Αγορά συναλλάγματος: Πλάγια κίνηση για το EUR - 10 Μαΐου 2013‏

Αγορά συναλλάγματος: Πλάγια κίνηση για το EUR - 10 Μαΐου 2013‏

Saxo Bank  | 10.05.2013 11:40

Αγορά συναλλάγματος: Πλάγια κίνηση για το EUR
Το EUR παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο πριν από τη σημερινή ανακοίνωση του εμπορικού ισοζυγίου της Γερμανίας. Παράλληλα, με την αγορά εργασίας των ΗΠΑ να δείχνει κάποια σημεία βελτίωσης, παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι δηλώσεις του πρόεδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, Ben Bernanke, για την περεταίρω πορεία της εφαρμοζόμενης νομισματικής πολίτικης. Ιδιαίτερη σημασία έχει επίσης για τους επενδυτές και η διήμερη σύνοδος των G-7 που ξεκινάει σήμερα στο Λονδίνο. Στις 5 am GMT, το EUR παρέμενε αμετάβλητο έναντι του USD και του GBP στο 1.3043 και 0.8444, αντίστοιχα. Το JPY τέλος, υποχώρησε κατά 0.6% και 0.4% έναντι των EUR και USD, με τα δεδομένα να καταδεικνύουν βελτίωση στο πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών της Ιαπωνίας για τον Μάρτιο.

Μετοχές στην Αγγλία: Αναμένονται ανοδικές στο άνοιγμα
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται από 7 έως 10 μονάδες υψηλότερος στο άνοιγμα. Ο σημαντικότερος οικονομικός δείκτης για σήμερα είναι το εμπορικό ισοζύγιο της χώρας, ενώ οι BT Group (BT/A), InternationalConsolidated Airlines Group SA (IAG) και TUI Travel (TT/) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Τέλος, ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί η επικειμένη συνεργασία της GlaxoSmithKline (GSK) με το φιλανθρωπικό οργανισμό “Save the Children”, με σκοπό την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης 1 εκατ. φτωχών παιδιών μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Ασία: Κέρδη για τις Ασιατικές αγορές
Οι αγορές στην Ασία κινήθηκαν ανοδικά σήμερα το πρωί. Πιο συγκεκριμένα στην Ιαπωνία, τα βελτιωμένα αποτελέσματα οδήγησαν σε άνοδο τις Sony (6758), Suzuki Motor (7269), Sharp (6753), Trend Micro(4704) και Renesas Electronics (6723). Στις 5 am GMT, ο δείκτης Nikkei 225 ήταν ενισχυμένος κατά 3.0%, στις 14,611.2 μονάδες. Στην Κίνα, η Gemdale (600383) έκλεισε τη συνεδρίαση με κέρδη, καθώς εμφάνισε βελτιωμένες πωλήσεις για τον Απρίλιο. Αντίθετα, στο Χόνγκ Κόνγκ οι China Resources Power (836) και Dongyue Group (189), όπως και στη Νότια Κορέα η Lotte Shopping (023530), ήταν από τις μετοχές που υποχώρησαν λόγω δυσμενών αποτελεσμάτων.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Κέρδη για τα Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης
Στις 5 am GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 ήταν ενισχυμένα κατά 3.5 μονάδες. Οι επενδυτές αναμένουν την μηνιαία έκθεση για την πορεία του προϋπολογισμού, ενώ οι Sirona Dental Systems (SIRO), WarnerChilcott (WCRX), Tahoe Resources (TAHO), EV Energy Partner LP (EVEP) και DiamondRock Hospitality (DRH) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Μετά από την κανονική χτεσινή συνεδρίαση, οιGap (GPS), Molycorp (MCP), Erickson Air-Crane (EAC), NVIDIA (NVDA) και Ubiquiti Networks (UBNT) ενισχύθηκαν κατά 7.2%, 8.8%, 8.6%, 1.0% και 12.9%, αντίστοιχα. Στον αντίποδα, τα χειρότερα των προσδοκιών αποτελέσματα οδήγησαν τις priceline.com (PCLN), Air Lease (AL) και Allscripts Healthcare Solutions (MDRX) σε απώλειες κατά 2.7%, 8.4% και 5.2%, αντίστοιχα. Στη χτεσινή κανονική συνεδρίαση, ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε κατά 0.4%, παρά την βελτιωμένη εικόνα της αγοράς εργασίας που κατέδειξαν τα μειωμένα επιδόματα ανεργίας. Οι Monster Beverage (MNST) , AES Corporation (AES) και Microsoft(MSFT), υποχώρησαν κατά 5.2%, 4.9% και 1.0%, ενώ αντίθετα, οι News Corporation (NWSA), Apache (APA), Precision Castparts (PCP) και Boston Scientific (BSX) ενισχύθηκαν κατά 4.5%, 4.8%, 7.6% και 5.7%, αντίστοιχα.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Πιθανόν ανάμικτες τάσεις στο άνοιγμα
Ο δείκτης DAX αναμένεται από 6 έως 7 μονάδες ανοδικός, ενώ ο δείκτης CAC αναμένεται από 0 έως 5 μονάδες πτωτικός στο άνοιγμα. Οι σημαντικότερες οικονομικές ανακοινώσεις περιλαμβάνουν το εμπορικό ισοζύγιο και το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Γερμανίας, τη βιομηχανική παραγωγή Ιταλίας και Ελλάδας, το δείκτη τιμών καταναλωτή της Ελλάδας, καθώς και το εμπορικό ισοζύγιο της Πορτογαλίας, ενώ οιUniCredit SpA (UCG), Assicurazioni Generali SpA (G), ArcelorMittal (MT) και Nexus AG (NXU) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Τέλος, η EDP-Energias de Portugal SA (EDP) βελτίωσε την κερδοφορία της για το πρώτο τρίμηνο και επισήμανε ότι θα αντλήσει γύρω στα USD 1.0 δις. από την έκδοση ομολόγων μέσα στο 2013.

Μακρο-οικονομική ενημέρωση
Η Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να μειώσει τον ρυθμό αγοράς ομολόγων, σύμφωνα με τον
Plosser της Fed: Ο Charles Plosser, πρόεδρος της Philadelphia Fed, τόνισε ότι θεωρεί θετικό το σενάριο μείωσης του ρυθμού αγοράς ομολόγων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) από τον επόμενο μήνα, θεωρώντας ότι η ανεργία θα μειωθεί στο 7% μέχρι το τέλος του 2013. Τέλος, επισήμανε ότι δεν τον απασχολούν ιδιαίτερα τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό.

Η RBA μειώνει τις προβλέψεις για τον πληθωρισμό και προειδοποιεί για χαμηλό ρυθμό ανάπτυξης: Στην τριμηνιαία έκθεσή της η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας (RBA), μείωσε τις προβλέψεις για τον πληθωρισμό και επισήμανε ότι το ανατιμημένο AUD θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας για το τρέχον έτος.

Το πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών της Ιαπωνίας αυξάνεται: Για το Μάρτιο, το πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Ιαπωνίας ανήλθε σε JPY 1,251.2 δις, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών και συγκρινόμενο με το επίπεδο των JPY 637.4 δις. του Φεβρουαρίου.

Το εμπορικό έλλειμμα της Ιαπωνίας μειώνεται: Το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο της Ιαπωνίας μειώθηκε σε JPY 219.9 δις. για τον Μάρτιο, συγκρινόμενο με το έλλειμμα ύψους JPY 677.0 δις. του προηγούμενου μήνα.

Saxo Bank

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Polski Português (Portugal) Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.

';