Αγορά συναλλάγματος: Πτωτική διαπραγμάτευση για το EUR - 16 Μαΐου 2013‏

Αγορά συναλλάγματος: Πτωτική διαπραγμάτευση για το EUR - 16 Μαΐου 2013‏

Saxo Bank  | 16.05.2013 12:02

Αγορά συναλλάγματος: Πτωτική διαπραγμάτευση για το EUR
Το EUR συνέχισε την πτωτική του πορεία έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων, υποχωρώντας σήμερα το πρωί κάτω από το 1.29 σε σχέση με το USD. Οι επενδυτές στράφηκαν προς πιο ασφαλή καταφύγια, μετά από τα απογοητευτικά δεδομένα του ΑΕΠ πρώτου τριμήνου της Ευρωζώνης, αλλά και της μεταποιητικής και βιομηχανικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ. Παράλληλα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι σημερινές ανακοινώσεις των Δεικτών Τιμών Καταναλωτή για Ευρωζώνη και ΗΠΑ, καθώς και το εμπορικό ισοζύγιο της πρώτης. Στις 5 am GMT, το EUR σημείωνε απώλειες κατά 0.2% έναντι του USD, στο 1.2872, ενώ κατέγραφε οριακή πτώση έναντι του GBP, στο 0.8456. Το JPY τέλος, ενισχύθηκε κατά 0.3% και 0.1% έναντι των EUR και USD, αντίστοιχα, ευνοημένο από τον βελτιωμένο ρυθμό ανάπτυξης της Ιαπωνικής οικονομίας για το πρώτο τρίμηνο του 2013.

Μετοχές στην Αγγλία: Αναμένονται οριακά πτωτικές στο άνοιγμα
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται από 1 έως 3 μονάδες πτωτικός στο άνοιγμα. Δεν έχουν προγραμματιστεί σημαντικές οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα, ενώ οι National Grid (NG/), 3i Group (III), VedantaResources (VED), Invensys (ISYS), TalkTalk Telecom Group (TALK), Euromoney Institutional Investor (ERM), Marston's (MARS), Grainger (GRI), Shanks Group (SKS) και Stobart Group(STOB) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Ο David Cameron, πρωθυπουργός της χώρας, επισήμανε ότι είναι θετικός στο ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης της Royal Bank of Scotland (RBS), με απαραίτητη προϋπόθεση όμως, τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης της εταιρίας. Τέλος, συμφώνα με το δίκτυο Sky News, ο Harriet Green, διευθύνων σύμβουλος της Thomas Cook Group (TCG), αναμένεται να ανακοινώσει τα σχέδια της εταιρίας για άντληση κεφαλαίων ύψους GBP 400.0 εκατ. μέσω έκδοσης μετοχών και δικαιωμάτων.

Ασία: Κέρδη για τα Ασιατικά χρηματιστήρια
Οι Ασιατικές αγορές ενισχύθηκαν σήμερα το πρωί, ακολουθώντας τα χτεσινά κέρδη στη Wall Street. Πιο συγκεκριμένα, στη Ιαπωνία μεταξύ άλλων, οι Dai-ichi Life Insurance (8750) και Olympus Corporationέκλεισαν τη συνεδρίαση με κέρδη, ενώ οι προβλέψεις για μειωμένη κερδοφορία οδήγησαν τις Mitsubishi UFJ Financial Group (8306), Sumitomo Mitsui Financial Group (8316) και Mizuho Financial Group(8411) σε απώλειες. Στις 5 am GMT, ο δείκτης Nikkei 225 κατέγραφε απώλειες κατά 1.2%, στις 14,921.0 μονάδες. Όσον αφορά τις υπόλοιπες Ασιατικές αγορές, στην Κίνα οι China Vanke (000002), Gemdale(600383) και China Merchants Property (000024), στο Χόνγκ Κόνγκ οι Tencent Holdings (700) και HSBC Holdings (5), όπως και στην Νότια Κορέα οι S-Oil Corporation (010950) και SK HoldingsCompany (003600), ήταν μεταξύ άλλων από τις μετοχές που έκλεισαν τη συνεδρίαση με κέρδη. Στον αντίποδα, η Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (042660) υποχώρησε, επηρεαζόμενη από τα μειωμένα λειτουργικά έσοδα του πρώτου τριμήνου.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Απώλειες για τα ΣΜΕ
Στις 5 am GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 υποχωρούσαν κατά 1 μονάδα. Οι σημαντικότεροι οικονομικοί δείκτες για σήμερα περιλαμβάνουν το δείκτη τιμών καταναλωτή, τις μεταβολές των επιδομάτων ανεργίας, καθώς και τις νέες οικοδομικές άδειες, ενώ οι Wal-Mart Stores (WMT), Dell (DELL), Applied Materials (AMAT), Nordstrom (JWN), Kohl’s Corporation (KSS), Autodesk (ADSK) και J. C. Penney(JCP), έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων μέσα στην ημέρα. Μετά από την κανονική χτεσινή συνεδρίαση, οι Cisco Systems (CSCO), Tesla Motors (TSLA), Dillard’s (DDS) και Sapient(SAPE) ενισχύθηκαν κατά 8.8%, 8.4%, 3.8% και 6.3%, ενώ στον αντίποδα οι DDR Corporation (DDR) και Jack in the Box (JACK) υποχώρησαν κατά 2.9% και 0.9%, αντίστοιχα. Στην κανονική χτεσινή συνεδρίαση, ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0.5%, λόγω αυξημένης αισιοδοξίας για συνέχιση της υφιστάμενης νομισματικής πολιτικής από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Fed), μετά από την μειωμένη μεταποιητική και βιομηχανική παράγωγη της χώρας για τον Απρίλιο. Μεταξύ άλλων, οι Google (GOOG), Agilent Technologies (A) και Macy’s (M) ενισχύθηκαν κατά 3.3%, 3.9% και 2.5%, ενώ οι Apple(APPL), Computer Sciences (CSC) και Deere & Company (DE) υποχώρησαν κατά 3.4%, 9.7% και 4.4%, αντίστοιχα.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Πιθανόν με αρνητικό πρόσημο στο άνοιγμα
Οι δείκτες DAX και CAC αναμένονται από 11 έως 12 μονάδες και από 6 έως 7 μονάδες πτωτικοί στο άνοιγμα, αντίστοιχα. Οι επενδυτές αναμένουν σήμερα τις ανακοινώσεις του δείκτη τιμών καταναλωτή και του εμπορικού ισοζυγίου της Ευρωζώνης, των μισθοδοσιών της Γαλλίας καθώς και του εμπορικού ισοζυγίου της Ιταλίας, ενώ οι Cie Financiere Richemont SA (CFR), Zurich Insurance Group AG (ZURN), CNPAssurances (CNP), Suedzucker AG (SZU), Subsea 7 SA (SUBC) και Wirecard AG (WDI) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Roche Holding AG(ROG) εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης των μονάδων κατασκευής μετρητών γλυκόζης στο αίμα. Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, οι Telefonaktiebolaget LM Ericsson (ERICB) και Nokia SiemensNetwork, ήταν από τις εταιρίες που επέμειναν για την άρση της επικείμενης φορολογίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για τον εξοπλισμό των δικτύων κινητής τηλεφωνίας που θα προέρχεται από την Κίνα. Τέλος, ηDeutsche Euroshop AG (DEQ) παρουσίασε αυξημένα έσοδα και βελτιωμένη κερδοφορία για το πρώτο τρίμηνο του 2013.

Μακρο-οικονομική ενημέρωση
Η ανάπτυξη της Ιαπωνικής οικονομίας ξεπερνάει τις προβλέψεις: Το ΑΕΠ της Ιαπωνίας αυξήθηκε κατά 0.9% στο πρώτο τρίμηνο του 2013, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών και συγκρινόμενο με μια αύξηση κατά 0.3% που συντελέστηκε στο τελευταίο τρίμηνο του 2012.

Οι ΞΑΕ στην Κίνα αυξάνονται με φθίνοντα ρυθμό: Για τον Απρίλιο, οι Ξένες Άμεσες Επενδύσεις (ΞΑΕ) στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 0.4% και ανήλθαν σε USD 8.4 δις, συγκρινόμενες με μια αύξηση κατά 5.7% που παρατηρήθηκε κατά τον Μάρτιο.

Ο ΔΤΠ της Νότιας Κορέας υποχωρεί περεταίρω: Ο Δείκτης Τιμών Παραγωγού (ΔΤΠ) της Νότιας Κορέας για τον Απρίλιο, μειώθηκε κατά 2.8%, καταγράφοντας την μεγαλύτερη μείωση από τον Οκτώβριο του 2009 και συγκρινόμενος με μια πτώση κατά 2.4% που σημειώθηκε κατά τον προηγούμενο μήνα.

Η μεταποιητική δραστηριότητα της Νέας Ζηλανδίας βελτιώνεται: Σε μηνιαία βάση, ο μεταποιητικός δείκτης PMI για τη Νέα Ζηλανδία ανήλθε στο 54.5 για τον Απρίλιο, συγκρινόμενος με το επίπεδο 53.4 του προηγούμενου μήνα.

Saxo Bank

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Polski Português (Portugal) Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.