Αγορά συναλλάγματος: Νέα άνοδος για το USD - 18 Ιουλίου 2013‏

Αγορά συναλλάγματος: Νέα άνοδος για το USD - 18 Ιουλίου 2013‏

Saxo Bank  | 18.07.2013 10:22

Αγορά συναλλάγματος: Νέα άνοδος για το USD
To USD ενισχύεται σήμερα το πρωί έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στις μεταβολές των επιδομάτων ανεργίας των ΗΠΑ, καθώς και στην δημοπρασία των μακροχρόνιων ομολογιακών τίτλων της Ισπανίας. Επιπλέον, ο Κεντρικός Τραπεζίτης των ΗΠΑ, Ben Bernanke, στην εξαμηνιαία του αναφορά ενώπιων του κογκρέσου αναμένεται να επαναλάβει την δέσμευση της Τράπεζας για περιορισμό του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, εάν η οικονομία δείξει σημάδια ανάκαμψης. Στις 05:00 GMT, το EUR και το GBP υποχωρούσαν κατά 0.3% σε σχέση με το USD, στο 1.3094 και 1.5180, αντίστοιχα. Το AUDεπίσης υποχώρησε κατά 0.7% σε σχέση με το USD, λόγω περιορισμένης ζήτησης. Το JPY τέλος, σημείωσε απώλειες κατά 0.6% και 0.5% έναντι του USD και του EUR, αντίστοιχα.

Μετοχές στην Αγγλία: Πιθανές απώλειες κατά το άνοιγμα
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται από 3 έως 6 μονάδες πτωτικός κατά την έναρξη της συνεδρίασης. Ο σημαντικότερος οικονομικός δείκτης για σήμερα είναι οι λιανικές πωλήσεις, ενώ οι Sports Direct International (SPD), Secure Trust Bank (STB) και Breedon Aggregates (BREE) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Τέλος, ο Kazutoshi Ohkubo, επικεφαλής του τμήματος ανάλυσης της Barclays Securities Japan Limited, θυγατρικής της Barclays (BARC), επισήμανε ότι το τμήμα του θα προχωρήσει στην πρόσληψη 8 αναλυτών μέχρι το τέλος του έτους, στα πλαίσια επέκτασης των δραστηριοτήτων της εταιρίας.

Ασία: Κέρδη για τις Ασιατικές αγορές
Τα Ασιατικά χρηματιστήρια ενισχύονται σήμερα το πρωί ακολουθώντας τα κέρδη στην Wall Street. Πιο συγκεκριμένα στην Ιαπωνία, μεταξύ άλλων οι SoftBankCorporation (9984), Toshiba Corporation (6502) και Sharp Corporation (6753) ήταν από τις μετοχές που ξεχώρισαν και έκλεισαν τη συνεδρίαση με άνοδο. Στις 05:00 GMT, ο δείκτης Nikkei 225 ήταν ενισχυμένος κατά 0.8%, στις 14,735.9 μονάδες.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες Ασιατικές αγορές, στο Χόνγκ Κόνγκ η China Shanshui Cement Group (691), στην Κίνα οι China Vanke (000002), Poly Real EstateGroup (600048) και Gemdale Corporation (600383), όπως και στη Νότια Κορέα η Samsung Electronics (005930), ήταν από τις μετοχές που σημείωσαν απώλειες κατά την πρωινή συνεδρίαση.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Νέα πτώση για τα ΣΜΕ
Στις 05:00 GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 υποχωρούσαν κατά 2.4 μονάδες. Οι σημαντικότερες οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα περιλαμβάνουν τις μεταβολές των επιδομάτων ανεργίας, το μεταποιητικό δείκτη της Philadelphia Fed καθώς και τον προπορευόμενο δείκτη, ενώ οι Google (GOOG), Microsoft (MSFT), Philip MorrisInternational (PM), Verizon Communications (VZ), Union Pacific Corporation (UNP), UnitedHealth Group (UNH) και Morgan Stanley (MS), θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Μετά από την κανονική χτεσινή συνεδρίαση, τα βελτιωμένα αποτελέσματα οδήγησαν τις International Business Machines (IBM),SanDisk Corporation (SNDK) και Xilinx (XLNX), σε άνοδο κατά 2.6%, 6.7%, και 3.7%, ενώ αντίθετα οι Intel (INTC), eBay (EBAY), American Express (AXP),Select Comfort (SCSS) και JAKKS Pacific (JAKK) υποχώρησαν κατά 3.5%, 5.9%, 1.0%, 7.6% και 21.8%, αντίστοιχα.

Στην κανονική χτεσινή συνεδρίαση ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0.3%, καθώς ο Κεντρικός Τραπεζίτης Ben Bernanke, επισήμανε ότι ο περιορισμός του υφιστάμενου ογκώδους προγράμματος αγοράς ομολόγων δεν είναι προκαθορισμένη διαδικασία. Μεταξύ άλλων οι Yahoo! (YHOO), Bank of America (BAC), Bank of New YorkMellon (BK), Du Pont (DD) και St. Jude Medical (STJ) ενισχύθηκαν κατά 10.3%, 2.8%, 1.9%, 5.3% και 5.2%, ενώ στον αντίποδα οι McDonald’s (MCD), Mattel(MAT) και American Express (AXP) υποχώρησαν κατά 0.8%, 6.8%, και 1.9%, αντίστοιχα, με την τελευταία να επηρεάζεται από την φημολογία για επιβολή αυξημένου φόρου στις συναλλαγές μέσω πιστωτικών καρτών.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Αναμένονται πτωτικές κατά το άνοιγμα
Οι δείκτες DAX και CAC αναμένονται από 5 έως 6 μονάδες και κατά 3 μονάδες πτωτικοί κατά την έναρξη της συνεδρίασης, αντίστοιχα. Οι σημαντικότερες οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα περιλαμβάνουν το εμπορικό ισοζύγιο της Ευρωζώνης καθώς και το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών Πορτογαλίας και Ευρωζώνης, ενώ οι SAP AG(SAP), Telefonaktiebolaget LM Ericsson (ERICB), Atlas Copco AB (ATCOA), Publicis Groupe SA (PUB), Nokia Oyj (NOK1V), Alfa Laval AB (ALFA) και NorskHydro ASA (NHY) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings υποβάθμισε την πιστοληπτική διαβάθμιση των SocieteGenerale SA (GLE) και Credit Agricole SA (ACA) σε “A” από “A+”, διατηρώντας σταθερή την προοπτική τους. Τέλος, οι Deutsche Boerse AG (DB1) και LiquidnetHoldings επισήμαναν ότι θα προχωρήσουν σε συνεργασία των δικτύων τους από τα τέλη Ιουλίου, ώστε οι θεσμικοί επενδυτές να έχουν πρόσβαση σε μεγάλα πακέτα Γερμανικών μετοχών, μέσω του νέου ηλεκτρονικού δικτύου Xetra MidPoint.

Μακροοικονομική ενημέρωση
Η οικονομία των ΗΠΑ εξακολουθεί να εμφανίζει μέτριο ρυθμό ανάπτυξης, σύμφωνα με την έρευνα Beige Book της Fed: Η έρευνα Beige Book της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed), επιβεβαίωσε τον μέτριο ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας των ΗΠΑ, με τον μεταποιητικό κλάδο να σημειώνει τις καλύτερες επιδόσεις.

Ο δείκτης τιμών κατοικιών της Κίνας αυξάνεται: Για τον Ιούνιο, ο δείκτης τιμών κατοικιών της Κίνας αυξήθηκε κατά 6.8%, συγκρινόμενος με μια αύξηση κατά 6% που καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα.

Ο προπορευόμενος δείκτης της Αυστραλίας παραμένει αμετάβλητος: Σε μηνιαία βάση, ο προπορευόμενος δείκτης της Αυστραλίας παρέμεινε αμετάβλητος στο 123,2, κατά το Μάιο.

Το επιχειρηματικό κλίμα στην Αυστραλία επιδεινώνεται: Ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης της NAB για την Αυστραλία, υποχώρησε στο -1 για το δεύτερο τρίμηνο του 2013, συγκρινόμενος με το επίπεδο +2 του προηγούμενου τριμήνου.

Το καταναλωτικό κλίμα στη Νέα Ζηλανδία επιδεινώνεται: Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης ANZ για τη Νέα Ζηλανδία υποχώρησε στο επίπεδο 119.8 τον Ιούλιο, συγκρινόμενος με το επίπεδο 123.9 του Ιουνίου.

Saxo Bank

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.

';