Αγορά συναλλάγματος: Πλάγια κίνηση για το EUR - 29 Μαΐου 2013‏

Αγορά συναλλάγματος: Πλάγια κίνηση για το EUR - 29 Μαΐου 2013‏

Saxo Bank  | 29.05.2013 11:40

Αγορά συναλλάγματος: Πλάγια κίνηση για το EUR
Το EUR διαπραγματεύεται σχεδόν αμετάβλητο έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων σήμερα το πρωί, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στο δείκτη απασχόλησης αλλά και στο Δείκτη Τιμών Καταναλωτή της Γερμανίας, οι όποιοι θα δώσουν περεταίρω πληροφορίες για την πορεία της οικονομίας. Στις 5 am GMT, το EUR παρέμενε αμετάβλητο σε σχέση με το USD, στο 1.2855, ενώ ήταν ενισχυμένο κατά 0.1% έναντι του GBP, στο 0.8555. Το JPY ανατιμήθηκε κατά 0.1% έναντι των USD και EUR, επηρεαζόμενο από τα αυξημένα επίπεδα λιανικών πωλήσεων της Ιαπωνίας για τον Απρίλιο. Το AUD τέλος, υποχώρησε κατά 0.5% σε σχέση με το USD, λόγω της δυσμενούς εικόνας της αγοράς ακινήτων της Αυστραλίας για τον Απρίλιο.

Μετοχές στην Αγγλία: Πιθανή καταγραφή απωλειών κατά το άνοιγμα
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται από 22 έως 26 μονάδες πτωτικός κατά το άνοιγμα. Ο σημαντικότερος οικονομικός δείκτης για σήμερα είναι ο δείκτης λιανικών πωλήσεων CBI, ενώ οι De La Rue (DLAR), Brewin Dolphin Holdings (BRW), Iomart Group (IOM), Telford Homes(TEF), Topps Tiles (TPT), Scapa Group (SCPA), Majedie Investments (MAJE), Silence Therapeutics (SLN), Digital Barriers(DGB) και McKay Securities (MCK) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Σύμφωνα με την BHP Billiton (BLT), η αυξημένη ζήτηση για άνθρακα από την Κίνα θα καλυφτεί μέσω της εγχώριας παραγωγής, ενώ η εταιρία εξετάζει το ενδεχόμενο κλείσιμο ορισμένων μονάδων της, στα πλαίσια εξορθολογισμού του κόστους. Τέλος, σύμφωνα με το Sky News, η Balfour Beatty (BBY) αναζητά αγοραστές για το 60% που κατέχει στο διεθνές αεροδρόμιο του Exeter.

Ασία: Κέρδη για τις Ασιατικές αγορές
Οι Ασιατικές αγορές ενισχύθηκαν σήμερα το πρωί ακολουθώντας τα χτεσινά κέρδη της Wall Street. Πιο συγκεκριμένα, στην Ιαπωνία ηSoftBank Corporation (9984) ήταν από τις μετοχές που ενισχύθηκαν, καθώς διαφαίνεται η ολοκλήρωση της εξαγοράς της από την SprintNextel Corporation, με την τελική έγκριση από τις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ να εκκρεμεί. Αντίθετα, η Mitsubishi Motors (7211)υποχώρησε, με τις αγορές να αποτιμούν αρνητικά την διακοπή της παραγωγής του υβριδικού της μοντέλου, Outlander SUV. Στις 5 am GMT, ο δείκτης Nikkei 225 ήταν ενισχυμένος κατά 0.1%, στις 14,320.9 μονάδες. Όσον αφορά τις υπόλοιπες Ασιατικές αγορές, ξεχώρισαν οι Poly RealEstate Group (600048) και China Vanke (000002) στην Κίνα, οι Fosun International (656) και Shanghai Fosun Pharmaceutical(2196) στο Χόνγκ Κόνγκ, καθώς και η STX Pan Ocean Company (028670) στη Νότια Κορέα, οι οποίες έκλεισαν τη συνεδρίαση με κέρδη.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ ενισχύονται
Στις 5 am GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 ήταν ενισχυμένα κατά 1.5 μονάδες. Οι σημαντικότεροι οικονομικοί δείκτες για σήμερα περιλαμβάνουν το δείκτη εγκρίσεων στεγαστικών δανείων MBA καθώς και το δείκτη λιανικών πωλήσεων Redbook, ενώ οι DSW Inc. (DSW),Chico’s FAS (CHS) και Fresh Market (TFM) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Μετά από τη κανονική χθεσινή συνεδρίαση οι Guidewire Software (GWRE), Wet Seal (WTSL) και Perfect World ADS (PWRD) ενισχύθηκαν κατά 6.9%, 7.6% και 2.4%, λόγω πολύ καλών αποτελεσμάτων. Αντίθετα, οι EnerSys (ENS) και Inland Real Estate Corporation (IRC) υποχώρησαν κατά 2.1% και 3.0%, αντίστοιχα. Στην κανονική χτεσινή συνεδρίαση ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0.6%, επηρεαζόμενος από την βελτιωμένη εικόνα του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης αλλά και τον αυξημένο δείκτη τιμών ακινήτων S&P/Case-Shiller. Μεταξύ άλλων, οιState Street Corporation (STT), JP Morgan Chase (JPM), Morgan Stanley (MS), Tiffany & Company (TIF), Merck & Company(MRK) και Ford Motor (F) ενισχύθηκαν κατά 4.1%, 1.85, 1.6%, 4%, 1% και 3.3%, ενώ στον αντίποδα οι Netflix (NFLX), ExelonCorporation (EXC) και FirstEnergy (FE) υποχώρησαν κατά 6.4%, 7.5% και 6.5%, αντίστοιχα.

Ευρωπαϊκές μετοχές: πιθανόν σε αρνητικό έδαφος κατά το άνοιγμα
Οι δείκτες DAX και CAC αναμένονται από 10 έως 14 μονάδες και από 5 έως 8 μονάδες πτωτικοί κατά το άνοιγμα, αντίστοιχα. Οι σημαντικότεροι οικονομικοί δείκτες για σήμερα περιλαμβάνουν το δείκτη τιμών καταναλωτή και το δείκτη απασχόλησης της Γερμανίας, την κατανάλωση στην Ελβετία, την προσφορά χρήματος Μ3 για την Ευρωζώνη, τις λιανικές πωλήσεις της Ισπανίας, το δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης της Ιταλίας, καθώς και το δείκτη τιμών παραγωγού της Ελλάδας. Οι Naturex (NRX) και SolarWorld AG (SWV) έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων μέσα στην ημέρα. Τέλος, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η Premium Aerotec, προμηθευτής τηςEuropean Aeronautic Defence and Space Company NV (EAD), αποδέσμευσε το διευθύνοντα σύμβουλο κα τον οικονομικό διευθυντή, σε μια προσπάθεια να μείωσης του κόστους.

Μακρο-οικονομική ενημέρωση
Το ΔΝΤ αναθεωρεί πτωτικά την ανάπτυξη στην Κίνα: Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) αναθεώρησε αρνητικά το ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας της Κίνας για το 2013 στο 7.75%, σε σχέση με την προηγούμενη εκτίμηση για 8%, επικαλούμενο την αδύναμη παγκόσμια οικονομία. Ο οργανισμός ζήτησε επίσης από την Κίνα να προχωρήσει σε “αποφασιστικές” πολιτικές για να οδηγήσει τη χώρα σε ένα διατηρήσιμο ρυθμό ανάπτυξης.

Οι λιανικές πωλήσεις στην Ιαπωνία αυξάνονται: Σε μηνιαία βάση, οι λιανικές πωλήσεις της Ιαπωνίας αυξήθηκαν κατά 0.7% για τον Απρίλιο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών και συγκρινόμενες με μια πτώση κατά 1.5% που καταγράφηκε το Μάρτιο.

Τα μέτρα ελέγχου κινήσεων κεφαλαίων θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της κρίσης, σύμφωνα με τονKuroda της BoJ: Ο Haruhiko Kuroda, διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας (BoJ), επισήμανε ότι οι αναδυόμενες οικονομίες θα πρέπει να υιοθετήσουν μέτρα ελέγχου της κίνησης των κεφαλαίων για να μετριάσουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

Οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών στην Αυστραλία αυξάνονται με φθίνοντα ρυθμό: Σύμφωνα με την ένωση κατασκευαστών, οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών στην Αυστραλία αυξήθηκαν κατά 3.9% κατά τον Απρίλιο, συγκρινόμενες με μια αύξηση κατά 4.2% που καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα.

Ο προπορευόμενος δείκτης της Αυστραλίας βελτιώνεται με φθίνοντα ρυθμό: Ο προπορευόμενος οικονομικός δείκτης του ινστιτούτου Westpac-Melbourne για την Αυστραλία βελτιώθηκε κατά 0.2% μέσα στο Μάρτιο, συγκρινόμενος με μια αύξηση κατά 0.6% που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα.

Το πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών της Νότιας Κορέας περιορίζεται: Το πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Νότιας Κορέας μειώθηκε στα USD 4 δις. για τον Απρίλιο, συγκρινόμενο με το πλεόνασμα ύψους USD 4.9 δις. του προηγούμενου μήνα.

Saxo Bank

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 中文 香港 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή

Μόνο η εφαρμογή προφέρει μεγαλύτερη διορατικότητα στις αγορές, περισσότερες ειδοποιήσεις, περισσότερους τρόπους προσαρμογής της λίστας παρακολούθησης του ενεργητικού

Κατεβάστε την εφαρμογή

Μόνο η εφαρμογή προφέρει μεγαλύτερη διορατικότητα στις αγορές, περισσότερες ειδοποιήσεις, περισσότερους τρόπους προσαρμογής της λίστας παρακολούθησης του ενεργητικού