructionBank (939) και AIA Group (1299) και στη Νότια Κορέα η Daewoo International (047050), ήταν από τις μετοχές που κατέγραψαν απώλειες. Αντίθετα, η έντονη φημολογία για βελτιωμένη κερδοφορία δευτέρου τριμήνου οδήγησε την SK Hynix (000660) σε άνοδο.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Απώλειες για τα ΣΜΕ
Στις 5 am GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 κατέγραφαν απώλειες κατά 7.6 μονάδες. Οι σημαντικότεροι οικονομικοί δείκτες για σήμερα περιλαμβάνουν το μεταποιητικό δείκτη Markit, τις μεταβολές των επιδομάτων ανεργίας, καθώς το δείκτη τιμών ακινήτων, ενώ οι Salesforce.com (CRM), Gap (GPS), Ralph Lauren (RL), Ross Stores (ROST), Hormel Foods (HRL), DollarTree (DLTR), ING US (VOYA) και Sears Holdings (SHLD) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Μετά από την κανονική χτεσινή συνεδρίαση, μεταξύ άλλων οι Hewlett-Packard(HPQ), PetSmart (PETM), Synopsys (SNPS), Workday (WDAY) και Pacific Sunwear of California (PSUN) ενισχύθηκαν κατά 13.9%, 2.4%, 2.1%, 3.4% και 19.5%, ενώ οι DryShips(DRYS) και Apricus Biosciences (APRI) υποχώρησαν κατά 3.8% και 9.4%, αντίστοιχα. Στην κανονική χτεσινή συνεδρίαση ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε κατά 0.8%, λόγω των φόβων για πρόωρο τερματισμό του προγράμματος αγοράς ομολόγων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας. Μεταξύ άλλων, οι Target Corporation (TGT), Amphenol (APH) και Analog Devices (ADI)υποχώρησαν κατά 4%, 4.2%, καιν 2%, ενώ στον αντίποδα, οι Pfizer (PFE), Bristol-Myers Squibb (BMY) και Intuit (INTU), έκλεισαν τη συνεδρίαση ενισχυμένες κατά 1.8%, 5.3% και 1.2%, αντίστοιχα.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Πιθανόν πτωτικές στο άνοιγα
Οι δείκτες DAX και CAC αναμένονται κατά 111 και 35 μονάδες πτωτικοί στο άνοιγμα, αντίστοιχα. Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις των μεταποιητικών δεικτών PMI Ευρωζώνης, Γερμανίας και Γαλλίας, του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης της Ευρωζώνης, καθώς και του εμπορικού ισοζυγίου της Ιταλίας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει η ομιλία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi, μέσα στην ημέρα. Οι SOITEC (SOI), Cie des Alpes (CDA), Geratherm Medical AG (GME) και Digital Identification SolutionsAG (D7S) έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων μέσα στην ημέρα. Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η Deutsche Telekom AG (DTE) εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης του μεριδίου που κατέχει στην Scout24 Holding GmbH. Τέλος, ένα από τα ανώτερα στελέχη της Banca Monte dei Paschi di Siena SpA (BMPS) κατηγορείται από την Ιταλική δικαιοσύνη για παραβίαση του κανονισμού περί εσωτερικής πληροφόρησης.

Μακρο-οικονομική ενημέρωση

Τα πρακτικά της Fed καταδεικνύουν τις προτάσεις κάποιων μελών για πρόωρο περιορισμό του προγράμματος αγοράς ομολόγων: Τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) κατέδειξαν ότι υπήρξαν αρκετά μέλη τα οποία υποστηρίζουν τον περιορισμό του προγράμματος αγοράς ομολόγων, ακόμα και από τον Ιούνιο, εάν η οικονομία διατηρήσει τη δυναμική της.

Η μεταποιητική δραστηριότητα της Κίνας συρρικνώνεται απρόσμενα:
Ο μεταποιητικός δείκτης HSBC PMI για την Κίνα, υποχώρησε αναπάντεχα στο 49.6 για τον Μάιο, το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 7 μηνών και συγκρινόμενος με το επίπεδο 50.4 του Απριλίου.

Οι προσδοκίες για αυξημένο πληθωρισμό στην Αυστραλία ενισχύονται:
Ο δείκτης προσδοκιών για τον πληθωρισμό της Αυστραλίας ανήλθε στο 2.3% για τον Μάιο, συγκρινόμενος με το επίπεδο 2.2% του προηγούμενου μήνα.

Saxo Bank

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.