Αγορά συναλλάγματος: Κέρδη για το USD - 3 Ιουλίου 2013‏

Αγορά συναλλάγματος: Κέρδη για το USD - 3 Ιουλίου 2013‏

Saxo Bank  | 03.07.2013 11:50

Αγορά συναλλάγματος: Κέρδη για το USD
Το USD ενισχύθηκε σήμερα το πρωί έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων, λόγω της έντονης φημολογίας για περιορισμό του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Fed). Παράλληλα, το ενδιαφέρον των επενδυτών αναμένεται να συγκεντρώσουν ο δείκτης απασχόληση ADP για τις ΗΠΑ, ο οποίος αναμένεται βελτιωμένος, καθώς και ο δείκτης PMI υπηρεσιών για την Ευρωζώνη. Στις 05:00 GMT, το EUR και το GBP υποχωρούσαν κατά 0.1% σε σχέση με το USD, στο 1.2971 και 1.5150, αντίστοιχα. Τέλος, το AUD υποχώρησε κατά 0.4% σε σχέση με το USD, επηρεαζόμενο από τις δηλώσεις του κεντρικού τραπεζίτη της Αυστραλίας, Glenn Stevens, για πιθανή νέα μείωση των επιτοκίων, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Μετοχές στην Αγγλία: Πιθανές απώλειες κατά το άνοιγμα
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται κατά 39 μονάδες πτωτικός, κατά την έναρξη της συνεδρίασης. Οι σημαντικότεροι οικονομικοί δείκτες για σήμερα περιλαμβάνουν το δείκτη υπηρεσιών PMI της Markit, το δείκτη τιμών ακινήτων Halifax, καθώς και τις μεταβολές στα επίσημα διαθέσιμα αποθεματικά. Μέσα στην ημέρα θα ανακοινώσουν αποτελέσματα οι Begbies Traynor Group (BEG) και International Greetings (INGR). Ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ αποδέχτηκε την συμφωνία ύψους USD1.9 δις. για απόσυρση των κατηγοριών εναντίον της HSBC Holdings' (HSBA) για ξέπλυμα χρημάτων. Τέλος, ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's (S&P) υποβάθμισε την μακροχρόνια πιστοληπτική διαβάθμιση της Barclays (BARC) σε “A” από “A+”, επικαλουμένη τις αβέβαιες συνθήκες της αγοράς.

Ασία: Πτωτικές τάσεις για τα Ασιατικά χρηματιστήρια
Οι Ασιατικές αγορές υποχώρησαν σήμερα το πρωί, ακολουθώντας τη χτεσινή τάση της Wall Street. Στην Ιαπωνία, η Fast Retailing (9983) υποχώρησε, παρά τα βελτιωμένα αποτελέσματα, ενώ αντίθετα με κέρδη έκλεισαν τη συνεδρίαση οι Honda Motor (7267) και Mitsubishi UFJ Financial Group (8306), με την αγορά να αποτιμά θετικά την συνεργασία της πρώτης με την General Motors. Στις 05:00 GMT, ο δείκτης Nikkei 225 υποχωρούσε κατά 0.1%, στις 14,090.9 μονάδες. Στην Κίνα, τα χρηματιστήρια υποχώρησαν λόγω του μειωμένου μη-μεταποιητικού PMI για τον Ιούνιο. Πιο συγκεκριμένα, οι China Construction Bank (601939), Citic Securities(600030) and New China Life Insurance (601336) , στο Χόνγκ Κονγκ οι Daphne International Holdings (210) και Belle International (1880), όπως και στη Νότια Κορέα η Korean Air Lines Company (003490) ήταν από τις μετοχές που έκλεισαν τη συνεδρίαση με απώλειες.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ υποχωρούν
Στις 05:00 GMT,τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 υποχωρούσαν κατά 2.6 μονάδες. Οι σημαντικότερες οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα περιλαμβάνουν το δείκτη απασχόλησης ADP, τη μεταβολή των επιδομάτων ανεργίας, το εμπορικό ισοζύγιο, καθώς και το δείκτη εγκρίσεων στεγαστικών δανείων MBA, ενώ οι InternationalSpeedway Corporation (ISCA) και Bassett Furniture Industries (BSET) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Μετά από την κανονική χτεσινή συνεδρίαση, οι Yahoo! (YHOO) και Avanir Pharmaceuticals (AVNR) ενισχύθηκαν κατά 0.3% και 0.2%, ενώ αντίθετα, τα δυσμενή αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου οδήγησαν την Entropic Communications (ENTR) σε απώλειες κατά 1.4%. Στην κανονική χτεσινή συνεδρίαση, ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε κατά 0.1%, με τις MeadJohnson Nutrition (MJN), DaVita HealthCare Partners (DVA) και Constellation Brands (STZ) να υποχωρούν κατά 5.7%, 5.9% και 3.6%, ενώ στον αντίποδα οιFord Motor (F), General Motors (GM), JP Morgan Chase (JPM), Abercrombie & Fitch (ANF) και Lowe's Companies (LOW) ενισχύθηκαν κατά 2.3%, 2.8%, 0.3%, 1.3%, 3.8% και 3.2%, αντίστοιχα.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Αναμένονται με αρνητικό πρόσημο κατά το άνοιγμα
Οι δείκτες DAX και CAC αναμένονται κατά 51 και 25 μονάδες πτωτικοί κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, αντίστοιχα. Οι σημαντικότεροι οικονομικοί δείκτες για σήμερα περιλαμβάνουν τις λιανικές πωλήσεις της Ευρωζώνης, καθώς και τους σύνθετους δείκτες PMI της Markit για Ευρωζώνη, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία. Μέσα στην ημέρα έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων οι Stolt-Nielsen Limited (SNI) και Mertiva AB (MERT). Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ηTelefonica SA (TEF) σύναψε συμφωνία με τις Vodafone Group και Orange SA (ORA) για παραχώρηση του δικτύου οπτικών ινών στις άλλες δύο. Ο οίκος αξιολόγησηςS&P υποβάθμισε το αξιόχρεο των Deutsche Bank AG (DBK) και Credit Suisse Group AG (CSGN) σε “A” από “A+” διατηρώντας σταθερές προοπτικές, επικαλούμενος τις ευμετάβλητες συνθήκες της αγοράς. Τέλος, σύμφωνα με διαρροές από την Telecom Italia SpA (TIT), η πιθανή συγχώνευση με την Hutchison Whampoa θα συζητηθεί στην αυριανή συνεδρίαση. Παρόλα αυτά, δημοσιεύματα στον τύπο κάνουν λόγο για νέα αναβολή, λόγω διαφορών στην αποτίμηση της δεύτερης.

Μακροοικονομική ενημέρωση
Το ενδεχόμενο παράτασης του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης παραμένει ισχυρό, σύμφωνα με τον Powell της Fed: Ο Jerome Powell, ανώτατο στέλεχος της Ομοσπονδιακής Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed), επισήμανε ότι αν και η οικονομία ανακάμπτει, τα τρέχοντα επίπεδα πληθωρισμού και ανεργίας θα αναγκάσουν την Τράπεζα να παρατείνει το υφιστάμενο πρόγραμμα.

Οι συνολικές πωλήσεις οχημάτων στις ΗΠΑ αυξάνονται: Για τον Ιούνιο, ο ετησιοποιημένος ρυθμός πώλησης οχημάτων στις ΗΠΑ ανήλθε σε 15.89 εκατ. σε σχέση με τα 15.30 εκατ. οχήματα του προηγούμενου μήνα.

Ο μη-μεταποιητικός δείκτης PMI της Κίνας υποχωρεί: Ο επίσημος μη μεταποιητικός PMI της Κίνας για τον Ιούνιο υποχώρησε στο 53.9, συγκρινόμενος με το επίπεδο 54.3 του Μαΐου. Παράλληλα, ο δείκτης PMI υπηρεσιών της HSBC ανήλθε σε 51.3 για την ίδια περίοδο, σε σχέση με την ένδειξη 51.2 του προηγούμενου μήνα.

Το εμπορικό πλεόνασμα της Αυστραλίας αυξάνεται: Το πλεόνασμα στο εμπορικό ισοζύγιο της Αυστραλίας ανήλθε σε AUD 670.0 εκατ. για τον Μάιο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών και συγκρινόμενο με το πλεόνασμα ύψους AUD 171 εκατ. που καταγράφηκε τον Απρίλιο.

Η δραστηριότητα του τριτογενή τομέα της Αυστραλίας βελτιώνεται: Ο δείκτης του τριτογενή τομέας της Αυστραλίας ανήλθε στο 41.5 για τον Ιούνιο, συγκρινόμενος με το επίπεδο 40.6 του Μαΐου.

Οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών στην Αυστραλία αυξάνονται με φθίνοντα ρυθμό: Για τον Μάιο, οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών στην Αυστραλία αυξήθηκαν κατά 1.6%, συγκρινόμενες με μια αύξηση κατά 3.9% που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα.

Saxo Bank

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.

';