Αγορά συναλλάγματος: Πλάγια κίνηση για το EUR - 30 Απριλίου 2013

Αγορά συναλλάγματος: Πλάγια κίνηση για το EUR - 30 Απριλίου 2013

Saxo Bank  | 30.04.2013 11:12

Αγορά συναλλάγματος: Πλάγια κίνηση για το EUR
Το EUR κινείται σχεδόν αμετάβλητο έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων σήμερα το πρωί, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής πριν από την ανακοίνωση της απασχόλησης στην Ευρωζώνη. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζουν ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης και οι λιανικές πωλήσεις της Γερμανίας, αλλά και η μεταποιητική δραστηριότητα στις ΗΠΑ. Στις 05:00 GMT, το EUR κατέγραφε οριακές απώλειες έναντι του USD στο 1.3095, ενώ ήταν οριακά ενισχυμένο σε σχέση με τοGBP, στο 0.8455. Το JPY τέλος, υποχώρησε κατά 0.2% έναντι των USD και EUR, λόγω των απογοητευτικών λιανικών πωλήσεων της Ιαπωνίας μέσα στο Μάρτιο.

Μετοχές στην Αγγλία: Αναμένονται ανοδικές στο άνοιγμα
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται κατά 15 με 17 μονάδες ανοδικός στο άνοιγμα. Οι κυριότερες οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα περιλαμβάνουν τον καθαρό δανεισμό, τις εγκρίσεις στεγαστικών δανείων καθώς και την προσφορά χρήματος Μ4, ενώ οι BP (BP/), Lloyds Banking Group (LLOY), Imperial Tobacco Group (IMT), Whitbread(WTB), ASOS (ASC) και Wolfson Microelectronics (WLF) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Σύμφωνα με την εφημερίδα The Australian, η AnnPickard, πρόεδρος της Shell Australia, θυγατρικής της Royal Dutch Shell (RDSA), αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα επικεφαλή του τμήματος ερευνών και εκμετάλλευσης του ομίλου στην Αρκτική. Τέλος, σύμφωνα με το χρηματιστήριο της Βομβάης, η Unilever (ULVR) υπέβαλε πρόταση για αγορά του πλειοψηφικού πακέτου της Hindustan Unilever, με σκοπό να αυξήσει το μερίδιο της από 22.5% σε 75%.

Ασία: Ανοδικές τάσεις
Οι Ασιατικές αγορές ενισχύονται σήμερα το πρωί, ακολουθώντας τα χτεσινά κέρδη στη Wall Street. Στην Ιαπωνία, τα δυσμενή αποτελέσματα οδήγησαν τις Honda Motor(7267) και Fanuc (6954) σε απώλειες κατά τη συνεδρίαση. Αντίθετα, οι Seven & I Holdings (3382) και Nomura Holdings (8604) έκλεισαν τη συνεδρίαση με κέρδη. Στις 05:00 GMT, ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε απώλειες κατά 0.1%, στις 13,875.9 μονάδες.

Στο Χόνγκ Κόνγκ οι HSBC Holdings (5) και China Construction Bank (939) ενισχύθηκαν, ενώ στη Νότια Κορέα η Shinhan Financial Group (055550) υποχώρησε λόγω μειωμένης κερδοφορίας πρώτου τριμήνου. Οι αγορές στην Κίνα παρέμειναν κλειστές σήμερα λόγω αργίας.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Τα Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης υποχωρούν
Στις 05:00 GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 υποχωρούσαν κατά 0.6 μονάδες. Οι επενδυτές περιμένουν σήμερα τις ανακοινώσεις του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης, του μεταποιητικού PMI, του δείκτη τιμών ακινήτων S&P/Case-Shiller, ενώ οι Pfizer (PFE), Enterprise Products Partners (EPD), NextEra Energy (NEE), FranklinResources (BEN), Thomson Reuters (TRI), Marathon Petroleum (MPC), Ecolab (ECL), HCP Inc. (HCP), Valero Energy (VLO) και Cummins (CMI) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Μετά από την κανονική χτεσινή συνεδρίαση, μεταξύ άλλων, οι Express Scripts Holding (ESRX), HeartwareInternational (HTWR), Texas Roadhouse (TXRH) και Buffalo Wild Wings (BWLD) ενισχύθηκαν κατά 2.1%, 7.7%, 6.9% και 1.2%, ενώ οι Riverbed Technology(RVBD), NeoStem (NBS), Newmont Mining (NEM) και Masco (MAS) υποχώρησαν κατά 6.7%, 11.1%, 2% και 2%, αντίστοιχα.

Στην κανονική χτεσινή συνεδρίαση ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0.7%, λόγω της βελτιωμένης εικόνας της αγοράς ακινήτων. Οι Apple (AAPL), Google (GOOG),Moody’s Corporation (MCO), Morgan Stanley (MS), McGraw-Hill (MHP), Walt Disney (DIS) και Eaton Corporation (ETN), ενισχύθηκαν κατά 3.1%, 2.2%, 8.3%, 3.8%, 2.8%, και 1.8%, αντίστοιχα, ενώ οι έντονες ανησυχίες για μειωμένη κερδοφορία στο πρώτο τρίμηνο οδήγησαν την Expedia (EXPE) σε απώλειες κατά 2.8%.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Αναμένονται σε θετικό έδαφος στο άνοιγμα
Οι δείκτες DAX και CAC αναμένονται κατά 44 και από 10 έως 11 μονάδες θετικοί στο άνοιγμα, αντίστοιχα. Οι κυριότερες οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα περιλαμβάνουν τους δείκτες τιμών καταναλωτή Ευρωζώνης και Ιταλίας, την απασχόληση Γερμανίας και Ιταλίας, τις λιανικές πωλήσεις και το δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης της Γερμανίας, το ΑΕΠ της Ισπανίας, καθώς και την κατανάλωση και το δείκτη τιμών παραγωγού της Γαλλίας. Οι UBS AG (UBSN), Fresenius SE &Company KGaA (FRE), Fresenius Medical Care AG & Company KGaA (FME), Abertis Infraestructuras SA (ABE), Geberit AG (GEBN), Banco PopularEspanol SA (POP) και Wacker Chemie AG (WCH) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Η Deutsche Bank AG (DBK), μετά από τα πολύ καλά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, σκοπεύει να αντλήσει EUR 2.8 δις. με την έκδοση 90 εκατ. νέων κοινών μετοχών. Η Deutsche Boerse AG (DB1) σημείωσε σημαντική μείωση στα έσοδα κατά το πρώτο τρίμηνο, ενώ τέλος, η Qiagen NV (QIA) εξαγόρασε την Ingenuity Systems, με το συνολικό τίμημα να ανέρχεται στα USD 105 εκατ.


Μακρο-οικονομική ενημέρωση
Το καταναλωτικό κλίμα στην Αγγλία επιδεινώνεται: Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης GfK για την Αγγλία, μειώθηκε σε επίπεδο -27 για τον Απρίλιο, συγκρινόμενος με το επίπεδο -26 του Μαρτίου.

Οι λιανικές πωλήσεις στην Ιαπωνία μειώνονται περισσότερο από ότι αναμένονταν: Σε μηνιαία βάση, οι λιανικές πωλήσεις στην Ιαπωνία μειώθηκαν κατά 1.4% μέσα στον Μάρτιο, συγκρινόμενες με μια αύξηση κατά 1.7% που είχε καταγραφεί το Φεβρουάριο.

Η βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας αυξάνεται με φθίνοντα ρυθμό: Η βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας αυξήθηκε κατά 0.2% μέσα στο Μάρτιο, συγκρινόμενη με μια αύξηση κατά 0.6% που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα.

Η αγορά εργασίας της Ιαπωνίας βελτιώνεται: Η ανεργία στην Ιαπωνία μειώθηκε στο 4.1% για τον Μάρτιο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών και συγκρινόμενη με το 4.3% του προηγούμενου μήνα.

Ο δανεισμός του ιδιωτικού τομέα της Αυστραλίας αυξάνεται: Σε μηνιαία βάση, ο δανεισμός του ιδιωτικού τομέα της Αυστραλίας αυξήθηκε κατά 3.4% μέσα στο Μάρτιο, ακολουθώντας μια παρόμοια αύξηση που καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα.

Οι οικοδομικές άδειες στη Νέα Ζηλανδία μειώνονται απρόσμενα: Οι εγκρίσεις οικοδομικών αδειών για τη Νέα Ζηλανδία μειώθηκαν κατά 9.1% μέσα στο Μάρτιο, συγκρινόμενες μια αύξηση κατά 4.4% που είχε σημειωθεί τον προηγούμενο μήνα.

Το επιχειρηματικό κλίμα στη Νέα Ζηλανδία επιδεινώνεται: Ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης NBNZ για τη Νέα Ζηλανδία μειώθηκε σε επίπεδο 32.3 για τον Απρίλιο, συγκρινόμενος με το επίπεδο 34.6 του Μαρτίου.

Η βιομηχανική παραγωγή της Νότιας Κορέας μειώνεται: Για τον Μάρτιο, η βιομηχανική παραγωγή της Νότιας Κορέας μειώθηκε κατά 2.6%, συγκρινόμενη με μια πτώση κατά 0.9% που παρουσιάστηκε τον προηγούμενο μήνα.

Saxo Bank

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Polski Português (Portugal) Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.

';