Αγορά συναλλάγματος: Πιέσεις για το EUR - 2 Μάη 2013‏

Αγορά συναλλάγματος: Πιέσεις για το EUR - 2 Μάη 2013‏

Saxo Bank  | 02.05.2013 11:16

Αγορά συναλλάγματος: Πιέσεις για το EUR
Το EUR υποχωρεί σήμερα το πρωί έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων, λόγω του μειωμένου επενδυτικού ενδιαφέροντος που προκαλούν οι αυξημένες προσδοκίες για μείωση του επιτοκίου αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ). Παράλληλα, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) δηλώνει έτοιμη να μεταβάλλει τον ρυθμό αγοράς ομολόγων ανάλογα με τις εξελίξεις της οικονομίας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζουν οι μεταποιητικοί δείκτες PMI για την Ευρώπη καθώς και οι μεταβολές στα επιδόματα ανεργίας των ΗΠΑ. Στις 5 am GMT, το EUR σημείωνε απώλειες κατά 0.1% έναντι του USD στο 1.3172, ενώ ενισχυόταν οριακά σε σχέση με το GBP, στο 0.8470. Το JPY τέλος, ενισχύθηκε κατά 0.2% και 0.1% έναντι των EUR και USD, αντίστοιχα.

Μετοχές στην Αγγλία: Αναμένονται πτωτικές στο άνοιγμα
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται κατά 21 μονάδες πτωτικός στο άνοιγμα. Οι σημαντικότερες οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα περιλαμβάνουν τον κατασκευαστικό δείκτηMarkit PMI καθώς και το δείκτη τιμών ακινήτων Halifax, ενώ οι Royal Dutch Shell (RDSA), BG Group (BG/), British Sky Broadcasting Group (BSY), Shire (SHP),Smith & Nephew (SN/), RSA Insurance Group (RSA), Inmarsat (ISAT), Millennium & Copthorne Hotels (MLC), Lancashire Holdings (LRE), AvocetMining (AVM) και Character Group (CCT) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Σύμφωνα με τους Financial Times, ο Sir John Peace, πρόεδρος τηςStandard Chartered (STAN), γνωστοποίησε την πρόθεσή του να αποχώρησε από την θέση του ως πρόεδρος της Experian (EXPN) μέχρι τον Ιούλιο του 2014. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι συνεργάτες του υπουργού οικονομικών George Osborne, επιταχύνουν τις διαδικασίες ανακεφαλαιοποίησης των Royal Bank of Scotland(RBS) και Lloyds Banking Group (LLOY), πριν από τις επερχόμενες εκλογές.

Ασία: Απώλειες για τα Ασιατικά χρηματιστήρια
Οι αγορές στην Ασία έκλεισαν με απώλειες σήμερα το πρωί, ακολουθώντας τη χτεσινή τάση στην Wall Street. Πιο συγκεκριμένα στην Ιαπωνία, μεταξύ άλλων, οι ToyotaMotor (7203) και Komatsu (6301) υποχώρησαν, ενώ η Takeda Pharmaceutical (4502) ενισχύθηκε, μετά από την απόσυρση των κατηγοριών έναντι του φαρμάκου της Actos για την θεραπεία του διαβήτη. Στις 5 am GMT, ο δείκτης Nikkei 225 κατέγραφε απώλειες κατά 0.7%, στις 13,702.4 μονάδες.

Στην Κίνα, οι αγορές επηρεάστηκαν από την περιορισμένη μεταποιητική δραστηριότητα της οικονομίας για τον Απρίλιο. Οι μετοχές των μεταλλευτικών εταιριών KailuanEnergy Chemical Company (600997), Zhongjin Gold (600489) και Yanzhou Coal (600188) υποχώρησαν, ακολουθώντας τις τιμές του αργού πετρελαίου και του χρυσού. Στο Χόνγκ Κόνγκ, οι United Co Rusal (486) και Jiangxi Copper (358), όπως και η Woori Finance Holdings (053000) στη Νότια Κορέα, έκλεισαν τη συνεδρίαση με απώλειες. Τέλος, οι προσδοκίες για αυξημένες πωλήσεις του νέου κινητού της Galaxy S4, οδήγησαν την Samsung Electronics (005930) σε άνοδο.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Κέρδη για τα Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης
Στις 5 am GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 ενισχύονταν κατά 3.9 μονάδες. Οι σημαντικότερες οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα περιλαμβάνουν τις μεταβολές των επιδομάτων ανεργίας, το εμπορικό ισοζύγιο, καθώς και το μέσο κόστος εργασίας, ενώ οι Gilead Sciences (GILD), American International Group (AIG), GeneralMotors (GM), Kraft Foods Group (KRFT), Estee Lauder (EL), Kellogg (K), PG&E (PCG), Marsh & McLennan (MMC), International Paper (IP), LinkedIn(LNKD) και CME Group (CME) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Μετά από την κανονική χτεσινή συνεδρίαση, οι Visa (V), Yelp (YELP), SeagateTechnology (STX), Facebook (FB) και JDS Uniphase (JDSU), ενισχύθηκαν κατά 2.1%, 11.7%, 4.8%, 0.3% και 2.5%, λόγω βελτιωμένων αποτελεσμάτων. Αντίθετα, οιGlu Mobile (GLUU), GT Advanced Technologies (GTAT) και Caesars Entertainment (CZR) υποχώρησαν κατά 4.0%, 2.1% και 1.6%, αντίστοιχα.

Στην κανονική χτεσινή συνεδρίαση, ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε κατά 0.9%, επηρεαζόμενος από τα ασθενή μακροοικονομικά δεδομένα και τα απογοητευτικά εταιρικά αποτελέσματα. Μεταξύ άλλων, οι Merck & Company (MRK), Allergan (AGN), QEP Resources (QEP) και Chesapeake Energy (CHK) υποχώρησαν κατά 2.8%, 13.1%, 6.1% και 1.8%, ενώ οι Comcast Corporation (CMCSA) και Humana (HUM) ενισχύθηκαν κατά 1.4% και 4.7%, αντίστοιχα.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Αναμένονται πτωτικές στο άνοιγμα
Οι δείκτες DAX και CAC αναμένονται κατά 18 και 39 μονάδες πτωτικοί στο άνοιγμα, αντίστοιχα. Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις των μεταποιητικών δεικτών PMIΕυρωζώνης, Γερμανίας, Γαλλίας, Ισπανίας, Ιταλίας και Ελλάδας, καθώς και το δείκτη τιμών παραγωγού της Ιταλίας, ενώ οι Sanofi SA (SAN), Siemens AG (SIE), StatoilASA (STL), Bayerische Motoren Werke AG (BMW), Swiss Re AG (SREN), Swisscom AG (SCMN), Beiersdorf AG (BEI), Metro AG (MEO) και DeutscheLufthansa AG (LHA) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Η ING Groep NV (ING) προχώρησε σε δημόσια εγγραφή για τη θυγατρική της στις ΗΠΑ, με την τιμή της μετοχής να ανέρχεται στα USD 19.5, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για USD 21.0 ανά μετοχή.

Μακρο-οικονομική ενημέρωση
Οι ΗΠΑ διατηρούν αμετάβλητη τη νομισματική πολιτική τους: Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ διατήρησε το επιτόκιο αναφοράς αμετάβλητο από 0% έως 0.25%, όπως ανέμεναν οι αναλυτές και διατήρησε σταθερό το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων στα USD 85 δις.

Η πλειοψηφία των μελών της BoJ επιδιώκει περεταίρω ποσοτική χαλάρωση: Τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας (BOJ) κατέδειξαν ότι η πλειοψηφία των μελών της θεωρεί θετική μια πιο επιθετική νομισματική πολιτική, ενώ υπάρχουν και κάποια μέλη που τονίζουν ότι μια μεταβολή της υφιστάμενης πολιτικής μπορεί να επιφέρει αντίθετα αποτελέσματα.

Η μεταποιητική δραστηριότητα της Κίνας περιορίζεται: Ο μεταποιητικός δείκτης HSBC PMI για την Κίνα μειώθηκε σε 50.4 για τον Απρίλιο, συγκρινόμενος με το επίπεδο 50.5 του προηγούμενου μήνα.

Οι συνολικές πωλήσεις οχημάτων στις ΗΠΑ μειώνονται απρόσμενα: Οι συνολικές πωλήσεις των οχημάτων στις ΗΠΑ μειώθηκαν σε 14.9 εκατ. οχήματα για τον Απρίλιο, συγκρινόμενες με 15.2 εκατ. οχήματα που καταγράφηκαν μέσα στο Μάρτιο.

Οι οικοδομικές εγκρίσεις στην Αυστραλία μειώνονται: Σε μηνιαία βάση, οι εγκρίσεις οικοδομικών αδειών στην Αυστραλία μειώθηκαν κατά 5.5% μέσα στον Μάρτιο, συγκρινόμενες με μια αύξηση κατά 3.1% του Φεβρουαρίου.

Η νομισματική βάση της Ιαπωνίας επεκτείνεται: Η νομισματική βάση της Ιαπωνίας αυξήθηκε κατά 23.1% κατά τον Απρίλιο, συγκρινόμενη με μια αύξηση κατά 19.8% του προηγούμενου μήνα.

Saxo Bank

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.