Αγορά συναλλάγματος: Κέρδη για το EUR - 6 Ιουνίου 2013‏

Αγορά συναλλάγματος: Κέρδη για το EUR - 6 Ιουνίου 2013‏

Saxo Bank  | 06.06.2013 11:43

Αγορά συναλλάγματος: Κέρδη για το EUR
Το EUR ενισχύεται σήμερα το πρωί έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων. Με τις αβέβαιες εξελίξεις στην ζώνη του Ευρώ, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η σημερινή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (EKT), για την περεταίρω πορεία των επιτοκίων και της εφαρμοζόμενης νομισματικής πολιτικής. Επίσης στην οικονομική ατζέντα της ημέρας περιλαμβάνονται εκτός των άλλων, η συνεδρίαση της Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας (BoE), οι μεταβολές των επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ, καθώς και οι βιομηχανικές παραγγελίες της Γερμανίας. Στις 05:00 GMT, το EUR ήταν ενισχυμένο κατά 0.1% έναντι των USD και GBP, στο 1.3101 και GBP 0.8503, αντίστοιχα. ΤοAUD τέλος, υποχώρησε σε σχέση με το USD, καθώς τα δεδομένα κατέδειξαν δραματική μείωση του εμπορικού πλεονάσματος της Αυστραλίας για τον Απρίλιο.

Μετοχές στην Αγγλία: Πιθανόν με αρνητικό πρόσημο στο άνοιγμα
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται από 11 έως 12 μονάδες πτωτικός κατά την έναρξη της συνεδρίασης. Οι σημαντικότερες οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα περιλαμβάνουν το δείκτη τιμών ακινήτων Halifax, το δείκτη επιχειρηματικού κλίματος της Lloyds, καθώς και τη συνεδρίαση της Κεντρικής Τράπεζας, ενώ οι JohnsonMatthey (JMAT) και Low & Bonar (LWB) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Ο γενικός εισαγγελέας της Αλαμπάμα, Luther Strange, θεωρεί ότι το πρόστιμο ύψους USD 500 εκατ. που επωμίστηκε η BP (BP/) για την διαρροή στον κόλπο του Μεξικό το 2010, δεν είναι αρκετά και ότι η πολιτεία θα πρέπει να διεκδικήσει περισσότερες κυρώσεις. Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η Glencore Xstrata (GLEN) άντλησε περισσότερα από USD 19 δις. μέσω της δευτερογενούς αγοράς, κεφάλαια που χρησιμοποιήθηκαν για την επιτυχή εξαγορά της Xstrata. Τέλος, σύμφωνα με τους Financial Times, η Filtrona (FLTR) αναμένεται να μετονομαστεί σεEssentra, σε μια προσπάθεια να αποσυνδέσει το όνομα της από την κατασκευή φίλτρων για τσιγάρα.

Ασία: Απώλειες για τις Ασιατικές αγορές
Τα Ασιατικά χρηματιστήρια κατέγραψαν απώλειες σήμερα το πρωί, ακολουθώντας την χτεσινή τάση στην Wall Street. Πιο συγκεκριμένα στην Ιαπωνία, μεταξύ άλλων οιRinnai Corporation (5947), Sony (6758), Sharp Corporation (6753), Nintendo (7974), Tokyo Electric Power Company (9501), Kansai Electric PowerCompany (9503) και Tohoku Electric Power Company (9506) κινήθηκαν πτωτικά. Στον αντίποδα, οι SBI Holdings (8473) και Tokyo Electron (8035)ενισχύθηκαν, με την δεύτερη να επηρεάζεται από την βελτίωση της τιμής στόχου της μετοχής της από κάποιον broker. Στις 05:00 GMT, ο δείκτης Nikkei 225 υποχωρούσε κατά 0.7%, στις 12,917.0 μονάδες.

Στην Κίνα, οι Gemdale (600383), China Merchants Property Development (000024) και China Vanke (000002) υποχώρησαν, ενώ οι TCL Corporation(000100) και Zoomlion Heavy Industry Science and Technology Company (000157) ενισχύθηκαν, με της φήμες να θέλουν ανώτατα διευθυντικά στελέχη να αυξάνουν το μερίδιο τους στις δύο εταιρίες. Στο Χονγκ Κόνγκ, οι εταιρίες του κτηματομεσιτικού κλάδου China Overseas Land & Investment (688) και Hang LungProperties (101) υποχώρησαν, ενώ αντίθετα οι αυξημένες πωλήσεις για τον Μάιο οδήγησαν την Shimao Property Holdings (813) σε άνοδο. Τέλος, οι αγορές στη Νότια Κορέα παρέμειναν κλειστές σήμερα λόγω αργίας.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ ενισχύονται
Στις 05:00 GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 κατέγραφαν άνοδο κατά 3.2 μονάδες. Οι σημαντικότεροι οικονομικοί δείκτες για σήμερα περιλαμβάνουν τις μεταβολές των επιδομάτων ανεργίας και την καθαρή αξία των νοικοκυριών, ενώ οι J. M. Smucker Company (SJM), Cooper Companies (COO), Vail Resorts (MTN), Conn’s Inc. (CONN) και Ferrellgas Partners LP (FGP) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Μετά από την κανονική χτεσινή συνεδρίαση τα αδύναμα αποτελέσματα οδήγησαν τις VeriFone Systems (PAY), Vera Bradley (VRA), Ascena Retail Group (ASNA) και Francesca’s Holdings (FRAN) σε πτώση κατά 16.%, 8.3%, 9.3% και 5.8%, αντίστοιχα. Στον αντίποδα η Las Vegas Sands (LVS) ενισχύθηκε κατά 0.4%, μετά από την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου για επαναγορά ιδίων μετοχών ύψους USD 2.0 δις.

Στη χτεσινή κανονική συνεδρίαση ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε κατά 1.4%, με το επενδυτικό κλίμα να επηρεάζεται από τη δυσμενή εικόνα της αγοράς εργασίας που κατέδειξε ο δείκτης απασχόλησης ADP, αλλά και τις μειωμένες βιομηχανικές παραγγελίες. Μεταξύ άλλων, οι Apple (AAPL), Fastenal Company (FAST) και Joy Global(JOY) υποχώρησαν κατά 0.9%, 6.3% και 2.2%, ενώ αντίθετα οι Juniper Networks (JNPR), Walgreen Company (WAG) και Bed Bath & Beyond (BBBY) έκλεισαν τη συνεδρίαση με κέρδη κατά 6.6%, 1.3% και 2%, αντίστοιχα.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Αναμένονται πτωτικές κατά την έναρξη της συνεδρίασης
Οι δείκτες DAX και CAC αναμένονται από 6 έως 12 και από 4έως 6 μονάδες πτωτικοί κατά το άνοιγμα, αντίστοιχα. Οι σημαντικότεροι οικονομικοί δείκτες για σήμερα περιλαμβάνουν τις βιομηχανικές παραγγελίες της Γερμανίας, το δείκτη τιμών καταναλωτή της Ελβετίας, καθώς και τους δείκτες απασχόλησης Γαλλίας και Ελλάδας, ενώ δεν έχουν προγραμματιστεί σημαντικές εταιρικές ανακοινώσεις. Όπως αναφέρθηκε, το ενδιαφέρον αναμένεται να μονοπωλήσει η συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (EKT), αλλά και η συνέντευξη τύπου του Κεντρικού Τραπεζίτη Mario Draghi, μετά την ολοκλήρωσή της. Η Porsche Automobil Holding SE,θυγατρική τηςVolkswagen AG (VOW3), ανακοίνωσε την διακοπή παραγωγής του μοντέλου της Cayenne SUV στο εργοστάσιο του Leipzig, λόγω πλημμυρών στην περιοχή. Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η Telefonica SA (TEF) εξετάζει το ενδεχόμενο να αυξήσει τις δαπάνες της στη Βενεζουέλα, καθώς υπάρχει διάχυτος ο φόβος νέας υποτίμησης του νομίσματος, μειώνοντας με αυτό τον τρόπο την αξία των ρευστών διαθεσίμων της εταιρίας για δεύτερη φορά μέσα στην ίδια χρονιά. Τέλος, η Deutsche LufthansaAG (LHA) αναθεώρησε τα προβλεπόμενα λειτουργικά κέρδη για την τριετία, από EUR 0.3 δις σε EUR 2.7 δις.

Μακρο-οικονομική ενημέρωση
Η οικονομία των ΗΠΑ εμφάνισε μέτρια ανάπτυξη, σύμφωνα με την έκθεση Beige Book της Fed: Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) κατέδειξε στην έκθεσή της Beige Book, ότι η οικονομία των ΗΠΑ εμφάνισε μέτρια ανάπτυξη από τον Απρίλιο έως τα μέσα Μαΐου του 2013, υποστηριζόμενη κυρίως από την ανάκαμψη του κλάδου των ακινήτων, την αυξημένη κατανάλωση και τη βελτιωμένη αγορά εργασίας.

Το εμπορικό πλεόνασμα της Αυστραλίας περιορίζεται δραματικά: Για τον Απρίλιο, το πλεόνασμα στο εμπορικό ισοζύγιο της Αυστραλίας μειώθηκε σε AUD 28 εκατ, συγκρινόμενο με το πλεόνασμα ύψους AUD 555 εκατ. που καταγράφηκε για τον Μάρτιο.

Saxo Bank

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.

';