Αγορά συναλλάγματος: Πλάγια κίνηση για το EUR - 22 Ιουλίου 2013

Αγορά συναλλάγματος: Πλάγια κίνηση για το EUR - 22 Ιουλίου 2013

Saxo Bank  | 22.07.2013 11:03

Αγορά συναλλάγματος: Πλάγια κίνηση για το EUR
Το EUR δεν παρουσιάζει σαφή τάση σε σχέση με τα κύρια νομίσματα σήμερα το πρωί. Με ένα μάλλον αδιάφορο ημερήσιο οικονομικό ημερολόγιο, το ενδιαφέρον των επενδυτών αναμένεται να συγκεντρώσουν ο δείκτης οικονομικής δραστηριότητας της Chicago Fed καθώς και οι πωλήσεις των υφιστάμενων κατοικιών στις ΗΠΑ. Κατά τη συνεδρίασή τους μέσα στο Σαββατοκύριακο, οι ηγέτες των 20 ισχυρότερων κρατών (G20) δεσμευτήκαν να θέσουν σε προτεραιότητα την ανάπτυξη, έναντι της λιτότητας. Στις 05:00 GMT, το EUR ήταν ενισχυμένο κατά 0.2% σε σχέση με το USD, στο 1.3155, ενώ παρέμεινε αμετάβλητο έναντι του GBP, στο 0.8606. Το JPY ενισχύθηκε κατά 0.8% και 0.7% σε σχέση με το EUR και το USD, μετά από την επικράτηση του πρωθυπουργού Shinzo Abe, στις εκλογές της άνω βουλής. Τέλος, το AUD και το CAD ενισχύθηκαν κατά 0.4% και 0.1% έναντι του USD, αντίστοιχα.

Μετοχές στην Αγγλία: Πιθανά κέρδη κατά το άνοιγμα
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται από 11 έως 12 μονάδες ανοδικός κατά την έναρξη της συνεδρίασης. Δεν έχουν προγραμματιστεί σημαντικές οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα, ενώ οι Gulf Keystone Petroleum (GKP), Dialight (DIA), Microgen (MCGN) και Filtronic (FTC) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Σύμφωνα με αναφορές στους Sunday Times, ο Mark Cutifani, διευθύνων σύμβουλος της Anglo American (AAL), μπορεί να προχωρήσει σε μαζικές περικοπές θέσεων εργασίας, στις δραστηριότητες επεξεργασίας πλατίνας της εταιρίας στη Νότια Αφρική. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η British Sky Broadcasting Group (BSY), μπορεί να ανακοινώσει το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων ύψους GBP 500 εκατ. μαζί με τα τριμηνιαία αποτελέσματα την ερχόμενη Παρασκευή. Τέλος, σύμφωνα με την Sunday Telegraph, η United Utilities (UU/) βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την Cuadrilla, για ενδεχόμενη συνεργασία τους στην εξόρυξη πετρελαίου.

Ασία: Ανάμικτες τάσεις για τις Ασιατικές αγορές
Τα Ασιατικά χρηματιστήρια παρουσίασαν ανάμικτες τάσεις σήμερα το πρωί. Πιο συγκεκριμένα, στην Ιαπωνία το ενισχυμένο JPY οδήγησε τις Nissan Motor (7201), MitsubishiHeavy Industries (7011) και Renesas Electronics (6723) σε πτώση. Στον αντίποδα, οι NEC Corporation (6701), Nippon Paint (4612) και Shiseido Company (4911), ήταν μεταξύ άλλων από τις μετοχές που έκλεισαν τη συνεδρίαση με κέρδη. Στις 05:00 GMT, ο δείκτης Nikkei 225 κατέγραφε απώλειες κατά 0.4%, στις 14,528.6 μονάδες. Όσοναφορά τις υπόλοιπες Ασιατικές αγορές, ξεχώρισαν στην Κίνα οι Industrial & Commercial Bank of China (601398), China Construction Bank (601939) και CITIC Securities (600030), όπως και στο Χόνγκ Κόνγκ οι China Resources Land (1109) και GOME Electrical Appliances (493), οι οποίες υποχώρησαν, ενώ στη Νότια Κορέα οιHyundai Heavy Industries (009540) και Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (042660) έκλεισαν τη συνεδρίαση με κέρδη.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Οριακή άνοδος για τα ΣΜΕ
Στις 05:00 GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 ενισχύονταν κατά 1.7 μονάδες. Οι σημαντικότερες οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα περιλαμβάνουν το δείκτη οικονομικής δραστηριότητας της Chicago Fed καθώς και τις πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών, ενώ οι McDonald’s (MCD), Texas Instruments (TXN), Halliburton Company(HAL), Kimberly-Clark (KMB), Corning Inc. (GLW), Netflix (NFLX) και Wynn Resorts (WYNN) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Μετά από την κανονική συνεδρίαση της Παρασκευής, οι
Saks Inc. (SKS), Glu Mobile (GLUU) και Solta Medical (SLTM) ενισχύθηκαν κατά 0.4%, 4.9% και 3.7%, ενώ αντίθετα οι Flow International (FLOW), Cepheid (CPHD) καιTeleCommunication Systems (TSYS) υποχώρησαν κατά 4.7%, 4.0% και 3.2%, αντίστοιχα. Στην κανονική συνεδρίαση της Παρασκευής, ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0.2%, με τις General Electric (GE), Schlumberger Limited (SLB), Ingersoll-Rand (IR), Chipotle Mexican Grill (CMG) και Whirlpool (WHR) να ενισχύονται κατά 4.6%, 5.4%, 5.1%, 8.6% και 8.0%, λόγω βελτιωμένων αποτελεσμάτων τριμήνου. Στον αντίποδα, οι Microsoft (MSFT), Google (GOOG), Advanced Micro Devices (AMD) καιIntuitive Surgical (ISRG) υποχώρησαν κατά 11.4%, 1.6%, 13.2% και 6.8%, αντίστοιχα.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Αναμένονται ανοδικές κατά το άνοιγμα
Οι δείκτες DAX και CAC αναμένονται από 31 έως 32 μονάδες και από 10 έως 11 μονάδες ανοδικοί κατά το άνοιγμα, αντίστοιχα. Ο σημαντικότερος οικονομικός δείκτης για σήμερα είναι η προσφορά χρήματος Μ3 της Ελβετίας, ενώ οι Koninklijke Philips NV (PHIA), STMicroelectronics NV (STM),Klepierre (LI), Beni Stabili SpA (BNS), zooplus AG(ZO1) και Atoss Software AG (AOF) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Σύμφωνα με το Γερμανικό περιοδικό Focus, η Siemens AG (SIE) θα καθυστερήσει την παράδοση 16 καινούργιων αμαξοστοιχιών προς την Deutsche Bahn AG, επικαλούμενη γραφειοκρατικά προβλήματα. Η νέα παράδοση ορίστηκε για τον Απρίλιο του 2014. Τέλος, ηBanco Bilbao Vizcaya Argentaria SA (BBVA) συμφώνησε στην πώληση της θυγατρικής της Panamanian, στην Κολομβιανή Grupo Aval, με το συνολικό τίμημα να ανέρχεται στα USD 490 εκατ.

Μακροοικονομική ενημέρωση
Οι G20 θέτουν την ανάπτυξη πάνω από την λιτότητα: Στην σύσκεψη των υπουργών οικονομικών των 20 ισχυρότερων κρατών (G20), οι συμμετέχοντες δεσμευτήκαν να εστιάσουν στην τόνωση της ανάπτυξης, παρά στη μείωση του χρέους. Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση επίσης, στην πλήρη διαφάνεια των κινήσεων των Κεντρικών Τραπεζών, ενόψει και του διαφαινόμενου περιορισμού του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης από ΗΠΑ και Ιαπωνία.

Η Κεντρική Τράπεζα είναι έτοιμη να δράσει, σύμφωνα με τον Takehiro Sato της BoJ: Ο Takehiro Sato, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας (BoJ), επισήμανε ότι η Τράπεζα δεν θα διστάσει να προχωρήσει και σε περεταίρω νομισματική χαλάρωση, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Saxo Bank

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.

';