Αγορά συναλλάγματος: Πτωτικές τάσεις για το USD - 29 Απριλίου 2013

Αγορά συναλλάγματος: Πτωτικές τάσεις για το USD - 29 Απριλίου 2013

Saxo Bank  | 29.04.2013 13:06

Αγορά συναλλάγματος: Πτωτικές τάσεις για το USD
Το USD καταγράφει απώλειες σήμερα το πρωί έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων, με την Ιταλία να καταφέρνει να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας, θέτοντας τέλος σε μια μακρά περίοδο πολιτικής αστάθειας για τη χώρα. Στο επίκεντρο σήμερα βρίσκεται ο πληθωρισμός της Γερμανίας καθώς και οι δείκτες καταναλωτικής εμπιστοσύνης της Ευρωζώνης. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η κατανάλωση στις ΗΠΑ, που αναμένεται περιορισμένη για τον Μάρτιο. Στις 05:00 GMT, το GBP και το EUR ήταν ενισχυμένα κατά 0.5% και 0.2% έναντι του USD σε επίπεδα 1.5525 και 1.3051, αντίστοιχα. Το AUD επίσης ενισχύθηκε κατά 0.3% έναντι του USD, επηρεαζόμενο από την βελτιωμένη κερδοφορία των εταιριών στην Κίνα για το πρώτο τρίμηνο. Το JPY τέλος, ενισχύθηκε κατά 0.4% έναντι των USD και EUR.

Μετοχές στην Αγγλία: Αναμένονται οριακά πτωτικές στο άνοιγμα
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται κατά 3 μονάδες πτωτικός στο άνοιγμα. Οι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης Gfk, ενώ οι Aberdeen Asset Management (ADN), Eurasia Drilling (EDCL), Redefine International (RDI), Cambria Automobiles (CAMB) καιEgdon Resources (EDR) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Η BHP Billiton (BLT) θα προχωρήσει στην πώληση του ορυχείο χαλκού στην περιοχή Pinto Valley της Αριζόνα, στην Capstone Mining Corporation με το συνολικό τίμημα να ανέρχεται σε USD 650 εκατ. Η Rio Tinto (RIO) επισήμανε ότι αναμένει τη λειτουργία του ορυχείου της στην περιοχή Kennecott να αποκατασταθεί πλήρως τις επόμενες ημέρες. Συμφώνα με τουςFinancial Times, ο Matthew Elderfield, επικεφαλής του συστήματος εποπτείας των τραπεζών της Ιρλανδίας, είναι ο πιο πιθανός υποψήφιος για την θέση του επικεφαλή κανονιστικής συμμόρφωσης για την Lloyds Banking Group (LLOY). Τέλος, σύμφωνα με την Sunday Times, η Invensys (ISYS) ίσως αντιμετωπίσει την πρόταση επιθετικής εξαγοράς από την ValueAct Capital, η οποία αποτελεί ένα κερδοσκοπικό κεφάλαιο που αυτή την στιγμή κατέχει το 8% της πρώτης.

Ασία: Καταγραφή κερδών
Οι Ασιατικές αγορές ενισχύονται σήμερα το πρωί, με τα χρηματιστήρια σε Ιαπωνία και Κίνα να παραμένουν κλειστά λόγω αργίας. Στο Χόνγκ Κόνγκ τα πολύ καλά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου οδήγησαν σε άνοδο τις ZTE Corporation (763) και Tsingtao Brewery Company (168). Αντίθετα, οι Dongfeng Motor Group (489), Zoomlion Heavy Industry Science and Technology (1157), China Eastern Airlines (670) και China Railway Group (390), έκλεισαν τη συνεδρίαση με απώλειες. Στη Νότια Κορέα, η OCI Company (010060) υποχώρησε, μετά από την ακύρωση παραγγελίας ύψους USD 1.3 δις. ενός από τους μεγαλύτερους πελάτες της, ενώ στον αντίποδα, η Hyundai Motor (005380) ενισχύθηκε μετά από την επίλυση των διαφορών που υπήρξαν με το σωματείο των εργαζομένων της.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Τα Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης σημειώνουν οριακές απώλειες
Στις 05:00 GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 υποχωρούσαν κατά 0.6 μονάδες. Οι σημαντικότεροι οικονομικοί δείκτες για σήμερα είναι το ατομικό εισόδημα, η κατανάλωση, οι εκκρεμείς πωλήσεις ακινήτων καθώς και ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος της Dallas Fed. Οι Express Scripts Holding (ESRX), Eaton Corporation (ETN), General Growth Properties (GGP), Loews Company (L), Newmont Mining (NEM), Roper Industries (ROP) και Hartford Financial Services Group (HIG) έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων μέσα στην ημέρα. Μετά από την κανονική συνεδρίαση της Παρασκευής, οι Actavis (ACT), MGT Capital Investments (MGT), EPL Oil & Gas (EPL) και Xcel Energy (XEL), ενισχύθηκαν κατά 2.5%, 4%, 2.7% και 2.6%, αντίστοιχα, ενώ οι MBIA Inc. (MBI), Dick’s Sporting Goods (DKS) και Fusion-io (FIO), διεύρυναν τις απώλειες της κανονικής συνεδρίασης κατά 1.9%, 1.3% και 1.1%, αντίστοιχα.

Στην κανονική συνεδρίαση της Παρασκευής το χαμηλότερο από το αναμενόμενο ποσοστό μεγέθυνσης του ΑΕΠ καθώς και τα δυσμενή εταιρικά αποτελέσματα, οδήγησαν τον δείκτη S&P 500 σε απώλειες κατά 0.2%. Μεταξύ άλλων, οι Amazon.com (AMZN), Yahoo! (YHOO), Altera (ALTR) καιCovidien (COV), υποχώρησαν κατά 7.2%, 2.1%, 5.3% και 6.6%, ενώ ανοδικά έκλεισαν τη συνεδρίαση οι J. C. Penney (JCP), D.R. Horton (DHI),Chevron (CVX) και Cerner (CERN), με κέρδη κατά 11.6%, 8.7%, 1.3% και 4.6% αντίστοιχα.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Πιθανόν με θετικό πρόσημο στο άνοιγμα
Οι δείκτες DAX και CAC αναμένονται κατά 13 και 4 μονάδες ανοδικοί στο άνοιγμα, αντίστοιχα. Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή Γερμανίας και Ισπανίας, των δεικτών καταναλωτικής εμπιστοσύνης Ευρωζώνης και Πορτογαλίας, καθώς και το Δείκτη Τιμών Παραγωγού της Ελλάδας, ενώ οι Deutsche Boerse AG (DB1), Fiat SpA (F), Bankinter SA (BKT), Sorin SpA (SRN) και Gamesa Corporacion TecnologicaSA (GAM) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Η Telenor ASA (TEL) συμφώνησε στην εξαγορά της θυγατρικής του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (ΟΤΕ-HTO) στη Βουλγαρία, Globul, με το συνολικό αντίτιμο να ανέρχεται στα USD 717 εκατ. Η KBC Groep NV (KBC) επίσης, θα προχωρήσει στην πώληση της θυγατρικής της, KBC Banka, στην Societe Generale Srbija. Τέλος, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, ηNatixis (KN) όρισε τον Brian Morrissey ως επικεφαλή του τμήματος διαχείρισης αξιογράφων.

Μακρο-οικονομική ενημέρωση
Οι τιμές των κατοικιών στη Αγγλία αυξάνονται: Σύμφωνα με την μηνιαία έρευνα της Hometrack, οι τιμές των κατοικιών στην Αγγλία αυξήθηκαν κατά 0.3% κατά τον Απρίλιο, συγκρινόμενες με μια παρόμοια αύξηση που καταγράφηκε μέσα στον Μάρτιο.

Το επιχειρηματικό κλίμα στην Αγγλία βελτιώνεται: Ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης της Lloyds για την Αγγλία ανήλθε σε επίπεδο 27 κατά τον Απρίλιο, συγκρινόμενος με το επίπεδο 20 του Μαρτίου.

Τα βιομηχανικά κέρδη στην Κίνα αυξάνονται: Τα κέρδη των εταιριών του βιομηχανικού κλάδου της Κίνας αυξήθηκαν κατά 12.1% μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013, συγκρινόμενα με μια πτώση κατά 5.2% για την ίδια περίοδο του περασμένου έτους.

Saxo Bank

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.

';