Αγορά συναλλάγματος: Κέρδη για το EUR - 25 Απριλίου 2013‏

Αγορά συναλλάγματος: Κέρδη για το EUR - 25 Απριλίου 2013‏

Saxo Bank  | 25.04.2013 10:48

Αγορά συναλλάγματος: Κέρδη για το EUR
Το EUR ενισχύεται σήμερα το πρωί έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων. Με τα γνωστά προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικονομία της Αγγλίας, οι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση του ΑΕΠ για το πρώτο τρίμηνο, το οποίο θα καταδείξει εάν η οικονομία απέφυγε την τριπλή ύφεση. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν σήμερα επίσης, οι μεταβολές των επιδομάτων ανεργίας, καθώς και ο μεταποιητικός δείκτης της Kansas Fed για τις ΗΠΑ. Στις 05:00 GMT, το EUR ήταν ενισχυμένο κατά 0.3% έναντι του USDστο 1.3043, ενώ κατέγραφε οριακές απώλειες κατά 0.1% έναντι του GBP, στο 0.8518. Το JPY τέλος, ενισχύθηκε κατά 0.2% έναντι του USD, ενώ υποχώρησε κατά 0.1% έναντι του EUR, πριν από την ανακοίνωση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή της Ιαπωνίας που έχει προγραμματιστεί για σήμερα.

Μετοχές στην Αγγλία: Αναμένονται με αρνητικό πρόσημο στο άνοιγμα
Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται κατά 9 μονάδες πτωτικός στο άνοιγμα. Οι κυριότερες οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα περιλαμβάνουν το ΑΕΠ για το πρώτο τρίμηνο και το δείκτη υπηρεσιών, ενώ οι AstraZeneca (AZN), Croda International (CRDA), Spirit Pub (SPRT), Camellia (CAM), WANdisco (WAND), Huntsworth (HNT)και Randall & Quilter Investment Holdings (RQIH) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Verizon Communicationsσκοπεύει να προσφέρει USD 100 δις. σε μετρητά και μετοχές για να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της Verizon Wireless από την Vodafone Group (VOD). Σύμφωνα με τους Financial Times, η BT Group (BT/A) βρίσκεται στην αναζήτηση ενός παρόχου που θα δίνει πρόσβαση των προϊόντων της σε καταναλωτές και επιχειρήσεις. Τέλος, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Wm Morrison Supermarkets (MRW) βρίσκεται πολύ κοντά στη σύναψη συμφωνίας με την Ocado Group (OCDO), σε μια προσπάθεια να βελτιώσει τις πωλήσεις της.

Ασία: Ανοδικές τάσεις
Οι Ασιατικές αγορές ενισχύθηκαν σήμερα το πρωί, και πιο συγκεκριμένα στην Ιαπωνία, οι Daiichi Sankyo (4568), Japan Petroleum Exploration (1662) και JXHoldings (5020) ενισχύθηκαν, ενώ οι Canon (7751), Nintendo (7974) και Shiseido Company (4911) υποχώρησαν, λόγω αδύναμων οικονομικών αποτελεσμάτων. Στις 05:00 GMT, ο δείκτης Nikkei 225 ήταν ενισχυμένος κατά 0.4% στις 13,904.7 μονάδες.

Στη Νότια Κορέα το ΑΕΠ για το πρώτο τρίμηνο ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οδηγώντας σε άνοδο το χρηματιστήριο. Μεταξύ άλλων οι Hyundai Motor(005380) και Kia Motors (000270) έκλεισαν τη συνεδρίαση με κέρδη. Στο Χόνγκ Κόνγκ, οι China Minsheng Banking (1988), China Petroleum & Chemical (386)και PetroChina (857) ενισχύθηκαν λόγω καλώ αποτελεσμάτων. Στην Κίνα τέλος, η μειωμένη κερδοφορία για το πρώτο τρίμηνο οδήγησε σε χρηματιστηριακές απώλειες της Jiangsu Yueda Investment (600805).

Μετοχές στις ΗΠΑ: Κέρδη για τα Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης
Στις 05:00 GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 ήταν ενισχυμένα κατά 1.3 μονάδες. Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις της μεταβολής των επιδομάτων ανεργίας καθώς και το μεταποιητικό δείκτη της Kansas Fed, ενώ οι Exxon Mobil (XOM), Amazon.com (AMZN), United Parcel Service (UPS), 3M Company (MMM), Altria Group(MO), ConocoPhillips (COP), Bristol-Myers Squibb (BMY), Occidental Petroleum (OXY), Colgate-Palmolive (CL), Celgene (CELG) και Biogen Idec (BIIB) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Μετά από την κανονική χτεσινή συνεδρίαση, οι QUALCOMM (QCOM), Citrix Systems (CTXS), Zynga (ZNGA), Equinix(EQIX) και Intuit (INTU), υποχώρησαν κατά 5.8%, 11.3%, 8.9%, 5.3% και 9.0%, αντίστοιχα. Στον αντίποδα, οι Akamai Technologies (AKAM) και Fusion-io (FIO)ενισχύθηκαν κατά 17.7% και 12.1%, με τη δεύτερη να εξαγοράζει την NexGen Storage, έναντι USD 119 εκατ.

Στη χτεσινή κανονική συνεδρίαση, ο δείκτης S&P 500 παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος, με τις Apple (AAPL), Procter & Gamble (PG), Edwards Lifesciences (EW),Juniper Networks (JNPR) και Eli Lilly (LLY) να υποχωρούν κατά 0.2%, 6.6%, 22%, 9.6% και 3.9%, αντίστοιχα, λόγω δυσμενών αποτελεσμάτων. Αντίθετα, οιMicrosoft (MSFT), Boeing (BA) και Yum! Brands (YUM) ενισχύθηκαν κατά 3.8%, 3% και 7%, με την πρώτη να αποκαλύπτει την νέα της κονσόλα στις 21 Μαΐου.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Αναμένονται οριακά πτωτικές
Οι δείκτες DAX και CAC αναμένονται κατά 2 και 5 μονάδες πτωτικοί στο άνοιγμα, αντίστοιχα. Ο σημαντικότερος οικονομικός δείκτης για σήμερα είναι η απασχόληση στην Ισπανία, ενώ οι Unilever NV (UNA), Bayer AG (BAYN), Banco Santander SA (SAN), Caixabank (CABK), Ferrovial SA (FER), Technip SA (TEC), Telenet GroupHolding NV (TNET), Banco de Sabadell SA (SAB) και Fielmann AG (FIE) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η δημοτική αρχή της πόλης Los Angeles των ΗΠΑ μπορεί να κινηθεί νομικά εναντίον της Deutsche Bank AG (DBK) για παράνομες κατασχέσεις ακινήτων από χορηγούμενα στεγαστικά δάνεια. Τέλος, η Banca Monte dei Paschi di Siena SpA (BMPS) επισήμανε ότι εξετάζει την περίπτωση απάτης σε δύο ζημιογόνες συναλλαγές στην αγορά παραγώγων, με τις ζημιές να ανέρχονται κοντά στα EUR 2.8 δις.

Μακρο-οικονομική ενημέρωση
Ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας της Νότιας Κορέας ξεπερνά τις εκτιμήσεις: Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της Νότιας Κορέας αυξήθηκε κατά 0.9% στο πρώτο τρίμηνο, εμφανίζοντας τον υψηλότερο ρυθμό των τελευταίων δύο ετών και συγκρινόμενο με μια αύξηση κατά 0.3% που σημειώθηκε το τελευταίο τρίμηνο του 2012.

Saxo Bank

Τελευταία σχόλια

Προσθέστε σχόλιο
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.
Συζήτηση
Απάντηση...
Παρακαλούμε περιμένετε ένα λεπτό πριν προσπαθήσετε να σχολιάσετε ξανά.

Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ή/και κρυπτονομίσματα εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου απώλειας μερικής ή ολόκληρης της επένδυσης και μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες, όπως χρηματοπιστωτικά, εποπτικά και πολιτικά γεγονότα. Οι συναλλαγές με περιθώριο αυξάνουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους.
Πριν αποφασίσετε να κάνετε συναλλαγές με χρηματοοικονομικό μέσο ή κρυπτονομίσματα θα πρέπει να ενημερωθείτε πλήρως για τους κινδύνους και τα κόστη που συσχετίζονται με τις συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, να εξετάσετε προσεκτικά τους επενδυτικούς σας στόχους, το επίπεδο της εμπειρίας σας και τη διάθεση ανάληψης κινδύνου και να αναζητήστε επαγγελματικές συμβουλές όπου χρειάζεται.
Η Fusion Media σας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι απαραίτητα πραγματικού χρόνου ούτε ακριβή. Τα δεδομένα και οι τιμές στον ιστότοπο δεν παρέχονται απαραίτητα από κάποια αγορά ή χρηματιστήριο αλλά μπορεί να παρέχονται από διαμορφωτές της αγοράς και συνεπώς μπορεί να μην είναι ακριβείς και να διαφέρουν από την πραγματική τιμή σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά, κάτι που σημαίνει ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι κατάλληλες για σκοπούς συναλλαγών. Η Fusion Media και κάθε πάροχος των δεδομένων που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία ως αποτέλεσμα των συναλλαγών σας ή της εξάρτησής σας από τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Απαγορεύεται η χρήση, η αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η εμφάνιση, η τροποποίηση, η μετάδοση ή η διανομή των δεδομένων που εμπεριέχονται στον παρόντα ιστότοπο χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη άδεια της Fusion Media ή/και του παροχέα δεδομένων. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας διατηρούνται από τους παρόχους ή/και το χρηματιστήριο που παρέχουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο.
Η Fusion Media μπορεί να αποζημιωθεί από τους διαφημιζόμενους που εμφανίζονται στον ιστότοπο, με βάση την αλληλεπίδραση σας με τις διαφημίσεις ή με τους διαφημιζόμενους.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia Bahasa Melayu ไทย Tiếng Việt हिंदी
Αποσύνδεση
Σίγουρα θέλετε να αποσυνδεθείτε;
ΌχιΝαι
ΑκύρωσηΝαι
Αποθήκευση αλλαγών

+

Κατεβάστε την εφαρμογή της Investing.com

Λάβετε δωρεάν τιμές σε πραγματικό χρόνο καθώς και διαγράμματα και ειδοποιήσεις για μετοχές, δείκτες, νομίσματα, εμπορεύματα, ομόλογα. Λάβετε δωρεάν τις καλύτερες τεχνικές αναλύσεις και μέσα προβλέψεων.

Το Investing.com είναι καλύτερο σαν εφαρμογή!

Περισσότερο περιεχόμενο, ταχύτερα διαγράμματα, ταχύτερη ροή τιμών και πιο ομαλή εμπειρία διαθέσιμα μόνο στην εφαρμογή.

';