Αγορά συναλλάγματος: Το EUR δέχεται πιέσεις - 14 Ιουνίου 2013‏

Αγορά συναλλάγματος: Το EUR δέχεται πιέσεις - 14 Ιουνίου 2013‏

Saxo Bank  | 14.06.2013 11:24

Αγορά συναλλάγματος: Το EUR δέχεται πιέσεις
Το EUR καταγράφει απώλειες σήμερα το πρωί έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων. Στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται ένα πλήθος οικονομικών δεικτών από τις ΗΠΑ, οι οποίοι κατά γενικό κανόνα θα καταδεικνύουν ότι η οικονομία οδηγείται προς οριστική ανάκαμψη. Επιπλέον όσον αφορά την Ευρωζώνη, η ανεργία και ο πληθωρισμός τριμήνου αναμένεται να μονοπωλήσουν τον ενδιαφέρον της αγοράς. Στις 05:00 GMT, το EUR υποχωρούσε κατά 0.3% και 0.1% σε σχέση με το USD και το GBP, στο 1.3345 και GBP 0.8501, αντίστοιχα. Το JPY τέλος, ενισχύθηκε κατά 0.6% και 0.2% σε σχέση με το EUR και το USD, αντίστοιχα, με τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας (BoJ) να δείχνουν ότι υπήρξε διάχυτη η αίσθηση ανάμεσα στα μέλη της ότι η Ιαπωνική οικονομία βρίσκεται στο σωστό δρόμο.

Μετοχές στην Αγγλία: Αναμένονται ανοδικές κατά την έναρξη της συνεδρίασης
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται από 27 έως 29 μονάδες ανοδικός κατά το άνοιγμα. Ο σημαντικότερος οικονομικός δείκτης για σήμερα είναι ο προπορευόμενος δείκτης CB, ενώ οι Polar Capital Holdings (POLR) και Ensor Holdings (ESR) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Η θυγατρική της Vodafone Group (VOD) στην Ινδία δείχτηκε πρόστιμο ύψους INR 1 δις. από τον αντίστοιχο εποπτικό οργανισμό των τηλεπικοινωνιών, για παρατυπίες που παρατηρήθηκαν από το 2003 έως το 2005. Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η ίδια εταιρία εξετάζει το ενδεχόμενο εξαγοράς της Fastweb SpA, ώστε να μπορέσει να επεκταθεί στην Ιταλική αγορά. Τέλος, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η AstraZeneca (AZN) συνεργάζεται με όλο και περισσότερους εξωτερικούς ερευνητές για την ανακάλυψη νέων φαρμάκων που θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση του καρκίνου.

Ασία: Ανοδικές τάσεις για τις Ασιατικές αγορές
Τα Ασιατικά χρηματιστήρια ενισχύθηκαν σήμερα το πρωί, ακολουθώντας τα χτεσινά κέρδη στη Wall Street. Πιο συγκεκριμένα, στην Ιαπωνία ξεχώρισαν οι KawasakiHeavy Industries (7012), Toyota Industries Corporation (6201), Mazda Motor (7261), Casio Computer (6952) και Suzuki Motor (7269) οι οποίες έκλεισαν τη συνεδρίαση με κέρδη. Στις 05:00 GMT, ο δείκτης Nikkei 225 ήταν ενισχυμένος κατά 2.4%, στις 12,742.8 μονάδες.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες Ασιατικές αγορές, ξεχώρισαν στην Κίνα η China State Construction Engineering (601668), στο Χονγκ Κόνγκ οι Jiangxi Copper (358) καιAgile Property Holdings (3383), όπως και στη Νότια Κορέα η Woongjin Chemical Company (008000), οι οποίες ενισχυθήκαν κατά την πρωινή συνεδρίαση.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ καταγραφούν οριακές απώλειες
Στις 05:00 GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 υποχωρούσαν κατά 0.8 μονάδες. Οι σημαντικότεροι οικονομικοί δείκτες για σήμερα περιλαμβάνουν το δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης Reuters/Michigan, τη βιομηχανική και μεταποιητική παραγωγή, το δείκτη τιμών παραγωγού, το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών καθώς και τις μακροχρόνιες χρηματοροές TIC, ενώ οι Smithfield Foods (SFD) και NGL Energy Partners LP (NGL) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Μετά από την κανονική χτεσινή συνεδρίαση, τα βελτιωμένα αποτελέσματα οδήγησαν τις Restoration Hardware Holdings (RH), Smith & Wesson Holding (SWHC), Ocwen Financial(OCN) και Franklin Resources (BEN) σε άνοδο κατά 10.5%, 4.7%, 3.5% και 1.3%, αντίστοιχα. Αντίθετα, η περιορισμένη κερδοφορία για το τέταρτο τρίμηνο οδήγησε την Casey’s General Stores (CASY) σε απώλειες κατά 2.1%.

Στην κανονική χθεσινή συνεδρίαση, ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε κατά 1.5%, επηρεαζόμενος από τις βελτιωμένες λιανικές πωλήσεις, αλλά και από μια αναφορά στον τύπο που κατεύνασε τις ανησυχίες για πρόωρη λήξη του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης. Μεταξύ άλλων, οι Apple (AAPL), Gannett Company (GCI), PVHCorporation (PVH) και Safeway (SWY) ενισχύθηκαν κατά 0.9%, 34%, 10.2% και 7.4%, ενώ στον αντίποδα οι E. I. du Pont de Nemours and Company (DD) καιWilliams Companies (WMB) υποχώρησαν κατά 0.7% και 1%, αντίστοιχα.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Πιθανά κέρδη κατά την έναρξη της συνεδρίασης
Οι δείκτες DAX και CAC αναμένονται από 55 έως 58 μονάδες και από 14 έως 15 μονάδες ανοδικοί κατά το άνοιγμα, αντίστοιχα. Οι σημαντικότεροι οικονομικοί δείκτες για σήμερα περιλαμβάνουν το δείκτη τιμών καταναλωτή κα τη μεταβολή στην απασχόληση για την Ευρωζώνη. Μέσα στην ημέρα οι Gerry Weber International AG (GWI1)και Deutsche Beteiligungs AG (DBA) θα ανακοινώσουν εταιρικά αποτελέσματα. Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η Fiat SpA (F) βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με 9 τραπεζικά ιδρύματα για την άντληση κεφαλαίων ύψους USD 2.6 δις. που θα χρησιμοποιηθούν για την εξαγορά του εναπομείναντος μεριδίου στην ChryslerGroup LLC. Η Hochtief AG (HOT) θα προχωρήσει σε επαναγορά ιδίων μετοχών αξίας EUR 260 εκατ. Τέλος, η Banca Monte dei Paschi di Siena SpA (BMPS) θα πραγματοποιήσει έκτακτη γενική συνέλευση στις 18 και 19 Ιούλιου για την κατάργηση του κανόνα του 4% που χρειάζεται κάποιος μέτοχος για να έχει δικαίωμα ψήφου.

Μακρο-οικονομική ενημέρωση
Η Ιαπωνική οικονομία δείχνει σημάδια ανάκαμψης, σύμφωνα με τα πρακτικά της BoJ: Τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας (BoJ), κατέδειξαν ότι υπήρχε διάχυτη η αίσθηση ανάμεσα στα μέλη ότι η οικονομία οδηγείται προς ανάκαμψη. Υπήρξαν βέβαια κάποια μέλη που εξέφρασαν την ανησυχία τούς σχετικά με την αυξημένη μεταβλητότητα που εμφανίστηκε στις αγορές ομολόγων.

Η μεταποιητική δραστηριότητα της Νέας Ζηλανδίας βελτιώνεται περεταίρω: Για το Μάιο, ο μεταποιητικός δείκτης της Νέας Ζηλανδίας ανήλθε στο επίπεδο 59.2, το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2004 και συγκρινόμενος με την ένδειξη 55.2 του προηγούμενου μήνα.

Saxo Bank

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Polski Português (Portugal) Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.

';