Αγορά συναλλάγματος: Οριακές απώλειες για το EUR - 25 Ιουνίου 2013‏

Αγορά συναλλάγματος: Οριακές απώλειες για το EUR - 25 Ιουνίου 2013‏

Saxo Bank  | 25.06.2013 11:06

Αγορά συναλλάγματος: Οριακές απώλειες για το EUR
Το EUR υποχωρεί σήμερα το πρωί έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων, με τους επενδυτές να παραμένουν επιφυλακτικοί λόγω της χαμηλής ρευστότητας που παρατηρείται στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κίνας. Με ένα μάλλον αδιάφορο οικονομικό ημερολόγιο από την Ευρώπη, ένα πλήθος οικονομικών δεικτών από τις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των διαρκών αγαθών, της καταναλωτικής εμπιστοσύνης καθώς και των πωλήσεων νεόδμητων κατοικιών, αναμένεται να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον της αγοράς. Παράλληλα, κορυφαίοι αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed) κατεύνασαν τις ανησυχίες για άμεσο τερματισμό του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης. Στις 5 am GMT, το EUR υποχωρούσε κατά 0.1% έναντι των USD και GBP, στο 1.3114 και 0.8494, αντίστοιχα. Το JPY τέλος, ενισχύθηκε κατά 0.4% και 0.3% σε σχέση με το EUR και το USD.

Μετοχές στην Αγγλία: Πιθανόν αμετάβλητες κατά την έναρξη της συνεδρίασης
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται κατά 6 με 14 μονάδες πτωτικός κατά το άνοιγμα. Οι σημαντικότερες οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα περιλαμβάνουν το δείκτη εγκρίσεων στεγαστικών δανείων BBA, καθώς και την έρευνα λιανεμπορίου CBI, ενώ οι Domino Printing Sciences (DNO), Northgate (NTG),Carpetright (CPR), Advanced Computer Software Group (ASW), IDOX (IDOX), Lo-Q (LOQ), Trifast (TRI), Accsys Technologies (AXS), PlasticsCapital (PLA), Accumuli (ACM) και Private & Commercial Finance Group (PCF) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Τέλος, σύμφωνα με την Wall Street Journal, η Αυστραλιανή Linc Energy βρίσκεται σε πρόωρες συζητήσεις για την εξαγορά του ανθρακωρυχείου στην περιοχή του Queensland, που κατέχουν από κοινού οι BHP Billiton (BLT) και Mitsubishi Corporation.

Ασία: Απώλειες για τις Ασιατικές αγορές
Τα Ασιατικά χρηματιστήρια υποχώρησαν στη σημερινή συνεδρίαση, ακολουθώντας τις χτεσινές απώλειες στην Wall Street. Πιο συγκεκριμένα, στην Ιαπωνία μεταξύ άλλων οι Rakuten (4755), Panasonic Corporation (6752), Daikin Industries (6367), Isuzu Motors (7202) και Oki Electric (6703) υποχώρησαν, με τις τρεις τελευταίες να επηρεάζονται από το ανατιμημένο JPY. Στις 5 am GMT, ο δείκτης Nikkei 225 κατέγραφε απώλειες κατά 1.7%, στις 12,844.7 μονάδες.

Στην Κίνα, οι μετοχές των εταιριών του χρηματοπιστωτικού κλάδου, Ping An Bank (000001), China Minsheng Banking Corporation (600016) και ShanghaiPudong Development Bank (600000) υποχώρησαν, λόγω των αυξημένων ανησυχιών για την έλλειψη ρευστότητας στην οικονομία της Κίνας. Στο Χόνγκ Κονγκ, οι Chian Minsheng Bank (1988), Agile Property Holdings (3383) και Beijing North Star (588) κινήθηκαν πτωτικά, ενώ τα βελτιωμένα αποτελέσματα εξαμήνου οδήγησαν την Foxconn International Holdings (2038) σε άνοδο. Στην Νότια Κορέα τέλος, η Celltrion (068270) υποχώρησε, παρά την αύξηση του μεριδίου που κατέχει η Temasek Holdings κατά USD 130.0 εκατ. στην πρώτη.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ υποχωρούν
Στις 5 am GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 κατέγραφαν απώλειες κατά 4.9 μονάδες. Οι σημαντικότεροι οικονομικοί δείκτες για σήμερα περιλαμβάνουν τα διαρκή καταναλωτικά αγαθά, το δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης, το δείκτη τιμών ακινήτων S&P/Case-Shiller, τις πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών, το δείκτη μεταποιητικής δραστηριότητας της Richmond Fed, καθώς και το δείκτη λιανικού εμπορίου Redbook. Μέσα στην ημέρα έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων οι Walgreen Company (WAG), Carnival Corporation (CCL), Lennar Corporation (LEN) και Apollo Group (APOL). Μετά από την κανονική χτεσινή συνεδρίαση, οι Mitel Networks (MITL) και Merrimack Pharmaceuticals (MACK) ενισχύθηκαν κατά 7.7% και 1.1%, ενώ στον αντίποδα οι Navistar International (NAV), Sonic Corporation (SONC) και Mitek Systems (MITK) υποχώρησαν κατά 2.1%, 3.9% και 8.0%, αντίστοιχα, με την τελευταία να επηρεάζεται δυσμενώς από την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου να προχωρήσει σε έκδοση νέων μετοχών.

Στην κανονική χτεσινή συνεδρίαση ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε κατά 1.2%, κυρίως λόγω των αυξημένων ανησυχιών για την περιορισμένη ρευστότητα στο οικονομικό σύστημα της Κίνας. Μεταξύ άλλων, οι Apple (AAPL), Google (GOOG), Allergan (AGN), Boeing Company (BA), Cliffs Natural Resources(CLF) και Peabody Energy Corporation (BTU) υποχώρησαν κατά 2.7%, 1.3%, 11.6%, 2.1%, 7.6% και 7.2%, αντίστοιχα. Στον αντίποδα, η Tenet HealthcareCorporation (THC) ενισχύθηκε κατά 4.5% μετά από την συμφωνία για εξαγορά της Vanguard Health Systems (VHS) με το συνολικό αντίτιμο να ανέρχεται σε USD 21.0 ανά μετοχή.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Πιθανές απώλειες κατά την έναρξη της συνεδρίασης
Ο δείκτης DAX αναμένεται από 5 μονάδες θετικός έως 11 μονάδες πτωτικός, ενώ ο δείκτης CAC αναμένεται από 0 έως 16 μονάδες πτωτικός κατά το άνοιγμα. Οι σημαντικότεροι οικονομικοί δείκτες για σήμερα περιλαμβάνουν τις λιανικές πωλήσεις της Ιταλίας, το δείκτη επιχειρηματικού κλίματος της Γαλλίας, το δείκτη τιμών παραγωγού της Ισπανίας, καθώς και το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Ελλάδας, ενώ δεν έχουν προγραμματιστεί σημαντικές εταιρικές ανακοινώσεις για σήμερα. Σύμφωνα με ένα δημοσίευμα στον τύπο που εξέδωσε το χρηματιστήριο του Μεξικό, η CaixaBank (CABK) προτίθεται να διαθέσει προς το κοινό γύρω στις 482.6 εκατ. μετοχές που κατέχει στην Μεξικάνικη Grupo Financiero Inbursa SAB de CV, σε μια προσπάθεια βελτίωσης της κεφαλαιακής διάρθρωσής της. Τέλος, το εποπτικό συμβούλιο της Hansa Group AG (H4G) έπαυσε τον Dr. Volker Bauer από τα καθήκοντά του και ανέθεσε καθήκοντα διευθύνοντα συμβούλου στον Khodayar Alambeigi.

Μακροοικονομική ενημέρωση
Ο δείκτης τιμών των εταιρικών υπηρεσιών στην Ιαπωνία αυξάνεται: Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών των εταιρικών υπηρεσιών στην Ιαπωνία παρουσίασε απρόσμενη αύξηση κατά 0.3% για τον Μάιο, συγκρινόμενος με μια πτώση κατά 0.3% που σημειώθηκε τον Απρίλιο.

Saxo Bank

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Polski Português (Portugal) Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 中文 香港 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή

Μόνο η εφαρμογή προφέρει μεγαλύτερη διορατικότητα στις αγορές, περισσότερες ειδοποιήσεις, περισσότερους τρόπους προσαρμογής της λίστας παρακολούθησης του ενεργητικού

Κατεβάστε την εφαρμογή

Μόνο η εφαρμογή προφέρει μεγαλύτερη διορατικότητα στις αγορές, περισσότερες ειδοποιήσεις, περισσότερους τρόπους προσαρμογής της λίστας παρακολούθησης του ενεργητικού