Αγορά συναλλάγματος: Πλάγια κίνηση για το EUR - 25 Ιουλίου 2013

Αγορά συναλλάγματος: Πλάγια κίνηση για το EUR - 25 Ιουλίου 2013

Saxo Bank  | 25.07.2013 10:33

Αγορά συναλλάγματος: Πλάγια κίνηση για το EUR
Το EUR δεν παρουσιάζει μεταβολές σήμερα το πρωί έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων. Μετά από τους χθεσινούς βελτιωμένους μεταποιητικούς δείκτες, οι επενδυτές αναμένουν σήμερα τους δείκτες οικονομικού κλίματος από το ινστιτούτο ifo για τη Γερμανία, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της Αγγλίας, τα διαρκή αγαθά καθώς και τις μεταβολές στα επιδόματα ανεργίας των ΗΠΑ. Στις 05:00 GMT, το EURκατέγραφε οριακή άνοδο έναντι του USD, στο 1.3204 ενώ υποχωρούσε οριακά σε σχέση με το GBP, στο 0.8615. Το JPY τέλος ενισχύθηκε κατά 0.3% και 0.2% σε σχέση με το EUR και το USD, αντίστοιχα.

Μετοχές στην Αγγλία: Αναμένονται οριακά κέρδη κατά το άνοιγμα
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται κατά 3 μονάδες ανοδικός κατά την έναρξη της συνεδρίασης. Οι σημαντικότερες οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα περιλαμβάνουν το ΑΕΠ, το δείκτη τιμών ακινήτων καθώς και το δείκτη τιμών υπηρεσιών, ενώ οι Unilever (ULVR), BT Group(BT/A), Rolls-Royce Holdings (RR/), Shire (SHP), Reed Elsevier (REL) και Capita (CPI) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Η πολιτεία της Λουιζιάνα υπέβαλε αγωγή εναντίον 97 πετρελαϊκών εταιριών, μεταξύ των οποίων και οι BP (BP/) και Royal Dutch Shell (RDSA), με την κατηγορία ρύπανσης των ακτογραμμών μέσω των υποδομών τους. Η GlaxoSmithKline (GSK) συμφώνησε στην πληρωμή προστίμου ύψους USD 229.0 εκατ. για να αποσυρθούν οι κατηγορίες για παραπληροφόρηση του αγοραστικού κοινού στην προώθηση του φαρμάκουAvandia. Τέλος, σύμφωνα με τους Financial Times, η Royal Bank of Scotland (RBS) εξετάζει το ενδεχόμενο συγχώνευσης των τμημάτων επενδυτικής και εταιρικής τραπεζικής.

Ασία: Απώλειες για τα Ασιατικά χρηματιστήρια
Οι Ασιατικές αγορές υποχωρούν σήμερα το πρωί, ακολουθώντας τις χτεσινές απώλειες στη Wall Street. Στην Ιαπωνία οι Canon (7751), KaoCorporation (4452) και Panasonic Corporation (6752), ήταν από τις μετοχές που έκλεισαν τη συνεδρίαση πτωτικά, ενώ αντίθετα η HitachiChemical (4217) ενισχύθηκε, λόγω βελτιωμένης κερδοφορίας τριμήνου. Στις 05:00 GMT, ο δείκτης Nikkei 225 υποχωρούσε κατά 0.5%, στις 14,654.7 μονάδες. Όσον αφορά τις υπόλοιπες Ασιατικές αγορές, μεταξύ άλλων στην Κίνα οι BOE Technology (000725) και NeusoftCorporation (600718), στο Χόνγκ Κόνγκ η Sands China Limited (1928), όπως και στη Νότια Κορέα η LG International Corporation (001120), ήταν από τις μετοχές που υποχώρησαν. Αντίθετα, η STX Pan Ocean (028670) ενισχύθηκε, μετά από την έντονη φημολογία για πιθανή κεφαλαιακή ενίσχυσή της από την Korea Development Bank.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ σε αρνητικό έδαφος
Στις 05:00 GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 υποχωρούσαν κατά 1.2 μονάδες. Οι σημαντικότεροι οικονομικοί δείκτες για σήμερα περιλαμβάνουν τα διαρκή αγαθά, τις μεταβολές των επιδομάτων ανεργίας, καθώς και το μεταποιητικό δείκτη της Kansas City Fed, ενώ οιAmazon.com (AMZN), Gilead Sciences (GILD), 3M Company (MMM),Bristol-Myers Squibb (BMY), Celgene Corporation (CELG), Colgate-Palmolive (CL), Biogen Idec (BIIB), Starbucks (SBUX), General Motors (GM) και Dow Chemical (DOW) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Μετά από την κανονική χτεσινή συνεδρίαση οι Visa (V), Facebook (FB),TripAdvisor (TRIP), Baidu ADS (BIDU), E*TRADEFinancial (ETFC), F5 Networks (FFIV) και Qualcomm (QCOM) ενισχύθηκαν κατά 2.0%, 16.8%, 14.3%, 13.9%, 4.6%, 8.1% και 4.1%, αντίστοιχα, ενώ αντίθετα η Western Digital (WDC) υποχώρησε κατά 4%. Στην κανονική χτεσινή συνεδρίαση ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε κατά 0.4%, με τις Broadcom Corporation (BRCM), Caterpillar (CAT), AT&T (T) και T. Rowe Price (TROW) να υποχωρούν κατά 15.1%, 2.4%, 1.1% και 5%. Στον αντίποδα, τα βελτιωμένα αποτελέσματα οδήγησαν τις Electronic Arts (EA), Apple (AAPL), Ford Motor (F), Eli Lilly (LLY) καιEMC Corporation (EMC) σε άνοδο κατά 6.7%, 5.1%, 2.5%, 3.1% και 5.6%, αντίστοιχα.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Αναμένονται ανάμικτες τάσεις στο άνοιγμα
Ο δείκτης DAX αναμένεται από 10 έως 14 μονάδες πτωτικός, ενώ ο δείκτης CAC αναμένεται ανοδικός από 4 έως 5 μονάδες, στο άνοιγμα. Οι σημαντικότεροι οικονομικοί δείκτες για σήμερα περιλαμβάνουν το δείκτη οικονομικού κλίματος του ινστιτούτου ifo για την Γερμανία, την προσφορά χρήματος Μ3 της Ευρωζώνης, το δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης της Ιταλίας καθώς και το δείκτη απασχόλησης της Ισπανίας, ενώ οι Roche Holding AG (ROG), LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SA (MC), BASF SE (BAS), Statoil ASA (STL), Telefonica SA (TEF), ABBLimited (ABBN), Repsol SA (REP) και Orange SA (ORA) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Η Credit Suisse Group AG(CSGN) ανακοίνωσε βελτιωμένη κερδοφορία για το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Σύμφωνα με το Νορβηγικό τηλεοπτικό δίκτυο NRK, η Statoil ASA (STL) ανέστειλε την παραγωγή στη μονάδα της Heimdal, λόγω τεχνικών αστοχιών. Τέλος, η Areva SA (AREVA) βελτίωσε τα έσοδα και την κερδοφορία της για το πρώτο εξάμηνο, ενώ αναθεώρησε θετικά την πρόβλεψη για την κερδοφορία του έτους.


Μακροοικονομική ενημέρωση
Οι τιμές των υπηρεσιών στην Ιαπωνία αυξάνονται: Ο δείκτης τιμών εταιρικών υπηρεσιών στην Ιαπωνία αυξήθηκε κατά 0.4% μέσα στον Ιούνιο, υπολειπόμενος των εκτιμήσεων της αγοράς και συγκρινόμενος με μια άνοδο κατά 0.3% που σημειώθηκε το Μάιο.

Η
RBNZ διατηρεί το επιτόκιο αναφοράς αμετάβλητο: Η Κεντρική Τράπεζα της Νέας Ζηλανδίας (RBNZ) διατήρησε το παρεμβατικό επιτόκιο αμετάβλητο στο 2.5%.

Ο ρυθμός ανάπτυξης της Νότιας Κορέας βελτιώνεται: Σε τριμηνιαία βάση, το ΑΕΠ της Νότιας Κορέας αυξήθηκε κατά 1.1% για το δεύτερο τρίμηνο του 2013, συγκρινόμενο με μια αύξηση κατά 0.8% που καταγράφηκε το προηγούμενο τρίμηνο.

Saxo Bank

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.

';