Αγορά συναλλάγματος: Το EUR δέχεται πιέσεις - 10 Ιουνίου 2013‏

Αγορά συναλλάγματος: Το EUR δέχεται πιέσεις - 10 Ιουνίου 2013‏

Saxo Bank  | 10.06.2013 11:12

Αγορά συναλλάγματος: Το EUR δέχεται πιέσεις
Το EUR καταγράφει απώλειες έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων σήμερα το πρωι, με τους επενδυτές να προτιμούν πιο ασφαλή καταφύγια για τα κεφάλαιά τους. Ο λόγος για αυτό το γεγονός είναι η εκ νέου αναζωπύρωση των ανησυχιών για πρόωρη λήξη του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης στις ΗΠΑ, μετά από την βελτιωμένη εικόνα της αγοράς εργασίας των ΗΠΑ που κατέδειξαν οι μισθοδοσίες. Επιπλέον οι αδύναμοι οικονομικοί δείκτες για την οικονομία της Κίνας επιβάρυναν το επενδυτικό ενδιαφέρον. Στη σημερινή συνεδρίαση, οι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση του δείκτη επενδυτικού κλίματος Sentix για την Ευρωζώνη. Στις 05:00 GMT, το EUR υποχωρούσε κατά 0.3% σε σχέση με το USD, στο 1.3194, ενώ κατέγραφε οριακές απώλειες σε σχέση με το GBP, στο 0.8500. Το AUD τέλος, υποχώρησε κατά 0.8% σε σχέση με το USD, λόγω χαμηλής ζήτησης για τα νομίσματα με υψηλές αποδόσεις.

Μετοχές στην Αγγλία: Αναμένονται πτωτικές κατά την έναρξη της συνεδρίασης
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται από 15 έως 17 μονάδες πτωτικός κατά το άνοιγμα. Ο σημαντικότερος οικονομικός δείκτης για σήμερα είναι οι ο δείκτης τιμών ακινήτωνRICS, ενώ οι Great Eastern Energy (GEEC), RWS Holdings (RWS), Green Dragon Gas (GDG), Latchways (LTC), Falkland Islands Holdings (FKL) και WilliamSinclair Holdings (SNCL) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Σύμφωνα με τους Sunday Times, ο βρετανός υπουργός οικονομικών George Osborne, μπορεί να ανακοινώσει στις 19 Ιουνίου την πώληση του 39% που κατέχει το κράτος στην Lloyds Banking Group (LLOY). Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ίσως μέσα στην εβδομάδα η Punch Taverns (PUB) υποβάλλει ένα νέο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του χρέους της. Τέλος, σύμφωνα με την Sunday Telegraph, η British SkyBroadcasting Group (BSY) θα προχωρήσει σε σημαντικές μειώσεις στην τιμολόγηση των παρεχόμενων υπηρεσιών, ώστε να ανταπεξέλθει στον ανταγωνισμό με τα νέα κανάλια της BT Group (BT/A).

Ασία: Κέρδη για τις Ασιατικές αγορές
Τα Ασιατικά χρηματιστήρια ενισχύονται σήμερα το πρωί, ακολουθώντας την τάση της Wall Street στη συνεδρίαση της Παρασκευής. Πιο συγκεκριμένα, στην Ιαπωνία ξεχώρισαν οι Sharp Corporation (6753), Softbank Corporation (9984) και Toshiba Corporation (6502), οι οποίες μεταξύ άλλων έκλεισαν τη συνεδρίαση με κέρδη. Στις 05:00 GMT, ο δείκτης Nikkei 225 ήταν ενισχυμένος κατά 3.5%, στις 13,331.9 μονάδες. Στο Χόνγκ Κόνγκ, η Tencent Holdings (700) ενισχύθηκε μετά από την είδηση για εξαγορά του 15% της Patimas Computers, όπως και στη Νότια Κορέα η Korea Electric Power Corporation (015760), κινήθηκε ανοδικά μετά από την επανεκκίνηση ενός πυρηνικού αντιδραστήρα που ήταν σε αδράνεια για 8 μήνες. Αντίθετα, οι φήμες για πώληση του μεριδίου που κατέχει η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας στην Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Company (042660), οδήγησαν την μετοχή της σε πτώση. Οι αγορές στην Κίνα παρέμειναν κλειστές σήμερα λόγω αργίας.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ ενισχύονται
Στις 05:00 GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 κατέγραφαν κέρδη κατά 1.9 μονάδες. Δεν έχουν προγραμματιστεί σημαντικές οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα, ενώ οιAnnie’s Inc. (BNNY) και Diamond Foods (DMND) θα ανακοινώσουν εταιρικά αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Μετά από την κανονική συνεδρίαση της Παρασκευής, οι Textura Corporation (TXTR), Equinix (EQIX), Gafisa ADS (GFA) και Callon Petroleum (CPE) ενισχύθηκαν κατά 10.8%, 6%, 5.1% και 3.6%, ενώ αντίθετα οιQuiksilver (ZQK), Mitcham Industries (MIND) και Sequenom (SQNM) υποχώρησαν κατά 3.8%, 16.9% και 4.2%, αντίστοιχα. Στην κανονική συνεδρίαση της Παρασκευής ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε κατά 1.3%, επηρεαζόμενος από την βελτιωμένη εικόνα της αγοράς εργασίας που κατέδειξαν οι μισθοδοσίες για τον Μάιο. Μεταξύ άλλων, οι Morgan Stanley (MS), Citigroup (C), Wal-Mart Stores (WMT), Abercrombie & Fitch (ANF), Yum! Brands (YUM), Salesforce.com (CRM),Gap (GPS) και GameStop Corporation (GME) ενισχύθηκαν κατά 6.3%, 1.5%, 0.9%, 4.2%, 3.4%, 4.1%, 2.7% και 6.2% αντίστοιχα. Στον αντίποδα οι IntelCorporation (INTC) και Iron Mountain (IRM) υποχώρησαν κατά 0.2% και 15.8%.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Πιθανές απώλειες κατά την έναρξη της συνεδρίασης
Ο δείκτης DAX αναμένεται από 3 μονάδες πτωτικός έως 3 μονάδες ανοδικός, ενώ ο δείκτης CAC αναμένεται από 7 έως 10 μονάδες πτωτικός κατά το άνοιγμα. Οι σημαντικότερες οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα περιλαμβάνουν το δείκτη επενδυτικού κλίματος Sentix για την Ευρωζώνη, το ΑΕΠ της Ιταλίας, τη βιομηχανική παραγωγή Ιταλίας, Γαλλίας και Ελλάδας, τις λιανικές πωλήσεις και το δείκτη απασχόλησης της Ελβετίας, καθώς και το δείκτη τιμών καταναλωτή της Ελλάδας, ενώ δεν έχουν προγραμματιστεί εταιρικές ανακοινώσεις για σήμερα. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Ιαπωνική Softbank Corporation βρίσκεται σε συζητήσεις με την DeutscheTelekom AG (DTE) για πιθανή εξαγορά της θυγατρικής της, T-Mobile USA. Ο Sergio Marchionne, διευθύνων σύμβουλος της Fiat SpA (F), επισήμανε ότι η εταιρία βρίσκεται σε αναζήτηση νέας συνεργασίας στην Κίνα για την κατασκευή των νέων μοντέλων της Chrysler. Τέλος, σύμφωνα με την Ιταλική εφημερίδα Il Sole 24, η BerkshireHathaway, εταιρία που ελέγχεται από τον Warren Buffett, ενδιαφέρεται για την εξαγορά παγίων της Unipol Gruppo Finanziario SpA (UNI) που θα προκύψουν από τη συγχώνευση της δεύτερης με την Fondiaria-Sai SpA (FSA).

Μακρο-οικονομική ενημέρωση
Ο πληθωρισμός στην Κίνα μειώνεται: Ο πληθωρισμός στην Κίνα μειώθηκε στο 2.1% για τον Μάιο, συγκρινόμενος με το επίπεδο 2.4% του Απριλίου

Το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας αυξάνεται: Το πλεόνασμα στο εμπορικό ισοζύγιο της Κίνας ανήλθε στα USD 20.4 δις για τον Μάιο, συγκρινόμενο με τα USD 18.2 δις του Απριλίου. Για την ίδια περίοδο οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 1%, ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 0.3%.

Οι τιμές παραγωγού στην Κίνα υποχωρούν περεταίρω: Ο δείκτης τιμών παραγωγού (PPI) της Κίνας μειώθηκε κατά 2.9% μέσα στον Μάιο, συγκρινόμενος με μια πτώση κατά 2.6% που καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα.

Η προσφορά χρήματος M2 της Κίνας αυξάνεται με φθίνοντα ρυθμό: Για τον Μάιο, η προσφορά χρήματος Μ2 της Κίνας αυξήθηκε κατά 15.8%, συγκρινόμενη με μια αύξηση κατά 16.1% που παρατηρήθηκε τον Απρίλιο.

Ο ρυθμός ανάπτυξης της Ιαπωνίας ξεπερνάει τις προσδοκίες: Το ΑΕΠ της Ιαπωνίας αυξήθηκε κατά 1% μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για ρυθμό 0.9% και συγκρινόμενο με το ρυθμό ανάπτυξης 0.3% του τελευταίου τριμήνου του 2012.

Το εμπορικό έλλειμμα της Ιαπωνίας αυξάνεται: Το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο της Ιαπωνίας ανήλθε σε JPY 818.8 δις για τον Απρίλιο, συγκρινόμενο με τα JPY219.9 δις. που καταγράφηκαν τον προηγούμενο μήνα.

Saxo Bank

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Polski Português (Portugal) Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.

';